Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

the road (2009)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

efenim post-apocalytic film sevenlere mujde. film, cormac mccarthy'nin the road kitabindan uyarlama. viggo mortensen, charlize theron, michael williams (omar the piskopat), guy pearce felan var. teknik kadrosu da baya iyi, muzikleri nick cave yapmis.

konusu ise post-apocalytic bir ortamda baba ve ogulun karanlik (bildigin kiyamet sonrasi depresif ortam) bir ortamda yasam mucadelesi. zaten imdb cast'e bakinca karakterler biraz olsun fikir veriyordur.

site: http://www.theroad-movie.com/
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0898367/
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Hem bu hem Book Of Eli ikiside kadrosu çok iyi olan post-apocalyptic filmler. Umarım güzellikleri kadro ile kalmaz. gerçi Book of Eli dan biraz dhaa umutluyum bu film fragmanda biraz fazla durgun olcakmış gibi duruyor. Hani No Country For Old Man i yazan adamdan olunca çok aksiyonlu bir şey beklenmez bence. Umarım atmosferi güzel olur en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Çoğu insanın sıkıcı bulacağı bir film çünkü pek bir olay örgüsü yok, karakterlerin düşünceleri, duyguları falan üzerine kurulu. Nükleer savaştan 6-7 sene sonra falan geçiyor. Ekosistem çökmüş, yiyecek birşey kalmamış.

Atmosfer beklediğimden daha başarılı çıktı ancak post-apo gazına gelip izlenilecek bir film değil. Sonuçta düşük bütçeli ve bu sebeple sahnelerin çoğunda yolda yürüyorlar.

Film boyunca Vigo ile veledi izliyoruz. Yani kadro 2 kişi diyebiliriz. Robert Duvall 3-4 dakika var ama resmen damgasını vuruyor.

Güzel bir film ama tavsiye etmesi zor çünkü sevmeyeni çok sıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
çok durgun ama beğendim (tup)

sanki

cannibal olayına çok kafam takıldı. O kadar civilize bir toplumda bu kadar uncivilized bir yeme biçimi olamaz, yani önlerine çıkan herkes mi yamyam olur ule. Tamam gene redneck tipler bulmuşlar yamyam ama şimdi insan aç kalsada çat çut nasıl keser karşındakini ya da mahzende tavuk gibi saklar. En azından Türkiye'de olmaz diye düşünüyorum. Müslüman ayağına millet ölür açlıktan ehue.

Tek beğendiğim aslında post apokalips psikolojisi inanılmaz yansıtılmış, bir an aha sıçtık postapo'ya girersek ben kendimi atıyım binadan mutlu mutlu yaşamış olurum dedim.>:D<

Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi. gerçekten çok iyi olmuş.
öle cgi kastık, bakın dekor koyduk gelin görün filmi değil. ağır ve mübarek yumrukluyor içinizi. lök gibi oturuyor son kısımdaki oğul-baba konuşması ile.. gerçi dialog değil..

her neyse, sadece en sonu olmamış gibi.. kalanında süper olmuş film.
Sosyal ağlarda paylaş

o sefalet havasını güzel veriyor film evet, hissedebildim filmi izlerken. Onun dışında daha bol aksiyon görmeyi isterdik tabi de tarzı farklı filmin.

bu arada yamyamlık olayı da gayet uygun, hatta çok çok daha büyük çapta olur böyle bir şey başına gelirse insan ırkının.
Sosyal ağlarda paylaş

çok gerçekçi olmuş o aksiyonsuzluk kısmı.. adam sly gibi one man army değil. sadece sıradan bi baba. böyle bir olay olsa çoğu insanın olacağı gibi.. son derece normal bir "iyi adam"

sadece ufak çocuğu olan babalar izlerse feci zorlayabilir film.. ha bi de kitapta da sanırım öle, ilk başta kadın figürünün aradan çıkması olayı bi level yükseltiyor.. hele adamın karısı ile olan dialogları etkileyici.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
Raincloud said:

@Silp

parmakları eksik miydi o adamın?

baş parmaklar yoktu evet, soyup bıraktıkları zenci dayı da öyle.

DarKRideR said:

arkadaki seslerde ne anlatıyor ki, ben atlamıştım oraları asfs

spo

adamda mı yamyam çıkıyor ?

ben de sesi kökledim ama duyamadım pek, ama gülüşler falan vardı mutlu mesut yaşadılar herhalde sdf

Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:

izlediğim en duygusal, gerçekçi ve geren film bu galiba. çok etkileyici, film resmen dövdü beni. çok iyiydi ya.

Burto'nun çok kolay gaza gelmesine, duyguyla dolup taşmasına, moodswinglerine bayılıyorum.

Başımızdan eksik olma deli kız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...