Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon'da 12. Dalga Rektörler

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

SON gözaltı ve arama dalgasında soruşturmanın merkezine konulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu ülkede okuyabilecek yaşta olup da maddi olanaksızlıklar ya da sosyal nedenlerden dolayı okuma olanağı bulamayan çocuklara bir umut olması için kuruldu.
Adının "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği" olması da bir tesadüf değil.
Çünkü maddi olanakları yetersiz çocukları, tarikat yurtlarının ve tarikat okullarının pençesinden kurtarmayı hedefliyor.
Türkiye'de çağdaş bir yaşamın yerleştirilmesi hedefine ulaşabilmek için parasal olanakları güçlü kuruluşların sosyal sorumluluklarını yerine getirmesine aracılık ediyor.
Bütün faaliyetleri kamuoyunun gözünün önünde cereyan eden böyle bir kuruluşun şimdi bir tür "terör örgütü" muamelesi görmesinin bir tek nedeni olabilir:
Malum hocanın tarikatı, kendi faaliyetlerini etkisiz hale getirmeye çalışan bir kuruluştan intikam alıyor!
Polis, dernekteki bütün kayıtlara el koyduğu için şimdi o çocuklar kim bilir ne kadar zaman süreyle okumaları için gereken destekten yoksun kalacak.
Ve elbette tarikat yurtları, okulları şimdi o çocukların kucaklarına düşmesini bekliyor olmalı.
Bunun kimin amacına hizmet edeceğine bakarsanız, polisin neden bütün kayıtları derleyip toplayıp gittiğini daha iyi anlayabilirsiniz.
O işlerin başına güvenilir bir kayyum atayıp, çocukların burslarını almaya devam etmelerini sağlamak çok mu zordu?
Elbette hiç de zor değildi.
Ama asıl amaç bir kere daha görüldüğü gibi "bağcıyı dövmekten" ibaret!

Mehmet Y. Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh diyorum ya zaten darbe olsun, Türkiye'yi "elit"ler yönetsin. Başta da patiden seçsinler elitlerimizi. O cahil dediğiniz adamların içinde bazıları yaşam konusunda sizden bilgili. Üniversite son sınıfa gelip, daha dünya'dan haberi olmayan, ama sorsan süper "cool", bilgili, aşmış insanlar mevcut. Ki sen o adamdan daha bilgili olsan bile, ona birşeyleri dayatma hakkın yok, yapabilecegin onu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye çalışmak. Ama kim poposunu kaldırıp uğraşacak onunla :)

Ben cahil değilim, banane bunlar cahil darbe olsun, ben daha bilgiliyim deyip, kendilerinden daha az bilgili olduklarını düşündüklerini insanların seçme haklarının ellerinden alınması gerektiğini savunanlar, dışarıda falan dolaşırken kendilerinden daha güçlü birinden dayak yiyince de şikayet etmesin o zaman o adamlar da daha güçlü, sizin dışarıda dolaşma hakkınızı elinizden alıyorlar, mantık aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Eheh diyorum ya zaten darbe olsun, Türkiye'yi "elit"ler yönetsin. Başta da patiden seçsinler elitlerimizi. O cahil dediğiniz adamların içinde bazıları yaşam konusunda sizden bilgili. Üniversite son sınıfa gelip, daha dünya'dan haberi olmayan, ama sorsan süper "cool", bilgili, aşmış insanlar mevcut. Ki sen o adamdan daha bilgili olsan bile, ona birşeyleri dayatma hakkın yok, yapabilecegin onu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye çalışmak. Ama kim poposunu kaldırıp uğraşacak onunla :)

Ben cahil değilim, banane bunlar cahil darbe olsun, ben daha bilgiliyim deyip, kendilerinden daha az bilgili olduklarını düşündüklerini insanların seçme haklarının ellerinden alınması gerektiğini savunanlar, dışarıda falan dolaşırken kendilerinden daha güçlü birinden dayak yiyince de şikayet etmesin o zaman o adamlar da daha güçlü, sizin dışarıda dolaşma hakkınızı elinizden alıyorlar, mantık aynı.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Biri uzun süreli cast yapmış bana , geldim ee ne olucak şimdi ?

Farklı düşüncelere , fikirlere saygı duymayan o fikirler buraya yazıldığında hakaretlerin , küfürlerin edildiği bir ortamda insanın pek mesaj yazası gelmiyor artık malesef. Paticik de şu an öyle olduğundan siz varın bilmediğiniz nicknamelere aaa bu sir , sam ya da horizon deyin.

Sadece kendi düşündüğü gibi yorumlar mesajlar görmek isteyen kişiler neden tartışma platformunu kullanıyorlar merak ediyorum ? Kendi kendinizi mi tatmin etmeye çalışıyorsunuz ? Bir işe yaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

“X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a (hayvanların ve delilerin barınacağı yere) gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak. İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23).”

For you...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
SON gözaltı ve arama dalgasında soruşturmanın merkezine konulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu ülkede okuyabilecek yaşta olup da maddi olanaksızlıklar ya da sosyal nedenlerden dolayı okuma olanağı bulamayan çocuklara bir umut olması için kuruldu.
Adının "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği" olması da bir tesadüf değil.
Çünkü maddi olanakları yetersiz çocukları, tarikat yurtlarının ve tarikat okullarının pençesinden kurtarmayı hedefliyor.
Türkiye'de çağdaş bir yaşamın yerleştirilmesi hedefine ulaşabilmek için parasal olanakları güçlü kuruluşların sosyal sorumluluklarını yerine getirmesine aracılık ediyor.
Bütün faaliyetleri kamuoyunun gözünün önünde cereyan eden böyle bir kuruluşun şimdi bir tür "terör örgütü" muamelesi görmesinin bir tek nedeni olabilir:
Malum hocanın tarikatı, kendi faaliyetlerini etkisiz hale getirmeye çalışan bir kuruluştan intikam alıyor!
Polis, dernekteki bütün kayıtlara el koyduğu için şimdi o çocuklar kim bilir ne kadar zaman süreyle okumaları için gereken destekten yoksun kalacak.
Ve elbette tarikat yurtları, okulları şimdi o çocukların kucaklarına düşmesini bekliyor olmalı.
Bunun kimin amacına hizmet edeceğine bakarsanız, polisin neden bütün kayıtları derleyip toplayıp gittiğini daha iyi anlayabilirsiniz.
O işlerin başına güvenilir bir kayyum atayıp, çocukların burslarını almaya devam etmelerini sağlamak çok mu zordu?
Elbette hiç de zor değildi.
Ama asıl amaç bir kere daha görüldüğü gibi "bağcıyı dövmekten" ibaret!

Mehmet Y. Yılmaz

Şunun aleyhinde diyecek bir lafı olan var mı? Varsa gelsin söylesin
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlara peşinen bunlar suçsuz suç işleyemez şeklinde yaklaşıyorlar , sonra biri hayır bu suçlu olabilir deyince , yargısız infaz!11!! diye bağırıyorlar. Bu ne çelişkidir ?

Birşeyi kavramak lazım suç işleyen veya işlemiş olan insanın alnında "SUÇLU" , işlemeyenin alnında "SUÇSUZ" yazmıyor. Siz bir şahsın ailenizden biri bile olsa birçok eylemini bilmeyebilirsiniz. Bir insan 12356316 tane iyilik yapıyorsa bu onun suç işleyemeyeceğini ya da işlememiş olduğunu göstermez.

Ama bi kesim direk bu mantıktan yola çıkarak bağırıyor. Yanlış yapıyor. Umarım sonucunda haklı çıkarlar. Kimse böyle kamu yararına işler yapan insanların anti demokratik amaçları olan farklı oluşumların içine girmiş olmasını istemez. Aksi halde , somut deliller ile suçlu olduğu ortaya çıkar ise ozaman şu savunanlar ne diyecek çok merak ediyorum. Dereyi görmeden paçaları sıvama huyundan vazgeçmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
http://www.smbc-comics.com/comics/20080320.gif

AAHAHAHAHAHH

"pis elitler sizi darbe yapılsın siz yönetin" bundan öte birşey söylediğini görmedim şu forumda, başkalarına ad hominem yapıyorsun demen de komik olmuş, hadi sam arada bir bişeyler üretip koyuyor ortaya siz :D:D:D:D yapıp pis elitler sizi demekten öte yetemiyorsunuz bile
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın fark şurda.Sizler AKP alehinde ki davalarda AKP yi futursuzca savunuyorsunuz.Yapmamıştır etmemiştir.Kapatılırken sizler bağırmadınız mı kapatma davasında Hukuk kötü işliyor,milleti düşünmüyor hede hödö diye.Şimdi ne oldu hukuka saygınlığınız?
Nerde Kepenek davası?
Nerde Deniz Feneri?
Nerde Kayıp Trilyonlar
....

ama iş Türkiye nin en saygın proflarına üst düzey askerlerinin alındığı saçma sapan bir oyuna gelince hukuka saygınız sonsuz oluyor.

Gündem değiştirmek için yapılan operasyonları göremiyorsunuz.
Her dalgadan önce bu ülke de mutlaka bir olay oldu.
7 öğrenci öldü ankara'da doğalgaz yolsuzluğu ortaya çıktı dalga vurdu
İsrail filistine bomba yağdırdı tayyibin ortadoğu politikası konuşulurken ergenekon geldi.
Ermeni sınırının azarilerle aramızı bozacağı konuşulurken ergenekon geldi.

12 dalga. Ne örgütmüş birader.

Bu örgüt o kadar mal bi örgüt ki üst düzey askerler planları masa üstünde bırakıyor.1 senedir operasyon yapılıyor planlar hala milletin kasasında evinde kitap arasında.

Davada şeffaflık yok.Kimse çıkıp konuşamıyor.Yapmayın allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun.Göz göre göre insanlar yıldırılıyor bu ülkede.

Türkan Saylan bi bakın şu kadına. 36bin öğrenci burs alıyor.Sayısız başarıları var.Bu kadın hangi ara yeraltına inipte darbe planı yaptı.Kemoterapi seanslarında aslında yer altına mı iniyordu ? Belki de asıl üs Onkoloji binalarıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
İnsanlara peşinen bunlar suçsuz suç işleyemez şeklinde yaklaşıyorlar , sonra biri hayır bu suçlu olabilir deyince , yargısız infaz!11!! diye bağırıyorlar. Bu ne çelişkidir ?

Birşeyi kavramak lazım suç işleyen veya işlemiş olan insanın alnında "SUÇLU" , işlemeyenin alnında "SUÇSUZ" yazmıyor. Siz bir şahsın ailenizden biri bile olsa birçok eylemini bilmeyebilirsiniz. Bir insan 12356316 tane iyilik yapıyorsa bu onun suç işleyemeyeceğini ya da işlememiş olduğunu göstermez.

Ama bi kesim direk bu mantıktan yola çıkarak bağırıyor. Yanlış yapıyor. Umarım sonucunda haklı çıkarlar. Kimse böyle kamu yararına işler yapan insanların anti demokratik amaçları olan farklı oluşumların içine girmiş olmasını istemez. Aksi halde , somut deliller ile suçlu olduğu ortaya çıkar ise ozaman şu savunanlar ne diyecek çok merak ediyorum. Dereyi görmeden paçaları sıvama huyundan vazgeçmek lazım.

"Aksi kanıtlanana kadar suçsuzdur" diyecek buradaki kesim muhtemelen, zira öyle.

İnsanlara peşinen "Bu suç işleyemez diye yaklaşıyor" ne demektir yahu, her gördüğümüz adama "Aha bu kesin katildir" "Bunda hırsız tipi var" mı dememiz bekleniyor? Ortada kanıt yok, motivasyon yok, devletin yaptığı saçma sapan tutuklama dalgalarının bir parçasında içeri alınmış insanlar var -ki "Bu adamın hiçbir suçu yokmuş ya ehe" denilip aylar sonra bırakılanlar da cabası- benim şimdi "Olsun devlet yaptıysa kesin bir doğrulkuk payı vardır" demem mi lazım, yoksa haklı olarak şüphe mi duymalıyım.

İnsanların alnında SUÇLU/SUÇSUZ yazmıyor evet, bunun ayrımını yapacak olan da, insanları gözaltına alan devletin sunacağı kanıtlardır. Somut ve inkar edilemeyecek kanıtları ortaya koyarak "Bakın bu bu kanıtlara göre bu adam suç işlemiştir" derseniz, kimse de kalkıp "AMA ONDA SUÇSUZ TİPİ VAR" diyemez. Devlet bunu yapmadığı sürece keyfi gözaltına almaların devam ettiği izlenimini yaratıyor, haliyle de insanlar durumu eleştiriyor.

Bu noktada asıl bağırıp yanlış yapanlar, "SUÇLUDUR BELKİ, DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAMAK LZIM" diyen sen ve senin gibilerdir. Zira ortada keyfi yapıldığı defalarca görülmüş olan gözaltlarından birine hedef olmuş kişiler var, ve siz HİÇBİR dayanağınız olmadan insanların sorgulamalarını baltalamaya çalışıyor, tabir-i caizse bol keseden sallıyorsunuz.

Sam said:
yardım vakfına katılan insanlar suçtan muaf mı oluyor, mantık nedir?

Deniz Feneri'nden biliyoruz ki yok öyle bir şey Sam efendi. Suçtan muaf olamıyorsun da, doğru taraftaysan cezadan muaf olabiliyorsun, hani bir umut bizimkisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
Dennis said:
http://www.smbc-comics.com/comics/20080320.gif

AAHAHAHAHAHH

"pis elitler sizi darbe yapılsın siz yönetin" bundan öte birşey söylediğini görmedim şu forumda, başkalarına ad hominem yapıyorsun demen de komik olmuş, hadi sam arada bir bişeyler üretip koyuyor ortaya siz :D:D:D:D yapıp pis elitler sizi demekten öte yetemiyorsunuz bile

Ben direk konuya pis elitistler diye mi girmişim, yoksa cevap mı vermişim bazı mesajlara?
LathspeLL said:
Ben belli kesime laf anlatilamayacagini 1-2 yil once anlamis adamim, o yuzden "darbe", "uzayin" gibi brutal giriyorum olaya. Boylede devam edecegim cunku anlama kabiliyeti, olaylari tartma kabiliyeti, cografya, tarih gibi alanlardan yoksunluk gibi olaylar ile butunlesiksiniz. Lafla degil sopayla, boyle.

sinad said:
bu ülkeye asker lazım.
Bu ülkenin vatandaşı
demokrasinin ne olduğunu bilmeyecek kadar cahil
Ayakta uyutulup soyulacak kadar saf
Hırsızlıklara göz yumacak kadar vurdumduymaz

wut?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu memlekette 3 genç anayasal düzeni değiştirmeye çalışmaktan asıldı.

500.000 kişilik ordu, 50.000'e yakın da polisin olduğu bir memlekette düzeni değiştirecek 3 genç. Ulan her tarafları silha olsa nea yazardı?

Bugünde açıkça aynı mantık. Bir terör örgütü ki üyeleri +50 yaşında. Ne tetikçileri, alt elemanları var ne de liderleri. Kasaları desen adam beş kuruşsuz can verdi. Silaha en yatkın adam desen özel harekatçıları bile gömdükleri silahların haritasını soruşturma sürerken evinde bırakıyor. Paşalar desen emekli.

Ama olsun. Sonuçta muhalifleri silmek yada dişe diş, göze göz bir mücadelede karşıdan intikam almak hissidir bu. Ne mantık aranır ne de hukuka uygun işlem.
Sosyal ağlarda paylaş

@ dennis, onların söylediklerine lol pis elitistler den başka birşey söylemediğin için popülist dedim sana, varsa onların söylediklerinin yalnış olduğuna dair düşüncen söyle, üstüm başım popülizm oldu zaten.
onları eğitmeye ne gerek var diyorsun, işte kızları okutmak isteyenlerin sonu ortada burs listelerine el konuyor, ama feto hazretlerinin ne idüğü belirsiz "abi" evlerinde beyin yıkayınca sorun yok, fettulah dini şu an hükümetin dini sayılıyor.
suçunu bilmeden hapisanede ölenlerin hakkı elbet bir gün aranır
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

suçunu bilmeden hapisanede ölenlerin hakkı elbet bir gün aranır

Yok yahu, aranmaz. 12 Eylül sonrası kaç kişi öldü hpishanede suçunu bilmeden, kaç kişi işkenceden geçti.

Türkiyede devlet, devlet ile hesaplaşmaz.

Devlet halk için değil, halk devlet için olunca böyle oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth ,

Kimse bu suçlu olabilir diye bağırmıyor. "Suç işlemiş olamaz bunun bu dava ile ne alakası olabilir ki ?" diye bağıranlar var.

Doğru söylediğim şeyi yanlışmış gibi göstererek cevap yazabiliyorsun sadece. Uğraşma okadar. Ev araması olsun , gözlatına alınma olsun tutuklama olsun. Bunlarda hukuka aykırılıkları kimse savunamaz.

Burada hukuka aykırılığı eleştireceğine direk olarak davayı sulandırmaya çalışmalar veya evi aranan , tutuklanan , gözaltına alınan bazı insanları ilahlaştırarak bu insan suç işlemiş olamaz diye kesinlik içerisinde bağırıp çağıranlar var. Üstelik bunu Atatürkçülük ile iğrenç bir şekilde savunmaya çalışanlar var. Bir insan kendini Atatürkçü olarak tanıtabilir , öyle de olabilir. Fakat öyle olması ya da öyle tanıtması bu insan suç işleyip işlememe potansiyeli ile nasıl bağdaşdırılabilir onu anlayamıyorum. Bunun insanların şu adam müslümandır kötü şey yapmaz demesinden hiçbir farkı yok.. Bu tarz söylemleri eleştirenler kendileri aynı naneyi yiyorlar. Hakatten çok çok ironik. Halbuki eleştirdikleri kişilerden hiçbir farkları yok. Sadece zıt tarafta duruyorlar. Ne müslümanım demekle müslüman olunuyor ne de Atatürkçüyüm diyerek Atatürkçü olunuyor. X ci Y ci diye insanları potansiyel melek veya potansiyel suçlu olarak gördüğünüz sürece bir cacık olmaz.

Burada ben ya da bir başkası kimseye şu kişi suça meyillidir , suç işlemiş olabilir demedi , demiyor. Ama bunun zıttı söylenebiliyor. Kimseyi ben ak dedim , sen de kara diyorsun diye polemik içine çekmeye çalışmayın. Ak diyenler ortada ama ben kara diyenleri hala göremedim şurada.

Yukarıda arkadaş kapatma davasını deniz fenerini filan örnek vererek bunlarda yargıyı eleştiriyordunuz filan demiş. Kapatma davalarını her kesimden insan eleştirdi. Çünkü şiddet unsuru dışındaki nedenlerle kapatma demokrasiye darbe niteliği taşır. Geçmişteki kapamalardan dolayı etkilerini de gördük.

Deniz fenerine gelirsek de , türkiyede öyle bir dava açılmadı. Yurt dışındaki dava içinde kimse oradaki insanları savunmaya filan kalkmadı. Bu forumda dönen muhabbet oradaki deniz feneri davası ile alakalı olarak medya tarafından hemen buradaki deniz fenerininde linç edilmesi durumu idi. Ne bir iddianame ne bir dava olmadan direk medya tarafından mahkum edildi. Madem öyle yargısız infaz vs. diyorsunuz alın size örnek. Kimse de dava açılmasın vs demedi , kesin suçsuzlardır suç işlemiş olamazlar , onlar ile alakaları olamaz da demedi.

Özetle buradaki iletişim sorunu şundan kaynaklı. Birisi burada adama suçlu olamaz diyebilirken , diğeri kesin suçsuz kimseye diyemezsin dediğinde , onu hemen "sen suçlu olabilir diye damgalıyorsun" diyerek saçma bir şekilde suçluyor. Bu kendi kendini savunma mekanizması. Herkes de bunun farkında. Şu varki ben kendimi ve buraya yazdıklarımı biliyorum. Kimseye hiçbir mesajımda şu suçludur demedim o yüzden içim rahat. Ama bu adamın ne alakası var bu adam suçlu olamaz fetonun işi diyenler çok oldu. Davanın sonucunda göreceğiz.

Umarım çok net bir şekilde suçlu suçsuz ayrılır ve ortaya çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dava ergenekon
ve sizler "sulandırmaya çalışmayın" diyorsunuz.

Çok güzel hakikaten.
Dava bi kere ciddiyetten son derece uzak.Türk Hukuk tarihinin gördüğü en ciddiyetsiz davası.
Saçmalıklarla çelişkilerle dolu.

Biz demiyoruz ki Derin Devlet yoktur içinde örgütlenmede yoktur.İlla ki var.

Ama bu örgütlenme bu kadar aptalca mı? Ya üniversite okuyan adamlarsınız.İlk 3-5 dalga neyse , dalga olmuş 12 ve hala ergenekonla ilgisi olan adamlar tüm planlarını masa üzerinde bırakıyor evinde harddiskinde saklıyor.
Yahu normal zeka seviyesinde ki bir insan bile bir suç işlediğinde yakalanıcağını anlayınca imha eder kanıtları. 12 dalga. Yaklaşık 1 senedir sürüyor.Ben şu anda kahvede veli küçük ü görmüş olsaydım basar giderdim yurtdışına bu kadar olaydan sonra.Benide alırlar içeriye diye.Ama Veli Küçükle ilişkisi olan kemoterapi seansları dışında 36bin çocuğun bursuyla ilgilenen kadın gözaltında.
Bu kadar mı anlayışsızsınız. Kurtlar Vadisi'ni çok izliyorsunuz biraz kısın.Orda vardı İhtiyarlar. Türkan Saylan'ı Prof Haberal ı İlhan Selçuk u onlardan sanıyorsunuz galiba..

Ayrıca,
AKP'ye kesinleşmiş bir ceza var.Hukuka saygınlığınız varsa bunuda kabul etmelisiniz.
AKP İrticai faaliyetlerin merkezi olarak görüldüğü için ceza aldı.
Dava sürmüyor bitti.Kesinleşti.Suçlu damgası yapıştırıldı alınlarına alınlarına.
Hukuka saygınlığınızı görelim isterseniz...

Deniz Feneri davası Türkiye ye gelmedi.Neden gelmedi? Başbakanınız izin vermedi.Biliyorki altından yeşil sermayenin kaynağı çıkacak ucu ona dokunacaktı.
Demokrasi gülleri insanlarsınız başbakanınızın Deniz Feneri davası hakkında haber yapılmasını yasaklamasına ne diyeceksiniz?

Bizler uyumayanlarız.Bizler sizleri düşünüyoruz.Yazık ediyorsunuz saçma sapan bir ideoloji uğruna kendinize.Bizler burda sizler için dil döküyoruz.Sizlerin bu körlüğü sayesinde hepberaber kayaya çarpıcaz haberiniz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...