Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dostluk, Polis, Kürtçe

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Yorumsuz...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=930938&Date=13.04.2009&CategoryID=77

Polislerle lise öğrencileri arasındaki 'dostluk maçı'nda kavga çıktı, dört öğrenci yaralandı.

Van’ın Muradiye ilçesinde polislerle, Çok Programlı Lisesi öğrencileri arasındaki maç sırasında, Harun Gümüş adlı öğrencinin arkadaşından Kürtçe olarak ‘pas’ istemesi üzerine, polisler buna tepki gösterdi. Harun Gümüş polisler tarafından iteklenince, diğer arkadaşları araya girdi ve tartışmalar kavgaya dönüştü. Polislerin tekme ve tokat attığı iddia edilen öğrencilerden Harun Gümüş, Necdet Gümüş, Barış Gümüş ve Yücel Ağrak çeşitli yerlerinden yaralandı. Öğrenciler daha sonra polisler tarafından gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisler tarafından hastane yerine Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen yaralı öğrenciler, öğretmenleri tarafından alınarak Muradiye Devlet Hastanesine götürüldü. Polisler hakkında adli soruşturma başlatıldı. (dha)
Sosyal ağlarda paylaş

Inanmaniza gerek yok gayet yapilan birsey. Elemanlar insan degil polis diyorum baska birsey demiyorum.

edit : Kurt halkinin buyuk kisminin Turkiye Cumhuriyeti'ne karsi art niyetli dusunceler besledigini dusunuyorum ve cogu zaman gorduklerim dusuncelerimi dogruluyor fakat bu doverek, katlederek cozulecek bir sorun degil acikcasi. Kurtce konusana turkce konus anlamiyoruz dedigini demek cok daha dogru. Baktin Turkce konusmuyorlar birakin maci donun arkanizi gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:
Karag8z said:
Pas mı istedi? küfür mü etti? sadece pas istediği için olay çıkacağına inanmıyorum ben.

Ha küfür etseydi polis ağzını burnunu kırmakta haklı olacaktı yani?

Niye ? Sana küfür edilseydi teşekkür mü ederdin ? Polis olmakla alakası olmayan bir durum. Tamam o kurum pek temiz bir kurum değil ama bu olayları objektif değerlendirmeye bir engel teşkil etmemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam da dayağı atan polis orada boş zamanında çocuklarla futbol maçı yapmıyor ki. 'Polis' kimliği ile maç yapıyor ve sonucunda da haberde polis çocuğu dövdü oluyor. Ayrıca hani normal maçta bir insanın küfür yüzünden başkasını dövmesi de kabul edilecek birşey değil ki bu karşılaştırma yetesiz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

normal vatandaş ondan sonra da emniyet müdürlüğüne götürürdü hem değil mi? hem polis demek, kanunlara en çok uyması gereken kurumlardan birinin kimliğini üzerinde taşıyor olmak demek de değil.

durum öyle bir hal alıyor ki.. bir sonraki aşamada polisi haklı çıkaracaksınız.

kaldı ki.. adam sokaktada mı kürtçe konuşamayacak?

ayrıyetten özellikle polis konusunda, her topicte "söylediğiniz laflar hakaret seviyesi varmasın" diye dikte etmek korkunç rahatsızlık veriyor. eşek kadar adamlarız. yanlış bir şey dersek, diyeceğimizden de sorumlu tutulmasını biliriz. ilkokul çocuğunu bastırır vaziyete getirmeyin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Polis olarak değil normal vatandaş olarak kırabilir küfür edenin ağzını.

Normal vatandaşa normal vatandaş küfür edince bir gerginlik olur, normal vatandaş der ki lan şimdi ben buna girsem mi acaba, yoksa dayak yer miyim, arkadaşları falan da vardır şimdi bunun, riske alsam mı almasam mı der, öyle girer.

Normal vatandaş polise küfür ederse, polis ben polisim benden güçlü yok der girer bu kadar basit. Hala neyini savunuyorsunuz ki. Küfür eden adam dayağı hakediyor diye bişey yok, polis polis olduğu için dayak atmayı en büyük hakkı sanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Hakaret ediyorsak sonucuna katlanırız tribinin yeri burası değil. Baştan dilinizi tutun hakaret etmeyin herkes rahat olsun. Kaldı ki hakaret ederim istersem dediğin TC Polisi yani o iş o kadar serbest değil.

"istersem hakaret ederim" demiyorum. zaten hakaret de etmedim.

lakin konusu geçtiği anda "aman lafınıza dikkat haaa" tribine girmek asıl fena olan. polis hakkında fikirlerime, daha seslendirmeden sansür geliyor sanki. rahatsız edici. bundan bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette aman lafınıza dikkat edin diyeceğim sonra banlayan biz oluyoruz. Siz baştan lafınıza dikkat edin kimsenin başı ağrımasın. Kaldı ki sansür falan değil bir uyarı yazdığım, eğer hakaret ederseniz sonucu ceza alabilirsiniz. Ama neden illa benim hakaret etme hakkım engellenemezi savunuyorsun anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...