bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Schildt Herbert, bu adamı her zaman tek geçerim. orjinallerini okuyabilirsen iyi ama Alfa yayınları bunları Türkçeye çeviriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Penthesilea said: guzel bi kitap alip bastan basla zaten zipla ziplaya gidersin temelden ogrenirsin guzel olur Şu an okuduğum kaynak çok karışık anlatıyor. Sanırım Visual C# temelli olduğu için C# bilenler için yazılmış gibi. Deitel'in C ve C++ serisi güzeldi, onun C#'ını bulsam güzel olur aslında. comment'li yazım için ayrıca teşekkürler. boolean'sız yapmaya çalıştığım için sanırım beceremedim. sanki boolean'lı yöntem daha temiz olmuş gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Bu sorunun optimal cozumu odur abi zaten. Boolean niye kullanmak istemiyosun bi gecmisiniz mi var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Bu arada booleansiz da yazmak mumkun while loopunun bittigi yere if(a == b) palCount++; ekle, diger palcountu ve boolean kisimlarini sil. mantigi su, eger loop tamamlanip da cikarsa, ki bu a==b oldugu durumda oluyor, palCount'u artiricak. Yoksa artirmicak. Da booleanli daha anlasilir oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 bone memik yanık ın bi kitabını aldım ben, gene visual c# bazlı ama baya anlaşılır çoğu kitaba göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 C# su anda piyasada bulabilecegin ogrenmesi en basit yenilir yutulur dil bana kalirsa, C# i ogrendikten sonra kolay kolay baska dile gececegini zannetmem. (Hos zorunluda olsa VB.Net yaziyom ama nese evde C# pasimi atiyom :P Simdi sana gaz verme acisindan sunuda soliyim C# ogrendikten sonra 1 tasta 3-5 kus birden vuruyosun alttakileri rahatlikla yapiyorsun. 1- Windows Programming 2- ASP.NET 3- Silverlight 4- Web Services 5- Handlers 6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun) CLR in gozunu seviyim :) nasil ogrenicegine gelince bence MSDN guzel bir baslangic olur, yada code project sitesine git orda yiginla kod var, pdf ler falan free zaten heryerde. Burak selim senyurt'un sitesini ziyaret et. (Nedir.tv diye bi site var oraya bak turkce kaynak icin ayrica video dersler de var) yalniz ilk etapta OOP mantigini iyi kavraman gerekir, ama cok rahat ogrenirsin diye dusunuyorum eger C++ altyapin varsa. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 reyou said: 6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun) Sadece SQL Server icin gecerli olabilir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 pek tabikide Oracle yada MySql CLR kullanana kadar en azindan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 yanlis mesaj sorry. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 konuya biraz aradan dalacağım : mono şu anda işlevsel durumda mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 valla en son framework 2.0 calistigini su anda 3.5 icin calistiklarini duymustum.. Compatibility falan filan iste.. Valla windows platformunda adamlar 15 gunde bir patch cikariyolar zaten linux uzerinde ne derece performansli islevsel olur tartisilir. Hic denemedim linux uzerinde kod yazmadim ama kulaga cok hos geliyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 reyou said: 6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun) oha bunu ben bile bilymiorum =) Hangi visual studio'da yapıyosun bunu? Eskilerinde var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 linq olayı değilmi o denilen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Degil, Visual Studioda Sql Project Aciyorsunuz C# kodunu yaziyorsunuz, artik ne isterseniz Sonra project e gelip deploy ediyorsunuz O bagli oldugunuz database icerisine Stored proceduru yada User defined function u direk olarak geciriyor, ama editlemek isterseniz Visual studio icerisinden tekrar gelip kodu degistirip deploy etmeniz lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 aktiftablet said: reyou said: 6- SQL stored procedure, function vs (Visual studio da C# yazip deploy ettikten sonra SQL stored procedure'a donusturuyosun) oha bunu ben bile bilymiorum =) Hangi visual studio'da yapıyosun bunu? Eskilerinde var mı? var, yalniz database in sql server 2005 ve ustu olmasi lazimki oda 2008 zaten, cunku 2005 ve sonrasi .net framework uzerine oturtuldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Ok oldu o zaman. Nadiren MS SQL'de çalışıyoruz, o da 2000 oluyo. Gerçi yine de araştırmam lazı tabi üşenmeyip :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 SQL'de kuraldir: prosedurlere minimum girerek isinizi halletmelisiniz. Yani bu ozellik iyi guzel ama aslinda gercek hayat senaryosunda sakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 bir kitapta deitel in c ve c++ ı beraber vardı, c++ için ondan başlayayım dimi ? yoksa deitel in ayrı c++ kitabı mı var ? sonra da c# a geçeyim c++ bildiğimden. java hangisine en cok benziyor peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Java C++'a benziyo biraz. C# da Java ve C++ kırması, o da o yüzden Java'ya benziyo. İkisine de benziyo kısacası ama C#'a daha çok benziyodur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 deitelin ayri c++ kitabi var ama sana daha kolay gelecekse c/c++ kitabini alabilirsin deitelin. Ancak, benim gorusum, direk deitelin c++ kitabini alman olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 riglous said: SQL'de kuraldir: prosedurlere minimum girerek isinizi halletmelisiniz. Yani bu ozellik iyi guzel ama aslinda gercek hayat senaryosunda sakat. 10 tane programı editlemektense , 10 tane programın kullandığı tek sp'yi editlemek çok daha pratik. Sakat olduğunu da düşünmüyorum pratikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 riglous said: SQL'de kuraldir: prosedurlere minimum girerek isinizi halletmelisiniz. Yani bu ozellik iyi guzel ama aslinda gercek hayat senaryosunda sakat. bu ne demek yaw? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Isini mumkun oldugunca standart sql'le hallet demek. Prosedurlere ne kadar girersen db'ye o kadar yuk bindirirsin bu da o kadar yavas calismasina sebep olur demek. Soz konusu server uzerinde 3 5 kisi calisiyorsa prosedurlerin yarattigi performans dusuklugunu farketmezsin belki ama sayi 20'nin uzerine cikinca hissetmeye baslarsin; 50+'da herkese email gelir, prosedurlerinizi optimize edin diye; 100 civari spesifik email yollanir, su su proseduru sen calistirmissin, cok saat surmus, gel bunu optimize edelim diye. Ayrica proseduru paralel halede tutmak, standart sorgulardan daha zordur (bunu oracle tecrubemden soyluyorum, sql server'da oyle olmayabilir, amma velakin olma ihtimali yuksek). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 zaten procedure derlenmis sql sorgusudur, ornek: Bir konuya yalnizca 1 mesaj girme hakkin olsun. Standart SQL sorgusu : 1- mesaj atanin id sini tablo icerisinden bak bulundu yada bulunamadi diye True/false dondur 2- gelen cevaba gore insert yap yada yapma Stored Procedure Sorgusu: 1- direk procedure icerisinde kontrolu yap ona gore insert yap yada yapma. yani database server ile web server arasinda 2 kere gidip gelecegine tek seferde isini hallediyorsun. Herzaman icin SP sorgulari T-Sql sorgularina gore daha hizlidir ve performanslidir. Sen Multi-threading ile karistirmis olmayasin olayi? Ilk defa senden SP nin performans dusurdugunu duyuyorum. (Bende Sql tecrubeme gore konustum ama yanlisim varsada dogrusunu ogrenmeye acigim, bana bir satir kod ogretenin 1000 yil kolesi olayim :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 INSERT INTO table2 SELECT * from table1 WHERE (condition) Bu db'ye bir defa baglanir. Benim bildigim her sorgu execution'inda db'ye baglanmak zorunda. Prosedur kullanirken once select'i execute edersin, geri donenleri bir variable'da tutarsin. Sonra variable'dakileri insert'le yazarsin. Boyle olunca iki defa baglanti kurmus olursun. Ayrica variable'a, select'ten geri donen satirlari yazman gerekir. Yani select bitmeden hicbir islem yapamazsin; paralellik kalmaz boylece. Ama insertion select'te select return ettikce insert edilir (Tabi group by gibi tum datayi etkileyecek islemler icteki sorguda olmadigi surece). http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178065.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar