Voys Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 bone ve bone gibiler inanır abi işte anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 NoTwisT said: Adamlarin sayilari hizla artiyor, belli bir sayiya ulastiklarinda Birlesmis Milletlerden ve bulunduklari ulkelerden yasal bir din olarak taninma talebinde bulunacaklar. Saka gibi ama gercek. Neden saka gibi? Neresi saka? Dusundugu fikir, felsefe gayet yarinde ve olabilir. Star Wars denen bir filmde konu edildigi icin saka mi geliyor? George Lucas'ta bir inanistan esinlenerek yaratmisti Force fikrini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Valla islamiyet yada hristiyanliktan daha gercek oldugunu soyliim siz dusunun gerisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 gercek ne abi sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 daha güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 adamlar ciddi lan mormonlar geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: hayır, bütün olay adamın "kaba etimden uydurdum" demesi. olmayan bir şeyden uydurmamış. daha önce olan şeyleri birleştirmiş. Voys said: bone ve bone gibiler inanır abi işte anca voys ve voys gibiler insanları yapmadığı şeyle suçlarlar anca ben inandığımı söylemedim veya iddia etmedim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 uydurmuş yani. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 İşte şeyi soruyorum Sam, misal Muhammed veya Buda da uydurmuş diyebiliriz. Peki bu durumda Müslümanlığı veya Budizmi Jedizm gibi şeylerden daha "gerçek" kılan nedir? İşin içinde Lucas amcanın olup olmaması mı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 muhammed melek ile vahiy geldi diyor, öyle olup olmadığını bilemezsin ama iddiası o. burada adam kendisi söylüyor "ben uydurdum masabaşında bunu" diye. ardaki farkın anlaşılmayacak nesi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Belki ben uydurdum diyen adam öldükten sonra da bu jedi işini benimseyenler hayır uydurmadı vahiy geldi diyecekler o zaman öyle mi olacak ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 olmayacak, ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 E kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun Sam.Diğer bir değişle islam da oluyorda Jedi de mi olmuyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 bu kadar basit bir konsepti anlamamak için özel gayret gösterdiğiniz belli de şöyle sorayım o halde: muhammed'in "ben kendim uydurdum bu dini" dediğine yönelik bir kanıdın mı var? lucas'ın var çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: muhammed melek ile vahiy geldi diyor E kanıt işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 efendim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: muhammed'in "ben kendim uydurdum bu dini" dediğine yönelik bir kanıdın mı var? Sam said: muhammed melek ile vahiy geldi diyor Ha bi saniye, "Melek getirdi" deyince bu uydurmadığının kanıdı mı oluyo hahahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Ben mevcut bir kanıt üzerinden konuşmuyorum arkadaşım.Sadece şunu soruyorum ; peygamberimiz evet bunları ben kendim uydurdum demiş olsa fakat o öldükten sonra arkasında kalan insanların hayır o kendi uydurmadı ona melekler ile vahiy geldi diyerek ve kendilerinden sonra gelecek nesli bu şekilde bilgilendirme şansları varmı yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 hristiyanlık açısından alalım onlar isa tanrıdır diyor.incilde isa tanrının oğluyum diyor ve meleğin vahyettiği peygamberimiz isa ya o bir kul diyor.isa tanrı değil peygamberdir diyor. isa carmıha gerilip yeniden dirildi deniyor kuran carmıha gerilmedi diyor hangisine inanacağız? ikiside peygamber ikiside tek tanrılı dine mensup.melek getirdi diyene inanacaksak okey.fakat sen inanca mantık getirmeye calışıyorsun.o saçma bu saçma benim dinim en doğrusu demek ne kadar doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Asteroth said: Ha bi saniye, "Melek getirdi" deyince bu uydurmadığının kanıdı mı oluyo hahahahahahaha hayır kanıt olmuyor, gerçek olduğuna yönelik bir iddiayı da bozmuyor ancak. öte yandan lucas kendisi itiraf ediyor. ikisini bir tutuyorsan buyur sen açıkla mantığını. Snefru said: Ben mevcut bir kanıt üzerinden konuşmuyorum arkadaşım.Sadece şunu soruyorum ; peygamberimiz evet bunları ben kendim uydurdum demiş olsa fakat o öldükten sonra arkasında kalan insanların hayır o kendi uydurmadı ona melekler ile vahiy geldi diyerek ve kendilerinden sonra gelecek nesli bu şekilde bilgilendirme şansları varmı yok mu? bütün tarihi bilgiler ve kayıtlar için aynı şeyleri söylemek mümkün. belki de barutu eskimolar keşfetmiştir ama çinliler keşfetti sanıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: bütün tarihi bilgiler ve kayıtlar için aynı şeyleri söylemek mümkün. belki de barutu eskimolar keşfetmiştir ama çinliler keşfetti sanıyoruz. Aynen öyle sam işte o yüzden tarihi epik,lirik yönüyle ele almak gerekiyor.Zaten aklınla mantığınla en doğruyu en güzeli her şekilde bulursun.Dinlerin işte bu yüzden sadece kişisel gelişim ve felsefik yönüne önem veriyorum ben ve bu önem verdiğim şeyler en zengin hali ile islamda bulunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: Asteroth said: Ha bi saniye, "Melek getirdi" deyince bu uydurmadığının kanıdı mı oluyo hahahahahahaha hayır kanıt olmuyor, gerçek olduğuna yönelik bir iddiayı da bozmuyor ancak. öte yandan lucas kendisi itiraf ediyor. ikisini bir tutuyorsan buyur sen açıkla mantığını. Jediism'in kurucusu/peygamberi George Lucas olmadığına göre herhangi bir sorun göremiyorum. Kaldı ki "tüm tarihi bilgiler yanlış olabilir" dedikten sonra bu ikisi arasında bir karşılaştırma yapıp hüküm vermek de aynı derecede yanlış geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Snefru said: Aynen öyle sam işte o yüzden tarihi epik,lirik yönüyle ele almak gerekiyor.Zaten aklınla mantığınla en doğruyu en güzeli her şekilde bulursun.Dinlerin işte bu yüzden sadece kişisel gelişim ve felsefik yönüne önem veriyorum ben ve bu önem verdiğim şeyler en zengin hali ile islamda bulunuyor. film senaryosu için üretilen bir kavram ile milyarlarca insanın binlerce yıl boyunca sahip olduğu inançları bir tutmak mesnetsiz bir düşünce her şekilde. Asteroth said: Jediism'in kurucusu/peygamberi George Lucas olmadığına göre herhangi bir sorun göremiyorum. Kaldı ki "tüm tarihi bilgiler yanlış olabilir" dedikten sonra bu ikisi arasında bir karşılaştırma yapıp hüküm vermek de aynı derecede yanlış geliyor bana. malzeme onun, farketmez. öte yandan tarihin gerçekliğinden şüpheye yönelik verdiğim uç örnek kinaye yaptığıma işaret etmiştir diye tahmin ediyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 amma çok jedi varmış be forumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar