Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mag

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

• 4 ay sonra ...
Kaosu kontrol edicek bir sistem kurarlarsa bence cok basarili olur.

Eger bir oyuncu komutan olup, squadlara waypoint yada degisik missionlar atiyabilirse, ve oyun sistemi missionlara katilimi experience point yada ability acarak desteklerse, simdiye kadar yapilmis en basarili oyunlardan biri olabilir. Hatta CS ilk ciktigi donemki gibi bir sansasyon bile yaratabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

CoolRider said:

Kaosu kontrol edicek bir sistem kurarlarsa bence cok basarili olur.

Eger bir oyuncu komutan olup, squadlara waypoint yada degisik missionlar atiyabilirse, ve oyun sistemi missionlara katilimi experience point yada ability acarak desteklerse, simdiye kadar yapilmis en basarili oyunlardan biri olabilir. Hatta CS ilk ciktigi donemki gibi bir sansasyon bile yaratabilir.

Boyle bir oyun vardi, PC icin. Baya eski hatta... Dogrudan onu tarif etmissin.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

natural selectionda yok muydu öyle şeyler?

Eet Natural selectionda vardi ole bir sistem ama klanlar disinda grup olarak oynuyan cok azdi. 256 kisi herkes frag pesinde kosarsa karambol olur.

Aslinda ayri bir mod yarattip kilic kalkan versiyonu yaratsalarda super olur. Mesela rank kazandikca suvari oluyorsun. Okcular, mizrak. mancinik.

1024 FPS icin bence gereksiz fazla olur. Sonucta oyunun sonucuna etki edebilicek kucuk squadlar olmasi isin esprisi. Genel gidishata bir etkin olmadigi surece anlami kalmiyor oyunun buyuklugunun. Mesela MMORPG lerde tama binlerce oyuncu hatta cok iyi pvp ve pve oyuncular var ama order kaos, yada guild savaslari ole bir ekiple yon degistirmiyor ya birebir tadi veriyor yada katliam oluyor. Tabiki kisisel dusuncem, diger goruslere saygim sonsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
yaklaşık 2 haftadır oynuyorum. çok fazla kasamadım ama bazen inanılmaz zevkli oluyor düzgün bir squad a düşünce.

256 kişilik oyunda oynadım hiç bir şekilde lag hissetmedim. en kalabalık durumda bile banamısın demedi. buna rağmen en son patch geldi lag improvement diye.

SVER , Valor , Raven olmak üzere 3 faction dan birini seçip oyuna başlıyorsunuz. yarattığınız karakteri silmediğiniz yada lvl60 olmadığınız taktirde 2. bi karakter açamıyorsunuz.

Level sistemi var. Sınırlı sayıda silah ve ekipmanla başlıyorsunuz oyuna. med kit, repair kit , granade , sniper-assault-heavy olmak üzere 3 silah ve pistol var. skill puanlarını bunları upgrade etmek için kullanıyorsunuz.

map sayısı kısıtlı. bu kötü yanı. zaten olan maplerde nerdeyse birbirine benziyor. bazı maplerde sadece attack yada defense yapabiliyorsunuz factionına göre değişiyor. ama kocaman mapler. bulunduğunuz squad mapin bir kısmında spawn oluyor ve orayı korumak zorunda. tabi yeri geldiğinde mapin diğer ucuna gidip destek vermeniz gerekmiyor değil.

128 kişilik olan mapte görev karşı taraftan 2 tane prototip tank çalmak. savunanların görevi onları korumak tabi. ama bunkerları, mortar ve sensor battery i aşmanız gerekiyor. ayrıca road blocklar olduğundan birilerinin bunları yok etmesi lazım o tankı baseden çıkarmak için.

256 kişilik olan mapte amaç karşı tarafın baseini yok etmek tamamiyle. önce cooling tower denilen noktaları ele geçirip bunkerları ve air support u devre dışı bıraktıktan sonra base e girip bazı yerleri capturelamak gerekiyor. bu sayede yavaş yavaş base düşüyor. 256 kişilik olan baya uzun sürüyor ama.

squad leader, platoon leader olursanız air support kullanıyorsunuz. MW2 gibi değil tabi. nereye saldırılacağının emrini veriyorsunuz okadar. mortar strike, artillery, cluster bomb, UAV vs çeşit çeşit. attack yada defense yapıyorsanız değişiyor hangilerini kullanacağınız.

Son olarak şunu söliyeyim. Kesinlikle PS3 için bir mihenktaşı olmuş bu oyun. Eksi yanları var. Grafikleri öyle ahım şahım değil. gerçi bu anlaşılır birşey. 256 kişilik bir oyunda daha fazla grafik koysalar kaldırmaz şuanki ps3 donanımı herhalde. mapler yetersiz ve birbirlerine çok benziyor. hani sanki hep aynı mapte oynuyormuşsunuz gibi geliyor. Ama gerçekten MMOFPS olmuş bu oyun. yakında yeni mapler eklerler. daha fazla silah ve armor kesin eklenir.

bu aralar ps3 exclusive oyunlar çıkacağı için şuan almayabilirsiniz. birkaç ay sonra fiyatı düştüğü zaman kesin alın bu deneyimi yaşayın ama.
Sosyal ağlarda paylaş

oynayan arkadaşlarım hep maplerden şikayetçiydi. 256 kişilik maplerden ziyade en fazla 100 kişi kaldırabilir o da belki diyorlardı.

Mapler biraz laf etmişsin zaten de ne bilim bu kötü mü cidden mapler ?

Sonuçta 256 kişilik online fps zevkli olmalı,

bu yazdıklarından sonra zaten merak ettim oyunu hehe
Sosyal ağlarda paylaş

betasını oynayan arkadaşlarım bayağı sövmüştü benimde, o dönemden itibaren takip etmeyi bırakmıştım hehe

Yani şu sıralar evet, benim listemde mafia 2 falan da var buna hiç para ayıramayacam :D anca 30 nisan'da red dead redemption çıkacak, onu ağustos ayı programıma atacam finaller yüzünden falan o ay tek oyun olduğundan listemde belki o dönem alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi karambol yok maplerde. inanılmaz büyük mapler. 256 kişilik map 128vs128.

her squad 8 kişilik. 16 squad ın oluşturduğu 4 platoon var her 2 tarafta. her platoon 4 squad dan oluşuyor. yani oyunun başında 128 kişi dip dibe spawn olmuyor. ve asla karambol yok. Dediğim gibi sony ve Zipper Interactive iyi ayarlamış lag ve karambol olayını. kim kime dumduma kıçında patlayan bombalar spawn olduğun gibi ölme durumu yok.

Saldıran taraf capture/destroy ede ede ilerliyor zaten. mesela bir mapte 2 spawn point ve 1 bunker da başlıyabiliyor senin squad. bunker en ön saflarda. onu yok ederlerse ana base de 2 spawn point var onlardan 2 sini seçmen lazım. Atak yapan savunmanın ön saflarını yok etmesi lazım, mortar ve artillery i indirmesi lazım mesela. o zaman Helikopterle iniyorsun yada uçaktan paraşütle atlıyorsun. Kafanızda canlanmıştır herhalde bu şekilde. verdiğim blog linkinde her mapi ayrı ayrı anlatıyor videolarda.

Maplerle ilgili sorun şu. Sorun değil aslında. Mesela ben Raven açtım. Bazı maplerde atak yapabiliyorsun sadece. ayrıca aynı modun mapleri çok benzer birbirine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...