Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hastanenin Tuvaletinin Musluğunda Ayağını Yıkayan Adam

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

yazılmadıysa
ayaktan daha fazla mikrop, bakteri veya pislik içeren bilumun organ veya cisimin yıkandığı o musluklarla ilgili epey olumlu düşünceleriniz varmış ki bu garip gelmiş
ayağında kalan suyu oraya buraya fazla sıçratmadan indirdiyse mesele yok zaten bu olayın ayakla da sınırı yok, dikkat etmeyen elini yıkarken bile lavoboyu batırıp çıkar

sonra mescit ve abdesthane şart
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Maliye bakanlığı --------------------57 milyar 812 milyon
]Milli eğitim bakanlığı --------------27 milyar 883 milyon
Milli Savunma Bakanlığı -------------14 milyar 532 milyon TL.
Sağlık Bakanlığı --------------------12 milyar 720 milyon TL.
Tarım ve Köy işleri Bakanlı ---------7 milyar 591 milyon TL.
Adalet Bakanlığı --------------------3 milyar 495 milyon TL.
Diyanet İşleri Başkanlığı -----------2 milyar 454 milyon TL.
İçişleri Başkanlığı------------------1 milyar 893 milyon TL.
Başbakanlık -------------------------1 milyar 853 milyon TL.*
Çevre ve Orman Bakanlığa ------------1 milyar 242 milyon TL.
Ulaştırma Bakanlığı -----------------1 milyar 155 milyon TL.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ----------1 milyar 5 milyon TL.
Dışişleri Bakanlığı -----------------816 milyon TL.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ------709 milyon TL.
Sanayi ve Ticaret Bakalığı ----------639 milyon TL.
Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı -467 milyon TL.

http://www.cnnturk.com/2008/ekonomi/genel/10/20/2009.butce.geliri.248.7.milyar.tl/497533.0/index.html
MEMLEKETİ DİYANET BATIRIYOR.

belkide.
Sosyal ağlarda paylaş

Riverwind said:
Rewendor said:
Kimse kusra bakmasın abi, nolursa olsun, muslukta, üstelik de umumi bir muslukta, daha da korkuncu bir hastaneye ait bir muslukta ayak yıkamayı herhangi bir şekilde savunan insan cahil ve aptaldır.

ok

bu şunun gibi bişey, bi yere gitmişsin umumi tuvalete giriyosun elini yıkıcan bi bakıyosun tek lavabo var ve herifin teki ayağını yıkıyor orda. allah belanı versin der çıkarsın. yok çıkmassan zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adam kim bilir en son ne zaman yıkadığı, en azından saatlerdir ayakkabı ve çorap içinde pişmiş terlemiş kokmuş ayağını yıkıyo. Garanti olan bu kısım dışında olası olarak bunun pisliği var, mantarı var var da var yani. Sıçmasından pek bi farkı yok yani gözümde.

Ha ama hala adamın yaptığının yanlış bi tarafı olmadığını savunanlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlislik dogruluk degil de hijyen kismina seettim ben, ayak yikamak oldugundan daha nahijyenik yapmicak o muslugu ki tuvalette ameliyat yapmiyolar zaten. onun disinda esas mesele hastanede mescit var mi yok mu. varsa adam okuz, yoksa hastanenin ayibi mi? yoksa bize ne kardesim dinini evinde yasasin mi? kanimca hastane gibi yerlerde, her dinin gereklerini yerine getirmek icin hazirlanmis yerler olmali, zira hasta yakinlari icin, hastalar icin mevcut durumlarinda tanrilarina siginip, manevi yonden kendilerini rahatlatmalari onemli bir mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba arkadaşlar,

eve yeni gelmiştim sıkılmadan bütün konuyu baştan aşağı okudum.
ilginçtir ki benim durumumla biraz alakakalı. Ben "Sokolopluk" dinine mensubum. Türkiye genelinde 10bin kadar kişiyiz dünya genelinde 1milyon kadar. Dinimiz gereği sabah 7 de öğen 12 de ve akşam 5 de 3 litre saf su içip 3x3x3 beyaz bir odada tek başımıza bir saat meditasyon yapmalıyız. Geçenlerde halamın başında hastanede refekatçi olarak kaldım ne yazıkki hastane bana 3 litre saf su sağlayamadı ne de 3x3x3 beyaz renge boyanmış bir oda dolayısıyla ben de ibadedimi yerine getiremedim. Halbuki sosyal bir devletiz niye sağlamıyor diye çok düşündüm Ama elbette "Sokolopluk" bir kolaylık dini 3 litre saf su yoksa ellerini 3 kere kuma sürüp meditasyon yapmak da sayılıyor o da olmadı duvara sürmek bile yeterli ellerimizi, şartlar uygun değilse. Eğer 3x3x3 beyaz o da yoksa herhangi bir o da da bile meditasyon yapıp ibadet edebiliyoruz. Eğer hiç bir şart uygun değilse oturduğumuz yerde bile oluyor önemli olan amelimiz. Ama en nihayetinde refakatçiyim ve dinimin tanrısının çok hoşgorülü olduğunu biliyorum ve onun katında o ibadeti yapsmamın o durumda gerekli olmadığını anladım, sonuçta refakat etmekte çok büyük sevaptı. Ama demeden duramayağım ülkemiz sosyal devlet ve o hastanede sokolopluk için bir ibadet yeri olsa hasteneden ne eksilirdi
*uydurma hikayedir
/thread
Sosyal ağlarda paylaş

abartılacak birşey değil diyenler var ya. Ulan ben mecburmuyum helaya girdiğimde adamın ayağını görmeye ? Mecburmuyum adam suyu burnuna çektiğinde çıkardığı sesleri duymaya ? Elbette umumi tuvaletler temiz değil, ayak yıkamayla olduğundan daha çok kirlenmez ama toplum içinde yaşamanında bir adabı var. normal karşılayanlar gitsin bir avrupa ülkesinde yapsın bunuda alacağı tepkiyle karşılaşsın.

Magandalık ceketinizi asın bi kenara artık. Abdest alınacak yer var alınmayacak yer var. Olmadı sorarsın etraftaki bir görevliye 2dk kapatır kapıyı senin için yada izin alırsın temiz birşekilde en azından etrafındaki insanları rahatsız etmeden ne halt edeceksen edersin.

Ayrıca hastaneye mescid yapsanda hayvan olan zaten gider gene en yakındaki lavaboya orda abdest alır.

Etraf zaten Cami kaynıyor. Kaynasın itirazım yok. Eğer zamanın varsa gidersin camiye kılarsın namazını. Zamanın yoksa doktora görüneceksen yada refakat edeceğin bir yakının varsa zaten gitmezsin yanında kalırsın. Bunlardan dolayıda kılamıyorsan sanmıyorum inandığın, taptığın varlığın seni cehenneme koyacağını.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...