Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Elemeleri: İspanya - Türkiye 28.03.09 @ 23.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

terimin nihat sevdası yaktı bizi. semih, hakan şükürden sonra bizim için yeni bir nimettir. ama maalesef halen adamı yedek golcü olarak görüyor terim. yıldıray, toraman, fatih tekke gibi isimleri küstürdü. şimdi semih çıkınca yerine anca gökhan var!? en baştan ayhanı koyacaktı nihatın yerine, zaten gördük nihat takımın en kötü adamıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

İspanya bizi ezmedi fln diyenlere ezmek kelimesini takım takım değerlendirmelerin tavsiye ederim.İspanyanın rakibi ezmek demesi topa sahip olması demektir.2.yarıda özellikle Semih çıktıktan sonra ortada sıçan oynadılar bizle.Hadi pasları göremediniz tv sesiniz de mi kapalıydı.Seyircilerin oley oley seslerini bir tek ben mi duydum?Arjantin ya da Hollandanın rakibini ezmesi pozisyon bulması,İtalyanın rakibini ezmesi pozisyon vermemesi,Portekiz ya da Brezilyanın rakibi ezmesi hem pozisyon hemde şık hareketler olduğu gibi İspanyanın da rakibi ezmesi top göstermemesi,rahat rahat paslaşması olarak söylenebilir...
Sosyal ağlarda paylaş

çarşamba oynanacak olan maça kılıç kalkan, mehteran takımı ve zurna ekibi getirilsin. kafa öle değil böyle s.kilir demek istiyorum. Bune lan benim burda kafam kaldırmadı. Yapmayalım bi daha ispanya ile maç falan. çekilir çile değilmiş. adamlar atak yapıyo halen dengesizin biri öttürüyor kornayı.
Sosyal ağlarda paylaş

@sixoms: abi polyanacılık yapıyorsun resmen. tamam senin milli takımın ok ama fena oynamadık denecek birşey oyun yoktu bence. yok yani ilk 10 dakikada şaşkın yakaladın ok. ispanya'ya karşı oynuyorsun değerlendiremeyenci maçın kaderi belli oldu zaten. gömdüler oyunu bizim sahaya.
Sosyal ağlarda paylaş

semih sakatlanmadıysa çıkması rezalettir. fiyaskodur. ayhan'ı orta sahayı kalabalıklaştırmak için aldı oyuna , çünkü EMRE BELEZOĞLU denen şahsiyetsiz , ruhsuz , şuhursuz , ve ceza alma isteğim artarsa buraya yazabileceğim bir çok daha kötü lafı hakeden sıfatsız adamın 3 metrekare dışına çıkmadan oyunu orta sahamızı mahvetti.

yazıklar olsun bu adamı hala oynatanlara.

helal olsun tuncaya , semihe , gökhana ; gücü yettiği kadar ibrahime. helal olsun emre aşık'a. ispanyanın aylardır oynadığı en kötü maçta bile , bu kadar silik , bu kadar kabullenmiş oynamamızı kabul edemiyorum.

yazamıycam daha fazla..
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
çarşamba oynanacak olan maça kılıç kalkan, mehteran takımı ve zurna ekibi getirilsin. kafa öle değil böyle s.kilir demek istiyorum. Bune lan benim burda kafam kaldırmadı. Yapmayalım bi daha ispanya ile maç falan. çekilir çile değilmiş. adamlar atak yapıyo halen dengesizin biri öttürüyor kornayı.
Sosyal ağlarda paylaş

bi macta ezilmeniz icin ille rakibin cok gol pozisyonu bulmasi gerekmiyorki?

milli takım ınanılmaz ezildi, ne bir top ne bir pas ne bir hava topu? sayıyımmı daha?

arda kosuyor geri donemiyor, tuncay abuk subuk hareketler. orta saha namına bisi yok.

uzerine gidiyor semihi cikariyor fatih terim, ilerde top kontrol edip bindirme yapan kanat/orta sahaya pas cıkarabilen TEK adamı yani.

ibrahim uzulmezi mumkunse savunmayin, tek dilegim en kısa surede jubilesini yapsın..

nihat inadi nedir yaw?

onu gecıyorum emre inadı nedır?

trabzonsporlu selcuk inanı neden koymuyorsun kadroya? koc gibi oynuyor teknigi cok yuksek oyuncu.

tuncay inadi ayri konu..
Sosyal ağlarda paylaş

Sixoms said:
@Rewendor

Evet adamlar çok iyi ama öyle bekleriyle dalga falan geçmediler abartıyosun. Atabilseler atarlardı emin ol, pozisyon vermedik pek. Berabere bitirebilceğimiz bi maçtı ama yenildik. Ofansif anlamda iyi değildik ama genel olarak böyle bi rakibe karşı çokta kötü oynadığımızı düşünmüyorum ben.

Pozisyon vermedik? Sırf son 10 dk da falan 4-5 tane net pozisyonları var adamların. Ofsaytla kesilen Ramos'un rovaşatası, Silva'nın yaydan vuruşu, yine Ramos'un sola çekip şutu, yine Ramos'un birebirde kontrol edemeyip araya Emre girince biten pozisyonu (geçse karşı karşıya) vs vs. Dikkat et, Ramos sağ bek. Forvet değil, orta saha bile değil.

Hücumda zayıftık bitek demişsin de, zaten adamlar topla oynamada ezdilar, azıcık topla oynama oranımızda da gayet etkili savunma yaptılar düzgün atak şansımız olmadı adam gibi.

Ha, bu rakibe karşı iyi bir skor yine 1-0. Ben hep ulan 4-5 tane yiyecez diye korkuyordum. Ama doğruya doğru yani adamlar ezdiler.

Ha bunda ne t.direktörün suçu var, ne oyuncuların. Kalite farkı bu. Adamların kumaşı kat kat ötede bizden.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim in gelenekçi yapısından kaynaklanıyor.Yeniliklere açık bi td asla olamadı.Hala uefa fatihi gs ruhu arıyor her takımda.

Hemen gözde oyuncular takıma monte.
Emre tuncay nihat bu oyuncular istediklerini aldılar hırs yok aç değiller.Adamlar için o kadarda önemli değil milli takımla maç kazanmak.

İspanya karşısına genç ağırlıklı bi kadroyla çıksaydı çok daha iyi oynardık.Belki 5 yerdik ama 3-5 gol pozisyonuna gir daha çok pas yapardık.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:
semih sakatlanmadıysa çıkması rezalettir. fiyaskodur.

ben de tek mantıklı açıklama olarak sakatlanmış olabileceğini düşünüyordum ama değilmiş .

said:
Sakatlık nedeniyle değil taktik gereği oyundan çıktım. Hocanın takdiriydi. Burada oynamak gerçekten zordu. Kendimize güvenimiz vardı. En azından 1 puan almak istiyorduk. İlk yarı galibiyeti kaçırdık. Nihat o pozisyonda bana çıkarsa belki gol atabilirdik. 1 puan alsaydık iyi olacaktı çünkü Bosna Hersek de kazanmış Belçika’da… İspanya yenilmeyecek takım değil. Umarım Ali Sami Yen’de taraftarımızın desteğiyle kazanırız

takdirini...
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ha bunda ne t.direktörün suçu var, ne oyuncuların. Kalite farkı bu. Adamların kumaşı kat kat ötede bizden.

Buna katılmıyorum.Futbolda kalite sahaya çıkana kadardır.Fotoğrafçılar kameramanlar gelir kaliteli takımı çeker.

Hırs inanç varsa kalite farkı ortadan kalkar.
Her düdükte tuncay nihat emre el kola başlıyor.Bu kadar lakayitlik olmaz.İnanç yok adamlarda.Halı saha maçına gelmişler sanki.

David Villa da insan Nihat ta. Aynı ligin topçuları. Burda Eto ile tabata yı karşılaştırmıyoruz.Sonuçta arada müthiş bir uçurum yoktu.

Türkiye ispanya yı barnabeu da yenebilecek hatta bozguna uğratabilecek kapasitede bir takım.
Yeter ki inanç olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Rewendor said:

Buna katılmıyorum.Futbolda kalite sahaya çıkana kadardır.Fotoğrafçılar kameramanlar gelir kaliteli takımı çeker.

Her düdükte tuncay nihat emre el kola başlıyor.Bu kadar lakayitlik olmaz.İnanç yok adamlarda.Halı saha maçına gelmişler sanki.

David Villa da insan Nihat ta. Aynı ligin topçuları. Burda Eto ile tabata yı karşılaştırmıyoruz.Sonuçta arada müthiş bir uçurum yoktu.

Türkiye ispanya yı barnabeu da yenebilecek hatta bozguna uğratabilecek kapasitede bir takım.
Yeter ki inanç olsun.

bu ikisi de insan olabilir ama Ramos ve Torres'in insan olduğuna inanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe evet.Bende zannetmiyorum.Ama Türkiye İspanya yı yenebilecek kapasitede bir takım.Sonuuçta San Marino değiliz ki kalite farkı olsun.

Çarşamba aynı kadro çıkarsa ispanya ya yine yeniliriz.O zaman 2.lik hayal olur zaten.
Bosna ya dışarda puan vereceğiz belçika yada vereceğiz.Bi içerde estonya ile ermenistandan puan alırız.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

Yeter ki inanç olsun.

Kusra bakma ama tüm bunlar koca bir yalan ve hayalden başka bir şey değil. Kalite dediğin şey sahaya çıkana kadar değil maçın sonuna kadar yansır. Hani "o da insan ben de abi kalite farkı yoktur" demek fazlasıyla küçümsemek, baside indirgemek ve biraz (alınma ama) cahillik olmuş.

Aynı mantıkla Ronaldinho ve Messi de insan sen ben de insanız, ama bize kimse senede 7-8 milyon euro para ödemez futbol oynayalım diye. Ha, onlar kadar antrenman yapalım öderler diyebilirsin, ama garanti öderim, yine ödemezler.

Belli bir altyapı, teknik, bireysel yetenek, genetik uygunluk, gelişim olmadıktan sonra aradaki fark kapanmaz. Bunların etkisi olmasa kimse zaten gençlere bu kadar kasmazdı geliştirmek için.

Nihat ve Villa aynı ligin oyuncuları diye benzer oyuncular anlamına gelmez bu. Hadi Nihat yine gayet Avrupa stilinde düzgün bir adam, ama Casillas'la Volkan'ı, Capdevilla'yla İ.Üzülmez'i, Gökhan'la Ramos'u, Xavi'yle Emre'yi, Semih'le Torres'i kıyaslarsan aradaki devasa uçurumu görebilirsin.

Kusra bakma ama kalite çok şey değiştirir ve öyle "abi ikisi de insan nolcak yaw"la çözülecek bir şey değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim burda bahsettiğim o değil Rewendor. Sonuçta Türkiye San Marino değil.

avrupa nın en büyük takımlarını en iyi zamanlarında yendik.İspanya yı yenemeyecek kapasitede bir takım değiliz.Tamam sonuçta kalite farkı var.Ama bizim çoğu topçumuzda avrupa liglerinde oynayabilecek kapasitede topçular.
Bu kadar küçümsemek bence yanlış olur.

Türkiye de bu akşam olmayan tek şey inançtı.Emre Tuncay Nihat çok ruhsuzlardı.

Zaten kafada kaybetmişler maçı.Ne bekleyebilirdin ki ? Bak dediğin kalite farkı aslında şu noktada ortaya çıkıyor.

David Villa nerde olduğuna bakmadan çıkıp canını dişine takıp en ufak maçlarda bile oynuyor.
Bizimkilere bakıyorsun sanki hepsi Barcelona da as futbolcu.Müthiş bir lakayitlik.Zaten türkiye liginden gelen çirkeflik duygusuyla her düdüğe itiraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Sixoms said:
@Rewendor

Evet adamlar çok iyi ama öyle bekleriyle dalga falan geçmediler abartıyosun. Atabilseler atarlardı emin ol, pozisyon vermedik pek. Berabere bitirebilceğimiz bi maçtı ama yenildik. Ofansif anlamda iyi değildik ama genel olarak böyle bi rakibe karşı çokta kötü oynadığımızı düşünmüyorum ben.

Pozisyon vermedik? Sırf son 10 dk da falan 4-5 tane net pozisyonları var adamların. Ofsaytla kesilen Ramos'un rovaşatası, Silva'nın yaydan vuruşu, yine Ramos'un sola çekip şutu, yine Ramos'un birebirde kontrol edemeyip araya Emre girince biten pozisyonu (geçse karşı karşıya) vs vs. Dikkat et, Ramos sağ bek. Forvet değil, orta saha bile değil.

Hücumda zayıftık bitek demişsin de, zaten adamlar topla oynamada ezdilar, azıcık topla oynama oranımızda da gayet etkili savunma yaptılar düzgün atak şansımız olmadı adam gibi.

Ha, bu rakibe karşı iyi bir skor yine 1-0. Ben hep ulan 4-5 tane yiyecez diye korkuyordum. Ama doğruya doğru yani adamlar ezdiler.

O saydıklarına net pozisyon demek doğru değil bence. Bu mantıkla her maçta 15-20 net pozisyon olur. Berabere bitirebilceğimiz bir maçtı bence. Bu kadar kalite farkı varken beklenen şekilde ezilmediğimizi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
Benim burda bahsettiğim o değil Rewendor. Sonuçta Türkiye San Marino değil.

avrupa nın en büyük takımlarını en iyi zamanlarında yendik.İspanya yı yenemeyecek kapasitede bir takım değiliz.Tamam sonuçta kalite farkı var.Ama bizim çoğu topçumuzda avrupa liglerinde oynayabilecek kapasitede topçular.
Bu kadar küçümsemek bence yanlış olur.

Türkiye de bu akşam olmayan tek şey inançtı.Emre Tuncay Nihat çok ruhsuzlardı.

Zaten kafada kaybetmişler maçı.Ne bekleyebilirdin ki ? Bak dediğin kalite farkı aslında şu noktada ortaya çıkıyor.

David Villa nerde olduğuna bakmadan çıkıp canını dişine takıp en ufak maçlarda bile oynuyor.
Bizimkilere bakıyorsun sanki hepsi Barcelona da as futbolcu.Müthiş bir lakayitlik.Zaten türkiye liginden gelen çirkeflik duygusuyla her düdüğe itiraz.

Avrupa'da oynamak çok geniş bir kavram. Kaç oyuncumuz Real Madrid'de, Liverpool'da, Barcelona'da oynayacak kapasitede? Belki Nihat dersiniz (ki hele son sakatlıklardan sonra hiç sanmam) belki de Arda (o da genç ve geleceği var diye yetişmek üzere yoksa şu anki haliyle çok zor). Gerisi yok.

Avrupa'nın en büyük takımlarını bu takımla yenmedik bana göre, ve yenemeyiz de. Avrupa kupasına bakalım? Almanya'ya yenildik, Portekiz'e yenildik.

Eee? Kim var Avrupa'nın en büyük takımlarından yendiğimiz? Hırvatistan? Çek Cum.? İsviçre?

Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Portekiz. Bak 6 tane takım saydım, 1-2 değil 5 de değil, 6. Zaten 40 küsür ülke var Avrupa'da, yani 1/10'undan fazlasını saydım. Bunlardan hangisini yendik, hangisini yenebiliriz?

Hiçbirini. Hayalperest olmaya gerek yok.

Arada kalite farkı var. Evet San Marino değiliz, ama ortalama üstü bir takımız, öyle zirveye oynayan lider takımlardan değiliz. San Marino'yla da aramızda kalite farkı var, kat kat üstünüz tamam, ama "A klasmanı"nda yarışacak takım da değiliz. Baş-altı takımlarla Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İsveç gibi takımlarla aynı klasmandayız. Bu lider takımlarla da bir değiliz yani.

