Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçim yorumları

Apis

Öne çıkan mesajlar

Memlekette komik bir durum var; Güneydoğu'da 1. DTP 2. AKP CHP MHP buradan oy alamıyor; Sahil şeridinde 1. CHP 2. yerine göre akp yerine göre MHP; DTP'de burada sıfır. Ege civarında MHP almış yürümüş AKP chp arkasında. İç kesimlerde AKP'nin ezici üstünlüğü var.

Yani AKP her yerde; CHP MHP DTP bölgesel partiler. Türkiye'yi 4'e bölsen AKP sadece İç Anadolu'da iktidar olur. Ama adamlar her bölgeden oy alabilmenin avantajı ile malı götürüyorlar. CHP ile MHP doğudan %0 oy aldıkça iktidar falan olamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

allahaşkına CHP MHP ne zaman oy alabilmiş doğudan ?

Doğu da ki insanın siyasi anlayışına zıt partiler.Doğudan oy alabilmeleri için çoğu ilkelerini yıkmak zorundalar.
AKP bu yüzden türkiye nin partisi malesef. Tam anlamıyla bir siyasi görüşü yok.Ilımlı islam üzerinden demokrasi sağlamaya çalışıyorlar.Bu yüzden heryere açılım yapabilme imkanları var.
Aleviye yaklaşıyorlar Kürt e yaklaşıyorlar milliyetçisine yaklaşabiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mevcut partilerden hiçbiri herkese tam eşitlik ve adalet vaad edemiyor, öyle bir imaj veremiyor, en azından ben öyle görüyorum.
Akp'nin oylarının düşme sebepleri, ekonomik kriz, chp, mhp ve sp'nin tam anlamıyla tüm güçleriyle akp'ye yüklenmeleri ve akp'nin kadrosundaki yanlışlar var. Yine de bu bir yerel seçim, genel bir seçimde yine yüzde 40'ın altına inmezler sanıyorum.
Hala güç ellerinde ve büyük bir fırsatları var kadrolarındaki elemanları yenilemek ve farklı açılımlar yapmak için, umud ediyorum ki muhalefetler "herşeye muhalefet olalım" anlayışını aşarak gerçek muhalefet yapar ve akp de gerekli öneri ve uyarılara açık olarak daha "merkez" tabanlı bir parti halini alır.
Sosyal ağlarda paylaş

Elitist türkiye genci heehheeyytt beee
AKP ye veren cahil, CHP ye veren akılllı dimi.

Heh, 2 si arasında ki tek fark isimleri.Bide Baykal'ın türkçesi daha iyi Tayyipten.

Bırakın şu elitistliği, ayrıca yemişim izmiri
Haberiniz yok, ya da uğramadınız hiç izmire. Asarız keseriz biz atatürlçüyüz denen memleket aç şu anda. Kapanan dükkanlara bi bakın,
İşsizliğe bakın. Limanı olmasa Kendini Çeviremeyecek kadar aciz bir kent oldu izmir. Bir denizli, Bir eskişehir kendini 2-3 e katlarken ekonomik anlamda
izmir giderek kötüleşti. Bildiğin emekli dede şehri, hala gidip sırf CHP diye, salağız bakın kulplara takılıyoruz aslında göremiyoruz körüz diye güzelim şehrin içine ediliyor.
Tabi halkın istikrarını takdir etmek lazım orası ayrı.

Doğu olayıda, orada aşiretler vardır kardeşim
bundan 50 yol once oldugu gibi
Aşiretleri bağlarsan alırsın oyları, halk yok orada aşiret reisleri var.
Bundan 50 yıl önce CHP nin yaptığı şeyi aynen AKP yapıyor.

Şimdi lütfen, yorumlarımızı daha esaslı şeyler üstüne yapalım, tercihleri yüzünden insanları kendinden aşşağı gören insanları görmek midemi bulandırıyor, emin olun oy atan her bireyin kendince haklı sebepleri var.

Ha ben istanbulda kime mi attım?
CHP ye,sebep kılıçdaroğlu.
Yoksa günahımı vermem CHP ve AKP'ye.
Aynı soyun lacivertleri sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset zaten yalan soyleme sanatidir

o botkan bu curuk su guzel degil bunun burnu buyuk diye bakarsak secicek kimseyi bulamassin

entellektuel kesimde ben fanatikce ve buyuk bir memnuniyetle rahat rahat herhangi bir partiye oy veren bir insan oldugunu zannetmiyorum

bu demokrasi degil hani, demokrasi gercek anlamiyla dunyada yok
turkieyde demokrasi = secimler oldugundan bizim oynadigimiz birde demokrasicilik oyunu
secim disinda halkin sesi cikamiyor, ciksa bile bastiriliyor hemen hangi iktidar olursa olsun

temsili demokrasi islemesi icin gereken sartlar turkiyede olmadigindan secilmis krallar yonetiyor ulkeyi, dedigim dedik ben yasadan ustunum diyen tipleri seciyoruz zaten, ha asali tacli kral secmissin ha yasama ve yurutme ve yargiyi komple elinde tutan bir basbakan

ikincisi daha sevimli geliyor ama birinciden farki yok
demokratik denetleme mekanizmasi yok bu ulkede, yepyeni bir olusum ciksada halk bilinclenmedigi surece bu olmiycak

halk bilinleniyor demek gidip akp ye oy vermiycek filan degil tabi, verdigi oyun arkasinda duran, sectigi adamin ensesinden ayrilmiyan, en ufak bir hatada istifaya zorluyan hatta iradesi ile hukumet bile devirebilicek bilincde bir bilinclenme lazim

devlet baba mentalitesi ile demokrasi yurumuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Heh, 2 si arasında ki tek fark isimleri.Bide Baykal'ın türkçesi daha iyi Tayyipten.

Haberiniz yok, ya da uğramadınız hiç izmire. Asarız keseriz biz atatürlçüyüz denen memleket aç şu anda. Kapanan dükkanlara bi bakın,
İşsizliğe bakın. Limanı olmasa Kendini Çeviremeyecek kadar aciz bir kent oldu izmir. Bir denizli, Bir eskişehir kendini 2-3 e katlarken ekonomik anlamda
izmir giderek kötüleşti. Bildiğin emekli dede şehri, hala gidip sırf CHP diye, salağız bakın kulplara takılıyoruz aslında göremiyoruz körüz diye güzelim şehrin içine ediliyor.
Tabi halkın istikrarını takdir etmek lazım orası ayrı.

Doğu olayıda, orada aşiretler vardır kardeşim
bundan 50 yol once oldugu gibi
Aşiretleri bağlarsan alırsın oyları, halk yok orada aşiret reisleri var.
Bundan 50 yıl önce CHP nin yaptığı şeyi aynen AKP yapıyor.

Şimdi lütfen, yorumlarımızı daha esaslı şeyler üstüne yapalım, tercihleri yüzünden insanları kendinden aşşağı gören insanları görmek midemi bulandırıyor, emin olun oy atan her bireyin kendince haklı sebepleri var.

Ha ben istanbulda kime mi attım?
CHP ye,sebep kılıçdaroğlu.
Yoksa günahımı vermem CHP ve AKP'ye.
Aynı soyun lacivertleri sonuçta.

Merak ettim, elitist vs. laflari
"urfada cekete oy veren %30 kusur adam direk amele odun gobegini kasiyan adam vs vs dir
ceket assak sectiririz oy aliriz lafindan sonra urfada akp ye oy verenler harbi cok komik" buna miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır,
ama onada olur

düşün ki çok iyi bir siyasi liderin var önünde
çok seviyosun
çok doğru buluyorsun hareketlerini
ve memlekete çok şey katacak
sana diyor ki, ben ceketimi göndersem oy verir misin?
sonuçta cekette,belediye başkanıda onun dediğini yapacak.

böyle bak olaya
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sen biraz daha "Orasi bizim arka bahcemiz" taraflarina gelsen daha iyi olacak. Hani halkin kolelesmesi ve bilincinin ortadan kaldirilmasi bakimindan bence cok guzel bir tez calismasi yapilabilir burdan. Adamin acik acik "sen bana oy vereceksin; baskasina zaten vermezsin, bu nedenle umrumda degilsin" demesine ragmen insanlarin bu yonde oy kullanmasi asil tepkiyi ceken. Yoksa liderin zaten okuz oldugunun herkes farkinda.

Edit: Soylemeyi unuttugum ana nokta: Bu elitistlik degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

ama işte nereden biliyorsun?
o insanlarında kafalarının içinde vızır vızır çalışan beyinleri var
köle falan değiller, sadece senin için ( ki benim içinde öyle ) oldukça mantıksız gelen bir hareket yapıyorlar.
İşte bu noktada kalkıp buna ' kesin bunlar cahil, köle vs..' gibi açıklamalar yapmak doğru olmaz. Gidip konuşmak lazım o insanlarla neden vermişler oy diye.

Aşiret altında ki insanları kapsamıyor bu düşüncem tabi
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
allahaşkına CHP MHP ne zaman oy alabilmiş doğudan ?

Doğu da ki insanın siyasi anlayışına zıt partiler.Doğudan oy alabilmeleri için çoğu ilkelerini yıkmak zorundalar.
AKP bu yüzden türkiye nin partisi malesef. Tam anlamıyla bir siyasi görüşü yok.Ilımlı islam üzerinden demokrasi sağlamaya çalışıyorlar.Bu yüzden heryere açılım yapabilme imkanları var.
Aleviye yaklaşıyorlar Kürt e yaklaşıyorlar milliyetçisine yaklaşabiliyorlar.

Aleviye yaklaşırda alevilerden alacağı şey bambaşka birşey olur. Hiç bir alevi akp ye oy atmaz, aslını yitirmemişse elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

GRRR bi akilli sen degilsin be pasam. Heralde o insanlarin arasinda dusunerek oy vermis olanlari da var. Ama bu insanlarin arasindan dusunmeden oy verenlerin sayilarinin cok oldugunu biliyoruz. Bu nedenle, bu insanlarin bilincsizce oy kullandiklari gercegini soylemek elitistlik degil, cozumlemedir.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Bence sen biraz daha "Orasi bizim arka bahcemiz" taraflarina gelsen daha iyi olacak. Hani halkin kolelesmesi ve bilincinin ortadan kaldirilmasi bakimindan bence cok guzel bir tez calismasi yapilabilir burdan. Adamin acik acik "sen bana oy vereceksin; baskasina zaten vermezsin, bu nedenle umrumda degilsin" demesine ragmen insanlarin bu yonde oy kullanmasi asil tepkiyi ceken. Yoksa liderin zaten okuz oldugunun herkes farkinda.

Edit: Soylemeyi unuttugum ana nokta: Bu elitistlik degildir.

Şimdi burda inanılmaz bi tuhaflık var sizlerde. Sizin istediğiniz yere oy vermeyen herkesi cehaletle öküzlükle falan suçluyorsunuz da kimin doğru kimin yanlış olduğuna neye göre karar veriyorsunuz onu anlamak mümkün değil.
Kendini aydın olarak gösteren bi azınlık var Türkiye'de ve bu adamlar ülkeyi kafalarına göre yönetmek istiyorlar bir kesimde bunları destekliyor,işin acı kısmı Atatürk'ün ismini partisini kullanarak yapılmaya çalışılıyor bu.
Bilmiyorsanız öğrenin Türkiye'ye demokratik rejimi herkesin 1 oy hakkı olan seçim sistemini getiren Atatürk'tür.
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"
"Köylü milletin efendisidir" Bu sözler bana ait değil!
İstediği her rejimi kurabilicek olan Atatürk şuan sizin beğenmediğiniz laf ettiğiniz rejimi kurdu.
Beğenseniz de beğenmeseniz de urfada koyun güden koyun(!)dan daha iyi değilsiniz oy hakkınız da daha fazla değil. Bu vatanda onun ne kadar hakkı varsa sizin de o kadar var. Ha daha zeki daha önemli olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz o zaman gidip kitleleri etkileyin fark yaratın. Boş boş çıkıp cahil halkın oyuyla kazanıyorlar diye ağlamayın.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun koyun güdenin koyun olması değil, başa gelenin çobanmış gibi davranması. sorun kömüre bulgura oy verilmesi değil, kömüre bulgura oy verilebilme ihtimalinin sömürülmesi. sorun herkesin oyunun bir olduğu bir demokrasiye sahip olmamız değil, o bir oyun ve demokrasinin nasıl bir güç olduğunu hala çobanından başbakanına öğrenememiş olmamız.

lan adam "benim bakanım" diyor hala, sanki kendisi sultan da dahiliye nazırından bahsediyor.
"sen kimsin, nasıl senin bakanın" diye soran yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahçeli Obama'ya ret cevabı vermiş. pıhahahahaha yaw bu adama hastayım, konuşsana adamla, kendini kürtlerin lideri sanan bir avuç para babası dtpli gitcek yavşaya yavşaya ağlıcak, sende orda ol gösterisini engelle. (2-3 milyar dolardan fazla serveti olan belde başkanı bknz osman baydemir)
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
Şimdi burda inanılmaz bi tuhaflık var sizlerde. Sizin istediğiniz yere oy vermeyen herkesi cehaletle öküzlükle falan suçluyorsunuz da kimin doğru kimin yanlış olduğuna neye göre karar veriyorsunuz onu anlamak mümkün değil.
Kendini aydın olarak gösteren bi azınlık var Türkiye'de ve bu adamlar ülkeyi kafalarına göre yönetmek istiyorlar bir kesimde bunları destekliyor,işin acı kısmı Atatürk'ün ismini partisini kullanarak yapılmaya çalışılıyor bu.
Bilmiyorsanız öğrenin Türkiye'ye demokratik rejimi herkesin 1 oy hakkı olan seçim sistemini getiren Atatürk'tür.
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"
"Köylü milletin efendisidir" Bu sözler bana ait değil!
İstediği her rejimi kurabilicek olan Atatürk şuan sizin beğenmediğiniz laf ettiğiniz rejimi kurdu.
Beğenseniz de beğenmeseniz de urfada koyun güden koyun(!)dan daha iyi değilsiniz oy hakkınız da daha fazla değil. Bu vatanda onun ne kadar hakkı varsa sizin de o kadar var. Ha daha zeki daha önemli olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz o zaman gidip kitleleri etkileyin fark yaratın. Boş boş çıkıp cahil halkın oyuyla kazanıyorlar diye ağlamayın.

:) Anlatamiyorum galiba, ortaokul ogrencisi falan mi sandiniz, anlamadim. Bana insanlarin farkli olabileceklerini falan anlatmaya calisiyosunuz hala. Ben de diyorum ki size, evet, insanlar farkli olabilir, ama bu farkliligin da otesinde yanlislar vardir. Birisi hayat kadininin suratina "o..." derse bu okuzluktur. Bu adamin yaptigi da okuzluktur. Simdi bana cikip da, demekki ordaki halk bu lafi "okuzluk" olarak algilamiyomus demeyin (ki diyosunuz, ben de anlatmaya calisiyorum isim yokmus gibi); bal gibi algiliyolar, bilmiyorum kaciyla oturup muhabbet ettiniz ey anti-elitist arkadaslar, ama insanlar oturup dusunduklerinde bu lafa tepki gosteriyolar. Nasil ki cesme basindaki yasli teyze bakana "deniz feneri ne oldu?" diye hesap soruyosa, bu insanlar da oturup dusunebiliyolar. Buna karsilik su secimde, o lafa tepki gostermemislerse, bu, o insanlarin dusunmeden oy verdiklerini gosterir.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte sen insanların neye tepki verip neye vermiyeceklerine karar veremezsin anlatmak istediğim bu. Sana göre A şahsı en düzgün aday olabilir ama B şahsı bana göre daha iyidir. bunun ideolojik yanını geçtim A şahsı sana yakındır belediyede işlerini görücektir B şahsı bana yakındır benim işimi görücektir. Şimdi kimse burda hikaye anlatmasın herkes önce kendisini ailesini çocuklarını düşünür.Benim çıkarıma kim hizmet ediyorsa ona oy veririm mantığında insanlar. Ha 2 sinde de çıkarı yoksa bu sefer kimsenin çıkarı olmayan bi başkan bulmaya çalışırlar adil davranıcak kimseyi kayırmayacak falan.
Ama demokratik rejimin temelinde insanların kendilerini yöneticek insanları seçme hakkı yatar. Sen senin istediğin insanı seçmediler diye insanlara hakaret etme hakkına sahip değilsin. (no offence senden kastım genel anlamda bu davranışı benimseyenler)
İsteyen istediğine oy verir bu o adamı salak da yapmaz öküz de vatan haini de. Bu ülkede DTP'ye de oy versen vatan haini diyemez kimse. Tercihidir karışamazsın.Zaten anayasa mahkemeleri var gerekli gördüklerinde tehdit olduğunu düşündüklerinde kapatıyorlar partiyi oluyor bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Bahçeli Obama'ya ret cevabı vermiş. pıhahahahaha yaw bu adama hastayım, konuşsana adamla, kendini kürtlerin lideri sanan bir avuç para babası dtpli gitcek yavşaya yavşaya ağlıcak, sende orda ol gösterisini engelle. (2-3 milyar dolardan fazla serveti olan belde başkanı bknz osman baydemir)

Obama da kimmiş, Türküz biz en büyük biziz, kimseye ihtiyacımız yok zaten herkes bizim düşmanınız, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok, ayrıca bizde petrol var çıkarmamızı amerika engelliyor, doğalgazımızı çalıyorlar, bilimsel araştırmalarımızı sabote ediyorlar, bir de geçen bir amerikalı gördüm yola tükürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Haberiniz yok, ya da uğramadınız hiç izmire.

Sende bence ayni soylemleri bırak,mesajları okumadan cevap yazma, benim postumdan önce İzmir lafı geçmediği için benim posta hitaben yazdığını düşünüyorum,kimse aman CHP aldı demedi,belirttiğimiz şey insanların nasıl oluyorda kendine hakaret eden birilerine oy verip vermediklerini sormak oldu.

Yoksa CHP AKP yazmadık,ama otomatik postlara devam olayı var sanırım burda da.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
İşte sen insanların neye tepki verip neye vermiyeceklerine karar veremezsin anlatmak istediğim bu. Sana göre A şahsı en düzgün aday olabilir ama B şahsı bana göre daha iyidir. bunun ideolojik yanını geçtim A şahsı sana yakındır belediyede işlerini görücektir B şahsı bana yakındır benim işimi görücektir. Şimdi kimse burda hikaye anlatmasın herkes önce kendisini ailesini çocuklarını düşünür.Benim çıkarıma kim hizmet ediyorsa ona oy veririm mantığında insanlar. Ha 2 sinde de çıkarı yoksa bu sefer kimsenin çıkarı olmayan bi başkan bulmaya çalışırlar adil davranıcak kimseyi kayırmayacak falan.
Ama demokratik rejimin temelinde insanların kendilerini yöneticek insanları seçme hakkı yatar. Sen senin istediğin insanı seçmediler diye insanlara hakaret etme hakkına sahip değilsin. (no offence senden kastım genel anlamda bu davranışı benimseyenler)
İsteyen istediğine oy verir bu o adamı salak da yapmaz öküz de vatan haini de. Bu ülkede DTP'ye de oy versen vatan haini diyemez kimse. Tercihidir karışamazsın.Zaten anayasa mahkemeleri var gerekli gördüklerinde tehdit olduğunu düşündüklerinde kapatıyorlar partiyi oluyor bitiyor.
Ben diyorum Urfa sen diyosun Tekirdag'dayim. Bana hala sag duyudan bahsediyosun. Arkadasim, bak, kimsenin kim neye oy verdi, vay efendim bana oy vermedi okuz diye bi kavgasi yok. Ben karar marar vermiyorum, ben oturup esnafla konusuyorum. Hani oy veren insanlar var ya, hah iste onlarla oturup konusuyorum. Sen de konusup mu yaziyosun bunlari, yoksa kenarda kosede kurdugun laflari mi sayiyosun bana? Velevki konustun, bu yine benim muhabbet ettiklerimin soylediklerini gecersiz kilmiyo; aralarinda dusunme kabiliyeti olmasina ragmen dusunmeden oy verenler var. Bu da o insanlari salak yapar. A'ya ya da B'ye verdi diye degil; dusunmeden oy verip, daha sonra o adamin lafini dusundugunde "vay durzuuu!!" diye tepki verdigi icin (birebir alintidir bu, sonra bana gelme durzu dedi diye). Anlatabildim? Yani burda isin teorisini gectik, olandan bahsediyoruz, biraz realite..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...