cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 bence ne bmw olsun ne elbise olsun ne bikini olsun ne masa en guzel dogalite ben dalinda severim herseyi :) kesin cok zevk aliriz (bu da tutmadi demeyin) hapishane olayine gelicek olursak rehabilite cok onemlidir yani o olmassa asla duzgun bi toplum olmaz anca boyle bi toplum olur simdi bu adam sunlari yapmis icerde kalmis hakli diyosunuz o zaman niye dunya kadar yolsuzluk yapan chpleri diyer konularda savunuyosunuz? su kadar yolsuzluk yapmis zinetine para gecirmis 2-3 muhetbet hapis istenen kisi gul affiyla siyasete geri donuyo sene bu ulkede hangi adaletten bahsediyosun? yani dagdaki teroristti topluma geri kazandirmayi cok iyi biliyosunda normal vatandasi niye canini okuyon? yoksa dagdaki senin adaminmi senmi oldurtuyon gencleri? herneyse daha derine gitmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 valla sahsen rehabilitenin ise yarayan bisey oldugunu dusunmuyorum ben kasti olarak adam olduren, tecavuz eden, calan cirpan birinin verdigi zararlar baki olduktan sonra bi de bunlari yapani "topluma kazandirma" cabasi garip geliyo bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 cengizhan66 said: simdi bu adam sunlari yapmis icerde kalmis hakli diyosunuz o zaman niye dunya kadar yolsuzluk yapan chpleri diyer konularda savunuyosunuz? ylsuzluk yapan hangi chplileri savunuyoruz anlamadim yapmadiklarini one surenler olablir o yolsuzlugu savunk deildir ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 cengiz go home Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 şimdi bir reklam var ya; beee-daaa-vaaa öttürüüyon düttürüyon falan diye. Nasıl nefret ediyorum kaktırıyon, çöktürüyon tarzı konuşmalardan. bir de herkez olayı var. bunları da atıcan f tipi'ne bak bi daha yapıyorlar mı? böyle hataları görünce bir anda rage geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Penthesilea said: valla sahsen rehabilitenin ise yarayan bisey oldugunu dusunmuyorum ben kasti olarak adam olduren, tecavuz eden, calan cirpan birinin verdigi zararlar baki olduktan sonra bi de bunlari yapani "topluma kazandirma" cabasi garip geliyo bana o insan dogustan tecevuzcu,hissis ve katil olarak dogmuyor birtakim etrafi cevre veya aile sorun falan filan yuzunden oyle oluyor bu kisilere duzgun rahabilite uygularsan icerde eytim verip disarda is bulmasini saglarsan o zaman cok guzel topluma kazandirmis olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 valla insani belli bi yastan sonra degistiremeyecegin gercegini goz ardi etmissin, degistirsen de ne kadar zor olacagini. o ugras yeni nesiller duzgun yetissin diye harcanabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 bu insanlar 1-2 gunlugune iceri girmiyo suca gore deyisir ama genel olarak insanin kisiligi suc deyildir onlara yanlis yonden bakiyosun suclu olarak buyumus hep suclu olarak kalacak demek yanlis onlara iyilese bilir hasta olarka bakilmali zor olcak diyosun zaten hapishanede 5-15 yil kalacaklar(salama bi yil araligi) sure cok uzun yapilabilir yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Stalin'e niye bu kadar laf edildi ya? Tek adam olarak sahnede bu kadar büyük bir role bürünmesi dışında, Stalinizm gayet mis bir metod kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Law said: Ama suça ceza ile karşılık vermenin hiç bir yararının olmadığı ve suçlu bireyi ıslah etmediği, emin değilim ama 100-150 yıl önce fark edildi. Genel olarak konuşuyorsun sanırım , zira "iyi ki hapise girmişim , korkunç bir insandım " diyen birini şahsi olarak tanıyorum. Ama onun bahsettiği kadarıyla bahsettiğiniz kadar korkunç değildi hapis , daha çok çıkamadığın yatılı okul gibiydi , kütüphane yapmaya uğraşıyordum falan diye anlatıyordu o. Ama tabi o acayip şanslı bir şekilde iyi bir hapishaneye düşmüş olabilir. Edit : Ayrıca İstanbulda Tinercilerden duyduğum kadarıyla kışın hapise girmek için uğraşıyorlar , sıcak ve bedava yemek diye , o kadar da kötü olmasa gerek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 BonePART said: viktor kabul et erenkoy kiz lisesinin onunde 150 tane siyah takim elbiseli bmw m5 li adam olursa kiz tavlama sansin ne olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Sam said: yok en güzeli kızıl krallık! http://lumen.georgetown.edu/projects/posterTool/data/users/kim%20jong%20il%20cartoon.jpeg Valla sam belki seninde görmüş olabileceğin bir sürü resim yollarım. Hemde karikatür olmayanından. Kapitalizminde ne işe yaradığını anlarsın. Ekonomiyi üretim araçlarına sahip olanlar oluşturur aslında. Ama tabi bu yorumu sevmeyenler çıkacaktır. Elbette öyle. Zaten şu anda da öyle. Kapitalizmin temeli bu zaten. Buna karşıda owen gibi ütopyacılar ilk adımları atmış, marx'da temelini oluşturmuştur sosyalizmin. @Viktor İki basmakalıp sözcükle gelip burada komunizme laf atman çok saçma. Almanya'da 70'lerin başından 90'lara kadar olan süreçte alternatif haraketler vardı mesela. Kapitalizme karşı herkesin eşit olduğu atolyeler kuruluyordu ve insanlar gönüllü olarak, eşit bir şekilde çalışıyorlardı. Çevreciler, binaları kuşatıp duvarlara çiçekler çiziyordu nükleer'lere karşı. Amerika'da hippi haraketini biliyorsundur umarım. 68 kuşağı. Bunlar tarihte insanların sosyalizm gibi bir sisteme ne kadar ihtiyacı olduğunun kanıtı. Peki ya şimdi ? Almanya aktivizm yönünden oldukça zengin bir ülkeydi. Duyarlı bir gençlik vardı. Ama şimdi bakarsanız küreselleşme ve berlin duvarından sonra orasıda yıkıldı malesef. Şimdi Almanya'da ufacık tefecik emolar olmuş gençlik. Peki ya diğer ülkeler. Fransız islami çevre ve öğrenci ayaklanmaları ve yunanistandaki anarşist-komunist kollektiflerin ayaklanması buna bir örnektir. Avrupa yine bir 68 kuşağına daha gitmektedir. Çünki artık bazı insanlar televizyon izlemekten, faturalara yaşamaktan sıkılmıştır. Komünal sistem hiç yaşanmadı ki ? Hayır komünal sistem 3 aylığınada olsa tarihte yaşanmıştır. Bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/Paris_Kom%C3%BCn%C3%BC Ha bu arada Türkiye için şartlar biraz kabarıktır. Türkiye için sosyalizm konusunda okunması gerekenlerden en önemlisi bence Hikmet Kıvılcımlı olmalıdır. Birde bir şey eklemek istiyorum. Beni sosyalist sempatizanı olarak görmeyin. Benim düşüncelerim kemalizm yönünde. Zaten bazı sosyalist çevrelerin gelip Atatürk'e burjuva demesi, işçi sınıfının olmadığı bir ülkede ne kadar doğru acaba ? Evet Atatürk işçi sınıfı olmadığından dolayı köylülerin refah seviyesini yükselterek bir küçük burjuva devrimi yapmıştır. Çünki ülkenin o zamanki şartları budur. Ne bileyim marx'ın düşüncelerini betimleyecek bir kişi çıksın, ellerini öpücem. Ama bu ülkede yozlaşmış bir sosyalizm var yazık. ( Sosyalizm güzel bir sistemdir. ) Bir edit ( bugünün haberi ) : http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=930687&Date=11.04.2009&CategoryID=81 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 firatram m-l dusunce yozlasmadi yozlasan sizlersiniz bide 40-80 yil once uygun diyorsunuz simdi 40-80 yil once kapitalizimle ulkeniz buyuye biliyordu yani bi nevi gerekli kosulari yerine getiriyordu bugunse tam tersi ana gelismis ulkeler haricinde 3 dunya ulkelerinde kapitalizim sadece kuculme sagliyor rusya mesela 53 den beri surekli devamli kuculdu ve su donemde en hizli kuculmesini yasiyor ve asla buyuyemicek. nedenmi? cunku dunya limitli ve kapitalizimde senin insanin buyuye bilmesi beli parasinin artmasi icin o gelismis ulkelerden ingliterenin kuculmesi ve milli gelirin bi nevi azalmasi lazim ki sen buyu ekonomik suikascilar yolsuzluk falan cok sayida ulkenin derdi ve bunlari yine o batili gucler cikartiyor sonuc: asla buyuyemessin ama yabanci ulkeye bagimlik herzaman kucultur sol buyuyomu? evet cin her yil turkiye kadar buyuyor venezuella 22.5% buyumek icin ugrasiyor bu kirize ragmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Ekonomik suikastçılardan falan bahsettiğine göre tahminimce zeitgeist'i izledin. Herneyse Anlayamadım dediğin şeyleri, kapitalizmin kötü olduğunu bende savunuyorum. Neden bana çattın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 cengizhan66 said: rusya mesela 53 den beri surekli devamli kuculdu ve su donemde en hizli kuculmesini yasiyor ve asla buyuyemicek. adamlar en hızlı büyümelerini sovyet rejimi yıkıldıktan sonra yaşadı. 600 milyar doların üstüne oturuyorlardı, şimdi küçülmelerinin sebebi de gene kendileri. o paralarla sanayi mi kurdular, ticarete mi girdiler ki küçülmeyecekler. sovyetler zamanında nasıl dandik makina üretiyorlarsa hala aynı dandiklikte devam ediyorlar. adamların tüm planları yeraltı zenginliklerini satmak üzerine. cengizhan66 said: nedenmi? cunku dunya limitli ve kapitalizimde senin insanin buyuye bilmesi beli parasinin artmasi icin o gelismis ulkelerden ingliterenin kuculmesi ve milli gelirin bi nevi azalmasi lazim ki sen buyu yok öyle bişi. dikkat et dünya ekonomisi iyiyken herkes birlikte büyür, işler kötü gitti mi herkes birlikte küçülür. cengizhan66 said: ekonomik suikascilar yolsuzluk falan cok sayida ulkenin derdi ve bunlari yine o batili gucler cikartiyor sonuc: asla buyuyemessin ama yabanci ulkeye bagimlik herzaman kucultur çin tüm mal varlığı abd doları ve us bond olan bir ülke. hayvan gibi büyüyorlar. hani nerde dışa bağımlılar büyüyemez, hani nerde ekonomik suikastçiler. cengizhan66 said: sol buyuyomu? evet cin her yil turkiye kadar buyuyor venezuella 22.5% buyumek icin ugrasiyor bu kirize ragmen çin büyür tabii. eşşek kadar topraklarda, ayda 10 dolara çalışan işçilerle büyümeyip ne yapsın. sola örnek gösteriyorsun da, şehirlerde adamlar su içsin diye multi milyar dolarlık projelerde 3 kuruş paraya çalışanköylüler midir sola örneğin? sanki çin'de insanlar süper bir refah seviyesi yakalamış, zenginlikler çok adil dağıtılıyormuş gibi örnek verme. venezuella da yavaş büyüsün, petrol fiyatları dip yaptı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 3-5 sayfa okudum da görmeyeli devrimcilik devlet yıkmak olmuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ahahaha cin disabagimli ? lol bi kere cin disabagimli deyil dis cine bagimlidir(bknz usa) hadi petrolu venezuella rusyadan falan aliyo olabilir yinede almaktan cok disari satigindan bagimli demek cok sacma cin kise sure sonra milli gelirdi japonyayi geccek cinde iscilik ucuz diyosun turkiyede insanlarin caliscagi is yok cinde hersey dolar bazinda olmasi cok iyibi hamledir yillardir dolar lari bosuna biritktirmediler onumuzdeki ekonomik kirizlerde o mega biriktirdikleri dolari cin parasi karsisinda 2-1 oranda sattiklarinda ve dunya cine bayabi alista bagimli oldugunu dusuncek olursak iyiki dolar bazinda olmus bide demissinki yok oyle birsey biri ker edince hepsi ker ediyo o zaman soruyorum almanya surekli bubuyo ama niye turkiye kuculuyor? bide sscb yikildiktan sonra buyumedi turkiyedeki herseyi satmak su kadar elimize para gecti demek buyumek deyildir* sonra nasil elden cikip giti goruyoz cin dedigim ulkede is var kocum senin neyin var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 ekonomisi tümden dışa satmak üzerine kurulu demek dışa bağımlı demektir gayet. insanlar o malları almasın, iki günde çöker bütün ekonomileri. ki millet çin satmasın da kendileri satsın diye fırsat kolluyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 boyle konunun 1. sayfasindan sornra son sayfasina tıkladigimda cok degi$ik hissediyorum kendimi, boyle cok marjinal duygular icine giriyorum.. konu f tipi ceza evinden, cinin di$a bagimli olup olmadiginin sorgulanmasina kadar gelmi$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 tecavuzcuden, pedofilden adam olmaz, islah olmaz. kesin hepsinin pipisini. (gayet ciddiyim). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 cinin ayri bi ic ekonomiside var ne halde olursa olsun satmaya devam etcek yani bi sorun ciksa bile latin amerika rusyaya alan satcak ve bu kisiler cinle iliskilerini asla kesemez disa bagilmli olma bi kere herseyi disardan aliyosan bagimlisindir diyer turlu ekonomik gucsundur ahahaha evet konu daha fazla deyismesin cin i bu sayfada bitiriyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Çin'e bugün sosyalist dersek, marx'a ayıp etmiş oluruz. Günde 1 dolara çocukları fabrikalarda çalıştırmak sosyalizm değildir ! Daha geçen güne kadar sosyalist çin'de insanlar tek tip giyiniyordu. Sosyalizm güzel fakat yozlaştırmaya açık bir sistem malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 he kapitalizim surper dunyanin yarisi 1-2 dolar altinda yasamaya calisiyo cinde cocuklarin 1 dolara calistigini kim uydurdu dedi bilmiyorum kesin cia isidir daha iyisini yapamiyorsan bosuna camur atma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 firatram said: Valla sam belki seninde görmüş olabileceğin bir sürü resim yollarım. Hemde karikatür olmayanından. Kapitalizminde ne işe yaradığını anlarsın. Komünal sistem hiç yaşanmadı ki ? Hayır komünal sistem 3 aylığınada olsa tarihte yaşanmıştır. Bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/Paris_Kom%C3%BCn%C3%BC lol paris komünü. laboratuarda üretilip bir saniyeliğine hayatta kalan elementler vardır, onları getiriyor aklıma. karikatür olmayan istediğin kadar şey yolla, k kore'den beter ülke yok dünyada bulunduğu konuma göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar