Reogmar Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 "DEVLETÇİLİK DÜNYADA REFAH YARATAMAMIŞTIR" Devlet Bakanı, AB tarafından yayımlanan son ilerleme raporunda Türk ekonomisinin temellerinin ve dayanıklılığının birkaç yıl öncesine göre çok daha sağlam olduğunun vurgulandığını belirterek, bu raporda Avrupa’daki gelişmelerin Türk bankacılık sistemi üzerindeki etkisinin sınırlı kaldığına da yer verildiğini bildirdi. Bağış, şunları kaydetti: "Gerçekten de Türkiye’de bu konuda önemli bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Krizin etkisiyle AB ve bazı diğer ülkeler devlet yardımları, banka birleşmeleri, teşvik, bankaların devletleştirilmesi ya da fona devredilmesi gibi tedbirler almışlardır. Bu adımların geçici olduğu unutulmamalıdır. Artık piyasa modelinin işlemediği ve devletçiliğe geri dönüleceği, hatta Karl Marks’ın hayaletinin geri döndüğü gibi görüşler aldatıcıdır. Dünyada devletçiliğin her aşaması sadece yoksulluğun paylaşılmasını sağlamıştır. Devletçilik dünyada refah yaratamamıştır. Bundan sonra da yaratamayacaktır. Sosyalizmin ne iPhone’u olmuştur, ne plazma televizyonu...Ne de bundan sonra olacaktır. Dolayısıyla piyasa ekonomisinden vazgeçmek bir ihtimal bile değildir. Sadece aşırılıklar temizlenmeli ve yanlışlıklar düzeltilmelidir. Ülkemizde de yapılmakta olan budur." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Reogmar said: Türk ekonomisinin temellerinin ve dayanıklılığının birkaç yıl öncesine göre çok daha sağlam olduğunun vurgulandığını belirterek İyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Adamın anlatmak istediği şey doğru. Fakat bizim bildiğimiz devletçilik modeli sürekli devlet kontrolü değil, özel sektör teşvikli sosyal devlet modelidir. Kavram kargaşası olmuş. Açıkladım, topik kitlenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 said: Sosyalizmin ne iPhone’u olmuştur, ne plazma televizyonu...Ne de bundan sonra olacaktır. sadece şu lafa bile iki yüz sayfa tartışılabilir, komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 liboşun sözlükteki karşılığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 said: Sosyalizmin ne iPhone’u olmuştur, ne plazma televizyonu...Ne de bundan sonra olacaktır2% lik kesimin iPhone'u ve plazma televizyonu olmasini herkesin guzel bir cep telefonu ve guzel de bir CRT televizyonu olmasina tercih eden insan, "2% lik kesimdeyim, geri kalanlar da seyimden assagi" demektedir kisaca. Cumlenin ikinci bolumu ozellikle "cok" yakisiyor bir devlet bakanina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 ne yuzde 2 si ya binde 1 falan belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2009 Turk ekonomisi bikac yilda cok bilmemne olmus. Ulan annene mucevher almak icin gereken parayi annene fuhus yaptirarak cikarmak gibi bisey buradaki mantik. Ayrica bilgisiz, kultursuz adam hic mi duymadin etmedin Iskandinavya'yi, isci partisiyle yillarca yonetilen Ingiltere'yi vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Bir dönem isveç'e exchange'e göndermek lazım bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 sonra amerikaya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devlet bakanı denen kavramın kendisi gereksiz ki zaten. devletleri toptan kaldırabilsek en güzeli olacak aslında, -çilik eklisi de dahil olaraktan. şimdilik eklisini atalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devlet gerekli birsey, hot diyecek bi mekanizma lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devletleri kaldirsak mi? vay anasini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Sam haklı bence. Devletin kuruluş mantığı özel mülkiyeti korumak iken devletçiliğimsi bir yolla özel mülkiyetin önünü kesmeye çalışmak çok saçma. Öte yandan gönül ister ki insanoğlu yeterli mental olgunluğa kavuşsa da ego denen illetten kurtulsak, mutlu mesut yaşasak. la bunun için bi game theory matrix çizerdim ama halim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devlet temel kuruluş amacı olan ülke savunmasına geri dönmeli, sonra da toptan hepsi birden kaldırılmalı aynı anda. onun yerine dünya ortak görev timi gibi birşey kurulur, uzaylılar gelirse ya da zevzek birileri özel ordu kurmaya kalkarsa tepelerine biner. asayiş, adalet ve sosyal hizmetler için ortak birimler kurulur, bürokrasi minimize edilir, devlet sigara, rakı üretme gibi abuk sabuk işlere para gömmez. aynı dünyanın daha verimli, daha refah içinde ama barış içinde olan bir sürümünü yaşarız. esasen internasyonel komün gibi bir bakıma ama 200 yıllık demode sınıf ayrımcılığı gibi saçmalıklar ayıklanmış olarak. serbest piyasayı denetleyecek mekanizmalar dünya çapında aktive edilir her yerde, dengesizlikler engellenir. şahsi ütopyam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 np. 10char wru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 LFG venus project Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 sadece kar gözeten özel sektöre hiç güvenmiyorum sori, özel sektörün teşvik edildiği sosyal devlet en iyi model gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Sam said: devlet temel kuruluş amacı olan ülke savunmasına geri dönmeli, sonra da toptan hepsi birden kaldırılmalı aynı anda. onun yerine dünya ortak görev timi gibi birşey kurulur, uzaylılar gelirse ya da zevzek birileri özel ordu kurmaya kalkarsa tepelerine biner. asayiş, adalet ve sosyal hizmetler için ortak birimler kurulur, bürokrasi minimize edilir, devlet sigara, rakı üretme gibi abuk sabuk işlere para gömmez. aynı dünyanın daha verimli, daha refah içinde ama barış içinde olan bir sürümünü yaşarız. esasen internasyonel komün gibi bir bakıma ama 200 yıllık demode sınıf ayrımcılığı gibi saçmalıklar ayıklanmış olarak. serbest piyasayı denetleyecek mekanizmalar dünya çapında aktive edilir her yerde, dengesizlikler engellenir. şahsi ütopyam.Iyi de adam da senin istediginin tersini sooluyo. Diyor ki bu tur toplumlar sadece yoksullugu paylasirlar. Ayrica hepsi birden kaldirinca herkes 2lira alacaksa, tam o sirada birisinin vazgecmesi onun 4lira kazanmasini saglayacagindan, kimse birbirine guvenmez; sonuc olarak mevcut durum korunur ve herkes 1lira'yla gecinmeye calisir (ginaly'nin de dedigi gibi game theory). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 devletcilik kaldimi beyler bu yuzyilda hala neyi tartisiyorsunuz, kuzey kore mi olalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 simdi bekliyorum bir tanesi atlayip kuba diyecek :) kubanin ne kadar iyi doktorlari oldugunu soyleyip :) milletin fakirlikten yamuldugunu :) diktatorlugu falan hepsini unutacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Atatürkçü devletcilik =/= komünizm bilmeden konuşmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 senin ataturk devletciligi dedigin sey bundan 80 sene once, ozel sermaye yokken, devletin zorunlu olarak sirket kurmasiydi. emin ol ortada ozel sermaye olsaydi ataturkte gidip devlet eliyle seker fabrikasi acmazdi. dunya degisti hala devletler sirket acip yurutmuyor bitti o donem. devletler kontrol mekanizmalaridir bu kadar basit, sirket patronu degil. bana bankalar haric bir tane adam gibi para kazanan devlet kurumu soyler misin. ama iyi hizmet verip para kazanan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 tekel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar