Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

o gemi aldıysa sizinki de oğluna bölüm açtı naberr

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://habervaktim.com/yazar/12737/ismet_inonu_oglu_erdal_icin_universitede_bolum_acti_mi.html

İsmet İnönü, oğlu Erdal için üniversitede bölüm açtı mı?

29 Mart seçimlerine 7 gün kaldı. Liderler meydanlarda. Performansı en yüksek kişi herkesin malumu Başbakan, AK Parti Genel Başkanı R. Tayip Erdoğan. Çanlar CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için çalıyor dersem, kimse de yadırgamaz herhalde.
2 gün önce ki Mitinginde Baykal Başbakanın çocuklarını kuyumcu ve gemici, Unakıtan’ın çocuğunun da Mısır Zengini olduğunu millete şikâyet ediyordu.
Elbette dikey ve yatay statüler eğitim yoluyla ve de ekonomide fırsat eşitliği ile kazanılmalıdır. Lakin maaleseftir ki Türkiye gibi kalkınmakta olan ikinci dünya ülkelerinde partiler ve dolayısıyla da iktidarlar rant kapısı zenginlik ve statü aracıdır.
Yargının tam bağımsız, hâkimiyetin kâmil manada millette olmadığı, dokunulmazlık zırhının üst bürokrasinin (sivil ve asker) hemen tamamında olduğu ülkelerde özelde de Türkiye de şeffaflık, temizlik ve dürüstlük vicdanlara ve tesadüfen hukuka aittir.
Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından bugüne kadar siyasetçiler, gerek çok çeşitli vesayet altında siyaset yaptıkları, gerekse de milleti yönetme hakkının kendilerinde olduğuna inanmamalarının neticesinde sınavlarını başarıyla verememişlerdir.
Siyasetteki yolsuzluk, iltimas, torpil ve irtikâp suçları nedeniyle halk siyasete "kerhen" evet demiştir. Siyaset kurumu ise daima “acabalarla” itibarlı hale getirilememiştir.
Sayın Baykal Cumhuriyeti kuran parti olarak takdim ettiği CHP’nin cemaziyülevvelini unutmamalı. Başbakan’ın miting meydanlarında İnönü dönemine ait yoklukları dile getirmesinden rahatsızlık duymamalı ve bunu vicdansızlık olarak takdim etmemelidir. Sayın Baykal diğer parti başkanlarına laf atarken “camdan evde oturanlar başkalarının camlarına taş atmamalı” sözünü hiç aklından çıkarmamalıdır. CHP eski Genel Başkanı Milli Şef İsmet İnönü’nün oğlu Erdal için üniversitede bölüm açtırdığını bilmeyenlere bildiriyorum.
Nasıl mı? Erdal İnönü üniversite çağına geldiğinde fizik okumak istediğini baba ve anne İnönü’ye bildirir. Lakin Türkiye’deki tek fizik bölümü İstanbul üniversitesi Fen Fakültesindedir. Ankara’da ki Üniversitelerde fizik bölümü yoktur. Anne Mevhibe İnönü oğlu Erdal’ın İstanbul’a gitmesine gönlü razı değildir. Oğul Erdal ısrarcıdır ve Fizik okumakta kararlıdır. Eee ne de olsa koskoca Milli Şef’in oğludur. Milli Şef’te Cumhurbaşkanı’dır. O zamanlar üniversiteler Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Milli şefin Milli Eğitim Bakanına ricası ile Ankara üniversitesinde mahdum Erdal İnönü okusun diyerek fizik bölümü açılır.
Bir kişi için fizik bölümü açılır mı? Evet açılmıştır. Kötü mü olmuş diyenler çıkabilir. Burada, millet için değil de mahdum için bölüm açılması etik dışılığı söz konusudur.
Siyasi partiler yasası demokratikleştirilmezse, darbe Anayasası AB kriterlerine uygun hale getirilmezse, siyasetçilerin dokunulmazlıkları kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmazsa, yargı tam ve kâmil olarak bağımsız hale getirilmezse, siyasetin üzerindeki askeri vesayet kaldırılmazsa, özelleştirme biran önce tamamlanmazsa, siyasetçilerin yakınlarına, partililerine devletin ve milletin imkânlarını peşkeş çekmelerinin önüne geçemeyiz. Sistemin boşluklarından istifade eden kirli siyasetçiler her zaman olmuştur. Fakat bu kişilerin sayısını azaltmak, yapanların “yaptıklarını yanlarına kar bırakmak” istemiyorsak hesap verilebilirliği, şeffaflığı, hukukun üstünlüğünü mutlaka gerçekleştirmeliyiz.
Şimdi kuyumcu mu açmak, gemi mi almak, mısır ithali ile fırsatçı zengin olmak mı yoksa mahdum için Milli Eğitim bakanından fizik bölümü açtırmak mı? ‘Hangisi etik?’ tercihinde bırakılmamalıyız. Şayet statüden istifade edilerek imkan ve rant elde ediliyorsa hiçbiri etik değildir.
İnönü döneminde ki varlık vergisi ayıbı ise CHP’nin yakasını hiç bırakmayacaktır.
Unutmayalım ki “gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.” Ama bu dünyada, ama öbür dünyada.
“Yevmiddin”e inananlar daha dikkatli olmalıdırlar.

yoruma gerek yok, rte nin zihniyetini özetlemiş arkadaş yazısında.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜ DERHAL KAPATILSIN
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:
ahaha hiç mi okumadın yazıyı, ismet inönü belediye başkanı adayı değil :(

o yüzden demedim. bu haberlerin çıkmasının sebebi seçim hep. ismet inönünün dosyasını bile açtı adamlar diyorum işte.
Mesaj tarihi:
Fizik bölümü bile batıyor adamlara. Çok kötü etmiş kendisi. Sanki o fizik bölümüne başka öğrenci alınmamış. Torpille Erdal İnönü einstein yapılmış.
Mesaj tarihi:
nie hala inönü savunması yapılıo ya? hakkatten fenerli bu tayyip. 100 yıl geçsede 6-0 ı hatırlatan fenerliler gibi, hala 50 yıl önce paradan atatürk resmini kaldırmıştınız, 40 yıl önce şunu yapmıştınız falan dıo hey allam
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:
http://habervaktim.com/yazar/12737/ismet_inonu_oglu_erdal_icin_universitede_bolum_acti_mi.html

Milli Şef’te Cumhurbaşkanı’dır.

Milli Şef de Cumhurbaşkanı'dır. olması gerekiyor. Yazım hatası var fail.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Erdal Inonu'den bizzat ders almis biri olarak, boyle bi adam yetistirdigimiz icin gurur duyacagimiza onu bile secim malzemesi yapiyorsak cidden bizden bir bok olmaz.

iste bir ilke mesaji... tam bekledigimiz gibi... 10/10
Mesaj tarihi:
elaidi said:
İsveçte, Erdal İnönü, Brown'un desteğiyle microsoft sponsorluğunda bir ders vermişti.

evet ilke oradaydı.
yok, sabanci'da bilim tarihi dersi vermisti

abi problemleriniz var lan sizin
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
elaidi said:
İsveçte, Erdal İnönü, Brown'un desteğiyle microsoft sponsorluğunda bir ders vermişti.

evet ilke oradaydı.
yok, sabanci'da bilim tarihi dersi vermisti

abi problemleriniz var lan sizin

kizma lan hemen... kiyamam oooo :P
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Erdal Inonu'den bizzat ders almis biri olarak, boyle bi adam yetistirdigimiz icin gurur duyacagimiza onu bile secim malzemesi yapiyorsak cidden bizden bir bok olmaz.

replerimi yığdım bu mesaja. türkiyenin yetiştirdiği en ünlü bilim adamlarından birini bu hale getirenler utansın. Recep tayyibin de oğlu o zaman teknesini halka açsın da herkes kullanabilsin, bu fakültede olduğu gibi.

Mallık bedava ya ondan böyle yapıyorlar, halbuki cüzi bir ücreti olsa kimse yapmaz.
Mesaj tarihi:
Olayı tarafsız yargılamaya çalışırsak tabi bugün bir akp milletvekili için ankara üniversitesinde ne bileyim matematiksel fizik bölümü açılsa lölölö olabiliriz.

Amma velakin, ortada en yanlış olan oğluna özel bir gemi alınmasıyla fakülte açılmasını karşılaştırmak. Belki bir üniversitenin iç işlerine bu derecede karışmak hatalı evet ama içinde bulundukları dönem için düşünürsek, bilimsel eğitimin yetersiz ve az olduğu bir dönemde böyle bir fakülte açılması eminim faydalı olmuştur.

Fakat içinde bulunduğumuz dönemde yani okul ve fakülte eksikliğinden ziyade, akademisyen eksikliği ve kalitesizliğinin olduğu, yeterli miktarda kalitesiz akademisyenin zaten öğretimde olduğu bir dönemde var olan bir fakülteden bir tane daha açılması saçma olur.

Ama misal bir AKP milletvekili ne bileyim oğlu proje geliştirebilsin diye gidip özel bir okula (veya devlet yoluyla bir devlet okuluna) nanoteknoloji merkezi açtırırsa ben buna löölöl olmam mesela, hatta aferin derim (ama tabi bu merkezin üniversiteye bağlı gelir amacı gütmeyen bir kuruluş olması lazım ki bir akpli milletvekilinden tanrıya küfretmesini beklerim ama böyle bir şey beklemem açıkçası).

şizofreniye bağlayıp önceden potansiyel tartışmaları kendi kendimle tartışıp koydum buraya sdf
Mesaj tarihi:
Abi gemicigi halka acmasi da denk bi olay degilki. Sonucta bu adam ders bile verdi universitede. Yani sagladigi "haksiz fayda"nin geri donusu oldu bir sekilde. Ayni kefeye konmasi icin, oglunun kazandigi/kazanacagi parayi halka dagitmasi gerekli.
  • Yeni Oluştur...