demode Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Fujitsu marka bi dizüstü makinemiz var pili bitti sanırım aynısı yapılaibliyormuş.Bunu istanbul da yapabilen yerler hakkında bilgi verebilecekler varmı+ olarak fiyatları tahmini oalrak nedir? Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 patlar o kesin, sordunuz mu servisine getirtmiyorlarmiymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 pili olduyse yenisini al abi ne yaptirmasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 bonepart'ın dediğini diyecektim bende. NE gerenk var pil yaptırmaya fln, allah muhafıza infilak eder bide sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Yaptırma dediğin şu şoklama dedikleri muhabbet mi? Bi ara cep telefonlarına yaparlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 pil ömrü için , pili çıkartıp elektrikle oynayın evdeyseniz ufak bir dipnot :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 dizustu yaptirilmaz abi yenisi alinir. Bir parcasi olduyse o notebook tamamen oluyo gibidir zamanla yeni sorunlar cikarar. Ben hep bi parcasi bozuldugunda notebook u degistiririm, son notebook umda klavye bozuldu, kalvyesini degistirdim, adaptor bozuldu, kiz arkadasim kullanir diye degistirdim, sonra adaptor yerinde bozulma oldu, zor sarj ettirmeye basladim, simdide ekran oldu renkler karisiyo.. Bozulduysa yenisini al, uzun vadede akilli bi yatirim degil, gunu kurtarirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 oha naptin nedanko belli bi cycledan sonra pil degistirilir, vur demisler oldurmussun ya sen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 abi eskiyen notebook oluyo yani.. pili degistirirsin alisir bi sure sonra baska ariza vs vs giiyo yani.. Babama gecen bende macbook bataryasi yolladim da, cok tercih edilir bisi degil. Garanti suresini gecmisse yani.. Notebooklar ucuzluyor ve yeni modelleri geliyor. 2 sene onceki notebook a yatirim yapmak cok mantikli degil yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sys admin ve bilgisayardan anlayan birisi olarak bu konudaki gorusun "bataryasi bozulan notebook adam olmaz, ekrani da bozulur onun" mudur hocam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 kullanim sikligina bagli tabii, arada bi office icin kullaniliyosa batarya degistirmeye degebilir. (notebook un omrunun en az 1, 1.5 yilinin doldugunu dusunuyorum tabii, garanti vs yok) ama sik sik kullanilan bi notebook sa evet oyle olur, batarya, adaptor degistirmek, klavye degistirmek ve ram degistirmek notebook un karsilanabilinir tek parcalaridir. bunlarin disinda olusabilecek her ariza neredeyse notebook fiyatina denk gelir, ikinci arizada gider ayni notebook u alirsin (mesela bi notebook anakarti 1-2 sene kullanilmis notebook un kendi fiyati kadar gibidir) . Notebooklar bozulup eskimeye musait oldugundan ilk arizadan sonra diger arizalarda gelir genelde.. ben 4 notebook degistirdim, birde etrafimda olanlar var, hikayeler cok degismiyor yani.. az kullaniyosan bilemeyecegim ama, benim referanslarim cok kullanan kisiler. kullanim sikligi onemli ama.. edit: ekran benim basima gelmis bisi, anakart bozulabilir, ic aksam da bisi olur, bunlar oldumu zaten cope atarsin notebook u. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 şöyle notebook 4 yıldan fazla bende ama orjinal pil almak sanırım çok pahalı,bu dediğim olay pil'in modeline bakıyorlar adamlar aynı kalıpta üretiyorlar bire bir aynı sanırsamda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 dort yil mi? 4 yil ariza vermeden dayanan notebook duymadim hic, o zaman benim onerilerimi dikkate alma, sIk kullanilan bisi degilmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 hoca laptop alıp sürekli fişte tutup masaüstü gibi kullanacaksan 2x desktop al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 ben mi? sirt agrimdan dolayi desktop a gectimde, surekli bilgileri tasiman gerektiginde olmuyor oyle.. mecbur notebook u desktop yapiyosun. hem isyerinde hem evde, hem evde hem piknikte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 nedanko said: dort yil mi? 4 yil ariza vermeden dayanan notebook duymadim hic, o zaman benim onerilerimi dikkate alma, sIk kullanilan bisi degilmis.. 3 yıldır (üç ay sonra 4 yıl olacak) aynı notebook'u kullanıyorum, ne kadar patide olduğumu biliyorsunuz, bu notebooku herşey için kullanıyorum, neredeyse hep açık, daha sorun çıkarmadı, hiç. Acer önermemin herkese bir nedeni var yani. Ha, pil iki yıl önce gitti, değiştirilir o, sorun değil. 150 TL falan tutar, ama yaptırmaya falan kalkma ki olacağını da hiç sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 ilgincmis, biz cok kotu kullaniyoruz o zaman, her marka yi gordum yani ben kullanmasam bile.. acer kotulerden benim deneyimlerime gore.. ama sende dayanmis, ilginc.. biz kotu kullaniyoruz o zaman.. 4 sene uzun sure.. 4 sene devam etsem tum parcalar tek tek degisir heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Hala yarım saatlik bir hd video'yu 40 dakika kadar bir süreyle 2-pass ile divx yapabiliyorum. Aşırı da ısınmıyor. performans kaybı da yok. 5600 serisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 nedanko walla sorun sende haci ben su anki 17 inc caavari 3 sene nce felan aldim belki de 4 oldu tam hatirlamiyorum bile yane bir defa ekran kartim yandi amerikadan buldum bi web sitesinden (https://www.nationalparts.com/ yane ucuz deil 270 dolara geldi ekran karti ) ama catir catir calisiyor su an bu arada pilsiz kullanin sacma bi mantik laptoplar calisirken sarjda elektrik pilden gecmez zaten pil dolu oldugu surece pile elektrik gitmez sehir efsanesi o ofiste pili cikarin daha uzun omur olur olayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Kucakta dururken pilsiz daha rahat oluyor uzun süreli kullanımlarda, onun dışında çıkarmıyorum bende. 2 yılda bir falan değiştir işte, yakında benim de tekrar değiltirmen gerekecek. Hala çalışıyor ama 1 saati ancak geçiyor Openbox falan kullanırsam, KDE ve Opera ile yarım saat belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 valla macbook pro var bende uyanik oldugum her saniye kullaniyorum bilgisayari, hayatim ekrana bakarak geciyo cunku sefa pezevengi oldugum icin vpn ssh her seyi ayarladim (zaten basit bisey bu, ofis bilgisayari linux, mac os x de unix tabanli), her isimi evden yapiyorum neredeyse. (ofis derken departmandaki ofis, is yeri degil ondan rahat euhe) 7 ay falan oldu alali cycle 400 u gecmistir pilin, normalde dusmesi gerekiyor sarjin ama pek sorun yasamadim daha, yasayinca cakicam yeni bi pil. Daha 1.5, belki 2 sene goturur bu bilgisayar diye dusunuyorum. nedanko laptoplarin yasam sureci konusunda su acidan hakli, laptoplar zaten guzel bisey degilse (ben burdan kurtariyorum) zaten teknolojinin gerisinde oluyor aldiginizda, uzerine 1.5 - 2 senede cop olmus oluyorlar. bu arada baslik sahibine: desktop'ta ups'ye, laptop'ta da pile tum sistemi emanet ediyorsun. en sakaya gelmeyecek parcalar bunlar. eger aleti kullanmak gibi bi dusuncen varsa, paraya kiy (en fazla da 2 katini verirsin yani) adam gibi orjinal pil al. elektrik kacagi su bu olur yazik edersin alete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 teknik olarak soyle bi gercek var ama bonepart. pil omrunu artirmanin en iyi yolu %40 doluluk oraninda tutmaktir. abi bende sorun olsunda, biz diyorum hep etrafimdaki insanlar. biz yogun kullaniriz, 24 saat aciktir gece calisirsin yatakta, uyuya kalirsin, bilgisayarin sleep ya da hibernate modu olmaz zaten, kalktiginda yastiginin kenairnda acil mesajlara bakip devam edersin.. biglisayar kapanmaz sleep vs modu kullanilmaz 24 saat (tasinmadigi surece bi yere) ama buna ragmen 4 sene uzun, gerge diyo kapatmiyorum hic.. annem babam bizden sonrakileri kullanir. macbook mesela sadece bataryasi bozulmus neredeyse yeni macbook , babama verildi yenisi alindi.. annemin iki notebook u oldu boylece vs vs.. bana geldi eskisini birakti kiz arkadasima. biz bozuldumu yenisini alirzi cunku hep tamir edilen notebook tekrar bozulur.. deneyimlerimiz hep aci sonuclandi. ondan yukarda o onerileri yaptim. ben ve birader i geciyorum, diger bildigim insanlarda ayni yani. beraber calistigimiz insanlar, bozulur biseyi yenisini alir, ve 4 sene degil 3 sene duymadim bozulmayan notebook. biz kotu kullaniyoruz, ya da 24 saat durmadan calismasi ciddi sekilde etkiliyor notebook un omrunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 abi tamam ama bak bozulmak baska omrunu tamamlamak baska pillerin belli bi cycle suresi vardir, ben onu kastediyorum bi de herkes oyle catir catir alamayabilir yeni alet, ogrenci adamla bilgisayar uzerine calisan adamin bilgisayara yapacagi yatirim ayri yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 zaten yogun kullaniliyorsa dedim.. yogunsa kullaniliyodur yani ogrenci adam yogun kullanmaz ki.. onu acikca belirttim once ki mesajlarimda.. yogunluk siniri bizim kullanmamiz olarak almadim tabii. ama gorunuse gore sinir oymus.. orantili sekilde omru azalmiyo yani.. bayagi azaliyomus.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 abi walla ben adligimda 1600 dolar saymistim bu alete 17 inc gaming laptop aldigimdan beride geceleri 8 saat disinda hic kapanmadi zaten yane abi sitnein adminisin son 24 satte patiye ne kadar login kalmisim bak yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar