Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=830523 mümtazer denilen adamın yazısına direk link, bu adamın kim olduğunu bilmeyenler icin

ahah bu mümtazer zamanında tansuya "bu devlet için kurşun atan da yiyen de şereflidir" dedirten başbakan danışmanı değil mi?
bugün en has ergenekon savcısı oldu kendisi.

para neler yaptırıyor insana be

gerçi bu yazı genlerin hiç değişmeyeceğini göstermiş.
Mesaj tarihi:
CthuLhu said:
o kadar süre telefonla konuşulup bulunamaması ayıp.
ayrıca neden bulunmasın ki diyorsunuz da tayyipin helikopteri olsaydı o bulunamayacak mıydı 2 gün boyunca?Akut'a uçak düştü hastanedeler diye haber geliyor,3 saat sonra ekip yollayın deniyor tekrardan. artık üzerleri de karla kaplıdır.

tek baz istasyonuna bağlı olduğundan telefon hiçbir işe yaramıyor.

birkaç gün önce ağır hava şartları sebebiyle tayyibin geldiği uçak ya da helikopter neyse, erken inmek zorunda kalmıştı, gerisini arabayla gitmişti. mantıklı olan da odur zaten.
Mesaj tarihi:
paspatur said:
Nedir abi, Alplerde mi düştü himalayalarda mı? Nası bulunmaz 48 saattir

kar helikopteri kaplamış olabilir.

tipi + sis kombinasyonunda 3-4 metre görüş mesafesi var. arama tek baz istasyonundan gelen bilgiyle yapıldığından çok büyük bir alanı aramak zorundalar.

neyini anlamıyorsunuz ki. havadan bakılamıyor çünkü hava şartları kötü, karadan bakmak da çok zor, yanından bile geçmiş olabilirler farkında olmadan.

evinde anahtar aramıyosun, ayağını anca gördüğün siste tipide, dağda biyerde x saattir üstüne kar yağan bir helikopter arıyorsun. max 10 metre bişidir.
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:
Ayrıca komplo teorilerimi de sürdürüyorum, kurtlar yüzünden ceset bulunamazsa tam olacak.

Kurtlar kemikleri vs. yemez büyük ihtimalle karlar kalktığı zaman birisi bulur ya da 2-3 gün sonra ortaya çıkar fakat ölmemiş olabilir belki bu olayın arkasında başka bir şey vardır.
Mesaj tarihi:
Bütün bunlar Türkiye'de arama kurtarma standartlarının yüksek olduğunu gösteren parametreler mi?

Telefondan 3 saat sonra çalışmalar başlamış sanırım?
Mesaj tarihi:
Evet telefondan sonra 3 saat oturup çay içmişler. Teyit edilmesi dahi 1-1.5 saat sürer bu tip olayların. Doğru düzgün bir tarif yok, tek baz istasyondan alınan 32km2lik bir alanda 3mt3lük bir enkazı yoğun sis ve tipi altında 2000-3000mt rakımda arıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
GEd said:
Bütün bunlar Türkiye'de arama kurtarma standartlarının yüksek olduğunu gösteren parametreler mi?

yüksek gösteren demedik. ama abd'de de aynı olay oluyor, 13 ay sonra bulunan vardı bi tane mesela.

bide insanlar her dağın başında beklemiyor arama kurtarma ekibi diye. belli bir uzaklıktadırlar, gelmeleri, organize olup aramaya başlamaları vakit almıştır.

ha, 3 saat iyi midir kötü müdür bilemiyorum. ama kimse teleport olmuyor.
Mesaj tarihi:
Bilmediğiniz konularda atıp tutup bazı şeyleri çok kolay göstermeye çalışan insanlar var garip, herkes elinden geldiğince çalışıyor olanaklar kullanılıyor.

OOooo nasıl bulamazlar hala böyle iş mi olur diyenlerde ilginç futbol sayasında golf topu aramıyorlar.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
Sly-One said:
şaka gibi ya
bu kadar yetersiz bi ülke olduğumuza inanamıyorum

saçmalayın yahu;

http://www.nytimes.com/2008/10/03/us/03fossett.html?_r=1

abd de yetememiş. vah vah.

eet hatta bahsettiğim olay ise adam uçaklaydı. ki o uçak dağa çarpmıştı ve uçağın parçaları 50*150 metre gibi bir alana yayılmıştı, helikopter ise anladığım kadarıyla hiçbiryere çarpmamış, yere çakılmış sadece (çarpsa canlı kalmazdı kimse)
Mesaj tarihi:
GEd said:

çalışmalar derken? 3 saat sonra dağda aramaya mı başlamışlar, yoksa 3 saat sonra ekipleri toplamaya mı? dağda aramaya başlamışlarsa zaten 3 saat çok iyi bir zaman bence. ekipleri toplayıp, organizasyonu yapmaya başlamışlarsa; bu da bence çok kötü bir zaman değil. muhtemelen olayın doğrulanması, gerekli kişilere ulaşılması, ulaşım ve ekipmanların hazırlanması vs zaman almıştır. dünyanın hiç bir yerinde tam techizat, hazır kıta uçak düşse de aramaya gitsek diye bekleyen birileri yoktur.
Mesaj tarihi:
pilot bizim apartmanda oturuyormuş
eski yönetici hatta

üzüldüm çok , iyi bir adamdı :/

ya böle saçma sapan işlerde hep bi yerden tanıdık çıkıyorlar bana

sevgilisi kesen cocuk
polisin vurduğu cocuk
bide bu 3. oldu
vaybe
Mesaj tarihi:
haberleri takip ediyorumda, yani insanin sinirleri bozuluyor. Gorende atlantik de kayip uygarlik ariyo zannederler.

Ortam sartlari su bu ne kadar agir olursa olsun, boyle rezillik olmaz. Iste hani bi cocuk da dagbasinda donarak olmustu gencecik.. Ihmal falan diyolardi onun icinde , artik anladim yani ihmal degil Turkiye Cumhuriyeti bu kadar. Yani "bu kadar" olan insan vardir mesela, hep sevdigin icin fazlasini istersin/beklersin ondan okul is vs anlaminda. Ama yapamaz cunku o kadarlik adamdir aslinda.. Kapasitesi o dur.

Turkiye Cumhuriyet de bu kadar iste, anca..
Mesaj tarihi:
Türkiye'deki Arama-Kurtarma ekiplerinin yeterliliğini bilmem de, allah gelse kurtaramazdı orada o adamı.

1 metre görüş mesafesi + tipi diyorum, yerini bilseler bile gidip alamazlardı.
Mesaj tarihi:
Bir teoride helikopteri çoktan buldular enkazı kaldırdılar ölüleride saklıyorlardır seçimden sonra açıklayacaklar, niye derseniz 3 gün sonra seçim var türk milleti duygusaldır oyların büyük çoğunluğu bbp ne kayması çok büyük ihtimal düşünün bir böyle bir olaydan sonra sen olsan hangi partiye oy verirdin?
Mesaj tarihi:
Abi ben arama kurtarma isinde degilim, anlamam. Basit bir mantik kurarim. 5000 sene once biri boyle adagda kaybolsaydi ve butun koy onu aramaya ciksaydi ve elleri bos donseydi. Ne diyeceklerdi sebep olarak, mesela hava sartlari agirdi bir dal otesini goremiyodun.

Bunlar benim icin bahane degil gorus mesafesi falan. TUrkiye Cumhuriyeti 5 bin yil oncenin sebeplerine sarilamaz. Teknolojisi o su bu su yer belirleme bunlarla bulack zaten. 700 bin kisiyle arayip bulsaydin yine dalga gecerdim.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...