Ha yenemez miyiz? Yeneriz. Ama yine de aynı kalitede olduğumuzu göstermez bu. Adamların oyun kalitesi farkını gördük zaten bugün.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbolda farkın en az olacağı mevki kaledir.Kaleci bireyseldir kim ne derse desin.O yüzden Casillas ile Volkan arasındaki fark mevki açısından en iyi olduğumuz yerdi.Şimdi biz San Marino değiliz ama kadromuzda ne yazık ki kısıtlı.En iyi oyuncu Nihat diyoruz ama şu andaki Nihat milli takımda oynayabilecek bir oyuncu değil.Yok eğer oynuyorsa kendimizi Avrupanın 1.sınıf takımları arasına sokmak hayalcilik olur.Keza Emre ve Tuncay da buna dahil.Futbolda kalite farkı bir etken sadece.Savunma yapmayı beceremeyen bir takımın futbolda söz sahibi olmasına da imkan yok eğer ki kaliteli kumaşa sahip değilse.Yaklaşık 10-15 senedir futbolu takip ederim.Bu süreç içinde Türk milli takımıyla 2 büyük maçı kazandığımıza tanık oldum.Bir tanesi Hollanda öteki Almanya.2 maçta Dünya da başarımızın olmadığı zamanlarda ve bu takımların durağan dönemlerindendi.Biz en iyi zamanımız olan dünya kupası 3.lüğü sonrası bile Avrupa Kupasına gidememiş bir takımız.Tarih tekerrür ederse bir Avrupa Kupası 3.lüğü sonrasında da Dünya kupasına gidememe durumumuz kuvvetle muhtemel ve bu sefer özrü de yok çünkü ilk 2 direk gidiyor.Hayırlısı bakalım kendimizi çok küçültmeyelim ama yüceltmeyelim de.Avrupa^nın 2.torba takımıyız biz.Bence bu da bir başarı.Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsan bir ekolün olmalı yoksa başarıların hep günübirlik olur...
Sosyal ağlarda paylaş

ben hala inançtan bahsediyorum ve bunu savunuyorum.Bu kadronun şampiyon olabilitesi var tamam belki %1-3 ama var.

Müthiş bir ciddiyesizlik vardı bugun sahada.Gerçekten halı saha maçında gibilerdi.İşte bunlar olmamalı.Türk Milli takımında oynayan bir futbolcu her düdükte hakeme el kol yapmamalı.Top çevirmemeli kafasına göre hareketler yapmamalı.

Açıkcası ben bugun Emre, Nihat,Tuncay da gördüğüm ciddiyesizliğin %5ini david villa veya torreste görmedim.

Adamlar sanki avrupanın en yıldız oyuncuları.Beckhamvari tavırlar artistik hareketler.Bi ciddiyet yoktu.
Bundan bahsediyorum.Zegna yazmış.

Selçuk İnan ı.Emin çok daha iyi oynardı.Canını dişine takardı her deparda fark yerdi belki ama sonuna kadar mücadele ederdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki şampiyonluk şansı var.Yunanistan'ın avrupa şampiyonu olduğunu unutmamak gerekir ama Türkiyede bariz disiplin ve savunma sorunu var.Ayrıca abarttıkları kadar da ofansımızın güçlü olduğunu sanmıyorum.O yüzden futbolda imkansız zaten yoktur ama gerçekci olursan Türkiyeye şampiyonlukta pek şans vermezsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:
Futbolda farkın en az olacağı mevki kaledir.Kaleci bireyseldir kim ne derse desin.O yüzden Casillas ile Volkan arasındaki fark mevki açısından en iyi olduğumuz yerdi.Şimdi biz San Marino değiliz ama kadromuzda ne yazık ki kısıtlı.En iyi oyuncu Nihat diyoruz ama şu andaki Nihat milli takımda oynayabilecek bir oyuncu değil.Yok eğer oynuyorsa kendimizi Avrupanın 1.sınıf takımları arasına sokmak hayalcilik olur.Keza Emre ve Tuncay da buna dahil.Futbolda kalite farkı bir etken sadece.Savunma yapmayı beceremeyen bir takımın futbolda söz sahibi olmasına da imkan yok eğer ki kaliteli kumaşa sahip değilse.Yaklaşık 10-15 senedir futbolu takip ederim.Bu süreç içinde Türk milli takımıyla 2 büyük maçı kazandığımıza tanık oldum.Bir tanesi Hollanda öteki Almanya.2 maçta Dünya da başarımızın olmadığı zamanlarda ve bu takımların durağan dönemlerindendi.Biz en iyi zamanımız olan dünya kupası 3.lüğü sonrası bile Avrupa Kupasına gidememiş bir takımız.Tarih tekerrür ederse bir Avrupa Kupası 3.lüğü sonrasında da Dünya kupasına gidememe durumumuz kuvvetle muhtemel ve bu sefer özrü de yok çünkü ilk 2 direk gidiyor.Hayırlısı bakalım kendimizi çok küçültmeyelim ama yüceltmeyelim de.Avrupa^nın 2.torba takımıyız biz.Bence bu da bir başarı.Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsan bir ekolün olmalı yoksa başarıların hep günübirlik olur...

10-15 sene boşuna izlemişsin sen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...