Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hastanenin Tuvaletinin Musluğunda Ayağını Yıkayan Adam

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

Asteroth said:
"Hemşire" diye bir olay var Buyse, yeni çıkmış, duydun mu hiç?

Adam kalp krizi geçirse sen yanındayken ne yapacaksın ziyaretçi olarak?

Bu durum böyle değil ne yazik ki, başa gelmeden anlaşılamayacak bir durum.

Koma ve bunun gibi durumlarda 24 saat refakatçi gerekli oluyor,hiçbir hemşirenin yapmayacağı şeylerin yapılması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Hemşire var demekle olmuyor işte.

Rahmetli dedem hastanede iken doktorlar 7/24 başında refakatçı istemişti. (Uludağ Tıp Fakültesi, Bursa)

Kendisi şeker ve kalp hastasıydı, hemşire var da her dakika başında duramıyor hemşire, veya yapamayacağı şeyler oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

cidden herhangi bir devlet hastanesinde hiç yattın mı? veya bir yakının kaldı da sen refalatçi oldun mu merak ediyorum. ishali olan bir hastayı hemşire tutup tuvalete götürmüyor elinden. veya su istediğinde başında olmuyor. siz ne zannediyorsunuz hemşireler sürekli hastaların başında böyle duruyor falan mı sanıyorsunuz anlamıyorum. bir kriz durumu oldugu zaman 5 dk hemşire peşinde koşuyordum ben yardım edin diye. hasta her zaman bırakılıp gidilmiyor. acil kan lazım oldu bırakıp gidemedim kızılay kan merkezine dedemi, sağdan soldan refakatçi bulmak zorunda kaldım.

cidden tekrar diyorum sadece senin için değil genel olarak bazı şeyleri yaşamadan bilemezsiniz. allah hiç birinizi düşürmesin ama bir gün hastanelerde özellikle devlet hastanelerinde kalırsanız bu dediklerimi daha iyi anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
Loxias said:
Buyse, ben diş perisine inanıyorum ve diş heykellerine tapıyorum. Benim içinde bir oda olacakmı bu laik demokratik ülkenin hastanelerinde?
bu da en basit ve komik savunma.

"BEN DİNAZORLARA TAPIYOREEE, BANA DA İBADETHANE AÇIYOREE SEN?!?!"

Laiklik nedir? Bildiğin "Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılması" bile bu önermeyi açıklıyor.

Sen müslüman olarak isteyebiliyorsan ben dişe tapan olarak isteyemiyor muyum? Yoksa dinlerin gerçek olduğunu, tapınılabilmeye değer olduğunu onaylan bir kurum felan mı var?
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Koma ve bunun gibi durumlarda 24 saat refakatçi gerekli oluyor,hiçbir hemşirenin yapmayacağı şeylerin yapılması gerekiyor.

Masquerade said:

Rahmetli dedem hastanede iken doktorlar 7/24 başında refakatçı istemişti. (Uludağ Tıp Fakültesi, Bursa)

Kendisi şeker ve kalp hastasıydı, hemşire var da her dakika başında duramıyor hemşire, veya yapamayacağı şeyler oluyor.

Abicim hastanenin içinde mescid olunca hemşireye bırakmayacak mısınız adamı, ne diyorsunuz anlayamıyorum ki.

10 dakika bekleyeceğine yarım saat bekleyiversin, bu mudur içinden çıkamadığınız problem?
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
GEd said:

Masquerade said:

Abicim hastanenin içinde mescid olunca hemşireye bırakmayacak mısınız adamı, ne diyorsunuz anlayamıyorum ki.

10 dakika bekleyeceğine yarım saat bekleyiversin, bu mudur içinden çıkamadığınız problem?

Bahsettiğmiz şey mescid cami din üçgeninden bağımsız, hemşire kavramının düşündüğün gibi birşey olmadığı ve 24 saat refakat durumunun gerekli olduğu.

Hastayı hemşireye bırakma gibi bir kavram yok yani.

Sen bunun gerekli olmadığını söyledin bizde gerekli olduğunu yaşayarak anlıyabileceğini belirttik,tamamen din mescid ve ibadet üçlüsünden bağımsız olarak düşünürsen daha iyi olur bu mesajları.

Buyse said:
sorum çok basit aslında. insanların 24 saat kaldıkları bir mekanda 3x3m bir odada halı sersen dışarı 3 musluk koysan o koca hastaneden ne eksilir?

Çok şey olur bence ama daha fazla yazma gereksinimi görmüyorum,sabit fikirlerin değişmediği ortada.

Son olarak,belirli bir mesafe içerisinde ibadethane yoksa mescid yapılabilir bence ancak belirli bir mesafe içerisinde ibadethane var ise bu durumda mescid veya herhangi başka bir dine ait bir ibadethane yapılması gerekli değildir. Gnümüze belirli mesafeler içerisinde ibadethane olduğunu düşünürsek oldukça gereksiz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth o konuda haklılar Hemşire beklemez.Devlet hastahanesinde özellikle hiç sallamıyorlar bile adamı.

Ama şu var.İslamiyet hoşgörü dinidir.Din hakkında herbi boku bildiğini iddia eden bu cüppeli ahmet efendiler halbuki hiçbirşey bilmiyorlar.
İlk olarak bir hastaya refakat etmek çok büyük sevaptır.Bu gibi durumlarda namaz kılmak isteyipte kılamıyorsan namaz kılmış gibi kabul görürsün.

İslamiyet kolaylıklar dinidir.Heryerde herşekilde abdestin kabul olur.Namaz kılmak abdest almak için mescite gerek yok.
Seccaden yoksa bile sandalyede oturarak namaz kılarsın.
Abdest alamıyorsan su yoksa bile toprakla abdest alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
sorum çok basit aslında. insanların 24 saat kaldıkları bir mekanda 3x3m bir odada halı sersen dışarı 3 musluk koysan o koca hastaneden ne eksilir?

Aynı şeyi musevisine, hristiyanına, budistine ve geriye kalan onlarca belkide daha fazla din mensubu için yapacak mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:

Üroloji muayne odası açılabilir oraya ?
aklına gelebilecek her türlü bölüm için muayne odası hatta bekleme salonu bile yapılabilir.

Bu kafa bu zihniyet okullarda da mesciti savunur.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Buyse said:

Üroloji muayne odası açılabilir oraya ?
aklına gelebilecek her türlü bölüm için muayne odası hatta bekleme salonu bile yapılabilir.

Bu kafa bu zihniyet okullarda da mesciti savunur.

hastanede uroloji muayene odasının olmaması da mescitin olmasının suçu yani. tamam peki.

zaten bu memlekette en kolay şey budur. bütçede açık çıkar millet soyar soğana çevirir DİYANETE ÇOK PARA VERİYORLAR hacı diye bağırırlar hemen. hastanede eksik varsa o eksiğin yerine mescit yapan adamı mı savunacağım yani bunu mu bekliyorsun benden.

yahu neden anlamıyorsun tam teşekküllü eksiksiz bir hastanede ufak bir odayı mescit yapın oraya gelen insanlar 10 dk namazlarını kılsınlar kimseyi rahatsız etmeden ne olur.

arkadaşlar insanlar hasta oldukları zaman manevi şeylere daha çok ilgi duyarlar. hayatlarında hiç dua etmemiş insanlar bile inanmasalar dahi dua edebilirler, hastaneler okullar gibi değil.

hastaneler sosyal bir kurum. okulda sadece öğretmenler öğrenciler olur.

hastanede her gün hastası refakatçisi binlerce insan olur.

az geniş düşünün birşeyleri nolur.
(sen türkiyesin büyük düşün esprisi yapmayana rep yok)

neyse ben dışarı çıkıyorum.

tekrar diyeyim burda bana öfke kusmanız bişey değiştirmez. bu böyle sürdükçe insanlar tuvaletlerde abdest almaya devam edecek. kavga edersiniz etmezsiniz sizin bileceğiniz iş. sorun çözmek istiyorsanız çözümü bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:

3x3 m2 ve 3 musluk koymak için ekstra yer.

Aslında yanlış yapıyoruz. KABE'NİN ALTINA TEKERLEK KOYSANIZ, TÜM MEMLEKETİ DOLAŞTIRIP İNSANLARIN RAHATÇA HACI OLMALARINI SAĞLASANIZ DEVLETİNİZ Mİ YIKILIR, LAYİKLİĞİNİZ Mİ AŞINIR, CUMHURİYETİNİZDE İNATÇI KETÇAP VE KURUMUŞ KAHVE LEKESİ Mİ KALIR?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kusura bakma ama o kadar boş konuşuyorsun ki.Çıkıp hava alman çok iyi bir fikir. Rica ediyorum geldikten sonra yazdıklarını tekrar oku.

Ne hastahane yönetiminden haberin var ne de Türkiye de ki sağlık sorunlarından sağlık için ayrılan bütçeden.

Diyanet şu anda bu ülkede en fazla para alan kurumdur.
Sağlık ise 2.sırada
eğitim 3.

Ya yazdım sildim anladım ki kafana girmeyecek.Lütfen çıkıp bi hava al.Ota boka muhalefet olup dini akp yi savunucaz diye iyice saçmalıyorsunuz Lütfen yapmayın bunu artık bu kadar ya.
Kendinize gelin bi sağlıklı düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

o sıralamayı kim söylediyse yanlış söylemiş daha önce tartışılmıştı o konu google da bi araştırırsan kimin ne kadar pay aldığını görebilirsin.

beğenseniz de beğenmeseniz de bu ülkenin en az yarısı tuvalette abdest alan insanlarla dolu. bu devlet onlara da hizmet etmek zorunda.

ki bu sizin de faydanıza, tuvalette abdest alan adamları görmeyeceksiniz işte.

neyse görüşürüz sonra cümleten eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Aslında yanlış yapıyoruz. KABE'NİN ALTINA TEKERLEK KOYSANIZ, TÜM MEMLEKETİ DOLAŞTIRIP İNSANLARIN RAHATÇA HACI OLMALARINI SAĞLASANIZ DEVLETİNİZ Mİ YIKILIR, LAYİKLİĞİNİZ Mİ AŞINIR, CUMHURİYETİNİZDE İNATÇI KETÇAP VE KURUMUŞ KAHVE LEKESİ Mİ KALIR?

iyi güldüm buna
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
Asteroth said:

Bahsettiğmiz şey mescid cami din üçgeninden bağımsız, hemşire kavramının düşündüğün gibi birşey olmadığı ve 24 saat refakat durumunun gerekli olduğu.

Hastayı hemşireye bırakma gibi bir kavram yok yani.

Sen bunun gerekli olmadığını söyledin bizde gerekli olduğunu yaşayarak anlıyabileceğini belirttik,tamamen din mescid ve ibadet üçlüsünden bağımsız olarak düşünürsen daha iyi olur bu mesajları.

Abi hemşire kavramını "düşünme" gibi bir şey yok, bizim aile unbreakable değil, biz de gidiyoruz zaman zaman hastaneye yani. 7/24 hemşire refakati demiyorum zaten, doktorun direktifiyle başımda hemşire beklediği de oldu yarım saat, ki benimki o kadar önemli bir durum da değildi. Dediğiniz gibi 7/24 refakatçi gerektiren hastalarda yapılabilir bu.

Ha bana kalsa 7/24 refakatçi gerektiren hastanın başında beklerken "namaz kılmam lazım" diyen adamın ne kadar sevaba girdiği de tartışılır da, ayrı tutmak lazım dedin diye işin içine katmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Vakit said:
Hayır, okulları unutmuş değiliz. Her zaman olduğu gibi, “Her okula iki mescid” talebimizi de bu vesileyle bir defa daha dile getirelim. Okullarda mescid olması da inanca, ibadete ve Müslümanlara saygının bir gereğidir. Bu taleplerin altında başka bir şey arayanlar varsa boşa uğraşmasın.

Bunu yiyenler bunları tabiki yedi;
Adliye Saraylarında mescid olmaz mı?
Mescidler, otelleri bozar mı?
Saygı beklemek hepimizin hakkı
Sosyal ağlarda paylaş

o sıralamayı kim söylemişse sana da yanlış söylemiş buysecim. bu ülkenin "yarısı" tuvalette abdest alan insanlarla da dolu değil. abartmaya gerek yok.

ayrıca sosyal devlet kavramı, elindeki kaynaklarla sınırlıdır. senin şu söylediğin ayıp gerçekten, sanki bu ülkede müslüman vatandaşların ibadedi engelleniyor gibi bir hava yaratmışsın. aksine (olması gerektiği gibi) gayet de imkanlar sunuluyor.

senin bu kafalar sayesinde liselerimizde de mescitler açılıyor, tenefüslerde öğrenciler namaz kılıyor. ama haklısın tabii, çocukların da hakkı değil mi?

özgürlük kavramı hakkında biraz daha düşünmen gerekir kanımca. daha da önemlisi, islamın bize buyurduğu hoşgörü hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...