Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy Calindiginin Kaniti

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

sam said:
yazarken yönerge koyun neresi şaka neresi ciddi oldu olacak, böyle geçmişi revize etmeyelim. ha bu arada hala kimse çıkıp da "evet ciddi söylemedim" demedi daha lol. siz anlık görüntüyü kurtarma derdine düşmüşsünüz gibi bir izlenim uyandırıyor doğrusu şu halde. yarın 'ötekilerin' hakları çiğnenince "her yol mübah" dersiniz gene. tanıdık bu davranış paternini artık.

Anı kurtarmayla felan alakası yok, olay budur, "darbe istiyorum"un ciddiyeti olmaz, aynı tecavüz haberi duyunca "idam olacaktı şimdi, asacaktık bunları" veya "şeriat gelse de sallandırsak şunları" demek gibi. Kaçıncı defa yazdığımı bilmiyorum, şu forumdan 10 tane ciddi ciddi "yarın sabaha darbe olsun istiyorum" diyecek adam bul, eyvallah edeyim, buna Viktor da dahil. Ha bu forumdan on kişi bulsan bile bunu xyp seçmeninin genel görüşü olarak görüp oylarının çalınmasını müstehak görmeye devam etme körlüğüne sahip olmandan korkuyorum.

sam said:
o katilin hakları var evet, ama sokağa salmıyorsun adamı. ömrünün sonuna dek zindana tıkıyorsun. çok başarısız benzetme olmuş.

valla baykal'ın, parti başkan yardımcılarının anti-demokratik söylemleri ayyuka çıkmış, nam salmış bir parti. nasıl tayyip'in ettiği laflarla mahkeme akp'yi mahkum edebiliyorsa, evet chp'nin en yüksek düzeyde yöneticilerinin ettiği laflar da chp'yi bağlar.

intikam diyorsun da ne intikamı yahu, ben mi oyunu çaldım chp'nin? sözcükleri de gelişigüzel, anlamlarından saptırarak kullanınca böyle ilginç bir durum oluşuyor. yaygaranıza katılmam diyorum sadece, gülüyorum.

valla ben fb'liler paso kırmızı kartlık dalıp dalıp en sonunda kendilerine sarı kartlık dalınınca isyan etmelerine gülüyorum diyelim. fb'liler de kusura bakmasın heh, benzetme gereği.

idam mahkumu örneğinde olay adamın hapse tıkılması değil, idam edilmemesi, eski yasalara göre göre hakettiği halde bu yasaların birey haklarını ihlal ettiği düşünülerek değiştirilmesi. yani adam ne kadar büyük kabahat işlemiş olursa olsun hala birey hakları gözetilebiliyor. Yani şu örneği anlamaman için beyninin anlamamaya şartlanmış olması gerekir, başka açıklaması yok. aynı durum maç örneği için de geçerli, oradaki analojiyi kavrayamamışsın, bir daha oku iyi anla.
ha chp parti yöneticilerinin demeçleri içerisinde gazete küpürü olarak da olsa anayasaya aykırı birşey varsa onlara da açılır bir kapatma davası, dert değil.

sam said:
"oh olsun" demediğimi özellikle yazmışım, bir kere daha yapıştıracaktım şuraya ama yine görmezden geleceksin. neden? çünkü demokrasi de, yazılanı kavrama da sadece işinize geldiği sürece başvuracağınız öğeler.

sg-1 said:
(her ne kadar "demiyorum" diye iddia etsen de şu son mesajın kabak gibi bir "oh olsun" mesajı)

demişim, şu bi önceki mesajına bak, "dört ayaklıdır" demişsin, "ayağında nal vardır" demişsin, "yük taşır" demişsin, "kişner" demişsin, bir tek "at" dememişsin, kalkmış hala daha "öyle demedim" diyorsun, heh.
Ayrıca diyelim ki oyu çalınan herkes darbe yanlısı, zaten o adam niyetini anti-demokratlık olarak belli etmiş, onun gel-gitleri en azından önceden belli. Ama demokrat olduğunu iddia eden sen, duruşun gereği, kim olursa olsun, hakkı yenen kişiye kulak tıkaman değil, destek olman gerekir. Demokratlık gelgit kaldırmaz, işine gelenin özgürlüğünü hakkını savunup işine gelene sırt çeviremezsin, sonra benim gibi biri gelir çakma demokrat diye lafı çakar gider. (aynı cümleleri tekrar tekrar kuruyormuşum gibi bi his uyandı bende)

militan sözcüğünü sam kullanmamış, evet, başka biri kullanmış, benim aklımda da yanlış kalmış, özür dilerim.
hatayla iftira arasında fark vardır, iftira konusunda beni başkalarıyla karıştırmayınız, ben hala o iftiracıdan özür bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe bu ülkenin geleceğidir refahıdır. Kendini güvende hissetmek bir sabah kalktığında ulan ilk defa bu sabah paramı yemiyor, cumhuriyeti yıkmak için plan kurmuyor hissiyatı sanırım hiçbir şeye değişilmez.
Bu ülke darbelerle huzur bulmadı mı? Huzuru Allah ta arayacağımıza darbe de arayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
artık arkadaşların sağlıklı düşünemediğine inanmaya başladım.
Çünkü sağlıklı bir düşünce yapısına sahip en azından gündeme hakim bir insan olan kişinin yazabileceği şey değil bunlar.

DTP barajına bile laf edilir.Olunmuş.Evet.Türkiye de çok şey ideolojilerin önünü kapatıyor.Ama bir nedeni var.

Eğer türkiye 40lardan bu güne kadar gelen Amerika-Brüksel-İsrail-Türkiye emir komuta zincirini kırsaydı bugun hiçbir ideolojiyi kısıtlayacak engel olmazdı.

Bugun bu ülke şeriat gelecek korkusuyla yaşamazdı.Çünkü türk insanı tam bağımsız cumhuriyetine ve ilkelerine sahip bir toplum olacaktı.Amerika nın diktelediği fikirlerle kafalar bulanmayacaktı.

Bugun bu ülke DTP nin mecliste olmasından korkmayacaktı.Çünkü onları birinin yönetmediğini bilecekti.

Bugun bu ülkede her rejim sallandığını hissedildiği zaman darbe çığırtkanlığı yapılmayacaktı.Çünkü bu ülkenin toplumu rejimi sallayacak bir toplum olmayacaktı.

Şimdi bir bakın.Nasıl uyutuluyoruz nasıl sürüleştiriyoruz.Toplumca sessiz bir şekilde.Nasıl körlere döndük.Ülke olarak üzerimizde ki ölü toprağıyla nasıl uyuyoruz bir bakın.

Bunları sizde biliyorsunuz.Kalkıpta burada demokrasi tam işlemiyor.İdeolojiler kısıtlanıyor gibi palavralara gerek yok.

Hay ağzın bal yesin be.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Darbe bu ülkenin geleceğidir refahıdır. Kendini güvende hissetmek bir sabah kalktığında ulan ilk defa bu sabah paramı yemiyor, cumhuriyeti yıkmak için plan kurmuyor hissiyatı sanırım hiçbir şeye değişilmez.
Bu ülke darbelerle huzur bulmadı mı? Huzuru Allah ta arayacağımıza darbe de arayalım.

Muz cumhuriyeti burası zaten. Şeriat isteyen adamlardan farkın yok bu laflarınla bravo.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Darbe bu ülkenin geleceğidir refahıdır.

12 eylül 1980

1 milyon kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, yaklaşık 100 bin kişi 'örgüt üyesi' olmak suçundan yargılandı. 7000 kişi için idam istendi, 517 kişiye ölüm cezası verildi, 259 kişinin idam dosyası meclis'e gönderildi, 55 kişi idam edildi, 17 yaşındaki erdal eren'in yaşını büyütülüp idam edildi, binlerce kişiye müebbet hapis cezası, onbinlerce kişiye çeşitli hapis cezaları verildi.

30 bin kişi yurtdışına gitti, 4 bin kişi vatandaşlıktan çıkarıldı, 388 bin kişiye pasaport verilmedi, 30 bin kişi sakıncalı olduğu için işten çıkarıldı, 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelerle kanıtlandı, işkence sonucu ölen diğer yüzlerce insan resmi kayıtlara giremedi, metris, mamak, diyarbakır gibi büyük cezaevleri işkencecilerin sayısız yeni işkenceyi denediği yerler haline geldi, diyarbakır cezaevinde 14 kişi açlık grevlerinde yaşamını kaybetti, 300 gazeteci saldırıya uğradı, 3 gazeteci öldürüldü, gazeteciler hakkında toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi, 13 büyük gazete için 303 dava açıldı, gazetecilere toplam 3315 yıl 6 ay hapis cezası verildi, gazeteler 300 gün kapatıldı, 49 ton gazete, dergi ve kitap sakıncalı olduğu için imha edildi, 23 667 derneğin faaliyeti durduruldu, 937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsinin sonucundan sonra bu ülkede 25 yıl atatürk ilke ve inkilaplarının yıkmak konuşulmadı.

Şimdi ise konuşuluyor.Acı veren bu.

Bugun ülkemi yöneten adamın ağzından bir bebek katiline "sayın" apo sözcüğünü duymaktansa nice 1milyonlar feda etmeye razıyız.

80 ler de ki kutuplaşmayı da bitiren darbeydi.Bugun bu kutuplaşmayı bitirende darbe olur.

80lerde ülkeyi soyanların,milliyetçiliğe,ulusa,cumhuriyete zarar verenlerin vermeye çalışanların hepsinin sonu idam oldu.
Bugun de bu olmalı.

Benim halkım hergün soyulmaktansa hergün aşşağılanmaktansa hergün kutuplaşmaktansa emin ol o istatistiklerin 3le çarpılmışlarına razı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten şaşırıyorum sinad sana.

şu anda dediğin şeyler inandığın herşeye ters! sen kendi istediklerin olsun diye bencilce bunları söylüyorsun ama bu ülkede başka insanlar da yaşıyor.
dediğin şeyin bu oylar çalınmışsa çalan insanlardan hiç bir farkı yok onlar da kendi istedikleri olsun diye başkalarını bencilce reddediyorlar.ve biz onların düzelmesini istiyorsak önce kendimize çekidüzen vermeliyiz.

ben de ülkenin şu anki halinden memnun değilim ama bunları hep demokrasinin oturması için geçilmesi gereken yollar olarak görüyorum.bu yolları onlarca yıl önce geçmeliydik ancak ne yazık ki her 10 senede bir darbe oldu ve bu demokrasi yollarını sil baştan yürümek zorunda kaldık.

ayrıca yaptığınız da ikiyüzlülüktür.sen Atatürk'ün getirdiği laiklik elden gitmesin diye Atatürk'ün belki de Türkiye'yi kurduğu en temel taş olan demokrasiden vazgeç..bu bana biraz saçma geliyor açıkçası.

dışarıdaki gelişmiş ülkelerde insanlar genelkurmay başkanının ya da ordudan üst düzey bir yetkilinin ismini,cismini bilmez biz genelkurmay seçimlerini sanki genel seçim gibi izleyip medet umuyoruz.kim ki onlar? sen mi seçtin? ben mi seçtim?
Türkiye'nin bu halde olmasının nedeni hep baskıdır.hoşgörülü olamadığımız için birbirimizi kutuplaştırıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Baskıdır. Baskıyı yaratan kim? Hangi çevre?
bacıyla hacı iktidarında bile bunları yaşamadık.

Sen eğer ki kalkıp Atatürk ün demokrasiyi temellendirdiği atatürk ilke ve inkilaplarını yıkmaya çalışıyorsan demokrasiyide yıkarsın.

Şu ülkede CHP olmasaydı bugun İran olmuştuk.
Bu ülke 30-40larda 70lerde müthiş çağdaş bir ülkeydi.Kapalı insanlar yoktu.

Ne oldu da birden bu kadar örümcek kafalılaştık.Ne olduda ülke iran yolunda hızla ilerliyor.
İçkili yerler kapatılıyor içki içen , içki satan dayak yiyor.
Mitingte konuşan ergenekon denilen bi düzmeceden içeri alınıyor.
Telefonda asker dedin mi konuşman dinlenmeye başlanıyor.
Türban serbest kılınmaya çalışılıyor.
Kaçak kuran kursları bitirilmek yerine kuran kurslarına teşvik çıkıyor.
Turistin en bol olduğu yerlere içki yasağı getiriliyor.
ve daha nicesi...

Bu kadar mı islamlaşıyoruz? Devletin dini yoktur.Önce bunu kafalarına soksunlar.Tamam %99 müslüman olabilir ama %1 de başka dinlere mensuptur bu yüzden devletin dini olmaz.

İran 70lerde Şeyh dalgasına kapıldı gitti.O günlerde pariste düzenlenen defile prestij olarak İran'da düzenlenirdi.Şimdi ?

Tavşan koşsun diye önüne havucu sarkıtılar ya.Bizim insanımızda o hesap.Koymuşlar önümüze havucu yakalamk için koşuyoruz.Tek üzücü noktamız çağdaşlığa ters bir yöne koşuyor olmamız.

Sen bu çağdaşlığı,bu cumhuriyeti ve bu Atatürk'ün ilke ve inkilaplarını sarsıyorsan.
Dar ağacındada sarsılmayı hak ediyorsundur.

Kaldırsınlar hadi bakalım dokunulmazlığı.Temiz adam çıkar ben temizim der işte arşın işte halep der gel soruştur der.
Daha geldikleri gün milletvekili lojmanlarından çıktılar.
Gerekçe lojmanlar çok pahalıymış.E gittin 2 katı daha pahalı olan yerde oturmaya başladın?

Nedenini sorguladınız mı? Milletvekili lojmanlarının giriş çıkışını asker kontrol ediyordu.Tarikat bağlantıları gizlenmeliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

12 Eylül'ü eleştirmek için öncesine bakmak gerekir. (şuradan kısa bir özetine ulaşabilirsiniz: http://tr.wikipedia.org/wiki/12_Eyl%C3%BCl_Darbesi)

Ülkenin her gün sağ-sol çatışmasında ölen onlarca vatandaşından, basiretsiz politikacılardan, ülkeyi savaş alanına çeviren dış kökenli manipülasyonalrdan bahsetmeden 12 Eylül darbesini ele alamayız.

Bu ülke iki darbe gördü, ikisiyle de belki onlarca yıl geri gitti, hele 12 eylülün sıkıntıları (ne sıkıntısı, düpedüz attığı kazıklar diyebiliriz) hala devam ediyor. ama ne olursa olsun, darbe olmasaydı darbeye sebep olan olaylar zinciri bizi nereye götürürdü, onun analizini iyi yapmak gerekir.

Bugün ortam ne 27 eylül, ne 27 mayıs. evet, politikacılarımız hala basiretsiz ve biz hala dış kaynaklı manipülasyona çok açığız. ama ne birbirimizi yiyecek kadar birbirimizden uzaklaştık, ne de başımızda menderes kadar gözü dönmüş biri olsa da öyle her istediğini yapmaya muktedir bir başbakan var.
Ne zaman bir insan sırf laikliği benimsiyor diye veya dindar diye öldürülür, işte o zaman sonun başlangıcına gelmişiz demektir. O zaman ümit etmek gerekir ki, Allah bizi bir darbeye daha muhtaç etmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürkçü düşünce içinde nerde darbe varmış ya saçma sapan konuşmayın.Hani içine atatürkü katmayın en azından.Yani şu dediğinizin şeriat istiyenlerden bir farkı yok ki.Askeri düzenle bir şey çözülmez.Hele kutuplaşma hiç çözülmez.Asker tabi ki bu ülkede şeriatı ilan ettik dediklerinde gereğini yapar ama zaten o Türkiyenin bittiğinin resmidir.Biri seni dar ağcında asalım öbürü kafanı kesip yeşil bayrağa dikelim pek bi farkı yok açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürkçü düşünce içersinde o zaman devleti milleti ulusu kurtarmakta yok.
Uyumaya devam...

Bir sabah yepyeni bir irana kalkarsınız yakındır.Zaten yargı bile bağımsızlığı kaybetmişken ordunun bağımsızlığını kaybetmeside yakındır.Kadrolaşmanın allahı yapılıyor.
Bir sabah kalktığınızda size çarşaf giymeniz için diretenler ordu mensupları olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bilin ki bir darbe olur ülke bir daha geri dönülemez noktaya gelir. o yüzden sanmayın darbe olunca bilgisayara format atılmış gibi herşeyin sıfırdan temiz birşekilde başlayacağını.

Bu ülkeye askerin darbesi değil halkın yapacağı devrim gerekli. öyle silahla sopayla vurduyla kırdıyla değil. herkezin elinde demokratik hakları var esasında. Ama kullanmaya güçleri yok çünkü korkuyorlar. Vatandaşlık bilinci yok. Şeçimlerden sonra bile burda oy vermenin mantığını sorgulayan garip organizmalar dolandı. istatistiğe falan döktüler olayı. 1 oy neyi değiştirir diye.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

Kapalı insan olmamasını çağdaşlık zanneden ve 70lerdeki Türkiye'yi "müthiş" çağdaş olarak tanımlayan biriyle tartışmanın gereği yok zaten. Bu toplumdaki en büyük sorun kutuplaşmadır ve sen kapalı insanlara böyle ağır ithamlarda bulunursan, bu kutuplaşmayı daha da körüklemiş olursun. Bu ülkenin iran falan olacağı yok merak etme, ama senin gibi adamlar yüzünden korkarım daha çok "kapalı-açık" "sağ-sol" "yobaz-dinsiz" "chpli-akpli" tartışmalarına takılıp geri kalıcaz. Bu arada attığın iftirayı kanıtlamanı bekliyorum hala, ilkokul 3. sınıf çocuğu gibi dayanağı olmayan laflar atıp kaçmakla olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Din üzerinden siyaset yapanları zaten haklı görmüyorum,çok yanlış birşey, ama bunca yıldır "yanlışa yanlışla karşılık verme" anlayışını benimsemişiz millet olarak. Herkesin dini kendine evet, kimse kimseyi dini bir baskı altında bırakamaz ama öte yandan kimse de çıkıp dinine bağlı insanlara ağır ithamlarda bulunup yine başka türlü bir baskı uygulayamaz. Madalyonun iki yüzü, biraz empati ve hoşgörü sahibi olabilsek çok şeyi aşarız bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
sinad said:

Kapalı insan olmamasını çağdaşlık zanneden ve 70lerdeki Türkiye'yi "müthiş" çağdaş olarak tanımlayan biriyle tartışmanın gereği yok zaten. Bu toplumdaki en büyük sorun kutuplaşmadır ve sen kapalı insanlara böyle ağır ithamlarda bulunursan, bu kutuplaşmayı daha da körüklemiş olursun. Bu ülkenin iran falan olacağı yok merak etme, ama senin gibi adamlar yüzünden korkarım daha çok "kapalı-açık" "sağ-sol" "yobaz-dinsiz" "chpli-akpli" tartışmalarına takılıp geri kalıcaz. Bu arada attığın iftirayı kanıtlamanı bekliyorum hala, ilkokul 3. sınıf çocuğu gibi dayanağı olmayan laflar atıp kaçmakla olmuyor.

çağdaşlık cifors değildir adamım.
Çağdaşlık 100metre de bir alışveriş merkezi değildir.
çağdaşlık mercedeslerin ferrarilerin bebek sahilinde dolaşması değildir.
Oku bi öğren 70lerdeki türkiye siyasetini toplumun çağdaşlığı gör.
sonra gel konuş.

Sen din üzerinden siyasetin allahını yapacaksın.Sen misyoner değilsin islamiyeti yaymak için gelmedin ülkeyi yönetmek için geldin.
Sonra kutuplaşma.
Kutuplaşmayı yaratanda bizler değil.%47 benim milletimdir diyen başbakan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...