Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mustafa Balbay Günlükleri.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Havadan nem kapmaya başlamışsınız artık, yok Aydın Doğan işinize de yararım diyormuş da vs. Şu tavrın ota boka yandaş medya diye atlayan Erdoğan'ınkinden hiç farkı yok.
Mesaj tarihi:
Bu ülkenin darbeye değil devrime ihtiyacı var.Yakın tarihten görüyoruz ki hiçbir darbenin iyi sonuçları olmuyor herşey o kadar basit bir döngüden ibaret ki.

1 : Yabancı desteği ile ülke yönetimine ülkesine güvenmeyen bir hükümet geliyor.
Bu hükümet çalıyor çırpıyor ülkenin tüm kaynaklarını tükenmek durumunda bırakıyor.(10 etki yaptığını varsayalım)
Ülkenin askeri kanadı bu hükümetin icraatlarına son vermek için darbe yapıyor amaç sözde ülkenin refahı.
Darbe yapılarak toplum bezdiriliyor korku sağlanıyor ve korkan toplumun iyilik vaad eden insanları seçmesi çok daha kolay ve tek çözüm olarak görülüyor.

Sonuç olarak bu döngü her seferinde 1 e gitmek zorunda gitmese çok daha kötü olacak.Giderse zaten kötü oluyor.Döngü tamamlanınca etrafımızda bir çok düşmanlık bir çok bölünmüşlük ve yorgun bir halk olacak.Düşmanlarımızın ülkemize gelmesi için gereken şeyler bunlar.Bu döngü ile bunların zeminini hazırlıyorlar ve de çok başarılı oluyorlar.

Askerin bu noktada görevi ülkesinden çıkacak ortak bir bilinç ile yapılacak bir yenilenme hareketinde bu görevi görecek olan ekibi korumaktır.Örnek olarak ben insanları aydınlatan bir yazarım.Asker beni suikastlerden korumalı.Asker diğerlerini yapamaz ve yapamıyor da.Bu işleri okumuş yazmış ülkesini seven adamlara bırakmalılar.Ama önce o adamları koruyacak birisi olması lazım.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Bu ülkenin darbeye değil devrime ihtiyacı var.Yakın tarihten görüyoruz ki hiçbir darbenin iyi sonuçları olmuyor herşey o kadar basit bir döngüden ibaret ki.

1 : Yabancı desteği ile ülke yönetimine ülkesine güvenmeyen bir hükümet geliyor.
Bu hükümet çalıyor çırpıyor ülkenin tüm kaynaklarını tükenmek durumunda bırakıyor.(10 etki yaptığını varsayalım)
Ülkenin askeri kanadı bu hükümetin icraatlarına son vermek için darbe yapıyor amaç sözde ülkenin refahı.
Darbe yapılarak toplum bezdiriliyor korku sağlanıyor ve korkan toplumun iyilik vaad eden insanları seçmesi çok daha kolay ve tek çözüm olarak görülüyor.

Sonuç olarak bu döngü her seferinde 1 e gitmek zorunda gitmese çok daha kötü olacak.Giderse zaten kötü oluyor.Döngü tamamlanınca etrafımızda bir çok düşmanlık bir çok bölünmüşlük ve yorgun bir halk olacak.Düşmanlarımızın ülkemize gelmesi için gereken şeyler bunlar.Bu döngü ile bunların zeminini hazırlıyorlar ve de çok başarılı oluyorlar.

Askerin bu noktada görevi ülkesinden çıkacak ortak bir bilinç ile yapılacak bir yenilenme hareketinde bu görevi görecek olan ekibi korumaktır.Örnek olarak ben insanları aydınlatan bir yazarım.Asker beni suikastlerden korumalı.Asker diğerlerini yapamaz ve yapamıyor da.Bu işleri okumuş yazmış ülkesini seven adamlara bırakmalılar.Ama önce o adamları koruyacak birisi olması lazım.

cumhuriyet mitingleriyle yapılmaya calısılan tam olarak bu bahsettigindi,askerin mevcut iktidara yonelik bir hareketini bunun devletin bir kurumuna mal etmeyip tamamiyle sivil bir hareket haline getirmek,tabiki bizim ulkemizde her turlu yapıcı fikir dusunce yapısı malesef ust kesimde olan dar bir dusunur tabakasından halka dogru iniyor halk kendi debelenmiyor,bir fransız ihtilali gibi halk sarayı basmıyor ama halktan olan saraydaki ahçı sarayı ele gecirmeye calısıyor
Mesaj tarihi:
Halk tam debelenmeye başlarken ayağının altına yanan kömür atıyorlar onlar da diyor ki aa ısındım vallahi devletten allah bin razı olsun yarabbi şükür eyzübillah bismillah diyor.

Hayır fransız ihtilalinde de ayaklanan kesim öyle aman aman entel cahillikten kurtulmuş bir kesim değildi ki bizim eksiğimiz ne acaba.

Ayrıca, şu an bu adamların başta olmasıyla birlikte okumuş aydınların ve önemli görevlere sahip devlet büyüklerinin, devletin çıkarlarını düşünüp kendi aralarında bir çıkar yol aramaları kadar normal bir şey yok.

Atatürk zamanında çok tepki çekmesin diye milleti alıştıra alıştıra hilafeti kaldırmıştı ve sonra da yine aynı şekilde cumhuriyeti kurmuştu. Bu adamlar Atatürk'ten göre göre bu taktiği gördü diye korkuyorum ben sdfs
Mesaj tarihi:
CthuLhu said:
çok uzun.
özeti?konusu?

http://www.tempo24.com.tr/content/newsdetail.aspx?newscode=34869&cat=25 Gibi bir olay yapmış günlükleri yayınlayanlar.

eldar said:
İyi de devrim darbenin başarılı olmuş haline denir.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=darbe+ve+devrim+arasindaki+farklar
Mesaj tarihi:
ay ne var ayol bunda, memleketi kurtarmak istemişler, gayet haklılar, ah bi basıverselerdi meclisi silahlarla da şu akpyi bi devirselerdi, bütün seçmenlerini falan da tıksalardı hapislere işkenceden geçirselerdi..valla bu memleket başka türlü kurtulmaz..

ama bunu sadece düşünmüşler, uygulamamışlar ki? suç mu yani şimdi bunu tasarlamak ck ck ck..asker haklı olarak medyaya ve kamuoyuna siyaseten yön vermek istemiş, ayıp mıdır suç mudur?

1632 s. ve 22.05.1930 tarihli Askerî Ceza Kanunu. Md. 148 ‘Siyasi Faaliyetlerde Bulunanlar’ başlığını taşıyor ve kınama cezasıyla da yetinmiyor: “Askerî şahıslardan: Siyasi amaçla nutuk söyleyen, demeç veren, yazı yazan veya telkinde bulunanlar”a 1 aydan 5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

aa suçmuş :/
Mesaj tarihi:
ben açıkçası askerin sivil örgütlenmeye yardım etmesiyle halkta tabandan gelen bir tepki yaratılması konusunda biraz olsun yapabileceği şeyler varsa yapmalı diye düşünüyorum. Darbe falan gereksiz ve sonrasında olacakların başımıza geleceklerin önlenemeyeceği birşey.

ayrıca sir, adamlar dost meclisinde konuşmuş sdfsd
Mesaj tarihi:
ordunun görevi ülkeyi silahlı dış güçlerden korumak, politika yapmak değil.

burda hatayı görmüyorsanız allah size akıl fikir versin. komutasında silahlı askerler bulunan bir insan, "medyanın müdürleri ile görüşmek lazım, onları yanımıza çekmek lazım, ADD'ler var çok üyeleri var heryerde şubeleri var" diyorsa, başka bir şey demesine gerek yok zaten

adam adeta 1970 sonlarında olan olayları tekrarlayalım vari şeyler söylemiş, siz hala "sorunu göremiyorum?" diyorsunuz.

gidin yurtdışına, hangi medeni ülkede askerin politik fikir sahibi olduğuna bir bakın.

ben söyleyeyim. adam gibi hiçbir ülkede asker politika düşünmez. medya patronlarını yanına çekmeye çalışmaz. sivil toplum örgütlerini yanına çekmeye çalışmaz. geometrik şekiller çizip medya ve sivil toplumu "bunlar bizden" olarak göstermez.

biz askerin politikaya karışmasına izin verdiğimiz sürece, anayasa mahkemesinin anayasaya aykırı davranmasını alkışladığımız sürece, halkımız da para yiyen AKP lilere oy vermeye devam eder. bizim ülkeyi "emanet" ettiğimiz asker ve hukukçular, hakka hukuka dikkat etmeden kafalarına göre davranırsa, sizin dediğiniz "bilinçsiz" halk niye dikkat etsin ki bunlara?

türkiyede kendini beğenmiş, cumhuriyeti koruyoruz diyenler yasaya karşı istediğini yaptıkça, halk da aynen onların yaptıklarını tekrar eder. AKP 30 yıl daha iktidar kalırsa şaşırmayın.
Mesaj tarihi:
Askerden aldim yönetimi fethulla verdim biletimi.

Artık darbeleri fethullah ve ekibi yapacak,dinlemeleri takipleri,basına çıkmaması gereken haberleri hep fethullahdan alacaksınız.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
ordunun görevi ülkeyi silahlı dış güçlerden korumak, politika yapmak değil.

burda hatayı görmüyorsanız allah size akıl fikir versin. komutasında silahlı askerler bulunan bir insan, "medyanın müdürleri ile görüşmek lazım, onları yanımıza çekmek lazım, ADD'ler var çok üyeleri var heryerde şubeleri var" diyorsa, başka bir şey demesine gerek yok zaten

adam adeta 1970 sonlarında olan olayları tekrarlayalım vari şeyler söylemiş, siz hala "sorunu göremiyorum?" diyorsunuz.

gidin yurtdışına, hangi medeni ülkede askerin politik fikir sahibi olduğuna bir bakın.

ben söyleyeyim. adam gibi hiçbir ülkede asker politika düşünmez. medya patronlarını yanına çekmeye çalışmaz. sivil toplum örgütlerini yanına çekmeye çalışmaz. geometrik şekiller çizip medya ve sivil toplumu "bunlar bizden" olarak göstermez.

biz askerin politikaya karışmasına izin verdiğimiz sürece, anayasa mahkemesinin anayasaya aykırı davranmasını alkışladığımız sürece, halkımız da para yiyen AKP lilere oy vermeye devam eder. bizim ülkeyi "emanet" ettiğimiz asker ve hukukçular, hakka hukuka dikkat etmeden kafalarına göre davranırsa, sizin dediğiniz "bilinçsiz" halk niye dikkat etsin ki bunlara?

türkiyede kendini beğenmiş, cumhuriyeti koruyoruz diyenler yasaya karşı istediğini yaptıkça, halk da aynen onların yaptıklarını tekrar eder. AKP 30 yıl daha iktidar kalırsa şaşırmayın.

Adam gibi bir ülke değiliz işte, lümpen demokrasinin olduğu bir ülkede, aaa bak avrupada böyle bizde niye yok diyemezsin. Çünkü şartlar aynı değil
Mesaj tarihi:
hahhhahah

şu geyiğe bayılıyorum. dini tartışırken "ama allah öle diyo" diyip konunun kapanması gibi.

dimi eet ülke boktan, bunun çözümü de askere politik güç vermek. sonuçta afrikada 10 yılda bir darbe olan ülkeler çok iyi gidiyor. türkiye her darbeden sonra ekonomi %20 büyüdü, insan hakları iyiye gitti, anayasamız güzelleşti.

yok şey de baya komik. asker yönetimde olduğu sürece ülke zaten gelişemez. yani beklediğiniz bu "gelişim", gökten zembille inmiyor, askerin politikadan çekilmesi gibi olaylarla, yavaş yavaş ilerliyor.

ki, gökten zembille indi, birdenbire ülke süper oldu. askerin politikadan kendi kendine çekileceğini mi sanıyorsunuz?
Mesaj tarihi:
Şartların hep böyle geride kalmasının sebebi zaten yapılan yanlış politik adımlar oldu , darbeler oldu. Hala sanılıyorki bu tarz eylemler ile ülkeyi vatanı koruyoruz.. sanmaya devam etsin isteyenler. Geçmişte aynı naneleri yiye yiye olmadık şey kalmadı memlekette , hala aynı kafa devam.
Mesaj tarihi:
tabii, ama halkın seçtiği hükümetin "ulan asker acaba arkamda mı" gibi bir düşüncesi zaten olmamalı.

bakın pakistana. kaç sene asker baştaydı, ama adamlar kuzeyde talibanı hiçbir şekilde durduramadılar.

hoş pakistanda içki de yasak ya, türkiyeye benzemiyor öyle. ama yinede örnektir.
Mesaj tarihi:
Hala saçmalıyor bazı aklı kıt arkadaşlar.

Adam açıkça demiş metinlerde "biz darbe istemiyoruz ama ülkenin bulunduğu durumdan endişe duyuyoruz" diye.

Hala neyi bulmaya çalışıyorsunuz?

Yukarıda 3 tane soru sordum verebileceğiniz 1 tane cevap var mıdır?

Sam çıkmış, asker siyasete karışmaz saçmalığını dillendirmiş klasik cümlesi olarak.

Norveç'te, İzlanda'da veya Kanada'da yaşasak doğru olabilirdi bu dilek, ama tehdit altında olan bir ülkedeyiz.

Hala demokratik devrim aşamasındayız, hala bağımsızlık, laiklik endişesi taşıyoruz.

Ulan allahsız adamlar. Geçen sene askerlerimiz Kuzey Irak'ta pusuya düştüklerinde bir orgeneral golf oynuyor diye yaygara koparan sizler değil misiniz?

Al işte adam siyaset yapmıyor, spor yapıyor.

Amacınız, isteğiniz nedir? Derdiniz siyaset yapması mı, yoksa bağımsızlığı, Atatürk Devrimleri'ni savunan askerler bulunması mı?

Hilmi Özkök denen şahıs her allahın günü Tayyip'i öven, ABD'yi yalayan, milli egemenliğin devri geçti saçmalıklarını dillendirirken niye asker siyasete karışmasın demiyordunuz?

Bu kadar aptal mı sandınız bu halkı, ikiyüzlülüklerinizi görmeyeceğimizi mi sandınız?

Bugün Tolon Paşa'ya da, Eruygur Paşa'ya da en ağır muameleyi layık gören, bir kase çorbayı 3 kişiye yedirmeye çalışan, hasta olduğu belli olan adamları daracık merdivenlerden aşağı itenler, elbet bu hukuksuzlukların, bu kanunsuzlukların cezasını Türk Milleti'ne ödeyecekler.

Sam gibi, Jadelith gibi, sir gibi, Horizon gibi entel takımı da çok fazla sevinmesinler. Ergenekon Davası başaşağı gitmeye başladı ve MİT şeması saçmalıklarının açığa kavuşmasıyla beraber ne menem bir oyun olduğu, nasıl bağımsızlığımıza kastedildiği bütün herkes tarafından bilinir hale gelecek.

O zaman, Tayyip ve Fethullah'ınız ABD'deki villalarına, malikanelerine kaçmaya çalışacak, sizin gidecek nereniz var?
Mesaj tarihi:
Yakında bizde de yasaklanır, takma kafana. AB'ye girse girse sömürge olarak giren, hor görülen bir Türkiye İslam Cumhuriyeti'ne doğru yelkenler fora. Yaşasın örümcek beyinliler, yaşasın ninjalar!

Bu arada her habere "durun bakalım gerçek mi" diye es vermeye çalışanlar burada aksiyona doğrudan giriş yapmış bakıyorum? Esas bunlar gerçek mi, değilse kim yazdı, gerçekse kim bu kadar tam metin halinde sızdırdı ve neden cezalandırılmıyor, falan filan der insan. Tabii işine gelme terazisindeki duruma bakıyorsunuz bunları yapmadan :p
  • Yeni Oluştur...