Drigeolf Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Olayın sadece bilimsel boyutu olmadığı için buraya açıyorum(hade len!). Dr.Panayiotis Zavos Kıbrıslı ve şu an Kentucky'de yaşayan bir bilim adamı. Bu adam yıllardır insan klonlamak üzerine çalışmalar yapıyor. Hatta 2001 yılında, klon yapacak teknoloji seviyesine ulaştıklarını birkaç meslektaşı ile birlikte açıkladılar. 2003 ve 2004 yıllarında ise insan klonu elde ettiklerini açıklamışlardı. Bu klonlar anne karnına koyulmadığı(2004 yılında konulanların bir kısmı da başarısız olmuş) için insan haline gelemediler. Birçok bilimadamı Panayiotis'in bu bulgularını "dur bakalım, hele bir görelim de" şeklinde ifade edebileceğimiz bir bakışla inceliyordu. Şimdi ise Panayiotis erken yaşta ölmüş bir kız çocuğunun dondurulmuş kan hücrelerini kullanarak insan klonlamakla kalmamış, 14 tane embriyo yaratarak bunların 11 tanesini 3 farklı anneye tüp bebek yöntemi ile yerleştirmiş. Yani eğer annelerde gebelik sağlanırsa 9 ay sonra ilk "klon bebek agu dedi" haberlerini okuyabileceğiz. edit: Bu kısım habercilerin marifeti, esasen morula evresinden sonra ölmüş bebekler(aşağıda detaylı anlattım). Herhalde inandırıcılığını artırmak için, kendisi bir belgesel yapımcısı ile anlaşmış ve bu hücreleri belgelemiş. Belgesel önizlemesi için tıkla bana. Belgeselin tamamı Discovery Channel'da yayınlanacakmış. Anladığım kadarıyla Cady adında 10 yaşında ölmüş bir çocuğun kanındaki hücrelerde bulunan DNA'yı inek yumurtaları ile(tahminen çekirdeği çıkartılmış :)) birleştirerek bu klonlamayı başarmış. Erişkin eritrositler çekirdeklerini kaybettiği için, hangi hücreleri kullandığını çıkartamadım, bunu birisi anlatırsa sevinirim. Bu konu ile ilgili basında yer alan haberler şunlar: Independent gazetesinin haberi Aynı haberin Türkçe'si-İnternethaber Bu arada Independent'a göre doktorumuz sığır(bovine?) insan kırması bir tür de yaratmış ama bunları sadece deneysel amaçlarla yaptığı için anne karnına koymamış: Independent said: He also claims to have created human-bovine hybrid clones by transferring the cells of dead people into the empty eggs of cows. However, these hybrid embryos were used for research purposes and were not transferred to the womb. Şimdi bunun etik bir tartışması da var. Bildiğiniz üzere klonlanan canlılar genellikle pek sağlam olmuyorlar. Bu canlılarda daha yüksek düşük oranı gözüküyor ve gelişim problemleri gösterme olasılıkları daha fazla. Dolayısıyla bir sürü bilimadamı bu konuya ciddi tepkiler veriyorlar, hatta bu doktorun tutuklanmasını önerenler dahi olmuş. Benim fikrimi soracak olursanız, ben bu çalışmaların mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bizim işimize çok yarayacak bir teknoloji. Sırf çocuk yapma olasılığı bulunmayan çiftlerin çocuk sahibi olma şansı bile bunun yapılmasını geçerli kılıyor bence. /discuss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 vay şerefsizler gibi bi başlık olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Heyecan faktörü için o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 beni kolnlasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Yakında Philip Dick'in hayal ettiği gibi bir dünyada yaşamaya başlayacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Bu arada bu bebe yaşarsa bunu ruhun ve tanrının olmadğına kesin kanıt olarak görürüm diyor ve tartışmayı alevlendiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Şu saç klonlama olayını bir an önce bulsalar aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Dikkatli okuyunca anne karnındakilerin morula evresinden sonra öldüğünü öğrendim. Ama eleman çalışmalarını sürdürdüğünü hatta kapısında onlarca insan olduğunu da belirtmiş(ölen kızımızı klonla filan diyen). Ayrıca arkadaş Orta Doğu'da gizli bir yerde çalışıyormuş. edit: Öeh, klonlanan kişi Cady değilmiş, başka insanları klonlamışlar, ama herhalde onları yeterince fotojenik bulmamış olacaklar ki haberi Cady'nin fotoları ile vermişler. Totalde klonlanan 3 kişi varmış. Bu klonlamanın olayı anne karnına transfer edilmek için yapılan ilk klonlar olmaları. Diğer bazı bilim adamları insan hücresini klonlamışlar ama bu klonladıkları hücreler anne karnına koyulmaya uygun değilmiş. Yani arkadaş dünyada ilk defa anne karnına koyulmak üzere insan klonları yaptı ve bunu gerçekleştirdi. Şimdilik embriyolar ölmüşler ama deney devam ediyor ve olmaması için hiçbir sebep yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ruh yöntemden bağımsızdır gelsin de nası gelirse gelsin derim o zaman. yaratmak allaha mahsustur fail oluyor gerçi mahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 klon da olsa insan insandır ha yatakta olmuş ha petri kabında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 yatakta olanın zevki bi başka oluyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Overseer said: ruh yöntemden bağımsızdır gelsin de nası gelirse gelsin derim o zaman. yaratmak allaha mahsustur fail oluyor gerçi mahah. bunu diyenlere anlatılan klasik bi fıkra var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Adam sığır-insan kırması yaptım ama anne karnına koymadım diyor, siz ne diyorsunuz(ki bence bu adam 10 seneye onu da yapar). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 oha adam minator kasmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 iyi de döllenmiş yumurtanın gelişiminde dna kadar hücrenin içeriği de önemli değil mi biz öyle gördük hep sdf hücre içeriğinin insana benzemesi bile yetmeyebilir bilemiyorum. ama tabi adam sonuçta bu konuda uzman bi bildiği vardır umarım bu arada evet erişkin kırmızı kan hücrelerinde çekirdek ve dna olmaz (daha fazla oskijen taşıyabilmek için) ya daha olgunlaşmamış kırmız kan hücrelerinden ya da akyuvarlardan almıştır herhalde. geçenlerde (geçtiğimiz sene içersinde) bir de kemik dokusundan kalan ilik kalıntılarından sanırım dinazor DNA'sı parçaları elde etmişlerdi acaba onlar ne oldu lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 film oldu onlar. jurasik park Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 takip etmiyorsun bilim dünyasını fede sdf jurasic parkta kemik dokusundan değil ayrıca balmumu içersinde kalmış sinekten elde ediyorlardı. lan cidden öyle bişey olurlarsa, tam kopyalanabilir dinazor DNAsı falan bulurlarsa genetiğe geri dönerim sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 allam yarebbim adamın hayallere bak. sen mi kurtaracan dünyayı sina. bırak ya artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ama o dediğim olana kadar fizik daha eğlenceli sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 yapılmamasına şaşmak lazım, ben dr moreau adası gibi bir yerde gizli gizli yapmışlardır diye düşünmüştüm. araplar bile klonlu deve doğurttu geçen gün. yapılır ki nolacak, ruhu da olur herşeyi olur. hatta arnılt'ı klonlasınlar da terminator serisi devam etsin 2040'lara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ayrıca konuyla ilgili olarak bu haftaki uykusuzdaki memonun dedikleri aklıma yattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 GERGE said: Bu arada bu bebe yaşarsa bunu ruhun ve tanrının olmadğına kesin kanıt olarak görürüm diyor ve tartışmayı alevlendiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 elesso said: Overseer said: ruh yöntemden bağımsızdır gelsin de nası gelirse gelsin derim o zaman. yaratmak allaha mahsustur fail oluyor gerçi mahah. bunu diyenlere anlatılan klasik bi fıkra var bilmiyom ben anlat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ruhun olmadigini nasil kanitlicak onu anlamadim. ayrica banane lan, beni mi klonluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 neden ki? tanrıyı ne kadar kesin biliyoruz ya da dinlerin gerçeği ne ölçüde yansıttığını biliyor muyuz? ruh gibi var olup olmadığını bilmediğimiz metafiziksel bir varlık söz konusuyken onun dünyadaki hayat ile ilişkisi hakkında nasıl fikir edineceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar