Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kabe örtüsü hakkında fiyat tespiti?

Mohi

Öne çıkan mesajlar

şu an bizde 5 yıl önce ölen anneannemin eşyaları arasında bulduğumuz kabenin çok eski bir örtüsünün 1 metrekareden biraz ufak bir parçası var. örtü yaklaşık 1935 senesine ait ve o tarihte anneannemin eniştesi hactayken kabenin örtüsünü yeniletmiş parayı basıp. sonrada eski örtünün ufak bi parçasını türkiyeye hatıra olarak getirmiş.
arap devleti daha sonra paralanınca, örtüyü tazeleme işini kendileri yapmaya başlamış. ve eski örtüler sanırım arapların depolarında kalıyor artık. yani bizdeki örtü şahıs eliyle değiştirilen ve türkiyeye gelen son örtülerden biri. şimdi bu örtüyü hazır akp sosyetesi güçlüyken, bunlardan birine kaç gaymeye sokabilirim, fiyat tespitini nasıl, nerde yapabilirim??
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:
Bir müzede fln yaptırabilirsin fiyat tespitini ama ben de satma derim hatıra olur.

abi açıkcası bi bezin hatırasına ben inanmıyorum, anneanneme ait bir fotoğraf çok daha büyük bir hatıra benim için.
dolayısıyla hazır ortam da uygunken satmayı düşünüyorum. sanırım dediğin gibi sağcı bir müzayede şirketine falan danışmak gerekli. araya sokuverirler bunuda osmanlıdan kalma diye belki
Sosyal ağlarda paylaş

Mohi said:
zgrw said:
Bir müzede fln yaptırabilirsin fiyat tespitini ama ben de satma derim hatıra olur.

abi açıkcası bi bezin hatırasına ben inanmıyorum, anneanneme ait bir fotoğraf çok daha büyük bir hatıra benim için.
dolayısıyla hazır ortam da uygunken satmayı düşünüyorum. sanırım dediğin gibi sağcı bir müzayede şirketine falan danışmak gerekli. araya sokuverirler bunuda osmanlıdan kalma diye belki
müzayede değil müze dedim ben :D

museum :D
Sosyal ağlarda paylaş

yaw dikkat etmemişim müze yazdığına, ama müzedeki bu işin okulunu okumuş adam sallamaz zaten bu tarz şeyleri. hele fiyatla falan uğraşacağını hiç sanmam. hem sonuçta 80 senelik bile değil bunun geçmişi. anca akp sosyetesinin ilgi duyduğu bi müzayedeye araya kaynatılır gibime gelio.
Sosyal ağlarda paylaş

http://img511.imageshack.us/img511/8882/img363311800x600.jpg
fotosunu çektim, 1.5mb olunca yeniden düzenledim. ama en azından bir fikir verir size. siyah bi örtü işte üzerinde ayetler falan var.
gerçekliğini kanıtlamaya gelince, bu benimde kafamı kurcalıyor, sonuçta örtünün yaşını kanıtlasam bile, 75 sene önce kabenin üstünde sallandığına dair "ss or didnt happen" diyecek tipler cıkabilir:(
bi de diğer mirasçılardan gizli bu işi nasıl hallederim o da bi sorun:D
yani satarken belge falan istermi alacak olan kişi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...