Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iki telefon geliyor, birini secmem lazim... yardim.

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

iphone'da nasıl gelecek görmüyor millet anlamıyorum. iphone'um yok ama sırf inanılmaz geleceği olduğunu düşündüğüm için alacağım (yapacağım bazı programların iphone versiyonlarını vs yapmanın artık farz olduğu için). apple bunu burada bırakmaz. 3. nesli çıkarsın o da yok satacak. aynı teknolojiyi diğer firmalar da yakalayacak ama 4. nesil iphone da yok satacak. bariz yani. marketi bu şekilde eline geçirmişken apple gibi bir firma kolay kolay bırakmaz adamlar marketingi iyi biliyor
Sosyal ağlarda paylaş

sony xperia x1 direk tavsiye ederim, 2009 un telefonu olucak gibi bir his var icimde, ayrica men's health dergisi usa de de baya iyi bir reviewi vardi yani preview desek daha dogru olur...

yani iphone dan cok cok ustun bir telefon bence. iphone sadece dizayni sekli iyi baska bi olayi yok yani, bir de kullanimi rahat yani hakkini yemeyelim
Sosyal ağlarda paylaş

o cok ustun telefonlar genelde cok yavas oluyor ama.

n95 in yavaslıgı falan zaten biliniyor, zamanında p800-900-990 kullandım piyasadaki telefonlardan cook ustunlerdi ama menuleri yavaslıyor, penth in dedigi gibi resim cekiyorsun 5-10 saniye bekletiyor falan delirtiyor adamı bi sure sonra. 1 senedir iphonela boyle bisi yasamadım aynı hızla devam ediyor telefon
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:
yani iphone dan cok cok ustun bir telefon bence. iphone sadece dizayni sekli iyi baska bi olayi yok yani, bir de kullanimi rahat yani hakkini yemeyelim

Hiç böyle fanboyluğum falan yoktur yanlış anlaşılmasın da, iPhone kullandın mı diye sormak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm evet. Stifler'in dediği çok mantıklı. İkisi de eşşek yüküyle para yapar burada benden söylemesi.

Ayrıca Nokia - Symbian'ın efsanevi yavaşlığı ve hantallığı nasıl oluyor da potansiyel müşterinin Symbian ile hiç alakası olmayan bir İşletim sistemi kullanan Sony Ericsson marka telefon satın almasını engelliyor onu hala çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Her türlü iPhone derim.

Kamerası da bir cep telefonu için gayet yeterli ve pratik.

Sony nasıldır bilmem de Nokia N73 kullanıyordum daha önce. Tamam daha kaliteli foto çekiyor belki ama pratik değil. Millet'e "HEH KIPIRDAMAYIN ŞİMDİ ÇEKİCEM. 5 SANİYE TIP." diyip 5-10 saniye galeriyi açmak çok rezil.
Sosyal ağlarda paylaş

Cep telefonu kameraları daima kötüdür. 5MP kameralı cepler çıkmış, isterse 10MP olsun, adam gibi cam lensi olmadıktan sonra hikaye. En kötü dijital kamera bile en iyi cep telefonundan daha net çeker.

iPhone un kamerası gayet yeterli. Tek eksiği bana sorarsanız flash olmaması, flash ışığın az olduğu yerlerde epey elzem.

Sony Ericsson Xperia bi arkadaşımda vardı, kurcalama fırsatım olmadı ama güzel alete benziyor. Benim son kullandığım sony ericsson K750 idi ve son derece memnundum. Orta joystick i bozulunca yeni telefon alayım diyip bırakmıştım ah ah...

iPhone diğer smart phone lar kadar çok şey yapmıyor, ama yaptıklarını en iyi ve sorunsuz yapan tek telefon. Kilitlenmez, yavaşlamaz, takılmaz, bekletmez. Ayrıca OS3 geldiğinde pek çok yapamadığı şeyi yapabilir hale gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
ben n95den kötü çeken fotograf makinesi gördüm :P

nokia N serisi telefonlarda Carl Zeiss lens kullanıyor yani sonylerin kullandığıyla aynı, sony kendi lensini de üretiyor gerçi ama o makinalar daha ucuz oluyor carl zeisslılara göre. yani yukarıda söylediğin gibi bazı makinalara göre telefon kameralarından daha iyi görüntü alınabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

poff, her iki telefon da cok guzel, hem dediklerinizin dogrultusunda, hem de nette okudugum sordugum diger yerlerde de.

Kamera soyle muhim bana, cok cok kullaniyoruz iste. Mesela bir server kuruyorsun, o anda seri numarasi veya icinin mimarisini cekmek gerekiyor falan, bazen de video call yapiyoruz yurt disiyla falan o yuzden onemli... bi de tabi exchange support lazim.

