Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Bu konu hakkında fikirlerimizi paylaşalım istedim. Ben bu söylemi duyana kadar kendisini destekliyordum, ancak belediyenin vazifesi olmayan böyle bir şeye kalkışması beni rahatsız etti. yani fakirlere yardım kaymakamlığın, valiliğin yani devlet bütçesinin işidir ve zaten bu akpnin dağıttığı kömür-gıda olaylarının da finans kaynağı kaymakamlık bütçeleridir. ha akp belediyesi bunu kendi dağıtıp oy avcılığı yapıyordur orası ayrı, fakat kılıçdaroğlu niye işi daha da batırmaya kasıyor anlamıyorum. senin bütçen zaten belli, biton yapılması gereken icraat var istanbulda. ee daha niye bulaşıyorsun üstüne vazife olmayan işlere? git sen belediyeciliğini yap, devlet kasası akpnin elinde o da yardım etsin fakirlere. eğer etmesse zaten akp kendi kaybeder, ben bir fakirin gidipte belediyeden yardım istediğini duymadım. kaymakamlık ve ilgili aşevi fukara fonu gibi devlet kurumları bakıyor bu işlere. istanbulda çalışarak dahi evine 600lira getiremeyen aile babaları var, bunlar bu parayı alcaklarını duyarsa daha işe giderler mi sanıyor acaba kılıçdaroğlu? kahveler dolar taşar, okeye 4. problemi diye bişey kalmaz yahu. onu geçtim 16 yaş üstü nekadar varoş genci varsa takas yoluyla evlendirilir aileleri tarafından ve birer baraka çatılır en yakın boş arsaya. sonra hadi bunlara da 600lira muabbeti başlar, tabii bir de istanbula olacak göçü de hesaba katalım. Kılıçdaroğlu illa iyilik yapcaksa, Balık vermesin Balık tutmayı öğretsin insanlara. Okadar çok parası varsa belediyenin gitsin, okuma-yazma kurslarıyla başlayıp, her türden meslek edindirme kursları açsın ve mümkün olduğu kadar istihdam yaratacak şeylere yönelsin. bunlar 2-3 dakka düşünen herkesin aklına gelen şeyler, bence kılıçdaroğlu bu 600lira muabbeti ile akp-dtpli varoşların seçmenlerine oynuyor. bu ülke istanbuldaki namusuyla çalışıp vergisini veren, yıllarca çalışıp ev sahibi olan orta halli kesimin omuzlarında taşınıyor. daha fazla ezmeye hakkı yok kimsenin bu insanları! biri sabahtan akşama çalışsın, diğeri kahvede muabbet etsin ama ayağına paralar gelsin, oldu paşam başka derdin? tavşan gibi üreyeceğine biraz da çalış be kardeşim. kavede okeye döneceğine, çüküne okey tak! kimse iş yok demesin, iş var ama adamlar parayı az buluyor, yorulduğuma değmez abi o para diyip gidiyor kavesine geri oyununa çöküyor. çok gördüm ben bu tipleri yazlık inşaatı yaptırdığımız sırada. illa bir hizmet yapacaksa aile planlaması hizmetlerini artırsın kılıçdaroğlu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Karısı çalışıyorken adam neden çalışsın ki? Ne guzel oturur arkadaşları ile okey oynar bütün gün, kumar oynar. X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 said: kavede okeye döneceğine, çüküne okey tak!(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 seneliktir o 600, aylık değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 halkın çoğunluğu analitik düşünemiyor. onları pohpohlamak lazım. gerçekleştirmen gerekmez.. zaten proaktif düşünce ve analitik düşünce toplumda yaygın olarak görülse bu kadar sıkıntı yaşamayız. nasıl oluyorsa bizde analitik düşünme yeteneği not ortalaması ile de sağlam şekilde ters orantılı gidiyor, garip.. o kısmı da bayağı bi at gözlüklü sistem adamı olup çıkıyor. nitekim %40'mız zeki be aziz abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 geliyor kılıçdar kılıçdaroğlu hem temiz hem de dürüst bir insanoğluuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 bu para aylık maalesef. google'da direk çıkar. Belediye üstüne vazife olmayan bu yardım olayından direk elini ayağını çekmelidir. Kalabalık aileler ve iş yok denmesin boş yere. Bu çağda hala cahillikten oluyor bukadar doğum demesin kimse, 2009 istanbulunda mağarada yaşanmıyor artık. en basitinden tv var heryerde, aile sağlığı kurumları da bir nebze de olsa çalışıyor. tavşan gibi üreme fikrinin altında, devletten daha çok yardım alma, daha güçlü bir sülale olma ve hatta örgütlerin verdiği akıllarla daha çok oy sahibi olma gibi nedenler var artık. Kılıçdaroğlu böyle ayak oyunlarıyla sadece varoşları kurtarcaksa, hiç gelmesin büyükşehire. gitsin sarıgaziye falan başkan olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 bilen bilmeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne ekmeğini yedi be bu seçim yorumlarıyla eleştirileri ayağına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ya bırak en azından 20-25bin aileden bahsediyor chpliler bile. bırak binleri 20-25 aileye bile veremez İBBnin tek kuruşunu. devletin kendi kurumları var o işlere bakacak. akp düşünsün o işleri, ne alakadar eder belediye hizmeti bekleyen sade vatandaşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Bedava doğalgaz da vericem dedi kömür yerine. Kömür havayı kirlettiği için , doğalgaz vericek. Yeni doğalgaz bulduk memleketimin topraklarında , o yüzden bedava dağıtacak :). Ben bu açıklamaları Demirelin iki anahtar ve baykalın mazot 1 tl muhabbetine baya bi benzettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 bide doğalgaz muhabbeti varmış evet, la hangi varoşta doğalgaz hattı varmış bi söylesin ltfn sayın başkan adayı? orta halli mahallelerde bile hat çekili olmayan yerler var. tek çözüm kömür dağıtımı kısa vadede. haa yok doğalgaz hattı da çekecem diyosa, önce yolu suyu halletsin sonra rusyanın gazı pazarlansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 mazot 1 yetale diyen cem uzan değil miydi? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 abi adamın güzel projeleri de var ve akpnin dominantlığını kırmak adına desteklemek istiyor insan. ancak sen kimin parasını kime ne hakla veriyorsun be kardeşim? çok paran varsa çöp parası alma, suyu ucuzlat, meslek kursları aç, yukarda dediğim gibi aile planlamasına inandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 baykal ne ise tayyip te odur bana göre.Önemli olan önce baykalı ordan indirmek plan proje yapılır onlar iş değil şu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ya baykalın etkisini falan bilemem zaten kısa vadede baykala bir çözümde bulunamaz. bence adayın kendi vizyonu olmalı, mesela burda albay emeklisi bir muhtar adayı var. bildirisini falan okudum, adam en tepeye fakirlere yardım edecem, burs verecem, şehit ailelerine destek verecem demiş. yahu burası orta halli bir yer, bu mahallede kaç fakir var, kaç şehit ailesi var! bu nasıl bir mantıktır? ben bile ordu emeklisi birinin eski bağlantıları sayesinde çok rahat deprem gönüllüsü yetiştirebileceğini veya geceleri hırsıza karşı sokaklarda dolaşacak 2-3 özel güvenlik görevlisi tutabileceğini düşünürken, bu albay nasıl en tepede fakir fukara edebiyatı yapar akıl alır şey değil. bir mail atayım da fikirlerimi ileteyim dedim, ama sonra bunları düşünecek vizyonu yoksa banane deyip geçtim. kılıçdaroğlu da bu şekilde fakir fukara edebiyatı yapıyor maalesef, bakalım sonuç ne olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 O zaman şehir tiyatroları da kapansın niye benim paramla tiyatro yapılıyor. 600 lirayı çöpe atmıyorsun ya, gayet cüzi bir miktarla işsiz, güçsüz insanların toplum düzeni dışına çıkması engellenir. Bedava doğalgaz diye bir şey duymadım, ama doğalgazı ulaşılabilir bir seviyeye çekmek doğru bir yaklaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Bir şekilde akp nin önüne geçmek zorunda varoşta. Bunun için de mecbur bu tarz vaatler vermek zorunda. Eli mahkum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 eldar said: O zaman şehir tiyatroları da kapansın niye benim paramla tiyatro yapılıyor. 600 lirayı çöpe atmıyorsun ya, gayet cüzi bir miktarla işsiz, güçsüz insanların toplum düzeni dışına çıkması engellenir. Bedava doğalgaz diye bir şey duymadım, ama doğalgazı ulaşılabilir bir seviyeye çekmek doğru bir yaklaşım. Devlet isi olmayan bi cok gereksiz sey yapiyor. Hepsi kaldirilsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Yani devletin rolü ne olmalıdır tartışılır ama devlet yeri geldiğinde bireylere doğrudan katkı sağlamayan kamu yararı için bir çok faaliyet gösteriyor. Avrupa'da işsizlere para veriliyor mesela hemen her ülkede, para fazla geldiğinden veya oy avcılığı için yapılmıyor bu ama toplumun genel yararı için yapılıyor. İşsiz güçsüz adam suça bulaşmasın toplumun düzenini bozmasın diye yapılıyor. Mesela öğrencilerin ödediği harç belki masrafının 4'te 1'i bile değil; hayatında üniversite görmeyecek insanların vergileriyle sübvanse ediliyor okuyanlar. Ama toplamda kamunun yararına oluyor bu, en azından teoride; pratikte kötü uygulamalar olabilir, o zaman uygulamanın yöntemi tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Uyguluma kötü yönde kullanılabilir bu bir gerçek. Ama dağıtılan kömüre rüşvet deyip , bedava doğal gaz vericez diyenler , Ekmeğin 40 kuruş olduğunu bilmeyip ekmeği 40 kuruş yapacağım diyenler hiç inandırıcı olmuyorlar malesef. Bir de üzerine 600 tl para evdeki kadının hesabına yatacak deniliyor. Evet emin olun o 600 tl kadının kontrolünde olacaktır , adam armut toplar o sıra :). Heryere ulaşımı 1 tl yapıcam dedi istanbulda. Şimdi durum vaziyet bu iken , bu tarz şeyleri yapıcam diye söyleyenlere önce ne oldu da 22 Temmuzdan hatta daha öncesinden beri seçim savaşında silah niyetine kullandığınız şeylerin aynısının lacivertini yapıyorsunuz ? diye sormak lazım. Arkasından da ufak atta civcivler yesin demek lazım. Mazot 1tl , doğalgaz bedava (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Hangi politikacı bugüne kadar dediğini yaptı ki Kılıçdaroğlu yapsın. Elbette kazanmak için vericek gazı cahil halka alıcak oylarını alabilirse sonra olucak başkan veya olmayacak. Sonuçta siyaset politika denilen şey zaten insan hayallerini iyi kjontrol edebilme sanatından başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Şimdi 600 lira gerçekten yoksul ailelere verilirse, evde tencere kaynamıyorken adam gidip de at yarışı falan oynamaz herhalde. Olursa da istisnai olur onun önüne geçilemez. Bedava kömüre şu yönde itiraz olabilir ki oldu da: Seçim dönemi yaklaşırken katlanarak arttı dağıtımı, ihtiyaç sahibi olunup olunmaması gözetilmeden dağıtıldı, Türkiye'de çıkan kalitesiz kömür dağıtılarak hava kirliliği arttırıldı, bedava kömür dağıtılırken doğalgaza akıl almaz zamlar yapıldı; bir çok insan doğalgaz yakmadan kışı geçirdi veya ödemede güçlükler yaşadı. Bedava doğalgaz diye bir şey olamaz tabii ki ama doğalgazın ulaşılabilir seviyeye çekilmesi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Dürüstlüğü ile ön plana çıkarılmaya çalışan bir insan , ve bunu kendisinin de devamlı dile getirmesi üzerine , yapmayacağı veya yapamayacağı şeyleri söylemesi "biraz" çelişiyor. Acaba dürüstmü yoksa yalancımı diye sorulabilir ozaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Henüz yapmadığı bir sözü yok yani yalancı demek için erken ama kimlerin yalancı olup hala başta olduğunu iyi biliyoruz. Yani iğne çuvaldız ikilemi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Tabiki orası öyle , ama 1 tl diyenleri 2 anahtar diyenleri biliyoruz yani :). Az çok insan tahmin edebiliyor neyin olup neyin olamayacağını. Dediğin gibi göreceğiz(tabi kazanırsa) erken bunu demek. Ama söylemler ciddiyetini çoktan aldı götürdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar