Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Kullanan herkes niye olduğunu yazsın dedim ya da niye olmadığını. Tartışmaya girmeyelim ama lütfen şunlar şunlar var, haksızsın diye. İlk önce Linux'un şu an için büyük oranda kişisel kullanım için olduğunu kabul etmeliyim. Benim kullandım pro yazılımların da hiç biri Linux ile native çalışmıyor (Gerçi Wine ile halleddim ama müzik işini hobi olarak yapıyorum ben, stüdyo kursam hayatta wine gibi stable olmayan işlere girmem) Linux daha çok kişisel sistem olarak kullanılacak birşey eğer Latex gibi şeylerle, IT ile değilse pro işin. Gerçi Pro olarak Apple tercih ederim ben yine Unix daha kullanışlı geldiği için. Linux gereksiz benim için diyenler de bir yerde haklı olabilir: ben HAL diye birşeyin ne olduğunu ya da userspace'in ne olduğunu bilmeden önce elbette öyle şeylere bir iktiyaç duymuyordum. Şu an duyduğum iktiyaç bir tam bir iktiyaç sayılamaz. Belki cron için haftalık çalışacak bir script yazıp bir sürü işimi kolaylaştırabilirim şu an ya da Hal politikalarıyla donanımımı Windows'da mümkün olmadığı kadar (kim bilir, belki de mümkündür ama o kadar kolay değildir kesinlikle) ince ayarlayabilirim ama bunlar gerçekten gerekli mi benim için o kadar da? Bilgisayarı temel olarak multimedia ve internet için kullanıyorum. Şuradaki konumda onlar için altenatifler de buldum. Niye Linux kullandığımı sormam gerek kendime öyleyse. Maddeleyeceğim örnekler kolay okunması için: 1 - Terminal. Bu önemli, çoğu işi çok kolaylaştırıyor. Windows'da her seferinde bir sürü tıklama ve dolayısıyla zaman ve kaynak kaybı ile halledeceğin bir işi yazılacak ya da bulunacak minik bir scriptle halledebiliyorsun. Örnek verirsem, müzik çalarımın cachelediği tüm albüm kapaklarını albümlerin klasörlerine kopyalamak ve klasörlerin iconlarına thumb olarak atamak istiyorum. Windows Media Player nasıl yapar bilmiyorum ama KDE kurduysan minik bir python scripti hallediyor az bir bilgiyle yazılabilecek. Yazamayacaksan Linux scriptlerinin topluca durduğu siteler var. Ben de oralardan indirip, kullanıp, şu şöyle olsa ne olur diye değiştirerek öğrendim. 2 - Multimedia. Linux codec açsından Windows'dan daha ileri bence. Sadece tek bir codec ile herşeyi oynatabiliyorusun. Gstreamer ya da Xine. Bu yöntem hiç kaynak kullanmıyor hem de. Windows'da ya Gom gibi kaynak canavarı birşey yükleyeceksin ya da CCCP (Sizin de aklınıza Sovyetleri getiriyor mu bu) gibi onlarca farklı codec toplayan bir paket yükleyecek ve sorun çıkarmaması için dua edeceksin. Registry gibi yerlerdeki ve o codecleri kullanmaya çalışan programlardaki karışıklıklar var bir de. Media Player Classic sorun çıkarmıyor, doğru, ama Linux ile hiç bir program sorun çıkarmıyor, sadece gstreamer'ı seçiyorsun ayarlarından programın o kadar. Hatta KDE'de genel olarak sisteme yükleyeceğin tüm programların hangi codeci kullanacağını şeçebilirsin tek bir yerden. Forumları gezerseniz Windows'un çok daha fazla codec sorunu çıkardağını göreceksiniz, Linux'de insanlar asla codec bulamadım demez bak şurada xine paketi var, yükle onu dersen. Sadece sürücü kaynaklı sorunlar çıkabilir ki o da Windows'da da çıkıyor. Bu arada yeni Ubuntu 9.04 Ati ve Nvidia sürücülerini out-of-box çalıştırıyor opensource versiyonları kullanarak. 3 - Userland: Linux bu konuda kat kat daha iyi çünkü tüm programlar aynı verileri otomatik olarak paylaşıyor. Pim konusunda özellikle bunun faydalarını çok rahat görebiliyorsunuz. Notlarınıza, takviminize, e-mailınıza, şifrelerinize her programdan ulaşabiliyorsunuz program için gerekliyse ve aynı alt yapı kullanılmışsa (KDE gibi mesela). Ayrıca program user olarak kullanıldığı için kardeşim programın ayarlarını bozdu gibi birşey yok. Ayrıca programa yaptığımız kişisel herşeyi (skin, kısayol, herşey) rahatça yedekleyebiliyorsunuz. Benim .Opera ve .Mozilla klasörlerim 3 yıldır aynılar. Bir sürü dağıtım değiştirdim ama yedekleye yedekleye tüm eklentilerimi, notlarımı, şifrelerimi, skinlerini, historyimi sakladım. Windows'da da yapılıyor bu ama o kadar karışık ki, kimse bilmiyor bile nasıl olduğunu ve Windows'un dosya sistemi yüzünden çalışmama ihtimali çok büyük ki bu bizi sonraki maddeye getiriyor. 