Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C# bilen var mı? (ya da C ve C++ ile kıyaslanması)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:
guzel bi kitap alip bastan basla zaten zipla ziplaya gidersin temelden ogrenirsin guzel olur

Şu an okuduğum kaynak çok karışık anlatıyor. Sanırım Visual C# temelli olduğu için C# bilenler için yazılmış gibi.

Deitel'in C ve C++ serisi güzeldi, onun C#'ını bulsam güzel olur aslında.

comment'li yazım için ayrıca teşekkürler.
boolean'sız yapmaya çalıştığım için sanırım beceremedim. sanki boolean'lı yöntem daha temiz olmuş gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

C# su anda piyasada bulabilecegin ogrenmesi en basit yenilir yutulur dil bana kalirsa, C# i ogrendikten sonra kolay kolay baska dile gececegini zannetmem. (Hos zorunluda olsa VB.Net yaziyom ama nese evde C# pasimi atiyom :P

Simdi sana gaz verme acisindan sunuda soliyim C# ogrendikten sonra 1 tasta 3-5 kus birden vuruyosun alttakileri rahatlikla yapiyorsun.

1- Windows Programming
2- ASP.NET
3- Silverlight
4- Web Services
5- Handlers
6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun)

CLR in gozunu seviyim :)

nasil ogrenicegine gelince

bence MSDN guzel bir baslangic olur, yada code project sitesine git orda yiginla kod var, pdf ler falan free zaten heryerde. Burak selim senyurt'un sitesini ziyaret et.
(Nedir.tv diye bi site var oraya bak turkce kaynak icin ayrica video dersler de var)

yalniz ilk etapta OOP mantigini iyi kavraman gerekir, ama cok rahat ogrenirsin diye dusunuyorum eger C++ altyapin varsa.

Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

valla en son framework 2.0 calistigini su anda 3.5 icin calistiklarini duymustum.. Compatibility falan filan iste..

Valla windows platformunda adamlar 15 gunde bir patch cikariyolar zaten linux uzerinde ne derece performansli islevsel olur tartisilir. Hic denemedim linux uzerinde kod yazmadim ama kulaga cok hos geliyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Degil,
Visual Studioda Sql Project Aciyorsunuz
C# kodunu yaziyorsunuz, artik ne isterseniz
Sonra project e gelip deploy ediyorsunuz
O bagli oldugunuz database icerisine
Stored proceduru yada User defined function u
direk olarak geciriyor, ama editlemek isterseniz
Visual studio icerisinden tekrar gelip kodu
degistirip deploy etmeniz lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
reyou said:

6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun)

oha bunu ben bile bilymiorum =)

Hangi visual studio'da yapıyosun bunu? Eskilerinde var mı?

var, yalniz database in sql server 2005 ve ustu olmasi lazimki oda 2008 zaten, cunku 2005 ve sonrasi .net framework uzerine oturtuldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Isini mumkun oldugunca standart sql'le hallet demek.
Prosedurlere ne kadar girersen db'ye o kadar yuk bindirirsin bu da o kadar yavas calismasina sebep olur demek.
Soz konusu server uzerinde 3 5 kisi calisiyorsa prosedurlerin yarattigi performans dusuklugunu farketmezsin belki ama sayi 20'nin uzerine cikinca hissetmeye baslarsin; 50+'da herkese email gelir, prosedurlerinizi optimize edin diye; 100 civari spesifik email yollanir, su su proseduru sen calistirmissin, cok saat surmus, gel bunu optimize edelim diye.
Ayrica proseduru paralel halede tutmak, standart sorgulardan daha zordur (bunu oracle tecrubemden soyluyorum, sql server'da oyle olmayabilir, amma velakin olma ihtimali yuksek).
Sosyal ağlarda paylaş

zaten procedure derlenmis sql sorgusudur,

ornek:

Bir konuya yalnizca 1 mesaj girme hakkin olsun.

Standart SQL sorgusu :
1- mesaj atanin id sini tablo icerisinden bak
bulundu yada bulunamadi diye True/false dondur
2- gelen cevaba gore insert yap yada yapma

Stored Procedure Sorgusu:
1- direk procedure icerisinde kontrolu yap ona gore
insert yap yada yapma.

yani database server ile web server arasinda 2 kere gidip gelecegine tek seferde isini hallediyorsun. Herzaman icin SP sorgulari T-Sql sorgularina gore daha hizlidir ve performanslidir.

Sen Multi-threading ile karistirmis olmayasin olayi?

Ilk defa senden SP nin performans dusurdugunu duyuyorum.

(Bende Sql tecrubeme gore konustum ama yanlisim varsada dogrusunu ogrenmeye acigim, bana bir satir kod ogretenin 1000 yil kolesi olayim :P)
Sosyal ağlarda paylaş

INSERT INTO table2
SELECT * from table1
WHERE (condition)

Bu db'ye bir defa baglanir. Benim bildigim her sorgu execution'inda db'ye baglanmak zorunda. Prosedur kullanirken once select'i execute edersin, geri donenleri bir variable'da tutarsin. Sonra variable'dakileri insert'le yazarsin. Boyle olunca iki defa baglanti kurmus olursun. Ayrica variable'a, select'ten geri donen satirlari yazman gerekir. Yani select bitmeden hicbir islem yapamazsin; paralellik kalmaz boylece. Ama insertion select'te select return ettikce insert edilir (Tabi group by gibi tum datayi etkileyecek islemler icteki sorguda olmadigi surece).

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178065.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...