Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wireless aletlerin sağlığa zararı...

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

nukleer tehlikeli elbette ama
bu kondua hep ayni seyi diyorum
nukleer santral hakkinda yasl bi laz amcanin yorumudur bu

kari bize nikahli ama bacaklari baskasinin omzunda

cevrendeki butun dogu blok ulkelerinden sacma sapan 30 senelik nukleer santrallar catir catir calisirken

riskli diye girmemek bence sacma bi dusunce

tabe uluslararasi anlasmalari bilmiyorum bisi diyemicem

ama gayet ekonomik bi enerji kaynagi
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bir biz durustus su dunyada.
Bir biz cevreyi dusunuyoruz.
Bir bizim gururumuz var.
Bir biz dogruyu savunuyoruz.
Bir biz haklinin yanindayiz.
Bir biz magdur olana yardim eli uzatiyoruz.

Bir biz orta maliyiz.
Bir biz ABD'nin sinir butunlugu disinda kalan eyaletiyiz.
Bir biz ayakta kaldik IMF ile.
Bir biz kanimizi emdirmiyoruz IMF'ye.
Bir bizim icin Davos bitmistir.

Bence mantik cercevesinde dusunmemek lazim TR'de olan gelismeleri. Ozellikle nukleer elektrik santrali isini.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun atıkta evet.
Ve inşaa ettiğimiz anda bütün avrupanın yükünü bizim akdeniz sahili çekecek. Ondan yapmıyoruz

Ayrıca dediğim gibi, şu iranla yapılan 4-5 senelik anlaşma bitsin TR'de bir daha enerji sorunu kalmayacak. Bireylere kendi enerjilerini üretme fırsatı verildi ve lisans alınıyor köpek gibi.

Buhar olsun rüzgar olsun deli enerji var TR'de.
Sadece rüzgar yetebiliyor bu ülkeye, buna sebep 2. el Nükleer santral almıyor bizimkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

rüzgar falan hikaye, geçen discovery'de en mantıklı yeşil enerji üretme yolunu gösterdiler. adam 120 mt boyunda tran vagonu gibi birbirine bağlanmış silindir bi sistem yapmış. bunu dalgaya dik şekilde denize yerleştiriyor, dalgayla bu alet salındıkca elektrik üretiyor.

bi de bi soru: şimdilik maliyetini kurtarmaz ama bu nükleer atıkları güneşe yollasalar, güneşte bir sorun çıkar mı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
nükleer için konuşayım

bundan bir kaç sene evvel geyikli sahillerine bırakılan varilleri hatırladınzı mı? bimem nerenin nükleer santralinin atığı çıktı onalr o zaman illegal olan şey santral kurulduğu anda legal oalcak

kaldı ki rüzgar enerjisinin maliyetlerinin fdüşürülmes
i için çalışmalar var hatta tübitak tarafından kullandırılan AB fonlarından faydalanılabilinmesi için ar-ge destekleri ayrıca vergi muafiyetleri şu anda gündemde

yapı8lcak olan rediktörlü rüzgar santralleri düşündüğünüzden çok daha ucuza geliyor

evet projenin finansman konusunda bizatihi çalışyıorum ordan biliyorum :)

en iyi ihtimal %60 daha ucuza gelecek daha maliyetlerin çalışmasını bitiremedik ama 2 haftaya kadar hakem heyetine rapor sunulacak gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...