4 - Dosya sistemi: Bu iki farklı şekilde incelenebilir. a - Ext4 gibi, Btrfs gibi modern dosya sistemleri Ntfs'ye tercih ediyorum. Şu anda ext4 kullanıyorum ve torrent ile 10-GB lik bir dosyaya yer ayırmak 2 saniye kadar sürüyor notebook diskinde. Aynı dosyaları chack ettirmek belki 10 kat daha kısa sürüyor ve bir takılma yaratmıyor. Checksum olayları da çok daha hızlı. Dosya bölünmesi de daha az oluyor. Vista'da bu olay epey giderilmiş ama ext4 hala Windows 7'den bile daha başarılı. b - Ne kadar format atarsam atayım herşeyimi userland'da koruduğumu söylemiştim. Söyle oluyor: diskler C, F, E, diye tanınmıyor Linux'de. Mesela müzik arşivimin olduğu harddiski /home/gerge/Music diye tanıtabilirim (/home/gerge/ userlandım benim). Ayrıca dosya arşivi içinde userland ~/ olarak geçti için kullanıcı adımı gerge'den başka birşeye değiştirsem bile dosya sistemim ve yedeklerini aldığım program ayarları açışından fark eden birşey olmaz. Kendi userlandımdan çalıştırdığım her program ~/ diye erişiyor user klasörüme. 5 - Donanım tanıma: Donanımları Windows nasıl tanıyor bilmiyorum ama Linux dosya gibi tanıyor. Örnek ile anlatayım: bir metni yazıcıma göndermek istiyorum, metni /dev/printer dosyasına gündermem yeter. Ya da harici bir diski mount etmek istiyorum, /dev/sdc1 dosyasını (kendisi harddiski sembolize ediyor) istediğim yere mount edebilirim rahatlıklar. 6 - Program yükleme, yönetme: Windows her program kendi update yöneticisi ve kendi özel yükleyicisi ile geliyor. Ayrıca çok fazla yer kaplıyorlar. Latex yüklemek için 500 MB gerek Windows'da Linux'de 50 mb yeter. Neredeyse tüm Linux programları Windows versiyonları ya da alternatiflerinden daha az yer kaplıyor. Ayrıca hepsi aynı anda update edilebiliyor. 7 - Masaüstü: KDE masaüstünü çok seviyorum ve kullanımı diğer alternatiflerinden daha kolay buluyorum. Bu Windows olsun, Gnome olsun, MacOS X olsun. Plasma ve Phonon bence mükemmel fırsatlar sunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Hepsine katiliyorum ama windows kullaniyorum. cunku oyun oynuyorum, eax kullaniyorum, wine in guncel oyunlar ile olan performansini begenmedigim icin de kullanmaya devam ediyorum. kisisel merak ve kullanim kolayliklari tembelligimin altinda eziliyor, restart atip herhangi baska bir kullanim icin linux e gecmedigim icinde windows da kaliyorum. tasinabilir makinelerimde ise kde ile kullaniyorum, tamamen windows a olan benzerliklerinden dolayi aliskanlik olarak. gnome hic kullanmadim, karsima gelincede kilitlenip kaliyorum zaten. hic hosuma gidemedi bi turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 oyun oynuyorum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 cok az oyun oynuyorum, en cok oynadigim oyun wc3. wine ile buyuk olcude calisiyor. akademisyenim, cok fazla metin bazli isim oluyor. teoride linux bu denizlerde cok daha ustun. peki uzun sure linux kullandiktan sonra niye windows'a dondum: 1. gorsel olarak windows vista denedigim her linux dagitimindan daha basarili (performans'tan bahsetmiyorum, bilgisayarim iyi bir bilgisayar, performanstan taviz verebiliyorum). janjanli olmaktan da bahsetmiyorum, guzel olmaktan, ergonomik olmaktan, typography'den bahsediyorum.. adobe reader'in linux dagitimindaki typography bile abuk, ne taklalar attiysam istedigim hale getiremedim. belki de windows versiyonuna alistigim icin cok yorucu geldi. genel olarak da gnome ve kde temalari ya cok amatorce, ya da tamamlanmamis oluyor. 2. akademik dunyanin sosyal bilimler tarafinda office ve endnote'un cok buyuk bir tekeli var. ogrencilere yolladigim sunumdaki bir satirin bile gozukmemesi sorun. bu ogrencilerin bilgisayarindaki aptal office xp'den kaynaklaniyor ama sonra benim basima is aciyor "ama sunumda yoktu oyle birsey" oluyor. 3. bagli oldugum fakulte (hatta neredeyse tum universite) komple komple windows ortaminda calisiyor. genel olarak cogu sey sorun olmasa da, aradan cikacak bir sorun bana yarim gune mal olabiliyor. ve murphy'nin kurallarina istinaden bu sorunlar hep son gun cikiyor. her son gunde de kesin bir sorun cikiyor. 4. evden calistigim cok oluyor. fakat ofisteki bilgisayarim kisitli bir kullanici oldugu icin evdeki linux isletim sisteminden ofise, ofisten eve baglanti kurmakta zorlaniyorum. fakat windows ile cok daha sorunsuz yuruyor o islem. 5. en onemlisi, windows gelistiricisiyim ve icini disini bayagi iyi biliyorum. linux'e ise uzagim ve hersey icin yeni birsey ogrenmek cok fazla vakitimi aliyor. programciligin altin kuralini uyguluyor ve calisiyorsa dokunmuyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 tembellikten kullanmiyorum. bi de vistaya para verdim, kullanmazsam ayip olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Is icin genelde Ubuntu kullaniyorum. ODI cok daha performansli calisiyor. Ayrica dogrudan Nautilus araciligiyla sftp'den aix'e baglanmak daha kolaylastiriyor isleri. PuTTy araciligiyla baglanip, vi'a takilip kalmiyorum; istedigim text-editor'le acabiliyorum. Arada sirada uzaktaki dosyalari hex editor'le bile acmak gerektiginden, Windows'ta benim bildigim tek cozum, karsi tarafa program yuklemek (ki boyle bi ihtimalim yok) ya da dosyayi kendi sistemime kopyalamak ki bu iskence olurdu. Bu nedenle bana epey bir avantaj sagliyor. Is icin Windows da kullanmam gerekiyor bazen. Informatica veya Pentaho kullaniyorsam, el mecbur Windows ortamina geciyorum. Baska bir ihtimalim olmuyor. Yine is icin Ubuntu'nun altinda sanal makinada windows var; surekli TOAD kullanmak zorunda oldugumdan, bunun bir alternatifi yok (Tora falan hikaye). Muadilini bulsam, heralde calistirmazdim bile ama el mecbur. Bazen record ozelligi icin Notepad++'i kullanmiyor degilim. Ama bu is icin satir sayisinin epey fazla ve yapilacak isin incik cincik olmasi gerekli. Yoksa gEdit ve Geany isimi goruyor zaten. Linux'u tercih etmemin sebebi, spyware, virus veya hacking gibi seylerle ugrasmak istememem. Bu bana hem is icin guvenlik sagliyor, hem ev icin. Misal butun sifrelerim, gayet acik bir sekilde bir dosyada yaziyor ve ben kimseden korkum olmadan yenilerini ekliyorum. Fiziksel olarak birisi bilgisayarimin basina oturmadigi surece de calinma durumu olmadigi icin de korkacagimi sanmiyorum. Baska bir sebep ise isletim sisteminin yonetimi kolay. Update'ler elime geliyor ve ben bunlari istedigim gibi secerek ilerleyebiliyorum. Istemezsem yuklememe secenegim daima var. Windows'ta genelde once indirip, ondan sonra soruyor ve update bilgisini almak epey emek verici. Yani o isi yaparken baska bir tarafa yonelmek neredeyse imkansiz gibi. Linux'ta ise isimi devam ettirirken benim indirmeden once sectigim update'ler olup bitiyor. Windows'ta bu is icin (update'leri secmek) windows update'e girip ki bu baya ugrastiran bir is, tek tek ne gerekiyorsa sirasiyla secmem, gerekli yerde restart atmam vs. vs. lazim. Ugrastiriyor kisacasi. Terminal konusunda cok takintili degilim. Ben GUI'yi de kullanan birisiyim. Bir seyi yapmak istedigimde elimin altinda ne varsa onu kullanirim. Benim icin onemli olan bir seyi yapma yolu aklima geldiginde dogrudan uygulayabilmek. "Elimin altinda su olsa yapardim ama yok" kabul edilebilir bir sey degil. Ayrica bir defa sorunun cozum yolunu bulmussam, teknik yetersizliklerden dolayi baska bir yol dusunmek beni cildirtir genelde. Bu nedenle terminal de dahil her seyi kullanirim. Aklima ilk gui gelirse, ordan hallederim tabi ama terminal geldiginde, bir poff cekeceksem o is olmuyor iste... CMD aslinda windows'ta da iyi ama kullanilabilirligi cok az. Bu nedenle pek tercihim degil. Bunun disinda aylardir kullandigim Ubuntu'nun disk uzerinde kapladigi yer 5gb civarinda. 2 ay kullanmak zorunda kaldigim Vista en son biraktigimda 30gb'ydi ve gun be gun artiyordu. Bu gozumu korkuttu. Belki doyumuna ulasmistir, bilmiyorum, ama tirstigimi belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Linux alterno işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 ikisinide dönem dönem kullanıyorum. linuxa geçtiğimde genelde performans için geçiyorum sistemin parçalarını görüp onlarla oynamak hoşuma gidiyor bu özgürlüğü bana sunması çok güzel ama öteki tarafta gün geliyor sadece restart attığım için ekran kartının ayarları bozulup oyunlara giremeyebiliyorum. durduk yerde göçme yaşanabiliyor birden kullandığım program şak diye kapanabiliyor ki böyle durumlarda kızıp xpme geri dönüyorum. neden windows kullandığım ise acı ama daha istikrarlı bir sistem bence. linuxcu olduğunu söyleyen bazı insanlar windowsun ikide bir göçtüğünü mavi ekranları fln söyler dururlar ama o kadar uzun zamandır windows kullanıyorum(96-09) ve hiç bu tarz problemler yaşamadım. mavi ekran çıkmıştır ama donanım kaynaklıdır şu da var, şimdi diyelim bir program yazıyorum windowstayken kendimi güvende hissediyorum ama linuxta sistem ne zaman patlayacak onun korkusuyla yaşıyorum :D kardeşimin bilgisayarına ubuntu kuracam şenlikten önce :D ama kendi bilgisayarıma kurmak için yeni bir hdd almayı düşünüyorum. çalıştığım bölümde linux kurmak... zor. usta bir linux kullanıcısı olmadığım için bir sorun olduğundan tekrardan kurmak zorunda kalacam ki ben windows kullanırken bile hiç format atmam başka araçlarla sistemi toparlarım. linux bana hep dağınık gelmiştir. birileri kdeyi geliştirecek onu bekleyip yeni versiyonu çıkacak. başkası başka bişiyi geliştirecek fln. hepsi tek bir yerde geliştirilse daha güzel olur gibi geliyor. neyse yinede kullanmak istiyorum linuxu ama windows bir köşede hep kurulu olarak kalacak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Linux'un güvenlik konusunda üstünlüğünü göz ardı etmek olmaz. Windows ise bir tarafı yamarken başka bir taraftan açık vermekte. Milyonlarca kişi tarafından kullanılması nerde çokluk orda ... sözünü kabul ettiriyor. Virüsler trojanlar windows ortamına uygun yazılıyor. Linuxte bunlara yakalanmanız çok çok düşük bir ihtimal. Açıkçası office işlemlerini linuxte yapmak çok daha basit. Daha hızlı. Open office size direk olarak format değiştirme pdf gibi olanaklar sunarlen office hala neden bunu eklemedi bilmiyorum. Multimedia yönetiminde linux'u tek geçiyorum. Codec sıkıntısı çekmiyorsunuz. Windwosta kullandığınız daha gelişimiş alternatifleri linuxte mevcut. Bir sorun yaşadığınızda çözümüne çok rahat ulaşabilmeniz size güven veriyor. Windowsta ise çözümünü herkes bulamayabiliyor. Ayrıca ayrıca yeni dosya biçimi olan ext4 gerçekten çok fazla hız olanağı sunuyor. Oyun gibi bir takıntım olmasa kesinlikle windowsa geri dönmem ama mecburuz. Wine sorunlar yaşatabiliyor bu yüzden windows ortamına geçmek zorunda kalıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Linux'u kullanmak için sadece 2 nedenim var, ikisi de profesyonel/akademik: 1. Uzun ve karmaşık simulasyonları linux ortamında yapmak daha avantajlı. Neden? Çünkü bir defa hafıza kullanımı daha rahat. XP'de hafıza limitli geliyor, Vista'da sorun düzelse de gerekli gereksiz bir sürü program yüzünden performans düşüyor. Optimizasyon çok önemli olduğunda evet linux gerekiyor. 2. Cadence sadece unix bazlı işletim sistemlerinden çalışıyor, onda da genelde linux yerine UNIX'i tercih ediyorum (benzer sebeplerden unix daha hızlı çalışıyor). Tabi o noktadan sonra biraz kuşa dönmüş bir UNIX kullandığımızdan aynı anda browser'a girip Jscriptli bişeyler yapmak gibi bir ihtiyaç olduğunda ambale oluyor sistem ama eh işte X-Win gibi programlar da bunun için yaratılmışlar hehe :) Kişisel olarak linux kullanmıyorum, çünkü: 1. Oyun oynuyorum 2. Herhangi bir nedenden dolayı geçmek için neden görmüyorum. Ubuntu kullandım çat pat, amarok gibi çok cevher olsa da bana ekstra bişey sunmuyor. Güvenlik konusunda hiçbir sıkıntım yok, ekstradan yapabildiği ve benim aradığım hiçbişey yok zaten XP'den başka aradığım bişey de yok. Hızlı çalışsın ve sorun çıkarmasın yeter, ki XP ile gayet mutluyum. 3. Ofis programları gibi şeylerde gerçekten linux dezavantada. Openoffice maalesef MS Word ile çok uyumlu değil. Word-Excel-PowerPoint kombosu çok yaygın olduğundan her şekilde ezip geçiyor ve haliyle siz de kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Gerçi bir ara LATEX'i öğrenme gibi bi niyetim ama hadi hayırlısı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Linuxu okul için ödev vs. gerektiğinde kullanıyorum. Mesela şu an bitirme projem için kullanıyorum. Pek çok avantajı var evet ama malesef windows kadar user friendly değil bence hala. Günlük kullanım için windowsu tercih ediyorum o yüzden. Profesyonel olarak çalıştığım projeler de genelde windows ortamında oldu şu ana kadar. Yani akademik veya prof. kullanımlarda gerekmediği sürece günlük işlerimde linuxu tercih etmem şu an yukarıda saydığım sebepten dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 İşin aslı bugüne kadar bunları çok da düşünmediğimi fark ettim. Diğer başlıkta biraz yazmıştım. http://forum.paticik.com/read.php?6,3954917 Sanırım benim için bunların, bilmek ve yapabilmekle ilgisi var. 3-4 aydır Windows'u hiç açmadım. İhtiyacım olursa gene açarım o da ayrı mesele. Sistemimde Wine - Playonlinux falan da yok. Yani gerekirse XP'yi açarım diye hiç kurmadım. Şu an Windows'la dolaylı da olsa hiçbir bağım yok. Ancak ben Linux mu kullanıyorum yoksa Pardus mu ? Bu sorunun cevabını bilmiyorum. Çünkü mesela Pardus'un 2007.3 çok kararlı bir sürümdü. Ancak bugün onu kullanmam. Ben girince mi işler koptu ? Yoksa gerçekten bu dünya hep mi böyleydi ? Çünkü işletim sistemlerinde inanılmaz bir yarış var gibi. Ext3 üstüne kurulu yanılmıyorsam sistem (Pardus 2008.2) ve çok hızlı. Arşiv olarak kullandığım harddiskim Ntfs. Şimdi bu yazıları okuyunca aklıma geldi disk birleştirme yapmak gerek. Kabaca sözün özü işte bu saçmalıklardan kurtulduğuma memnunum. Pardus'a geçmeyin çok zor bildiğiniz gibi değil ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 bazı hocalar zorla linux kullandırdığı için linux kullanıyorum. Gerçi network hocamız yoğun bskılara dayanamayıp windows'ta kullanabilirsiniz dedi en sonunda :) zaten usb'de taşiom linux'u. slax diye bişi, içine telnet serveri atana kadar canım cıktı ama, bide wireshark için kullaniom linux'u. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 ama çok hızlı açılıyor slax, hakkını vermek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 slackware e isinamadim. abuk subuk linux versiyonlarinda biton hata ile karsilastim beceremedim. ubuntu kullaniyorum ama bu seferde onu makineden kaldiramadim. Simdilik vistaya devam. Ileride biraz daha gelistirirsem kendimi o zaman linux kullanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 http://www.pclabs.com.tr/2009/03/09/linux-kullanicilari-neden-linux-kullaniyorsunuz/ http://www.pclabs.com.tr/2009/03/10/neden-windows-isletim-sistemi-kullaniyorsunuz/ ben yine aynı şeyleri söölüücem önceden dediklerimin tekrarı olacak.. gerekenk yonk evek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar