Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy Calindiginin Kaniti

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Dennis said:
Ya ben din üzerinden siyaset yapanları zaten haklı görmüyorum ki, bunca yıldır "yanlışa yanlışla karşılık verme" anlayışını benimsemişiz millet olarak. Biraz empati ve hoşgörü sahibi olabilsek çok şeyi aşıcaz.

evet milletimiz uyumasa biraz bilinçlense akp ye oy veremeyerek iktidardan düşürerek çok şeyler aşacağız.
Birde CHP iktidarını görelim bakalım Türkiye nasıl oluyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bak arkadaşım ben iktidar süper, akp müthiş demiyorum, burada toplumun kutuplaşmasından bahsediyorum. Yoksa böyle gidersek 5 yıl sonra chp iktidar olur, bu sefer sağ kesim ağlar, 15 yıl sonra başka bir sağ parti iktidar olur, sol kesim ağlar. Hoşgörü ve empati ile orta yolun bulunup insanların toplum olarak barış içinde, birbirne kin duymadan yaşamasının gerekliliğini söylüyorum. Gözü kapalı bir tarafa geçip, diğer taraftan nefret edersek işler daha da kötüye gider, her iki tarafta da fanatikler var ama bu fanatikler üzerinden genelleme yanlış. Bu ülkede cumhuriyeti yıkmaya, kendi düzenlerini getirmeye çalışan insanlar olursa en başta çıkıp karşı koyacak insanlardanım ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel hoş söylüyorsun ama bu söylediklerin böyle bir başbakanla mümkün mü peki ?

Bunları bildiğiniz halde savunma gerekçeniz nedir merak ediyorum.Ben açıkcası AKP nin bir ideolojisi olduğunu düşünmüyorum.Herhangi bir vizyonu yok.Ilımlı islam diye saçma bir ideoloji ortaya attılar.
Herkese hoşgörü ama atatürkçülüğe tahammül yok.Nasıl iş bu ?

Cumhuriyetçi kesim meydanlara dökülüyor.Başbakan siz 100 toplarsanız ben 10000 toplarım diyor.Yahu sen başbakansın.O 100 e sor bi bakalım niye sokağa dökülüyor?

Bakın akp iktidarında kimsenin açık bir oturuma çıkmaya yüzü yok.Başbakan veya yardımcıları biri çıksın bir açık oturuma katılsın.
Cesaret yok.Biliyorlar ki cevaplayamayacakları pek çok soru var.Yüzlerinin kızaracağı utanacağı.
Biliyorlar ki bu ülkeyi soyduklarının halkta bilincinde.

İktidar resmen çete gibi.Herkes asarım keserim havalarında.Gelde bu ülkeden vatandaştan hoşgörü bekle.

Bu ülkede asla CHP iktidar olmaz.Yaptırtmazlar.Sandıklar parçalanır ama yine olmaz.Biliniyor ki CHP nin başta olması Türkiye ye çok büyük ivmeler kazandıracaktır.Bunada dış mihraklar izin vermez.
Eğer ki hala bizi dış mihraklar yönetmiyor lafını savunuyorsanız.Ütopyanızda iyi günler dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Dennis said:
sinad said:

Şu ülkede CHP olmasaydı bugun İran olmuştuk.
Bu ülke 30-40larda 70lerde müthiş çağdaş bir ülkeydi.Kapalı insanlar yoktu.

Kapalı insan olmamasını çağdaşlık zanneden ve 70lerdeki Türkiye'yi "müthiş" çağdaş olarak tanımlayan biriyle tartışmanın gereği yok zaten. Bu toplumdaki en büyük sorun kutuplaşmadır ve sen kapalı insanlara böyle ağır ithamlarda bulunursan, bu kutuplaşmayı daha da körüklemiş olursun. Bu ülkenin iran falan olacağı yok merak etme, ama senin gibi adamlar yüzünden korkarım daha çok "kapalı-açık" "sağ-sol" "yobaz-dinsiz" "chpli-akpli" tartışmalarına takılıp geri kalıcaz. Bu arada attığın iftirayı kanıtlamanı bekliyorum hala, ilkokul 3. sınıf çocuğu gibi dayanağı olmayan laflar atıp kaçmakla olmuyor.

çağdaşlık cifors değildir adamım.
Çağdaşlık 100metre de bir alışveriş merkezi değildir.
çağdaşlık mercedeslerin ferrarilerin bebek sahilinde ......

yahu bu adama da yazık daha cifors geyigini bilmeden kullanmış patide kabullenebilmek için,
zaten yazdıgı şeyler bomboş,gelse biri küfür etse daha iyi onu şikayet etmem bunu ederim, birisi balonunu kaldırsın ya :)

sinad paticik üyesisin lan süper birşey olsa gerek.

ha bide şu üyenin yazdıklarını sg-1 gibi en azından daha kapsamlı argümanlarla yazan insanların bi degerlendirmesini rica ediyorum,
yahu ben ulusalcı olsam anında dönerdim bu adamı görünce, dış mihraklar falan hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

chp'nin iktidarda olması türkiyeye büyük ivmeler mi kazandıracaktır?

şimdi ivme vektörel bi büyüklük, o yüzden kazanılan ivmenin yönü de önemli değil mi =) 1930lara dönmek, evet, geriye doğru müthiş bir ivme olurdu..

tabii chp halkı çok iyi tanıyor ve sorunlarına en iyi çözümü bulacak olan parti. mesela "pkk bir kürt hareketi değildir" diye yumurtladı dün akşam kılıçdaroğlu. böylesine geniş vizyonlu bir insan nasıl seçim kazanamaz, inanamıyorum oha falan..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
chp'nin iktidarda olması türkiyeye büyük ivmeler mi kazandıracaktır?

şimdi ivme vektörel bi büyüklük, o yüzden kazanılan ivmenin yönü de önemli değil mi =) 1930lara dönmek, evet, geriye doğru müthiş bir ivme olurdu..

tabii chp halkı çok iyi tanıyor ve sorunlarına en iyi çözümü bulacak olan parti. mesela "pkk bir kürt hareketi değildir" diye yumurtladı dün akşam kılıçdaroğlu. böylesine geniş vizyonlu bir insan nasıl seçim kazanamaz, inanamıyorum oha falan..

chpyi savunmuş olacağım çok komik ama,saçmaladın bence.
evet chp halkı tanımıyor,kömür vfe buzdolabı yardımlarını doğru yapamıyor,ceket asmıyor.

ayrıca pkknin bir kürt hareketi,bir halk hareketi olmadığını söylediyse kılıçdaroğlu,yanlış söylememiş,bunu söyleyen ilk kişi olmamış,vede büyük ihtimal pkknin eylemlerinin kürt halkına mal edilemeyeceğini belirtmiştir,bu söylem bundan önce bu şekilde kullanıldı çünkü
konuşmasının metnini bulamadığım için,cok bir yoru myapamyacağım gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk bir para hareketidir, kürt hareketi değil. Tamamiyle bazı kodamanların mafyasıdır. hatta bu mafya ülkemize kafa tutmaktadır. esas olarak kürtlerin özgürlüğü hikayesini baz alan pkk, uyuşturucu liderliğinde yıllardır ilk sıralarda oynamaktadır.
Uyuşturucu çetesinin siyasete bile atılması ve kendi çıkarları lehinde kullanmasıda ilginçtir. kim uyuşturucu kuryesi olan milletvekillerini arayabilir değilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

ehah hemen "ama akp hedehödö" =) halbuki ortada akpnin kürt açılımları über başarılı oldu diyen yok. hatta geçen gün cemil çiçeğin yaptığı açıklama bu laftan da beter. ama konumuz o mu? değil. ortada bir "false claim" mevcut, bunun ne kadar "false" olduğu da kılıçdaroğlunun şu çok basit cümlesinden dahi anlaşılabilir.

yok efendim, hiçbiriniz bilemediniz, pkk bir "emperyalist oyunu" imiş. bu lafı da çok iyi tanıyoruz di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

@Sinad

Seninle aynı havayı solumaktan utanıyorum. Bir insan ancak bu kadar körü körüne konuşur. Devletin dini vardır arkadaşım hatta dünya üzerinde din kısmında - olan çok fazla devlet yok. Türkiye'de bu durumda olmasının sebebi Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu dönemde daha yeni bir rejim getirmiş olması ve halkın bir kısmının bundan memnun olmaması eskiye dönüş istemesiydi.
Kapalı insanlar varmış ee?Sonuç? İran olduk demek mi bu?
Ne zaman İran oluruz?Senin annene ablana kız kardeşine birisi gelip örtün derse.İnsanın ne giyeceği şahsi özgürlüğüdür buna kim karışıyor şuan devlet giymeyeceksin diyor hak ve hukuka aykırı olan budur. (ailemde kapalı insan yok abuk subuk yerlere çekilmesin ben sadece insanların haklarından bahsediyorum)
Bu ülkede yapılan her darbe ülkeyi 10'larca yıl geriye götürmüştür.Ekonomik kayıplar ve demokrasinin aldığı yaralar hala tam olarak kapatılamamıştır.Ne kadar acı ki askerin yazdığı bir anayasa ile yönetiliyoruz.O kadar doğru bi iş yapmışlar ki yargılanma korkusuyla anayasanın altına değiştirilemez madde ekliyorlar bunu yapanlar yargılanamaz diye.
Avrupa birliğine girmeye çalışıyoruz adamların en net söyledikleri şeylerden biri asker yönetime karışıyor siz tam bir cumhuriyet olamamışsınız önce bunu çözmeniz gerekir diye.RTE değiştirmeye çalışıyor anayasayı diyor gelin beraber yeni bir sivil anayasa yapalım sonrada referanduma sunalım sivil bi anayasamız olsun diye.Ne yaptılar engel oldu senin devleti koruduğunu iddia ettiğin kesim.
Başı örtülüler üniversitelere girebilsin dedi RTE kapatma davası açtılar şeriat istiyor diye kanıtlar da gazete küpürleri ne oldu haftalarca bunu tartıştı ülke gündem meşgul oldu ekonomi durdu dış yatırımcılar paralarını çektiler ve acıdır ki yine kapatılmasa da ceza verildi AKP'ye.
Baykal gidip kara çarşaflıya rozet taktı elleriyle.Kılıçdaroğlu belediyede başörtüsü yasağı olmayacak onlara da iş imkanı sunucam dedi.Kapatma istemiyle başvurdu savcının biri AKP'nin elinde olduğu iddia edilen yargı kabul etmedi bile davayı ;)
CHP olmasa şeriat gelirmiş ülkeye çok daha önce ya geç bunları.Doğru bi noktada engelliyor şeriat gelmesini ama demokrasi gelmesini de engelliyor hatta genel politika herhangi bişey yapılmasını engellemek.
Belli ki senin Cumhuriyet ile ilgili bi sorunun var.Rejimi beğenmiyorsun dikta rejimi daha uygun afrikanın gelişmemiş ülkelerindeki gibi.Bu rejimi bu şekilde Atatürk'ün kurduğunu falan da unuttun sanırım.Darbe gelsin asker yönetsin vs diyip 2 dakika sonra başka bi konuda Atatürk'ün isminin arkasına sığınanlar da en büyük ikiyüzlülerdir.
Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken şeriatı engellemek istediği kadar sizin gibileri de engelleyebilmek için çok partili rejimi getirdi.Ama sizde bunu anlayabilicek kapasite kalmamış anlaşılan.Demokrasinin ne demek olduğunu neden önemli olduğunu anlamıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Başbakanınız samimi değil.Sizler ise uyuyan birer canlılarsınız.Acınacak hale geliyoruz ve siz şiddetle savunuyorsunuz.
Anayasa da önce türbanın önünü açıp askerin önünü kapayacaklarına adam gibi bir ceza yasası geliştirsinler.
Başbakanın fikir danıştığı adam gidip 13 yaşında ki kıza tecavüz ediyor adam elini kolunu sallayarak geziyor.

Fakir avrupa birliği türkiye yi askerden almamasının sebebi askerin rejimin sigortası olmasıdır.Biliyorlar ki bu ülkede askerin eli kolu ne zaman bağlanır.O zaman Türkiye daha kolay sömürgüleştirilebilinir.

RTE sivil anayasa ile askeri ortadan çıkarmak istiyor.İşte burada tıkanıyor.Bu millet ve sol kesim inanmıyor samimi olduğuna gerçeği görebiliyor.Sağ kesim gibi uyumuyor.Sorguluyor.
Bir insan 7sinde neyse 70inde de odur.Yıllar önce tarikat liderlerinin cübbesini öpen adam bugun sivil anayasa yapalım hak özgürlük gelsin diyor.
Oldu başka isteyiniz.Burası muz cumhuriyeti değil.Bu cumhuriyet böyle oyunlar oynanasın diye kurulmadı.

Sen önce bi cumhuriyetçileri kucakla.Bi güven kazan.Sonra Amerika ile aranda ki emir komuta zincirini kır. Operasyon yapmamak için verilen 1milyar dolarlara kanma.
O zaman bu millette RTE ye inansın.Benim başbakanım desin.
Yoksa bu ülkede her vatandaş çözümü darbede bulur.

Neden mi? Vatandaş uyutuluyor.Ufak tefek yardımlarla beyinleri yıkanıyor.
Sen önce Fetullah gibi bir insanı abi olarak görmekten vazgeç.Bu vatandaşta sana güvensin.

Bunlardan vazgeçilmedikçe bu ülkede darbede demoklesin kılıcı gibi sallanır durur ve sallanmalıdırlar.Rejimi koruyan bu kılıç olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh yeni yeni şeyler öğreniyoruz, millet bayılıyomuş darbeye..o yüzden her seçimde devlete-askere yakın partilerin oyu coşuyo demekki 46dan beri.

sömürgeler ve emperyalizm 19. yüzyılda, askeri dikta rejimleri de 20. yüzyılın başlarında kaldı bu arada, biz uyuyosak sizin de takvimleriniz şaşmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...