Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düğüme üfleyenler

Karag8z

Öne çıkan mesajlar

InneR_ChaoS said:
arap diniyle bu kadar ilgilenceginize gidin samanizm ogrenin

daha mantikli

Dünyada tek devlet tek dil olsaydı ve buna rağmen sadece bir bölgede yaşayan insanlar için kitap gelseydi dediğin doğru olabilirdi.

Ama malesef burası dünya , star trek evreninde değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
InneR_ChaoS said:
arap diniyle bu kadar ilgilenceginize gidin samanizm ogrenin

daha mantikli

Dünyada tek devlet tek dil olsaydı ve buna rağmen sadece bir bölgede yaşayan insanlar için kitap gelseydi dediğin doğru olabilirdi.

Ama malesef burası dünya , star trek evreninde değiliz.

allah denilen varlik tek olsaydi her topluma ayni kitabi ayni anda gonderirdi

ama malesef burasi dunya, arap masali degil
Sosyal ağlarda paylaş

son peygamber olayı aslında kurtarıcı açısından bakmak lazım.yahudiler mesih bekliyorlardı mesih geldi isa mesihtir.yahudiler kabul etmiyorlar kurtarıcılarını bekliyorlar.hristiyanlar isa mesihin kurtarıcı olarak kıyamete yakın tekrar geleceğine inanıyorlar aslına kurtarıcı muhammed ismiyle(isayı kastetmiyorum) geldi.hristiyanlarda muhammedi son kurtarıcı olarak görmüyorlar.kısaca yahudiler isa ve muhammedi, hristiyanlar muhammedi kabul etmemesine rağmen müslümanlar bütün tek tanrılı dinlerin peygamberlerini kabul ediyorlar.islamın farklarından biri budur işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar,
Ben müslüman bir ülkede doğdum. Kutsal kitabımı öğrenmek istemek en doğal hakkım. Ama yorum olmadan, tercüme olarak okumak isterim. Bana göre en kolay istismar edilebilecek konu dindir. bu nedenle cahilce konuşmamak için okuyorum. siyasi olarak bir başlık atmadım.

Gelelim nedenine; bazı insanlar var şeytan gibi. Kötülük yapmak için canla başla çalışıyorlar, nedenini merak ettim. aslında 2 tane sure unu gayet güzel anlatıyor. diyor ki "O sinsi şeytan ki, içlerine vesvese verir, cinlerdende olur, insanlardan da." tanımlamayı hristiyanlar şeytan ele geçirdi olarak yorumluyorlar. tabi, biraz bilimkurgu olarak.

Aslında şeytanlık yapanlar sizin huzurlu hayatlarınızı yoketmek için elinden geleni yapanlardır. bunları yaparken neye, nasıl zarar verecekleri umurlarında değildir. Bana göre en güzel örnek bebek katili apo ve yandaşlarıdır.

Bu örnekti.

Bu tip insanların dini olarak hiç bir dine saygı duymamalarının nedenlerini, yada ateist olsa bile, ateistlerin dahi açıklayamadığı bazı olayları okuyarak öğrenmek çok güzel bence. Şimdi bir kitap var. ister arapça olsun, ister ingilizce. Allah (C.C.) tarafından indirildiği söyleniyor. Ve günümüze kadar hiç bozulmamış olduğuda söylenmekte. Ne yazdığını hiçmi merak etmiyorsunuz?

Dini istismar edenlerin ekmeğine yağ sürmemek için okumak lazım bence. Bana göre dkutsal kitabımızın arapçasını anlamadan, namaz kılıp, ibadet eden osmanlı halkı, bu istismar nedeniyle yokoldu gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

sunu cok merak ediyorum

simdi biri ciksa ben son peygamberim dese kac kisi inancak?

zamaninda kitleler inanmis, simdi de ciksin bakalim 1 tane kurtarici

isa milleri heallemis, musa denizi yarmis, muhammed'in mucizesi yok ama inanan inanmis

isin komik yani zaman ilerledikce mucizeler azaliyo

musa denizi yararak buyuk mucize yapiyo. ondan sonra gelen isa anca flash heal, res atiyo millete

muhammed anca magaranin girisine ag oruyo
Sosyal ağlarda paylaş

InneR_ChaoS said:

Okumadan karar veriyorsun. Zaten bize incili, tevratı daha fazla öğretiyorlar.

Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimiz doğmadan 50 yıl önceki olayları, sanki yaşamış gibi anlatarak kitleleri inandırmış peygamber olduğuna bunu biliyormusun. Kureyş suresi.

Birde Hz.Süleymanın büyü kitabı şu an ingilterede bir müzede türkçesini bulamadım. oradaki büyüleri hristiyanların incelemediğini mi düşünüyorsun? Büyü ile uğraşmak günahtır. ama adamlar zaten hristiyan. büyü de gerçekliği kutsal kitabımızda yazdığına göre gerçek bir olgu. Acaba diyor değilmi insan kendi kendine.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z +1

Osmanlının dağılması bana göre dinle alakalı değil ama etkisi yokmudur ? illaki vardır. Birçok sebep var.

Din konusunda da hristiyanların bizden daha bağlı olduğuna en azından daha samimi olduğuna inanıyorum. Onlar kitaplarını açıp okuyorlar ama bizde bu okuma oranı tahminimce çok çok düşük. Herkes ondan bundan duyma şeklinde kafasında dini şekillendirmiş. Bu da dini cahillikle sulandırma anlamına geliyor.

Biri dinle ilgili birşey sorduğunda ki yaşı 18'i aşmış biri ise , be kardeşim madem bukadar merak edersin , bu ülkede yaşarsın , neden mealini açıp okumazsın diyesiniz geliyor. Birçoğumuz için de geçerli bence bu.
Sosyal ağlarda paylaş

InneR_ChaoS said:
sunu cok merak ediyorum

simdi biri ciksa ben son peygamberim dese kac kisi inancak?

zamaninda kitleler inanmis, simdi de ciksin bakalim 1 tane kurtarici

isa milleri heallemis, musa denizi yarmis, muhammed'in mucizesi yok ama inanan inanmis

isin komik yani zaman ilerledikce mucizeler azaliyo

musa denizi yararak buyuk mucize yapiyo. ondan sonra gelen isa anca flash heal, res atiyo millete

Ayı ikiye bölmesi var, insan cahil olduğu konuda sallayınca fail oluyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Milletin ateist olması agnostik olması veya deist olması kimseyi bağlamıyor veya herkesin iman sahibi olması da kimseyi bağlamaz kaldı ki bağnaz diye bir kavram var.Bağnaz kavramı ateist içinde geçerli iman sahibi içinde geçerli.En akıllıca olan ise her konu hakkında birşeyler okuyup fikir edinip ona göre yorum yapmaktır.Kuran okumadan veya islam tarihi bilmeden bu alanlarda yorum yapmak saçmadır veya diğer insanlık değerleri ile ilgili olsun kapitalizm,anarşizm,komunizm vb leri veya tanrıyı ve dinleri reddeten oluşumlarla ilgili olarak agnostizm,ateizm vb içerikleri okumadan bu konular hakkında da yorum yapanların yorumları ne kadar değerli olabilir ki :)

Ben sırf bu yüzden merak ettiğim için yorum yapabilmek için Kuran okumaya başladım.Hayatı kendisine islami değerler dayatırılarak geçirmiş kişilerde kalkıp ateizm,agnostizm,deizm nedir ne değildir okusa,felsefe okusa ütopyaları okusa veya buna benzer şeyler okusa fena mı?Herkes ortak bir noktada buluşur bu şekilde.

İşin en can alıcı noktası ise inandığın değerler uğruna kan dökmemektir.Bir düşünceyi yaymak istiyorsun o düşünce sana göre insanlık için en yararlı düşünce ve o düşünceye sahip olmayanlar senin için zehirlenmiş kişiler.Peki bunu nasıl halletmek gerekiyor?

Bana kalırsa tüm ideolojilerden ziyade insanların somut ihtiyaçlarını en çok ne karşılayabiliyorsa insanlar için en çok o yararlıdır.Ama düşüncelerin en kötü yanı o düşünceyi yaymak için mutlaka kan dökülmesi gerektiği gerçeğidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Arkadaşlar,
...ateistlerin dahi açıklayamadığı...

şu mantığı hiç bir zaman anlayamadım ben.
genelde iman sahibi insanlar, her zaman ateistlerden herşeyi açıklamasını beklerler.

iman sahibi-dünya nasıl olmuştur?
ateist-ne biliyim? sen söyle?
iman sahibi-allah yaratmıştır. bak işte ben açıkladım sen açıklayamadın çünkü sen yanlış yoldasın.

ateistlerden ne bekliyor insanlar bunu anlamıyorum.
bir insan, herşeyin mantıklı bir açıklamasını bulunca mı ateist olur sanıyorsunuz acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

"1.De ki: Ey kâfirler! 2.Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam. 3.Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz. 4.Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim. 5.Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. 6.Sizin dininiz size, benim dinim de banadır"

Bu açıklanamayan olgulardan bahsediyorum. Ateistler her şeyi bilecek anlamında yazmadım. Bu olguyu şöyle açıklayabilirim. Aynı yazının tümünü okumadan içinden bir parçaya bakman.
Sosyal ağlarda paylaş

okumadan yorum yapma olayina gelince

din kitaplarinda verilen bilgiler "hava saydamdir", "allah yukardadir" gibi bilgilerdir

yani nedeni nasili yazmaz

okusam da bi kac mitolojik hikaye disinda benim ogrenecegim hic bir sey yok din kitaplarinda

ha dese ki benim adim allah, uzayda bi sekilde olustum, zamanla yaratma yetisi kazandim falan filan dese hadi bi derece

dini bilgi sadece 300-400 sayfalik bi kitaptan ibaret, icinde de mitolojik olaylar ve ne yapman gerektigi yaziyor

ha zaten okumaya baslamistim kitabi, 15inci sayfadan sonra iyice sacmalamaya baslayinca biraktim
Sosyal ağlarda paylaş

InneR_ChaoS said:
okumadan yorum yapma olayina gelince

din kitaplarinda verilen bilgiler "hava saydamdir", "allah yukardadir" gibi bilgilerdir

yani nedeni nasili yazmaz

okusam da bi kac mitolojik hikaye disinda benim ogrenecegim hic bir sey yok din kitaplarinda

ha dese ki benim adim allah, uzayda bi sekilde olustum, zamanla yaratma yetisi kazandim falan filan dese hadi bi derece

dini bilgi sadece 300-400 sayfalik bi kitaptan ibaret, icinde de mitolojik olaylar ve ne yapman gerektigi yaziyor

ha zaten okumaya baslamistim kitabi, 15inci sayfadan sonra iyice sacmalamaya baslayinca biraktim

Yüzüklerin efendisindede hobbitler var ama olduğu anlamına gelmiyor. Kutsal kitabımızında gerçekten nasıl bir kitap olduğunu, yada müslümanların neden teknolojik açıdan geri kaldığını da kitabımızı okuyarak öğrenebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...