Benim de gonlum iphonedan yana, ama ne kadar review okuduysam xperianin daha iyi bir is telefonu oldugu gorusunde :/ keske ikisini de alip birini kisisel hatla kullanip oburunu de is hattiyla kullansam ah ah ama maaelsef bitanesini secip, kullanmadigimi da babama verecem :P

Neyse gelince ikisini de 1'er hafta falan kullanacam sanirim, hangisinden memnunsam onunla takilirim.

Sagolun yinede hersey icin, karara vardigimda da buraya yazarim, xperia hakkindaki dusuncelerimi.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Cep telefonu kameraları daima kötüdür. 5MP kameralı cepler çıkmış, isterse 10MP olsun, adam gibi cam lensi olmadıktan sonra hikaye. En kötü dijital kamera bile en iyi cep telefonundan daha net çeker.

Kamera konusunda ucmussun resmen, se k850i ile birkac foto cek ve dene istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

Allahım ömründe kaliteli fotoğraf görmemiş insanlara laf anlatıyoruz ya gelmiş bana k850i diyor...

arkadaş SLR makineden çekilmiş fotoğraf görse uzay teknolojisi diyecek heralde o kadar uzak bu işlere...

Ayrıca cep telefonu lenslerindeki carl-zeiss olayı pazarlama taktiğinden başka birşey değil. Telefon kameralarının lensleri plastikten oluyor. Cam lensli cep telefonları da çıktı ama nasıl sonuçlandı gördünüz. Şu nokia nın kapaklı üstünde kocaman lens olan modelleri neydi?

O yüzden cep telefonunu "fotoğraf makinesi olsun diye alıyorum" mantığı bana doğru gelmiyor. Makine için ayrıyeten bi masraf yapmak şart çok foto çeken biri iseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

kimse slr makinelerden iyi çeken cep telefonu oldugunu idda etmemiş burada. en kötü dijital makinein cep telefonundan iyi oldugunu söylemişsin bende n95ten kötü çeken dijital makine gördüm dedim. ki zaten azmo da profesyonel fotografçılık yapıcam demiyor makineyle arada bi işte lazım oluyo diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay zeiss, schneider, tessar falan degil,olay; tamamen kullanilan sensorun kalitesi, hizi , fotograf islemcisi ve bunlarin yaninda olaya az da olsa etkisi olan bir kac faktor dahadir. Zeissin nokia ya da sony e de lens uretmesi, tum lensleri ayni kalitede uretiyor demek manasina da gelmez. Ayni sekilde sony de hem telefonlarinda hemde kendi cybershot serilerindede ayni kalitede lens kullaniyor diye de bisey yoktur.

Ayrica noname polikarbon(plastik?) lenslerle islemcisi ve sensoru dolayisiyla cok basarili cekimler yapan makinelerde mevcut piyasada (exilim in pentax sonrasi kendi icin urettirdigi lensler/makineler mesela)

slr makine falan elbette karsilastirmada kistas degil ama 200lira bandinda olan bir cok makine neredeyse tum telefon kameralarindan daha iyi cekim yapar. Kistasimda istisna tuttuklarim ise orite , piranha falan tarzi makineler, tahmin edilebiliyordur sanirim o kadari.

telefon ustundeki kameranin kullanisliligini ve iki ayri makine tasimanin eziyetini goz ardi etmek sacma olur elbette, ama falanca telefon, falanca native digicam den iyi cekiyor demek icin gozde katarakt lazim.

kaldiki zaten konu bu degil, ama bu tarz bi iddiada bulunulunca dayanamadim. =P

not: araya baska mesajda girmis, n95 i bende cogu yonden cok basarili buluyorum ama gerek hiz gerek cekim esnekliginden dolayi asla dusuk butceli bi foto makinesinin ustune tercih etmezdim.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Allahım ömründe kaliteli fotoğraf görmemiş insanlara laf anlatıyoruz ya gelmiş bana k850i diyor...

Senin kafan basmiyor sanirim, ben orada k850i SLR makinelerden iyi cekiyor demedim, telefon olarak k850i mükemmel fotolar cekiyor.

ayrica ben kimseyi tanimiyorum öylesine disari cikarken yaninda slr makine tasiyan
Sosyal ağlarda paylaş

kamera konusunda penth'e tamamen katılıyorum tak diye çekicek fotorafı takılmıycak etmiycek.

örnek olarak 2-3 hafta önce hoca sınıftan çıkmıştı sorular çantasındaydı 5 sayfayı çekmek 10 sn'mi aldı.. Eski D900'üm olsa tuşa bas, focusla, bekle, kaydolsun, back tuşuna bas.. Bide hafif kığırdatınca kayıyodu görüntü neymiş 3.2 mp miş.. yemişim meganıda pikselinide
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...