Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTV ekranından darbe çağrısı

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Kenan Evren said:
yüce türk milleti;

büyük atatürk’ün bize emanet ettiği ülkesi ve milletiyle bu bütün olan, türkiye cumhuriyeti devleti, son yıllarda, izlediğiniz gibi dış ve iç düşmanların tahriki ile, varlığına, rejimine ve bağımsızlığına yönelik fikri ve fiziki haince saldırılar içindedir.

devlet, başlıca organlarıyla işlemez duruma getirilmiş, anayasal kuruluşlar tezat veya suskunluğa bürünmüş, siyasi partiler kısır çekişmeler ve uzlaşmaz tutumlarıyla devleti kurtaracak birlik ve beraberliği sağlayamamışlar ve lüzumlu tedbirleri almamışlardır. böylece yıkıcı ve bölücü mihraklar faaliyetlerini alabildiğine arttırmışlar ve vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye düşürülmüştür.

atatürkçülük yerine irticai ve diğer sapık ideolojik fikirler üretilerek, sistemli bir şekilde ve haince, ilkokullardan üniversitelere kadar eğitim kuruluşları, idare sistemi, yargı organları, iç güvenlik teşkilatı, işçi kuruluşları, siyasi partiler ve nihayet yurdumuzun en masum köşelerindeki yurttaşlarımız dahi saldırı ve baskı altında tutularak bölünme ve iç harbin eşiğine getirilmişlerdir. kısaca devlet güçsüz bırakılmış ve acze düşürülmüştür.

aziz türk milleti:

işte bu ortam içinde türk silahlı kuvvetleri, iç hizmet kanununun verdiği türkiye cumhuriyeti'ni kollama ve koruma görevini yüce türk milleti adına emir ve komuta zinciri içinde ve emirle yerine getirme kararını almış ve ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

girişilen harekatın amacı, ülke bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliği sağlamak, muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek, devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis etmek ve demokratik düzenin işlemesine mani olan sebepleri ortadan kaldırmaktır.

parlamento ve hükümet feshedilmiştir. parlamento üyelerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştır.

bütün yurtta sıkıyönetim ilan edilmiştir.

yurt dışına çıkışlar yasaklanmıştır.

vatandaşların can ve mal güvenliğini süratle sağlamak bakımından saat 05’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı konulmuştur.

bu kollama ve koruma harekatı hakkında teferruatlı açıklama bugün saat 13.00’deki türkiye radyoları ve televizyonun haber bülteninde tarafımdan yapılacaktır. vatandaşların sükunet içinde radyo ve televizyonları başında yayınlanacak bildirileri izlemelerini ve bunlara tam uymalarını ve bağrından çıkan türk silahlı kuvvetlerine güvenmelerini beklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
Dennis said:
Sly-One said:
Abi Ecevit bugüne kadar Atatürk'ten sonra ABD nin falan çekindiği tek yöneticimizdi. Az saygıyla konuşun arkasından.

Tamam iyi, dürüst adamdı, kişilik olarak örnek kişiydi, Allah rahmet eylesin de, Atatürk'ten sonra amerikanın çekindiği tek yöneticimiz demek biraz hayalgücü olmuş.

Üzgünüm ama

Tezini bu resimle savunuyorsan baya zavallıca olmuş. Adamın duruşu kibarlığından, Bill'in de öküzlüğü. İnsan gibi insandı Ecevit. Ama siz ne anlarsınız.

Ben zaten iyi, dürüst insandı demişim, o yüzden lafı dolandırma istersen. Ama abd çekinse Bill Clinton öyle durabilir mi karşısında? Ayrıca senin amerikanın çekindiği konusundaki tezini destekleyen belgelerini de görmek isterim, o zaman düşüncem değişebilir tabi ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Ntv yayın kazası diye özür dilemiş. Ben NTV'nin bunu istediği için yaptığını sanmıyorum açıkçası. Senelerdir haberlerini takip ettiğim ve en tarafsız gördüğüm kanaldır. Bana göre darbe söylemlerini söyleyenleri hiç ciddiye almadıkları için üzerinde durmadılar. Çünkü hakatten söyleyenlerin ne şekilde ne anlamda söylediklerini dinlediğinizde , ohahaha salaklara bak diyesiniz geliyor.

Tabi bir yandan tiplere sinir oluyorsunuz. Bunları ülke bölünsün , biz kendi devletimizi istiyoruz diyenlerin yanına koyup kapağı kapattığınızda olay bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Sly-One said:
Dennis said:
Sly-One said:
Abi Ecevit bugüne kadar Atatürk'ten sonra ABD nin falan çekindiği tek yöneticimizdi. Az saygıyla konuşun arkasından.

Tamam iyi, dürüst adamdı, kişilik olarak örnek kişiydi, Allah rahmet eylesin de, Atatürk'ten sonra amerikanın çekindiği tek yöneticimiz demek biraz hayalgücü olmuş.

Üzgünüm ama

Tezini bu resimle savunuyorsan baya zavallıca olmuş. Adamın duruşu kibarlığından, Bill'in de öküzlüğü. İnsan gibi insandı Ecevit. Ama siz ne anlarsınız.

Ben zaten iyi, dürüst insandı demişim, o yüzden lafı dolandırma istersen. Ama abd çekinse Bill Clinton öyle durabilir mi karşısında? Ayrıca senin amerikanın çekindiği konusundaki tezini destekleyen belgelerini de görmek isterim, o zaman düşüncem değişebilir tabi ki.

Bu resimi muhattap alıp da anti tez sunmam yani. En basitinden kıbrıs meselesi. Hala kimse tanımıyor kıbrısı ama gerekeni kim yaptı?
Sosyal ağlarda paylaş

"this man is an honest man. and he has his own beliefs and he is true to his beliefs. please try to... i'd say "exploit" is a bad word, but kullanmak or use... (zapsu burada türkçe kullanmak sözcüğünü telaffuz ediyor ve ingilizce nasıl denir anlamında dinleyicilere bakıyor ve bir türk dinleyicinin hatırlatması üzerine sözlerine devam ediyor) take advantage of this man. because this person has so much credibility, because of his own beliefs in the muslim world and he believes in the western style democracy. i think instead of pushing him down, putting him to the drain, use... here and in europe you should take advantage of that. this is my offer..."
Cüneyd Zapsu
'Diklenmiyore,diklenmeden dik duruyore!' B)
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Ntv yayın kazası diye özür dilemiş.

Tam metin de şöyle;

said:
“NTV Belediye Otobüsü” 2009 yerel seçimleri öncesinde, seçmenlerin görüşlerini serbestçe aktardığı, demokrasi ve çoğulculuğa saygının ifadesi olacak bir program şeklinde tasarlanmış ve yayına konulmuştur. Haftalardır yayınlanan programda, her kesimden seçmenler yerel seçimlerle ilgili görüşlerini özgürce ifade etmektedirler.

“NTV Belediye Otobüsü”nün 18 Mart tarihinde yayınlanan bölümünde, bir vatandaşın “askerden başka çare yok” şeklindeki sözleri program içinde yeralmış ve yayınlanmıştır. Durumun fark edilmesinin ardından bu bölümün tekrarları NTV ekranından ve resmi internet sitesinden kaldırılmıştır.

Ancak gözden kaçan ve ekrana yansıyan bu “yayın kazası”, bazı internet siteleri tarafından “NTV'den darbe çağrısı” şeklinde, NTV'nin maksatlı bir yayın tercihiymiş gibi sunulmuştur.

NTV, kurulduğu günden itibaren izlediği yayın çizgisiyle, demokrasiye bağlılığı konusunda tertemiz sicile sahip bir medya kuruluşudur. Bunu yayınlarıyla defalarca göstermiş ve tarafsızlığı tartışma konusu edilmemiştir.

NTV'nin bu olayda bir demokrasi kusuru değil, bir yayıncılık kusuru sözkonusu olabilir.

NTV, yanlış anlamalara ve rahatsızlığa yol açma olasılığı nedeniyle kamuoyundan özür diler.

Saygılarımızla, NTV
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yayın kazası olduğuma inanmıyorum .Ama bir medya kuruluşundan da tarafsız yayın beklemek imkansız olduğuna göre adamları al aşağı etmenin alemi yok , DARBEE! diye çığıran binlerce insan var , onları da al aşağı edelim o zaman ? yok öyle bi mantık .
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyona çıkılır, şeriat istiyorumda denebilir, bağımsızlık istiyorumda denebilir, darbede istenebilir, bunlar düşünülebilinir.

Düşünce özgürlüğü diye birşey var.

Ha, bunları fiilen yapmak yada yapmaya çalışmak farklı şeylerdir. Suçtur.

Tabii gerçekte işlerin böyle yürüdüğünü düşünenlerdenseniz (Bkz. yerseniz...).
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
eagle_dnz said:
neden darbe istemesi demokratik olmuyor

dfgsgfsfgffdg

alıntı yapacaksan tamamını al da yap, lafı anladığın yerin yiyosa tabi.

Deniz'in dediğinde ne gariplik var? halkın bir kısmı bas bas şeriat gelsin diye bağırdığında birşey olmuyorda diğer kısmı darbe olsun dediğinde mi bir anda suç oluyor? lafı kendinize göre çevire çevire bir tarafınıza sokacaksınız farkında değilsiniz.

(bilmeyenler için eagle_dnz benim kuzenimdir böylesi durumlarda son derece atarlıyım)
Sosyal ağlarda paylaş

ha kuzeninse sorun yok, bilemedik, haklisiniz o zaman ikiniz de =]

konuya donersek;
ben ntvnin ozur dilemesini gerektirecek bir durum ya da bir 'yayincilik kusuru' gormuyorum bu olayda. iki tane -bence ne dedigini bilmeyen- adamin kalkip vasifsiz olarak, bir tartisma programinda boyle bir gorusu dile getirmelerine ntvnin sansur uygulamasi sart degil

ne zaman sorun olurdu; ntvnin kalkip muhtelif 'uzman / bilirkisi' hede hodo tadinda lanse ettigi adamlari iki gunde bir ekrana getirip darbenin ne hos ne guzel oldugunu savundurmasi sorun olurdu evet. ama bu durumda, yani adamlar 'haydi herkes darbeye, varimizi yogumuzu ortaya koyalim, yarin orduya yaziliyoruz haftaya aksam yemegini koskte yeriz arkadaslar' tadinda degil darbe olsa nasil olur seklinde konusmuslar gibi gorunuyorken, bunu da zaten kose yazarlarindan tut taksi soforlerine herkes zaten epeydir konusuyorken, sureklilik kazanmadigi surece bir programda da gecmesinde sorun olmamali

bence bu olay kullanilmis, carpitilmis denmese bile abartilmis gibi duruyor

yine de, darbe cagrisi yapmak da tabii ki seriat getirmeye kalkmak gibi suc bildigim kadariyla, olmali da zaten

ayrica yasal boyutundan emin olmasam da, patisel boyutundan eminim ki burada darbe cagrisi yapmak da suc, seriata heves etmek de, eldeki imkanlar dahilinde agir da cezalandirilir ustelik her ikisi de. dusunce ozgurlugune cok merakliysaniz dusunun, yazmayin suc unsuru olusturacak seyleri buraya =P
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
(bilmeyenler için eagle_dnz benim kuzenimdir böylesi durumlarda son derece atarlıyım)

AHAHAHAHAHAHAHAHA

eet abi yemiyo tamamını alıntılamak, sen döversin diye korkuyorum : (((((

başka kuzenlerin varsa söle onlara da laf etmiyim : (

türkiyeye şeriat 0 kere gelmiş ordu ise x kere darbe yapmış, bunu göz önünde bulundur mesela

edit: gramaar
Sosyal ağlarda paylaş

elinde silah yoksa, yani sizi herhangi bişeye zorlamıyosa her türlü fikri dile getirebilmeli insan. darbeden ülkenin bölünmesine kadar.

tabii bu tehlikeli yerlere varabilir, henüz batıda da tartışılan bir kavram bu, hakaretle düşünce özgürlüğü arasında çok ince bir çizgi var şu an. "politically correct" olma adı altında ifade özgürlüğünün kısıtlandığı durumlar bile var. örneğin "hükumetin silah zoruyla dahi olsa gitmesini istiyorum" demekle "başbakanın asılmasını istiyorum" farklı cümleler bence.

topiğe ilginç bi katkı olarak ben de şunu söyleyeyim ki benim avukat bi kuzenim var o da darbe olsa da kurtulsak diyenlerden =) saçımı başımı yoluyorum ama gidip susturacak halim yok tabi..

ntv sistematik olarak darbe çağrısı yapan militan bi kanal olmadığı için de bence bu yayında özür dilemesini gerektirecek bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...