Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Perşembe ceza hukuku vizesi var, derste verilen gerçek Yargıtay kararlarından bazılarını paylaşayım dedim: 1. Olay II. a. “İncelenen maddi olayda sanıklar ve maktul Mamak Belediyesi İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğünde işçi olarak çalışmaktadırlar. Olay günü sanık Şerafettin Yeşilyurt işyerindeki kompresörü diğer sanık Erdal'a söyleyip açtırmış, elinde tuttuğu hortuma hava gelince bu hortumu maktulün anüsüne gevşek dokulu iş tulumu üzerinden asgari dayamak suretiyle hava vermiş kompresördeki yüksek basınçlı hava nedeniyle karnı şişen maktul fenalaşıp ölmüştür”. (YCGK. 07.03.1994, 1-50/76) 2. Olay b. “Olay tarihinde sanıkla müdahilin çeşmeden faydalanma hususunda tartıştıkları, tartışmanın kavgaya dönüştüğü, sanığın müdahil Cemile’ye vurup sert zemine düşürdüğü daha sonra yerde olan müdahilin karnına çıkıp oturduğu bunun sonucunda 7-8 haftalık hamile olan müdahilin çocuğun düşmesine yol açtığı... Somut olayımıza baktığımızda; olay öncesi 16.06.2004 tarihinde köy camii hopörlerinden hamile kadınların köy muhtarlığına çağrıldığı, bu çağrıya müdahilin uyarak gittiği ve hamile olduğuna dair kaydını yaptırdığı kavga olayından 4 gün önce 2. kez hamile Cemile’nin ismi hamile kadınlar arasında anons edilerek çağrı yapıldığı ve köy halkının haberdar olduğu müdahil Cemile ile Ebe Fatma Girgin’in yeminli anlatımıyla anlaşıldığı, bu çağrıdan dört gün sonra, olay tarihinde köy çeşmesi başında kavga sırasında sanığın, müdahili yere yatırarak karnına oturduğu.... anlaşılmıştır.” (3.CD. 29.11.2006, 2128/9059) 3. Olay ÖZET : Samimi kabul edilen ve aksi kanıtlanmayan savunmasında sanık, ısınmak amacıyla fırın içerisinde oturmakta bulunan ölene "fırın kapısını kapatayım mı?" dedikten sonra onun olumlu cevabı üzerine fırın kapısını kapatmış, bu arada şeytanlık edip öleni korkutmak amacıyla çalıştırma ve stop düğmelerine basmış, ölenden kan çıktığını görünce, girdiği psikolojik ortam ( panik reaksiyon ) içerisinde olay yerinden uzaklaşırken fırın kapısını açmayı düşünememiş, bu durumu ilk karşılaştığı kişilere de anlatmıştır. Ölümün Havasızlıktan oluşması da bu durumu doğrulamıştır. Olayda; cürmü kastın bulunmadığı, ağır ve yoğunlaşmış taksirli halin varlığı sözkonusudur. Sanığın eylemi, TCK.nun 455. maddesine uyan suçu oluşturur. Yerel mahkeme takdir Hakkını kullanarak temel cezayı tayin ederken üst hadden ceza uygulaması yaparak eyleme uyan adil bir sonuca varmalıdır. 1. ve 3. olayı daha önce duymuştum da, şehir efsanesidir diyip geçmiştim, gerçekmiş meğer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 1 Nisan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ahahahahahah digerlerini bende gormsutumde 3. supermis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 dili yanıp da derin dondurucuya yapıştırıp çekip gelmeyince koparan biri de vardı ama o yabancıydı sanırım. akıllara zarar olaylar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 :) Bu arada 3. olay uzunca bir yargıtay kararı, sadece bir paragraf koydum da, eleman fırındaki dayının öldüğünü zannedince kahveye gidip oyun oynuyor bir de. Hatta kahvede oyun oynamasa fırındaki eleman boğulup ölmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 3 neymiş öyle inanılır gibi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Bunu da pratik dersi için koymuş asistan sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ahah. 1 e çok güldüm ben. Hayır, normal bir şekilde şaka değil. O hortumu tam deliğe tutuyor adam. Şakayı yaparken de gülmüş müdür merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ali aaa bunları ben geçen sene söylemiştimde, inanmamıştınız. Gençlik işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Ya genelde asistanların örnek olsun diye uydurdukları olaylar ne kadar komik olurlarsa olsun gerçekten meydana gelmiş olaylarla yarışamıyor. Özetle insanlığın yaşam standardı, evinde oturup hukuk okuyan insanların hayal gücünden çok daha öte; akla hayale gelmeyen şeyler meydana geliyor. Otobüste boşalanlar falan var. Sadece sapık japonların yapıp vidyoya çektiğini sanırdım böyle şeyleri. (edit: bu örnek yukarıdaki paragraf kapsamında değildir.) edit2: ilk olayı çok daha yakın bir zamanda kolpa bi gazetenin 3. sayfasında görmüştüm. hayvanlar yeni gibi koymuşlar herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 2. olaya üzüldüm be. kadın çocuğunu düşürsün diye uğraşmış resmen. idam edeceksin böylelerini. 3. bildiğin pisko oda ölsün. 1. ise herhalde aşırı aptal biri ama oda ölsün asdkasdk yani yarın öbür gün başkasına şaka yapacam derken yine olay çıkarır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar