sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Bir sene sonra Yine yeni yeniden ve tabi ki nostalci olaraktan Ayaklar baş olamaz
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mani bunun sadık bekçilik ile falan alakası yok. Yetkili makam sana o şekilde geniş kitleli bir toplanma yapamazsınız diyor. Alternatif yer öneriyor ama sen bunları hiçe sayarak hayır ben oraya gidicem diyorsun. Sonunda o gün gelince herşeye rağmen direniyorsun ve yapmaya çalışıyorsun. Arkasından olaylar patlak veriyor. Burada kimse sorumsuzca davranan polisi savunmuyor savunamaz da , neden sonuç ilişkisi olarak sen bile bile bunu yıllardır tekrar ediyorsan evet müstahak derim. Bu olay yaramaz bir çocuğun inadına annesinin izin vermediği birşeyi yapmaya çalışmasına benziyor. Her seferinde de başarısız olup oturup ağlıyor.
mani Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Horizon said: Mani bunun sadık bekçilik ile falan alakası yok. Yetkili makam sana o şekilde geniş kitleli bir toplanma yapamazsınız diyor. Alternatif yer öneriyor ama sen bunları hiçe sayarak hayır ben oraya gidicem diyorsun. Sonunda o gün gelince herşeye rağmen direniyorsun ve yapmaya çalışıyorsun. Arkasından olaylar patlak veriyor. Burada kimse sorumsuzca davranan polisi savunmuyor savunamaz da , neden sonuç ilişkisi olarak sen bile bile bunu yıllardır tekrar ediyorsan evet müstahak derim. Bu olay yaramaz bir çocuğun inadına annesinin izin vermediği birşeyi yapmaya çalışmasına benziyor. Her seferinde de başarısız olup oturup ağlıyor. lol. bir kere olsun neden taksim e izin verilmediğini yetkili ağızlardan değilde olayı bilenlerden dinle bakalım. savunduğun herşey " yetkililer böyle yapmış bir bildikleri var" üzerine kurulu. hak aramak, hakedileni almak yaramaz çocuğun inadıyla aynı şey değildir. 1 mayıs için taksime izin vermiyorsan polis bayramı içinde vermeyeceksin, yılbaşı içinde vermeyeceksin, bir takımın şampiyonluk kutlaması içinde vermeyeceksin. Ha sen sadece işçiyi ezersen, amacın işçiye üstünlük sağlamak olursa onlarda istediklerini alana kadar diretir. Avrupa , ABD istedi diye her türlü kırmızı çizgiyi silmeyi kendine bir görev biliyorsan, her türlü açılımı yapmaya çalışıyorsan ozaman dürüst ol ve kendi işçini düşün önce. geçen 1 mayıs gösterileri öncesi. sendika binasında göstericiler toplanıyor istanbul da. sabahın körü, herhangi bir eylem yok. binanın önüne polis panzer getiriyor çevik kuvvetle birlikte ve içeriye gaz bombası atıyor. içerde yüzlerce insan var ve birçoğu yaşlı. Kapalı bir mekana gaz bombası atmak hangi vicdana sığar söylermisin bana ? Provakasyon budur işte. İşçilerden önce bu provakasyonu başlatan devlettir, polistir.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 iscinin kutlama yeri taksim meydanidir kimse uzun yillar oncekileri bahanne edemez eden isci dusmanidir
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Vali: Taksim olmaz. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11407045.asp KESK: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11406431.asp Tarih tekerrürden mi ibaret?
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mani sen toplanacak kişilerin herzaman güllük gülistanlık , barış ve kardeşlik içinde birşey yapmadan duracağını öngörerek tek suçlu olarak yetkilileri görebilirsin. Daha geçen seneki 1 mayısta genel olarak ayrı ayrı bölgelerde işçi bayramı bahanesi ile neler yapıldığını biraz araştırıp oku bakalım. Maskeli eylemciler , kaldırım taşlarının sökülerek polisin üstüne fırlatılması , molotof kokteylleri vs.. Taksim gibi biryerde bu tarz eylemleri kontrol altına almak diğer birçok yere göre daha zordur öncelikle. Oradaki insan sayısı sebebi ile de daha çok vatandaşın zarar görme ihtimali vardır. Ama biz herşeyi en iyi bilenler olduğumuz için neden izin vermiyorlar taksime diye böğürüp dururuz tabi. Tekrar ediyorum bana yetkisini aşıp pislik yapan polislerden bahsetme. Onları kimse savunmuyor. Olanlara ve duyurulara rağmen inatla barikatları engelleri aşmaya çalışan insanları da savunmam. Olan bunlarla alakası olmayan oradaki vatandaşa ve esnafa oluyor. Tek savunacağım onlardır.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Horizon said: Olan bunlarla alakası olmayan oradaki vatandaşa ve esnafa oluyor. Tek savunacağım onlardır. Kadıköy ve Çağlayan'daki vatandaş ve esnaf için ne düşünüyorsun?
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Dikkat edersen söylediğim genel birşeydir. Nerede daha az olay çıkma potansiyeli var ise orada , nerede daha iyi güvenlik tedbiri alınabiliyorsa orada olmalı. Bu kıstasları da biz koyamayacağımıza göre.. Kısaca olay çıkartacak adam gitsin kendi camlarını indirsin kendi evini dağıtsın. Laf ebeliği de yapma.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 esas laf ebeliği yapan sensin, oraya toplanacak insanlara en başta gösterici, provokatör, devamlı olay çıkarmaya hazır eylemciler gözüyle bakmak, sonra da kalkıp "taksime şöyle böyle yapacaklar" diye peşin hükümde bulunmak ne demek? Polis de senin zihniyetinde, adamları evlerinde dövdüler neredeyse geçen sene. aynı zihniyet mersinli çiftçiyi de karakolda "ağırlamıştı" başbakan gittiğinde. her sene birkaç hafta öncesinden "taksimde kutlayacağız, hayır kulayamazsınız" diye tansiyon tırmandırılıyor, 1 mayıs geldiğinde de en ufak bir hareket kıvılcım etkisi görüyor, sonunda rezil görüntüler ortaya çıkıyor. bi kere de "tamam ulan taksim açık, istediğiniz gibi kutlayın" deyin de ne olacak görelim. Neymiş taksimdeki esnafı düşünüyormuş, sevsinler. o kadar düşünüyorsanız esnafı, kadıköydeki esnafı da düşünün o halde, tümden yasaklayın gösterileri madem. Gösterici her yerde gösterici, provokatör her yerde provokatör.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Ben kimseye o gözle bakmıyorum , sen öyle diyorsun sadece. İçlerinde bu tarz insanların olduğunu her gösteride gördük , elde olmuş olaylar var. Doğal olarak güvenlik güçleride ona göre tedbirini alır. Tam tersine burada hiçbir olay çıkmayacak , hiçbir gurup bunların içine karışmayacak gibilerinden bırakın gitsinler demek çok saçma oluyor. Ben senin polemiğini seveyim. Madem bukadar savunuyorsun lütfen taksime git o gurupla beraber. Bir de canlı seyret , izlenimlerini alırız buradan.
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Taksim'in havası zehirli. Girdiğin an agresifleşiyorsun ondan yasak orda başka yerde hiçbişi olur mu lan saçmalamayın sadece taksimde oluyor!!
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 horican said: Mani sen toplanacak kişilerin herzaman güllük gülistanlık , barış ve kardeşlik içinde birşey yapmadan duracağını öngörerek tek suçlu olarak yetkilileri görebilirsin. eee ne bu şimdi? "bunlar kesin olay çıkaracak" demek değil mi bu? arada ufak tefek olaylar elbette yaşanacaktır, insanların toplu olarak bulunacakları yerde herşey olabilir. ama bunu tüm kitleye mal etmek, bunların "güllük gülistanlık , barış ve kardeşlik içinde birşey yapmadan duramayacağını" iddia etmek peşin hükümlülüktür. insanların istediği sadece 1 Mayıs'ı taksimde kutlamak, bu kadar basit. ama sen insanlarla zıtlaşırsan, istediklerini vermezsen, üstüne üstlük polisle korkutur, en ufak bir ters harekette üstlerine polisi salarsan onlar da bir şekilde tepki gösterir. Bak açık açık yazıyorum, 1 Mayıs'ta Taksime çıkılmalarına izin verilmezse yine olaylar çıkacak, iki kere iki dört. Ama verilirse güllük gülistanlık , barış ve kardeşlik içinde birşey yapmadan 1 Mayıs kutlanabilir. Seçim hakkı senin olsa hangisini seçersin?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 pkklı teröristlere gösterdikleri müsamahanın yüzde birini işçilere göstersinler olay çıkmaz
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 taksim ilk yardım hastanesi aciline gaz bombası atılmıştı.polisler sanırım hastane çalışanlarınıda provakatör sanmışlardı. mümkünse bu kutlamalar esnafın olmayacağı bozkır veya çöl bir ortamda yapılmalı.üzülüyorum esnafa işyeri sahibine sakın yanlış anlamayın.bütün düşüncem onlar.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Hala hüküm veriyorsun diyorsun sg-1 , Ben hüküm vermiyorum tedbirden bahsediyorum. Polis olabilecek şeylere göre tedbir alır. Görevi budur. Bunu burada bilmeyen yok heralde ikidebir hüküm veriyorsun demen komik olmaya başladı. Ben de insanların istediği yerde taşkınlık yapmadan gösteri yapmalarını isterim. Ama durum böyle değil , böyle olmadığı daha söylemlerden dolayı ortaya çıkmakta. Size kadıköy veya x 'i ayarlayalım diyor valilik , karşı cevap çok süper bomba.. Yasaklansada taksime çıkacağız!! Bu mu hak aramak oluyor ? Peşinen biz polise , güvenlik güçlerine karşı çıkıyoruz , yasakları iplemiyoruz diyorlar. Bunun arkasında ben öyle çiçekli böcekli , kardeşçe bir toplanma göremiyorum kusura bakmayın. Bunu başkanlar söylüyorsa , altta toplanacak olan insanlar ne diyordur bilemiyorum artık.
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 İş haklarının anasının bellendiği; ücretlerin yerlerde süründüğü; işsizliğin rekorlar kırdığı bir ülkede 1 Mayıs'ta çiçekli böcekli kutlama mı bekliyorsunuz? İşçi yeri yerinden oynatmalı zaten.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 en buyuk provakator polis bi kere grop sendika uyesi su platform uyesi falan filan orda deneyimli plakform uyeleri falanda oluyor onlar temel olarak olay cikmamasini saglamaya calisir genelde nasil gosteriler kutlamalar olcaginida onlar belirler (tek sira yurus cirf sira yurus konusmalar falan filan) ama bi taraftan polis goz yasartici panzer falan gonderirse bu kisiler eleri kolari baglanir hic bi sıkıntı cikarmadan izin ver bence hic birsey olmicak 1 mayis tatil ordaki esnaf kepenleri kapatsin polis belli bi yollari kapatsin sorun cikmasin diye bazi yollarda birsey yapmadan beklesin falan filan yani olay cikcak diye biber gazi panzerler gordugunu dov goz altina al yontemi mantiklimi?
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 @horican, sen kadıköy veya x seçimini "bak vali seçenek sunmuş" diye allayıp pullayabilirsin, ama göremediğin şey "taksim olmaz" kısmındaki baskıcı tavırdır. Bu insanların kadıköyü veya x'i istemeyeceğini bile bile hala daha taksim olmaz diyorsa bi vali, zıtlaşmaya hazır demektir. bak daha 3 hafta var 1 mayısa, şimdiden peşin peşin "Taksim olmayacak" diye fetva geldi bile. yaklaştıkça ortam daha da gerilecek, 30 nisanda taksimi açsan bile yine olay çıkma ihtimali yüksek. ama şu günden dese ki "taksim açılacaktır", bitti gitti. benim tahminim orası bayram yeri gibi süslenir, 1 mayısa hazır olur. veya en kötü ihtimalle dese ki "bu konuyu henüz görüşmedik, ilerleyen günlerde açıklayacağız", yine ortam gerilmez, herkes beklemeye koyulur. "Taksim olmaz" deyince sendikaların "e oke o zaman, başka neresi var müsait" diyeceklerini zannediyordun herhalde. Sessiz sedasız, padişah buyruğuna boyun eğen STK'lar istiyorsunuz belli ki. Yasal olarak gösteri yapılabilirliği olan Taksimde sudan sebeplerle gösterileri engelliyorsan, elbet birileri de senin saçma sapan yasaklarına direnir, çok doğal. Ha ben demiyorum ki, polis güvenlik önlemi almasın, hazır beklemesin, elbette bekleyecek, elbette orada olacak. Ama polisle işçiyi 3 hafta önceden karşı karşıya getirirsen sonucuna katlanırsın. ha bir vali olarak sonuçla övüneceksen, "bakın nasıl bastırdık göstericileri sayın bakanım" demenin hesaplarını yapıyorsan, o zaman "taksimi açmayacağız"ın bi mantıklı açıklaması var demektir.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ombakkombak said: İşçi yeri yerinden oynatmalı zaten. işte kaldırım taşlarını o yüzden söküyorlarmış.
mani Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=1mldbOJmkh0 Kanlı 1 mayıs. insan gibi sesini duyuran kalabalığa devletin eliyle nasıl kurşun sıkıldığını izleyin görün. Zorlarına gitti tabi birilerinin özgürce seslerini çıkarması. susturmak, korkutmak, sindirmek işlerine geldi. ve o günden bügüne başa gelmiş her hükümet bu iğrenç mirası koruma yoluna gitti. Ne zaman taksim tekrardan 1 mayıs için işçilere açılır, ne zaman insanların seslerini özgürce çıkarmalarına izin verilir ozaman bu ülkede birşeyler değişir.
firatram Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Sam said: ombakkombak said: İşçi yeri yerinden oynatmalı zaten. işte kaldırım taşlarını o yüzden söküyorlarmış. İşçilerin kaldırım taşlarını söktüğü falan yok. Polisin işçi sendikalarının merkezini basıp cam-çerçeve kırdığı var. Geçen sene 1 mayısında Cevahirin önünde çoluk çocuk oturup polis engelinin kaldırılıp yoluna gitmesini beklerken, kadına çocuğa jopla saldırdılar durup dururken. dtp gibi bölücülere yapsınlar ama işçiye neden yapıyorlar ?
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 DİSK saat 10.00'da Pangaltı'da 30 Nisan 2009 DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yarın saat 10.00'da Pangaltı meydanında toplanacaklarını açıkladı. Süleyman Çelebi'nin açıklamasından satırbaşları: - Bizim üzerimizde herkesin sorumluluğu var. Bedeller ödendi, ciddi mücadeler verildi. 1 Mayıs'ın tatil olması mücadelesini 30 yıl boyunca sürdürdük. Ama bu mücadeleyi kazanadık. Büyük ödüller ödeyerek kazandık. Bu mücadeleyi verenlere şükranlarımızı sunuyoruz. - 1 Mayıs 1977 katliamında ölenleri andık. Kadıköy'de ve Tarlabaşı'nda öldürülenleri andık. Bunlar bizim şehitlerimiz. 1977 Mayıs'ından bu güne kadar hep mücadele verdik. Taksim'deki talebimiz inatlaşma talebi değildi. Özgür bir hukuk mücadelesi talebiydi. Toplumun vicdanının iradesiydi. Biz halkın sesiyiz. - İçtenlikle ve sabırlar gerilimden uzak bir tutum sergilemeye çalıştık. Farklı değerlendirmelere rağmen, sabırla 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ifade ettik. Bütün emek örgütleriyle olmak isterdik. Ancak bu mücadelede zaman zaman ayrılıklar olabiliyor. Kopukluk yaratma eğiliminde değiliz. Ülkemizde birçok sorun var. Yarın da dik durmaya çalışacağız. - Cumhurbaşkanı'yla görüştük, valilerle görüştük talebimizi söyledk. Taksim'de kutlamak istedik. Ama inatlaşmanın en net hali bize sunuldu. Yine de sabırlı olduk. - Yarın saat 10.00'da Pangaltı'da toplanıyoruz. Makul bir sayı konusunda da toplanmayı istiyoruz. Bu makul sayımız diğer örgütlerle kıyaslanmamalı - Biz asla gerginliğin tarafı olmayacağız. En ufak bir şiddet içeren yaklaşımın içerisinde olmayacağız. Yarın Taksim'de olacağız, Taksim'de buluşacağız. hürriyet
Öne çıkan mesajlar