Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtçe Radyo Hazır. Arapça Tv Yolda.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
e türk iliyse zaten türkiyedeki kanalların %97.5'u türkçe yayın yapıyo..ben hatayda kimse türkçe konuşmaz gibi bişey demedim, ama arapça konuşanlar var dedim. üstelik kimse türkçe kanalları kapatalım, türkçe yasaklansın gibi bi gayret içinde değil, gerçekten size neyin battığını bi türlü anlayamıyorum şurda.

verdiğiniz vergiler belki asla kullanmayacağınız asfalt yollara, belki hiçbi zaman gitmeyeceğiniz illere, hiçbi yakınlığınız bulunmayan insanlara fayda olarak dönecek. hangi "dilde" döndüğünün önemi nedir gerçekten? veya hangi etnik kimliğe yarar sağladığının önemi nedir? bu insanlar türkiye cumhuriyeti vatandaşıysa, türkiye cumhuriyeti de bu ihtiyaçlara nihayet cevap veriyosa, problematik olan nedir?

o farklı etnik kimlikler türkiyenin realitesi, hatta bütün dünyanın realitesi. her modern devlet eninde sonunda kendi bünyesinde bulunan farklı kimlikleri tanımakta, onlara anadilde eğitim ve yayın hakkı vermekte. mesela fransada, almanyada "devlet" okullarında okutulan farklı diller gayet mevcut.

biz ikisini de yıllarca vermemişiz, biraz olsun bunun sorumluluğunu devletin alması çok önemli, çok da mantıklı. üstelik tam da "birlik beraberlik" adına mantıklı. bu realiteyi gözardı etmenin, bastırmaya çalışmanın sonuçlarını da çok iyi biliyoruz.
Mesaj tarihi:
hatay'ı araplar'ın diyarbakır'ı gibi vurgulaman bana battı. benim hiçbirzaman kullanmayacağım yol diye birşey yok bir kere, bu ülkede bir yol varsa benim o yolu kullanmam imkansız değildir yani teoride bana kolaylığı vardır. ama arapça bir hizmetten ben hiçbir zaman faydalanamam. ayrıca elektrik, yol su gibi hizmetler yaşam kalitesini arttırır.
bu hizmeti hakeden varsa o da lazlardır. adamlar senelrdir akıllı uslu duruyorlar hem de çok insani bir kültürleri var, arap ve kürtler gibi ataerkil bir blood cult değiller ve büyük şehirlere suç ihraç etmiyorlar. Kısacası kültürlerinin canlanması Türkiye'nin sosyal yapısı için bir tehlike içermiyor.
Mesaj tarihi:
bi kültürü alenen aşağılamak, "suç ihraç etmek"le itham etmek hatta kültürün canlanmasının sosyal yapı için bi tehdit olduğunu söylemek, evet çok dost canlısı, çok hümanist söylemler gerçekten.

senin idealindeki "sosyal yapı" için, bütün bu "zararlı" gördüğün kimliklere napmak gerekiyor?
Mesaj tarihi:
ırkçı olsam lazları da sevmezdim
biz buna analiz diyoruz. kültürler birbirlerinden farklıdır ve farklı kültürlerin bireyleri bazı davranışlara farklı oranlarda meyillidirler.
Mesaj tarihi:
ırkçı değilim, lazları da eğri burunlu yarım akıllı tipler olmadıklarını bilecek kadar iyi tanıyorum.
ayrıca bana ayar vermek için baş düşmanınla aynı safta yer aldığın için seni kınıyorum.
Mesaj tarihi:
dsfgsdgfgs baş düşman ahaha.

bu arada bbc de bissürü dilde yayınlanıyor bildiğim kadarıyla.

ben bir sorun görmüyorum. ha boş yere para harcanıyor diyebilirsiniz. ama türk televizyonları çok rabet görüyor arap dünyasında. bence pozitif birşey, ama dediğim gibi krizde boş yere harcama derseniz de bişi diyemem.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
ırkçı olsam lazları da sevmezdim
biz buna analiz diyoruz.

ha yani hitler ingilizleri sevmeme gibi bir olayı yoktu, demekki ırkçı değilmiş.

analizse analiz kardeşim, parası neyse veririz.
Mesaj tarihi:
almanlarla ingizlerin akrabaligi
bizim cinlilerle akrabaligimiz kadar bisi
almanlar germen inglizler anglosaxon
hade tamam saxonlarin germenlerle bagi warda ohooo
herkes akraba adem baba saolsun
Mesaj tarihi:
türklerin çinlilerle hiçbir akrabalığı yok ama anglosaxon dediğin yapıyı oluşturan angle ve saxon unsurlarının ikisi de alman kavimi. ayrıca kimin kimle ne kadar akraba olduğu benim de umurumda değil, hitlerin umurundaymış görmüş beğenmiş ben ne yapayım.
Mesaj tarihi:
almanyada ingiliz yoktu? vay diyosun ki almanyada ne ingiliz, ne fransız, ne italyan, ne ispanyol, ne türk hiçbiri yoktu.

yahudilere karşı yapılan yasalardan bu ırkların etkilenmeme sebebi de almanyada hiç olmamalarıydı!

işte buna tez denir. hatta phd tezin olabilir. kanıtlarsan patiyi bırak zaten, bizimle tartışmana sebep yok : )
Mesaj tarihi:
burada hitlerin kimi neden sevmediğini açıklamaya kasamiycam, olayın çıkış noktası bana ırkçı denmesi benim de öyle olsaydım lazları sevmezdim demem.
burada ırkçılıktan kastedilen türk ırkçılığıysa ve ben türk ırkçısı olsaydım lazların sözde türk ırkından olmadığını bilirdim ve onlara devlet eliyle kendi dillerinde ve diğer etnik gruplara da kendi girişimleriyle radyo televizyon yayını yapılması fikrine razı olmazdım. burası türkiye türkiye de türklerindir derdim.
gidin the last word benderlığınızı başkasına yapın.
Mesaj tarihi:
doğrusu aynı analiz yöntemiyle bütün ırk ve kültürlerin suça meyilli olduğunu, başka bölgelere suç ihraç ettiğini, "sosyal yapı"yı bozduğunu söyleyebiliriz.

veya belki de saçma sapan genellemeler yapmak yerine iletişimi, çoksesliliği, uzlaşmayı deneyebiliriz.

diyarbakırda kürtçe mevlitin okunması, son yıllarda birlik beraberlik adına atılan en büyük adımlardan biridir örneğin. bozuldu mu şimdi sosyal yapınız?
Mesaj tarihi:
sir said:
doğrusu aynı analiz yöntemiyle bütün ırk ve kültürlerin suça meyilli olduğunu, başka bölgelere suç ihraç ettiğini, "sosyal yapı"yı bozduğunu söyleyebiliriz.

söyleyemezsin
bütün kültürlerde insana ve bireye verilen değer aynı değildir, bütün kültürlerin değişime ve farklıya olan töleransı aynı değildir ve bütün kültürlerde insan egosunun dışavurumu aynı değildir. sonuç olarak sir, bazı toplumlarda erkekler çüklerine kamış takarken bazıları dul kadınları canlı canlı gömüyor ya da yakıyor, bazı toplumların erkeklerinin çoğu adi suçlardan hapisteyken bazılarınınki sert coğrafya ve izolasyona rağmen öğretmen ve avukat oluyor.
  • Yeni Oluştur...