Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İskoç polisinde sekiz Jedi çıktı.

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

NoTwisT said:
Adamlarin sayilari hizla artiyor, belli bir sayiya ulastiklarinda Birlesmis Milletlerden ve bulunduklari ulkelerden yasal bir din olarak taninma talebinde bulunacaklar. Saka gibi ama gercek.

Neden saka gibi? Neresi saka? Dusundugu fikir, felsefe gayet yarinde ve olabilir. Star Wars denen bir filmde konu edildigi icin saka mi geliyor? George Lucas'ta bir inanistan esinlenerek yaratmisti Force fikrini.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
hayır, bütün olay adamın "kaba etimden uydurdum" demesi.

olmayan bir şeyden uydurmamış.
daha önce olan şeyleri birleştirmiş.

Voys said:
bone ve bone gibiler inanır abi işte anca

voys ve voys gibiler insanları yapmadığı şeyle suçlarlar anca

ben inandığımı söylemedim veya iddia etmedim ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mevcut bir kanıt üzerinden konuşmuyorum arkadaşım.Sadece şunu soruyorum ; peygamberimiz evet bunları ben kendim uydurdum demiş olsa fakat o öldükten sonra arkasında kalan insanların hayır o kendi uydurmadı ona melekler ile vahiy geldi diyerek ve kendilerinden sonra gelecek nesli bu şekilde bilgilendirme şansları varmı yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

hristiyanlık açısından alalım onlar isa tanrıdır diyor.incilde isa tanrının oğluyum diyor ve meleğin vahyettiği peygamberimiz isa ya o bir kul diyor.isa tanrı değil peygamberdir diyor.

isa carmıha gerilip yeniden dirildi deniyor kuran carmıha gerilmedi diyor

hangisine inanacağız? ikiside peygamber ikiside tek tanrılı dine mensup.melek getirdi diyene inanacaksak okey.fakat sen inanca mantık getirmeye calışıyorsun.o saçma bu saçma benim dinim en doğrusu demek ne kadar doğrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Ha bi saniye, "Melek getirdi" deyince bu uydurmadığının kanıdı mı oluyo hahahahahahaha

hayır kanıt olmuyor, gerçek olduğuna yönelik bir iddiayı da bozmuyor ancak. öte yandan lucas kendisi itiraf ediyor. ikisini bir tutuyorsan buyur sen açıkla mantığını.
Snefru said:
Ben mevcut bir kanıt üzerinden konuşmuyorum arkadaşım.Sadece şunu soruyorum ; peygamberimiz evet bunları ben kendim uydurdum demiş olsa fakat o öldükten sonra arkasında kalan insanların hayır o kendi uydurmadı ona melekler ile vahiy geldi diyerek ve kendilerinden sonra gelecek nesli bu şekilde bilgilendirme şansları varmı yok mu?

bütün tarihi bilgiler ve kayıtlar için aynı şeyleri söylemek mümkün. belki de barutu eskimolar keşfetmiştir ama çinliler keşfetti sanıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
bütün tarihi bilgiler ve kayıtlar için aynı şeyleri söylemek mümkün. belki de barutu eskimolar keşfetmiştir ama çinliler keşfetti sanıyoruz.

Aynen öyle sam işte o yüzden tarihi epik,lirik yönüyle ele almak gerekiyor.Zaten aklınla mantığınla en doğruyu en güzeli her şekilde bulursun.Dinlerin işte bu yüzden sadece kişisel gelişim ve felsefik yönüne önem veriyorum ben ve bu önem verdiğim şeyler en zengin hali ile islamda bulunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Asteroth said:
Ha bi saniye, "Melek getirdi" deyince bu uydurmadığının kanıdı mı oluyo hahahahahahaha

hayır kanıt olmuyor, gerçek olduğuna yönelik bir iddiayı da bozmuyor ancak. öte yandan lucas kendisi itiraf ediyor. ikisini bir tutuyorsan buyur sen açıkla mantığını.

Jediism'in kurucusu/peygamberi George Lucas olmadığına göre herhangi bir sorun göremiyorum.

Kaldı ki "tüm tarihi bilgiler yanlış olabilir" dedikten sonra bu ikisi arasında bir karşılaştırma yapıp hüküm vermek de aynı derecede yanlış geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Aynen öyle sam işte o yüzden tarihi epik,lirik yönüyle ele almak gerekiyor.Zaten aklınla mantığınla en doğruyu en güzeli her şekilde bulursun.Dinlerin işte bu yüzden sadece kişisel gelişim ve felsefik yönüne önem veriyorum ben ve bu önem verdiğim şeyler en zengin hali ile islamda bulunuyor.

film senaryosu için üretilen bir kavram ile milyarlarca insanın binlerce yıl boyunca sahip olduğu inançları bir tutmak mesnetsiz bir düşünce her şekilde.

Asteroth said:
Jediism'in kurucusu/peygamberi George Lucas olmadığına göre herhangi bir sorun göremiyorum.

Kaldı ki "tüm tarihi bilgiler yanlış olabilir" dedikten sonra bu ikisi arasında bir karşılaştırma yapıp hüküm vermek de aynı derecede yanlış geliyor bana.

malzeme onun, farketmez. öte yandan tarihin gerçekliğinden şüpheye yönelik verdiğim uç örnek kinaye yaptığıma işaret etmiştir diye tahmin ediyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...