Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout: New Vegas

Enginar

Öne çıkan mesajlar

Patchli fallout 3 de paso cokuyordu, NPCler sacmaliyordu falan. Bu glitchlerin cogu 4 sene once oblivion'da da vardi patchten cok bir sey beklemeyin, Bethesda'nin kurdugu teknik altyapiya Obsidian oyunu sonucta... daimi Quick Save dostunuz (gerci o da bugliymis saveler kayboluyormus ahah)

bu arada ilk patch cikmis PC icin steam auto update ile
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten bisi dicem de umarim bethesda fanleri yoktur.

Bethesda nin RPG leri beni hic bi zaman tatmin etmedi. Bir kere hikayeler tatmin etmiyor, ornegin NPC lerle konusuyosun isin derinligini ogreniceksin, cogu NPC sirf konusmak icin konusuyor vs. Sonra o bethesda nin konusurken ki NPC ye zoom olayina tam kilim, hic dogal degil vs.

Bioware in oyunlari gercek anlamda tatmin etmistir hep beni, cok daha dogal, artistik vs. Ornegin Mass Effect cidden cok ama cok kaliteli bir oyun, diger oyunlari da zaten asagi kalir degil.
Sosyal ağlarda paylaş

black isle'dan geriye kalanların elinden çıkma oyun nedanko, sana encumbrance binmesin ama. (:P)

bu fps yavaşlaması galiba nvidia kartlarında oluyormuş, ben zerre sorun yaşamadım henüz. herşey ultra ayarlarda 1080'de 16af 2aa ile oynuyorum fo3'ü oynadığım gibi. ama sanırım biraz düşüreceğim outdoor için ayarları, fo3'te de öyle yapmıştım. 3 yıllık pc gerçi, gayet normal.

hardcore olayına getirilen eleştiriyi de anlamadım, gayet hızlı su gereksinimi filan oluyor. bundan fazlası bayar zaten. hardcore oynamak lazım her şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon eed hikaye obsidian inmis. Fakat oyunu oynadim 3-4 saat, fallout 3 u de oynamis biri olarak, genel itibari ile fark cok az diyebilirim. Oyun zorlasmis iyi bisi, daha bi FPS havasi gelmis, fakat oyunun cok buyuk orani halen fallout 3. Oyun kotu degil bu arada, fallout 3 den daha iyi oldugu belli. Fakat grafikler vs her sey ayni, motor ayni ama grafiklerde aynisi benim gordugum kadari ile, ayni code base ustunden gitmis, yani ek paket bile olurmus isteselermis.

Hikaye beni bu arada hic icine cekmedi, demek ki yaslanmislar o adamlar ya da orada da bethesda devreye girmis.

Zaten bu tur projlerde eti senin kemigi benim diye studyo ya vermezler. Projenin her aninda var olurlar. Ben her seyiyle bethesda kokusu aldim ornegin.

Grafikler vs tamamen bethesda kokusu tek olsa olsa hikaye olmamistir zaten, dedigim gibi orada da etkileri olmadigi konusunda suphelerim var.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Abi zaten bisi dicem de umarim bethesda fanleri yoktur.

Bethesda nin RPG leri beni hic bi zaman tatmin etmedi. Bir kere hikayeler tatmin etmiyor, ornegin NPC lerle konusuyosun isin derinligini ogreniceksin, cogu NPC sirf konusmak icin konusuyor vs. Sonra o bethesda nin konusurken ki NPC ye zoom olayina tam kilim, hic dogal degil vs.

Bioware in oyunlari gercek anlamda tatmin etmistir hep beni, cok daha dogal, artistik vs. Ornegin Mass Effect cidden cok ama cok kaliteli bir oyun, diger oyunlari da zaten asagi kalir degil.
haciboy bethesda morrowind'i yapmis firma yav, gitme uzerlerine hala gonlumun fatihi adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

Morrowind i bi ara tekrar oynamak istiyorum.

Morrowind i XBox da oynamistim ciktiginda fakat o zaman ingilizcem yoktu hikayeyi iyi takip edemedim. Ama grafiklerde dumur oldugum daha dun gibi aklimda. O su efektine 15 dk bakmistim aklim almamisti, grafikler zamaninin otesinde idi.

Ama dedigim gibi hikayeyi anlayacak kadar ingilizcem yoktu, tekrar oynamali bi ara onu.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız cidden special çok abidik gubidik oldu fo3 ve vegas'ta. neyin neye yaradığı belli değil. perception real-time'ı etkiliyor mu belirsiz. millet birbirini yemiş forumlarda. agility hareket hızına etki eder olmuş, 1 yapıp bırakamadım bu sefer. ama cha (check için kullanılmıyormuş diyorlar) ve per gene 1 anlaşılan. köyden çıkana kadar anlamaya çalışıyorum per'in olayını.

şu bullet-time çakması vats'ı tümden kaldırsalar da special'ı real-time üzerine uydursalar en güzeli olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten fallout fps/tps e gectikten sonra vats in cok bi anlami kalmadi, sanki fallout mirasina ihanet etmemk icin zorluyolar gibi geldi bana. Bence zeki bi cozumle vats i obsolete etmeden, daha duzgun bi fps mekanigi uyarlanabilirdi. Ornegin vats in ciddi accuracy ve damage artisi olurdu. Su anda olabilir bilmiyorum, ama cok belirgin bi farki yok. Tek belirgin fark zaman kazandirmasi. Zaten AP bitiyor ben direkt saydiriyorum, adam oluyo. Fallout 3 den daha farkli yapmaya calismislar ama VATS daha bi obsolote olurken yarim yamalak bi FPS sistemi gelmis.
Sosyal ağlarda paylaş

bende de ati var, köydeyim halen ama hiç yavaşlama olmadı henüz. olursa yazarım.

vats olayını zaten sadece ve sadece nma kitlesine yaranmak için koydular, eski turn-based sistemle uzaktan yakından alakası yok. fo3'te sırf laf olsun diye 2-3 kere belki kullanmışımdır. kullanabilmek için per ve agi'ye abanmak gerekiyordu, onlara 1'er verip real-time dövmek en mantıklısıydı. burada da agi'nin koşma sürati olayı olmasa gene aynı yapardım. hatta onu da düşürürüm belki, yarın karar vereceğim 1-2 deneme yapıp. vats'a dmg artışı verseler bu sefer real-time'ın esprisi yok, bütün oyunu gerçek turn-based'e döndürmek gerekir. çünkü zaten bir milyar perk vats'ı daha da güçlendirmek için konmuş.

ctb gelecek, pause ile komut verme gelecek, ap denen olay regen olacak ve herşey ap isteyecek real-time'da, vats çöpe gidecek. herkes memnun olur sonuçtan.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada vats a neden bu kadar laf atıyosunuz ki?
her combatta açılısta en azından bi kere kullanmak iyi oluyo bence
yani en azından fo3'de ben agi per filan abanmıstım ilk karakterimde oyunun sonuna kadar her geleni 1 vats + 1 vurusla filan aldım nerdeyse
ha tabi bu yüzden bazı şeylerden kısmak gerekiyo ama combatta gayet güzel vats
Sosyal ağlarda paylaş

artık korsandan mı bilemicem ama (büyük ihtimalle dğeil gerçi), hop 2 npc sapıtıyor, kalıyor oldugu yerde, "bu ne la druyo odun gibi?" derken hop göçüyoruz.

str başı 10 carry capacity çok az geldi :(, gene başladım her 2 bölgede bir loot cache yapmaya artık fast travel perkini alınca dönücem tek tek :(

ps: hızlı hızlı ilerliyim diyorum merak ettim arka sayfadaki arakdaşı tırstıran yeri, tam olarak hangi şehir?
Sosyal ağlarda paylaş

NPCLER GELDİĞİNDE FPS'Sİ SIFIRIN ALTINA DÜŞEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE
Boldla yazdım dikkat ettiyseniz.
Tyrannus said:

Alexi_Septimus said:

FPS sıkıntısı yaşayan var mı, NPC'ler çoğalınca falan?

herkes ondan şikayetçi.high end bilgisayarlarda bile fps düşüyormuş npc gelince ekrana.patch lazım

Evet fallout 3'ü her şey kök oynayıp bunu yaşamak şaşırtıyor zaten, oyundan kaynaklı, ama patchi beklemeye gerek yok.

Bu sorunu tecrübe edenler, nvidia ekran kartı kullanıyorlarsa son driverlarını çeksinler. Client'ın kendisini her zaman admin tarafından çalıştırmasını sağlasınlar. Ardından Nvidia'nın paneline Fallout'u ekleyip güç yönetimini maksimuma getirdikten sonra http://www.newvegasnexus.com/downloads/download.php?id=68581 linkteki dll'i steamde oyunun exesinin bulunduğu, -ya da artık işte nereye kurduysanız, folderın içine koysunlar.

Çözülüyor kesinlikle sorun bunların hepsini yaparsanız, haha.
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

artık korsandan mı bilemicem ama (büyük ihtimalle dğeil gerçi), hop 2 npc sapıtıyor, kalıyor oldugu yerde, "bu ne la druyo odun gibi?" derken hop göçüyoruz.

str başı 10 carry capacity çok az geldi :(, gene başladım her 2 bölgede bir loot cache yapmaya artık fast travel perkini alınca dönücem tek tek :(

ps: hızlı hızlı ilerliyim diyorum merak ettim arka sayfadaki arakdaşı tırstıran yeri, tam olarak hangi şehir?

Yancı ne güne duruyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

NPCLER GELDİĞİNDE FPS'Sİ SIFIRIN ALTINA DÜŞEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE
Boldla yazdım dikkat ettiyseniz.
Tyrannus said:

Alexi_Septimus said:

FPS sıkıntısı yaşayan var mı, NPC'ler çoğalınca falan?

herkes ondan şikayetçi.high end bilgisayarlarda bile fps düşüyormuş npc gelince ekrana.patch lazım

Evet fallout 3'ü her şey kök oynayıp bunu yaşamak şaşırtıyor zaten, oyundan kaynaklı, ama patchi beklemeye gerek yok.

Bu sorunu tecrübe edenler, nvidia ekran kartı kullanıyorlarsa son driverlarını çeksinler. Client'ın kendisini her zaman admin tarafından çalıştırmasını sağlasınlar. Ardından Nvidia'nın paneline Fallout'u ekleyip güç yönetimini maksimuma getirdikten sonra http://www.newvegasnexus.com/downloads/download.php?id=68581 linkteki dll'i steamde oyunun exesinin bulunduğu, -ya da artık işte nereye kurduysanız, folderın içine koysunlar.

Çözülüyor kesinlikle sorun bunların hepsini yaparsanız, haha.

aticiler de gitsin kendine nvidia alsın (ben dahil sdfgdf)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...