fir3blad3 Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Normalde ödev sorularını yazmaya karşıyım burda fakat işim biraz acil. dev c++ da 0 ile 100 arasındaki çift sayıların toplamını bulan program yazmam gerekiyor. İşin acı tarafı hoca toplama komutunu dahi göstermedi bize. Yardımlarınızı bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 sum = a+b; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 biz bugün C dersinde 100e kadar olan sayıları topladık. belki yardımcı olur diye koyuyorum: kod #include main() { int i, toplam; i=1; toplam=0; while (i<=100){ toplam = toplam+i; //toplam +=i i++; } printf ("%dn",toplam); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 bu gerçekten çok basit bir program.Cse101 alan birinin bile böyle bişeyi yazabiliyor olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 c++ bilgim yok ama mantık olarak yukarıda verilmiş kodda toplama işleminden önce i'yi i=i+1 şeklinde yükseltirsen çift sayıları toplamış olur (diye düşünüyorum :p) #include <stdio.h> main() { int i, toplam; i=1; toplam=0; while (i<=100){ i=i+1; toplam = toplam+i; //toplam +=i i++; } printf ("%dn",toplam); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 i = 0; loopa da i = i + 2; yapsan olur heralde o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.Hallettim. Sawyer çok basit falan yazana kadar yardımcı olsan daha mantıklı olmazmıydı ? 1 derste yarım yamalak bişeyler anlatıldı bu bilgiyle yapmaya çalışıyorum. Temel falan hiç bişey yok. cse falan filan demişsinde ne olduğu hakkında bi fikrim yok. Ne olduğunuda yaz bare öğrenelim bizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 euheh yazmaya çalışırken geç kalmışız=) neyse dursun madem int main(void) { int a=0; for(int b=0;b<101;b++) { a = a + 2; cout<<"su anki rakam:"<<a<<endl; } cout<<"toplam:"<<a<<endl; return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 for neden kullanmadınız? :) Farklı bi bakış açısı için: #include <iostream> int main() { int toplam = 0; for(int i=0; i<=100; i++) if(i%2 == 0) toplam += i; cout << "0-100 arası çift sayıların toplamı: " << toplam << endl; return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 cok farkli olmus o aci, direk vur while'i beline. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Farklı olarak mod işlemi de var orda ama. Hem "int i, toplam;" denmiş bırakılmış. İlk değer ataması yapılması lazım, yoksa 47484780 falan gelir karşılarına milletin, şaşırırlar. Bi de kod dediğin okunur olmalı abi. Edit: Ha sonradan eşitlenmiş tamam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 kojiroh onun yerine i++ koymasak da i=i+2 koysak, if li modlu satırı kaldırsak o zaman daha pratik olmaz mı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Olur mis gibi de olur hatta, ama farklı bi bakış açısı yani, onun için :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 toplama gerek yok zaten, mrlevienin yazdiginda for'u while yapsa en temizi olur gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 ee ben de boyle yazayım bari #include int main() { int toplam = 0; for(int i=2; i<101; i=i+2) toplam += i; cout << "0-100 arası çift sayıların toplamı: " << toplam << endl; return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 hic c++ gormedim de bi an affalladım ya oyle cevap vermis olmak icin yazınca.. int i; satırı gerekli degil mi?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 yok, loopun basinda declare etmissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 compiler yok, uykum da var saçmalıyorsam uyarın, n=0' dan 50'ye kadar 2n ' lerin toplamını somuş sanırım, 2(n)(n+1)/2 ' den 2550 çıkması lazım sonucun. ama üsttekinde 0->4 için mesela n=0 -> 2 : 2.3 = 6 ama yukarıdakinde iki dört kez dönmüş olacak ve: 0=0+2 2=2+2 4=4+2 6=6+2 a=8 0+2+4 =6 ama. 200 çıkıyor hatta 100 için a(n)=a(0)+2n serisi olarak düşünürsek yukarıdaki. o yüzden kojiroh'unki doğru olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 yok aga aynı bk un turevleri yazıo orda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 aquila said: yok, loopun basinda declare etmissin. hea simdi baktım.. iyiymis yaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar