Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[?] Slovenya (Maribor) - Macaristan (Budapeşte) - İsveç (Lulea/Umea)

xaty

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Başlıktaki yerler önümüzdeki dönem Erasmus ile gitmek üzere tercih yapmayı düşündüğüm şehirler olur. Ancak herhangi biri hakkında pek bir bilgim olduğunu söyleyemiceğim, sadece son bir kaç gün içinde sağdan soldan okuduklarımı biliyorum. Sonbahar döneminde gideceğim ve bir dönemim orada geçecek, bu yüzden gitmeden önce hem gittiğim yeri biliyim, hem de seçeceğim yere iyi karar veriyim istiyorum.
Bu şehirlere giden, orada kalan ve hatta eğitim görenler varsa; şehirler hakkındaki düşüncelerini ve tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.
Bu 3'lü arasında sıralama sizce nasıl yapılmalı?
Sosyal ağlarda paylaş

hocam bu sectigin ulkelerden bariz bir sekilde kari kiz icin gittigin belli. o zaman hem guzel hem ucuzunu sec slovenyaya git

isvectekilerin bir tarafi kalkiktir ustun gorurler, macaristan desen hatunlar cok guzel degil oyle. en iyi slovenya

egitim megitim dersen isvec dahil hic birinin egitimi bir halta benzemez bunlarin.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitelerin kötü olduğunu nereden çıkarttığını anlamadım?
Maribor ve Umea hakkında bir fikrim yok. Lulea'nın orta seviye bir üniversite olduğunu biliyorum ve Budapeşte'nin de hem geçmişi olan, hem donanımı olan bir üniversite olduğunu biliyorum. Üniversitelerin kötü oluşunu biraz daha açarsan sevinirim. (Ne yönden kötüler, ne eksikleri var, buradakilerden farkları neler?)

'Karı-kız' için olsa bu tip bir araştırma gereğinde bulunmazdım açıkçası.

Ekonomik durum, sosyal hayat, eğitim, diğer ülkelere ve çevresine ulaşım, insanları, iklimi, yapılabilecekler vb. gibi bir değerlendirme bekliyordum.

Ayrıca başkasından duyduklarınız yerine kendi tecrübelerinizi ve gördüklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
hocam bu sectigin ulkelerden bariz bir sekilde kari kiz icin gittigin belli. o zaman hem guzel hem ucuzunu sec slovenyaya git

isvectekilerin bir tarafi kalkiktir ustun gorurler, macaristan desen hatunlar cok guzel degil oyle. en iyi slovenya

egitim megitim dersen isvec dahil hic birinin egitimi bir halta benzemez bunlarin.

Avrupa'nın tüm ülkelerindeki "karılar" hakkında tahsisim var diyosun...
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

'Karı-kız' için olsa bu tip bir araştırma gereğinde bulunmazdım açıkçası.

Otur o zaman Türkiye'de oturduğun yerde, karı kız amacınn yoksa ne işin var Erasmusla?

Slovenya'ya git, en iyi hatunlar orda :) Arada Ljubljana'ya akarsın off tadından yenmez..
Sosyal ağlarda paylaş

Lulea'da arkadaslar vardi, kutup cizgisinin uzerinde abi. got kadar bi sehir ve sehrin ortasinda bi universite. Gitme derim ben. Umea'yi bilmiyorum, orali bi adamla tanismistim, anlattiklari ayni sekildeydi.
Yapabiliyorsan Uppsala, Stockholm falan ayarlamaya calis, hic olmadi Vasteras falan.

Diger yerler konusunda tecrubem yok da Isvec icin bunlari diyebilirim yani. Ha Slovenya ve Budapeste ile karsilastirirsak (zaten egitim konusunu es geciceksin, bisi ogrendigin falan da yok, anca CV'de guzel durmasi gibi bi durum olabilir) bence hala Isvec onde olabilir. Seceneklerin sadece bu 3 ulkeyse, yine de Isvec onde gibi bence, cunku hem Isvec kulturu cok farkli bir kultur ve exchange olmak gayet keyifli (yani uppsala en azindan oyleydi), hem de gezilebilecek cok yer var, gerek Isvec ici gerek komsular kuzey avrupa falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...