Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk yargılanıyor

Bone

Öne çıkan mesajlar

sir said:
bence oldukça alakalı konuyla. kendinize yakın bulduğunuz insanlar, evlerinde bulunan evrakla vesaireyle içeri alınınca hukuk, adalet, insan hakları üzerinde düşünmeye anca başladınız. hukuk herkese lazım, hukuka saygı da herkese lazım, öyle laf olsun torba dolsun diye değil.

geçmişteki hukuksuzluklarda, ne derece "hukuka saygılı" olduğunuzu gördük. yalapşap bir kapatma davası, akıllara zarar 367 kararı, türban kararında "yaşasın hukuk devleti" diye haykırıyodunuz. yargıdaki apaçık siyasallaşma işinize geliyordu çünkü.

hukuk sistemi yenilenmeye muhtaç mı? evet. ama siz biraz geç girdiniz konuya, çünkü senelerdir cezaevlerinde çile çekenlere, f tipinde yatanlara, işkenceyle ölenlere, durup dururken-mahkemeden izin bile almadan gözaltına alınanlara, ve "kaybedilenlere" karşı kayıtsız kaldınız. hala öylesiniz.

güneydoğuda hukuka pek saygılısınız örneğin. bu davada yargılananlar, oradaki hukuksuzlukların da çoğundan sorumlu. ama bunu görmüyosunuz. koskoca paşalar, rektörler, gazeteciler oturup açık açık darbe planları yapıyor, görmüyosunuz. "aa ne ayıp" diyip geçiyosunuz. ya da daha da beteri müthiş bir aymazlıkla "ne olacak canım, planlamak suç mu" diye geçiştiriyosunuz. böyle çifte standart olmaz. taş atan çocukların 7 yıl hapis yatmasında sorun yok. ama arama yaparken nutuk'u almışlar vay başıma gelenler.

bakın tutuklama ve arama kararlarını mahkemeler veriyo. neden illa savcılara veya hükumete veryansın ediyosunuz? mahkemelere, hakimlere laf edin eğer ortada hukuksuzluk olduğunu düşünüyosanız? ama edemezsiniz, suça girer biraz. o yüzden "neresinden tutup çeksek kar" diyorsunuz. "ne kadar sulandırsak kar.".

ha, bu arada sanırım duymadınız, ya da duymazdan geldiniz ama danıştay davasıyla ergenekon davası resmen birleşti.

yalnız şu mesaja baktım da, rahatlıkla ÇELİK AYNA denilebilir.
Yani o kararları siyasi bulup da ergenekon davasını bağımsız görebilmek karşındakini itham ettiğin şeyin aynısını yapmaktır. Kaldı ki, sanırım duymadın, ya da duymazdan geldin, bu ülkede artık hakim ve savcılar adalet bakanlığı, yani akp mülakatından geçtikten sonra atanıyor.
Misal, Haberal'a gözaltı kararını veren mahkeme bi gün öncesi haftasonuna denk geldiği için o günün nöbetçi mahkemesi.

keza türkiye'de hukuk sistemini eleştirip, ergenkondaki haksızlıklar dile getirildiğinde "AİHM'e kadar yolunuz var" diyebilmek de aynı ikiyüzlülüğün bir başka örneğidir.

100 puanlık uzmanlık sorusu sorayım:

hadi sizin dediğiniz olsun, biz laik agnostik elitist faşist darbeci nasyonel sosyalistleriz diyelim, kendimize yakın olanı kayırıyoruz, sevmediğimizin canı cehenneme diyoruz varsayalım.

demokrat olduğunu iddia eden biri bizim yaptıklarımızın aynısını yapınca biz de demokrat mı sayılırız, yoksa o da mı laik agnostik falan fıstık olur?

danıştay saldırısının ergenekon olayıyla birleştirilmesini de sanki dava sonuçlanmış, herşey ergenekonun başının altından çıkmış, şimdiye kadar tutuklananlar katilmiş gibi algılamak da bir başka başarıdır. daha dur bakalım, neymiş ne değilmiş görelim, bak alpaslan aslan hala türban diye sayıklayıp duruyor.

hem sen bunlara birleştiler diyeli 3 ay oldu nerdeyse, daha yeni mi birleşmişler?!
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Ülkenin kurucusu mu suçlanmış ? Başlık çok pis provokasyon kokuyor.

1 numaranın Atatürk olduğu da iddia ediliyor.

Gerçi provokasyonluk bir durum yok, son zamanlarda Atatürk'ün yaptıklarının ve düşüncelerinin yargılandığı ve cezalandırılmaya çalışıldığı pek bilinmeyen bir olay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dogmeat gibi cevap yazıp soru sorun, seve seve cevaplarım =)

öncelikle farklı il ve ilçelerde arama ve gözaltı yapılması için o ilin mahkemesinden izin alman gerekiyo; dolayısıyla bu gözaltılardan sadece savcılık değil, polisler ve operasyonların gerçekleştiği illerdeki ilgili mahkemeler de sorumlu. ama sg-1 buyurdu, hepsi fetocuymuş zaten. bi de bize yargısız infaz yapmayın diyorsunuz.

darbeye dair şüphelerse elbette vardı, sarıkız, ayışığı, özden örnek'in günlükleri, ergenekon davası başlamadan evvel kamuoyunda tartışılmıştı zaten. veli küçük, levent ersöz, JİTEM gibi unsurlar da gündemi azıcık takip edenler için sürpriz değildi.

ben fetoyu misal olarak dedim zaten, ergenekonu bi çırpıda "hayal" diyip atmak kolaysa, aynı şekilde fetoyu da atabiliriz demek istedim.

sonuçta Atatürk'ün yargılandığı falan yok, ucuz çarpıtmalar bunlar ve bu yaygara bilhassa koparılıyor ki esas tartışılması gerekenler, faili meçhuller, bombalamalar, darbe girişimleri tartışılmasın.

tekrar yazıyorum, herkesin mi gözünden kaçtı acaba: DANIŞTAY DAVASIYLA ERGENEKON DAVASI RESMEN BİRLEŞTİ. iki ay önceki olay yargıtay'ın önerisiydi, dün ankara ağır ceza bunu uygulamaya koydu ve dosyayı istanbula gönderdi.

sg-1, dediğim şey aslında çok basit. ben diyorum ki siz ulusalcı tayfa, sivil ve askeri bürokrasiye hakim olan zihniyete çanak tutacağınıza; kürtlere, ermenilere, solculara, dindarlara yapılan haksızlıkların ve hukuksuzlukların üzerine gitseydiniz, ifade özgürlüğünü ne pahasına olursa olsun korusaydınız, (örn. 301. madde) demokrasiye ve siyasi mekanizmalara "dışarıdan gelen" müdahalelere (e-muhtıra)ses çıkarsaydınız, bugün daha düzgün bir hukuk ve siyaset sisteminde-daha doğru düzgün yürütülen bir ergenekon davasını izleyebilirdik. sorun sistem ve yürütme sorunu kısacası.

başka kesimlerden mağdur olanlar da aynen ergenekon davası için söylediğim gibi AİHM'ye başvurmakta ve çatır çatır tazminat almaktadırlar devletten (tabi devlet her zaman ödüyo mu ayrı), yani bu tavsiyem sadece bu dava için geçerli değil, haksızlığa uğrayan herkes için. ha sistemin genel bir eleştirisini herkes yapabilirse, ve işine gelen karara "ok" diyip, işine gelmeyeni eleştirmeyi bırakırsa o zaman daha sağlıklı bir hukuk sistemine kavuşuruz ve belki de AİHM'ye gitmemize gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Horizon said:
Ülkenin kurucusu mu suçlanmış ? Başlık çok pis provokasyon kokuyor.

1 numaranın Atatürk olduğu da iddia ediliyor.

Gerçi provokasyonluk bir durum yok, son zamanlarda Atatürk'ün yaptıklarının ve düşüncelerinin yargılandığı ve cezalandırılmaya çalışıldığı pek bilinmeyen bir olay değil.

İddia ediliyor diyorsun , kim ediyor bunu ? Bu mu Atatürk'ün yargılandığını gösteren şey. İki dakika saçmalamadan başlık atsaydın bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir, normalde cok akli basinda cevaplar verirsin ama ozellikle bu baslikta konuya cevap vermemis, cok alakasiz bi yerden girmis ve konuyu da oraya cekmissin.

Bu adamlarin yanlislari varsa, o yanlislari yuzunden cezalarini ceksinler zaten. Burada konu, suclamalarda artik Ataturkculuk'un bir suc olarak gosterilmesi. Ataturk posteri, hepimizin ezberlemis olmasi gereken Nutuk suc delili olur mu? Turkiye Bursa Nutku'nda yazilanlara hic bugunden yakin olmamisti.

Paticik'in genel gorusu belli, buna muhalefet olarak sen varsin, Sam var, bikac kisi daha var ama ya tartismayi bilmiyorlar ya da bilgi sahibi degiller. Sam zaten Ecevit konusunda ettigi laftan (ceza da almadi bu arada) sonra oturup bu konulari konusacagim bi adam degil. Bi sen varsin surada adam gibi muhalefet yapan, soylediklerinden katildiklarim da oldugunu biliyorsun, ama konuyu garip garip yerlere cekme.

80 tane ergenekon basliginda bu yazdiklarin 80 defa tartisildi. Yukarida da dedigim gibi bu adamlarin cezalari varsa ceksinler. Ama su an hukuk dedikleri seyin hukukla alakasi yok, gucler ayriligi denilen seyden eser kalmadi. Bir hareketi gecmiste yapilan yanlislarla hakli gosteremezsin. Hukuk doguda islemediyse, sana gore AKP'ye islemediyse vs. bunlar hatalardir. Bizzat sen gelip de "bu adamlar yillarca hukugun islemesini engellediler" dersen, komik duruma dusersin, militanliga kayarsin.

Bu konunun acilma sebebi Ataturkculuk'un, Nutuk sahibi olmanin, Ataturk posteri sahibi olmanin suc unsuru olarak gosterilmesi. Ben korktum basligi okuyunca, olayin bu halde oldugunu bilmiyordum, yurtdisinda yasadigim icin de cok mutluyum acikcasi cunku cok feci seyler olucak bence Turkiye'de yakin gelecekte. Sence Nutuk, Ataturk posteri suc unsuru mudur?

edit: gucler ayriligi yerine birligi yazmisim
Sosyal ağlarda paylaş

ben ne ergenekon savcılarının ne hükumetin, ne de türkiyedeki herhangi bir mahkemenin -hani şu duvarında "adalet mülkün temelidir" yazan mahkemelerden hiçbirinin- Nutuk okumayı suç addettiğini, Atatürkçü düşünceyi cezalandırmak için yola çıktıklarını falan filan düşünmüyorum. bu yaygaraların, bilhassa Atatürk üzerinden kendi siyasi argümanlarına veya daha kötüsü, hukuk ve siyaset dışı davranışlarına destek arayan zevat tarafından koparıldığını düşünüyorum.

Nutuk bu ülkenin bütün kitapçılarında bulunabilen, her yerde her zaman alıntılanan ve yerli yersiz kullanılan bir kaynak kitap. Atatürk bu ülkenin bütün okullarında, mahkemelerinde, devlet dairelerinde, meydanlarında, sokaklarında her an varlığını hissettiğimiz bir sembol. youtube'u Atatürk'e hakaret var diye kapatanlar yine bizim mahkemeler. google'ı bile kapatmayı öne sürebilenler, bizim meşhur Atatürkçüler. sana gerçekçi geliyo mu bi davada bi savcının bütün bunları suç unsuru addedebilmesi? gerçekten en ufak bir ihtimal dahi verebiliyo musun yani şu topiğin gerçekle bir ilgisi olduğuna?
Sosyal ağlarda paylaş

açıp ne nedir adam gibi okumamışsınız bile.sözü geçen atatürkün bile ergenekon içinde oldu falan iddaasını savcı ortaya atmıyoki iddianameiy açıp okusanız addnin açtığı davanın nekadar gereksiz provoke amaçlı olduğu anlarsınız.orda "DERİN ERGENEKON" adlı bulunan belgenin içeriğinde böyle bi ifade olduğu yazıyor bunu söyleyen savcılar falan değil yani belgeyi oluşturan ergenekon sanıklarından birinin ifadesi yani bu.dava baştan fail yani.
40.sayfanın son paragrafını bide 41.sayfanın ilk paragrafında bahsedilen iddaa.

belgede özel kuvvetler komutanlığının örgütün göz bebeği oldu hatta daha da ileri cumurhiyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürki daha kendi örgütlerini tarikatvari yapsıı içinde oludğunun ama bunun açılanmaması gerekitiği vs. yazıyo
buları ergenekon içinden bi adam söylüyor savcıda bunu iddaanamede gösterdiği için ona dava açılıyo

nasıl olduda örgütün belgesi savcıların üstüne kaldı ben anlam veremedim.biri bişe atıyor fikir sahibi olmadan sayfalarca tartışılıyor burda

40. sayfa

41. sayfa

bi açın okuyun bi zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürkçü ileri görüşlülükle ,kemalistlik arasındaki farkı anlamadıkça add ve çydd gibi dernekler,atatürkün arkasına sığınıp her türlü misyonerlik,yıkıcı ve delici:p faaliyetlerde bulunduğu sürece,bu dava devam edip gider,sen tut vanda 15 yaşındaki kızla konyadaki 15 yaşındaki oğlan çocuğunu al aynı yurtta aynı odada barındır ortaya ne çıkıyor görün bakalım,burda ayak yapmayın bizde üni okuduk bizde gördük geçirdik bazı şeyler,:p olay tamamen kültür dejenerasyonu ve modernite bağnazlığı,modern olacağım diye bütün kültürel tarihsel mirasımdan vazgeçmem gerekmiyor,bunların içine sindiremediği bu,10 sene önce erbakanın arkasından yüzüne küfredenler,şimdi baştacı ediyorsa var bu işin içinde bir iş (örnek:doğan medyası)

onun için kusura bakmayında yemiyor bu millet artık,darbeyle gelebilirsin ama 80 deki cahil halkın eline silah vererek değil artık bunu herkes biliyor,artık eğitim in,modern bağnazlık out(bunun ne anlama geldiği,hitlerin 1935-40 arasında alman halkını ari ırka çevirmenin modernlik olduğunu savunması ve buna kılıf bulmak için,yunan mitolojisini v.s kullanmasıyla eş anlamlıdır yani)
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:
atatürkçü ileri görüşlülükle ,kemalistlik arasındaki farkı anlamadıkça add ve çydd gibi dernekler,atatürkün arkasına sığınıp her türlü misyonerlik,yıkıcı ve delici:p faaliyetlerde bulunduğu sürece,bu dava devam edip gider,sen tut vanda 15 yaşındaki kızla konyadaki 15 yaşındaki oğlan çocuğunu al aynı yurtta aynı odada barındır ortaya ne çıkıyor görün bakalım,burda ayak yapmayın bizde üni okuduk bizde gördük geçirdik bazı şeyler,:p olay tamamen kültür dejenerasyonu ve modernite bağnazlığı,modern olacağım diye bütün kültürel tarihsel mirasımdan vazgeçmem gerekmiyor,bunların içine sindiremediği bu,10 sene önce erbakanın arkasından yüzüne küfredenler,şimdi baştacı ediyorsa var bu işin içinde bir iş (örnek:doğan medyası)

onun için kusura bakmayında yemiyor bu millet artık,darbeyle gelebilirsin ama 80 deki cahil halkın eline silah vererek değil artık bunu herkes biliyor,artık eğitim in,modern bağnazlık out(bunun ne anlama geldiği,hitlerin 1935-40 arasında alman halkını ari ırka çevirmenin modernlik olduğunu savunması ve buna kılıf bulmak için,yunan mitolojisini v.s kullanmasıyla eş anlamlıdır yani)

bold kısım hakkında sana hak veriyorum, ama ne bileyim..sanki yanlış birşeyler var. 15 yaşında kız ile 15 yaşında çocuk aynı odaya konmuş..e konsun? ne olacak? illa ilk aklınıza gelen şeyler mi? O olsa ne olacak? Hangi çağdayız? (bu lafımdan sonra ucuz namus söylemleri ile gelmeyin lütfen)

beni de 11 yaşımda taş gibi kızlarla Brezilya'da aynı odaya koydular; ahlakım , kültürüm falanım filanım mı bozuk yani benim?
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:

ÇYDD'nin fikirlerini çok benimsemem,ADD zaten saçma sapan bir dernek.Burda ÇYDD'ye gönderme yapmışssın,o zaman ne gibi bir misyonerlik yapıyorlar onu da açıklaman gerekiyor.(misyonerlik suç mudur,o tartışmayı geçtim)İki derneğin de eleştirilecek yönleri var,ama sen de olabilecek en absürt yerden eleştirmişssin,yok yurtlarda gençler sevişiyor yok misyonerlik vs.
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:

Ne anlayalım bundan?Kastettiğin şey o kadar açık ki...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar aklıma gelen birşey var:
Bu ergenekon olayından ötürü her çevreden adam gani gani alındı içeri. akp den ve/veya akp taraftarlığı aşikar olan kaç kişi ergenekondan içeri alındı? alındı mı hiç? alındıysa kaç kişidir? akp den olan herkes sütten çıkmış ak kaşık mıdır, zira akp de olan herkes de sağdan soldan akp ye gelmiş adamlardır?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...