adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 1 ay önce babam vefat etti biraz borç bırakmış bize rahmetli bizde reddi miras yapmaya karar verdik ama bugün vakıf bank babamın adına bi kredi kartı yollamış ve biz 1 ay sonra reddi miras yapıcaz şimdi ben o kredi kartını harcasam 1 ay sonra reddi miras yapıcan bizden parayı isteme hakları oluyo mu? yoksa hukukta bi açık mı yakalamış oldum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 babanın adına gelen kredi kartını kullanma hakkın zaten yok. bu bakımdan açık falan yakalamış olma ihtimalin sıfır gibi bişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Harcamaları yapanın baban değil, sen olduğunu ispat ettikleri derecede parayı sen harcamışsın gibi senden talep de edebilirler. Ki ölüm belgeleri vs. ulaşılması çok zor belgeler değil, başını derde sokma derim. Bu arada, başın saolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ben hep kullanıyodum? yani sonuçta oğlu olduğumdan dolayı kullanma hakkım yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Ölüm tarihi ve saati bellidir. Ondan sonra yapacağın harcamaları onun yapmadığı kesindir. Açık kafanda ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 reddi miras yaparken ölüm tarihini bildireceğiniz için ondan sonra o kişinin adına yaptığınız harcamalardan siz sorumlu tutulursunuz.Zaten banka ödemediğinizi görünce 1 ay içersinde kartı kapatır sizi mahkemeye verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 reddi miras yapıcan her türlü hakkında olmıyacakmıyım zaten? yani ne borçları ne parasını istiyorum hesabı benden bişi alma hakları oluyo mu? sonuçta kart babamın adına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 tamam da ölüm tarihinden sonra yapılan harcamayı sana yükler banka. öncesi için zaten halletmişsiniz de olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 adamınbiri said: ben hep kullanıyodum? yani sonuçta oğlu olduğumdan dolayı kullanma hakkım yok mu? ek kart felan olmasın o kullandıkların? üzerinde kimin kimliği yazıyorsa o kullanır kredi kartını. yok eğer diyorsan ki "ben şifresini biliyordum, kullandım geçtim", yaptığın yasal değil, söyleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 iyi de öldükten sonra töbe yarabbim baban nasıl gelip kullansın sen kullanmış oluosun işte salak mı bu adamlar cnm ölüm tarihinden sonra yapılan tüm harcamalar senin üstüne kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 adamınbiri said: 1 ay önce babam vefat etti biraz borç bırakmış bize rahmetli bizde reddi miras yapmaya karar verdik ama bugün vakıf bank babamın adına bi kredi kartı yollamış ve biz 1 ay sonra reddi miras yapıcaz şimdi ben o kredi kartını harcasam 1 ay sonra reddi miras yapıcan bizden parayı isteme hakları oluyo mu? yoksa hukukta bi açık mı yakalamış oldum =) Allah Rahmet eylesin. Reddi Miras yaptığında borçlarıda reddetmiş oluyorsunuz. Ancak sen dolandırıcılık yapmaktan bahsediyorsun. Bu yasal açık değil. bankaya bildirmeniz gerekiyor babanın öldüğünü. yoksa başın acaip belaya girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 sg-1 said: adamınbiri said: ben hep kullanıyodum? yani sonuçta oğlu olduğumdan dolayı kullanma hakkım yok mu? ek kart felan olmasın o kullandıkların? üzerinde kimin kimliği yazıyorsa o kullanır kredi kartını. yok eğer diyorsan ki "ben şifresini biliyordum, kullandım geçtim", yaptığın yasal değil, söyleyim. soyad aynı olduğundan pek sorun çıkarmıyolardı sadece bakkaldan alışveriş yapmadım o kartlarla yani =) neyse ozaman ruhu şad olsun babamın ama yinede bi avukata sorcam :P heryere bildirildi zaten ölüm'ü o yüzden kafam karıştı benimde niye kart yolladılar diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Ayrıca herşeyden öte ahlaki bir şey hiç değil. Babanla aranda ki sevgi bağını bilmem ama böyle birşeyi düşünmezdim bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 yanlız öyle bi demişiniz ki sanki başkasının kartıyla hiç alışveriş yapmıyor kimse :P ama sen ödersin heralde o tarihten sonrasını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Hukuku bu kadar küçümsemeyin yahu :) Sırf kartın üzerinde ismin var diye otomatik olarak hukuk düzeni o kartla yapılan harcamaları babanın olarak algılamıyor. Öyle olsaydı her türlü kart çalınması, dolandırıcılık vs gibi suçlarda mağdurun başına kalırdı borçlar. Nasıl sen babanın kartını çalıp bir tomar alışveriş yapsan izni olmadan, öğrendiğinde bunu ispat ederek yükümlülüklerinden kurtulabiliyorsa, kredi kartının da babanın iradesi doğrultusunda kullanılmadığını ve senin kullandığını ispat ettikleri sürece her türlü hak/borç da sana kalacaktır. Üstüne üstlük ceza hukukunda belirlenmiş bir suç bu, adı da dolandırıcılık. Boşuna hapishaneye girme bari hani kartı ödeme meselesini geçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 adamınbiri said: sg-1 said: adamınbiri said: ben hep kullanıyodum? yani sonuçta oğlu olduğumdan dolayı kullanma hakkım yok mu? ek kart felan olmasın o kullandıkların? üzerinde kimin kimliği yazıyorsa o kullanır kredi kartını. yok eğer diyorsan ki "ben şifresini biliyordum, kullandım geçtim", yaptığın yasal değil, söyleyim. soyad aynı olduğundan pek sorun çıkarmıyolardı sadece bakkaldan alışveriş yapmadım o kartlarla yani =) neyse ozaman ruhu şad olsun babamın ama yinede bi avukata sorcam :P heryere bildirildi zaten ölüm'ü o yüzden kafam karıştı benimde niye kart yolladılar diye alıcı da esnaf da bilmiyo zaten kredi kartının nasıl kullanılacağını. bilseler bu kadar kredi kartı borçlusu olur muydu? ha pardon, dürüst değildi di mi onlar, hepsi şerefsizdi. heil tayyip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 babanın adına gelen kartı kullanamazsın. bankaya basvurup kapattır hatta o hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ben bankayı ariyim helalleşelim ozaman ne güzel para geldi diye seviniyodum:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 su forumda biri torrent linki verince kapatiliyo konuda adam dupeduz dolandiricilik onerisi alirken kapatilmiyo ya ben buna irony diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Kredi kartı gelirken imza atıp kim teslim aldı ? Baban vefat ettikden sonra kart elinize geçdi anladığım kadarıyla şöyle bir durum yapılır aslında anlatayım, gider kart ile alışveriş yapar limiti doldurursunuz, sonra bankayı arar kart kayboldu dersiniz. Gerçi harcama oldukdan sonra aradığınız için sorumluluk sizde gibi görünsede aslında sorumluluk o kartı kabul eden ve kimlik sormayan mağaza veya benzeri işyeri sahibinindir. Çünkü özen yükümlülüğünü yerine getirmemişdir. Ama bu seferde babanız vefat ettiği halde kartı neden kabul ettiniz ve akabinde çaldırdınız gibi bir soru çıkıyor karşımıza ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 dolandırıcılıktan alırlar ıcerı, ne olduğunu bıle anlamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Law said: Kredi kartı gelirken imza atıp kim teslim aldı ? Baban vefat ettikden sonra kart elinize geçdi anladığım kadarıyla şöyle bir durum yapılır aslında anlatayım, gider kart ile alışveriş yapar limiti doldurursunuz, sonra bankayı arar kart kayboldu dersiniz. Gerçi harcama oldukdan sonra aradığınız için sorumluluk sizde gibi görünsede aslında sorumluluk o kartı kabul eden ve kimlik sormayan mağaza veya benzeri işyeri sahibinindir. Çünkü özen yükümlülüğünü yerine getirmemişdir. iyide bunu normalde baban olmedende yapabilirsin ki ? git yap alisverisi sonra kartim calindi de kartin 1 gunluk sanirim sigorta olayi war sonra sigorta karsilasin bunu sigorta experleri alisver syaptigin yerlerden video kaydi alsin senin kullandigini kanitlasin gotunden kan alircasina avukatlik ucreti + harcamalarini alsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ha bide tabe bunu avukatla konustunuz mu bilmemde reddi miras yapcaksiniz ya mesela annenle baban evlendiginde mal paylasimi gecerli miymis? oleyse siz naparsaniz yapin borclular gelr annenin mallarinael koyarlar warsa bisisi ole de bi durumw ar yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mahalle bakkallarında veya her yerde kamera var mı ? Mesela bizim burda süpermarket var ama kamerası yok, ayrıca dediğim gibi kartı kabul eden mağaza v.s. gibi yerin sorumluluğunda kimlik sormak. Özen yükümlülüğü var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ozen yukumluluk felan anlamam yaptiginin adi dolandiricilik suctur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar