Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tübitak'a gelen sansür

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

riglous said:
Horizon said:
Açıkla jadelith maymunlar neden hala varlar ?!?!

...
ne alaka diyecem ama verecegin cevaptan hakkaten korkuyorum.

Evrimin varligi maymunlarin olmamasi anlamina gelmiyor, gelmedi.

Korkma geyik yapıyordum :). Ciddi olsa bile cevabımdan korkulacak birşey yok.

Yapmayan yok bir de ben trollük yapayim dedim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

yahu şöyle bi satır aralarını oku o koskoca yazının- "yaratıcı'ya inanmayan yalancı din" falan yazmış..kim bunu ciddi bir bilimsel makale olarak ele alır?

ha teorinin eksikleri olabilir, dediğim gibi bunun tartışılması da son derece sağlıklı. ama yaradılışla evrimi aynı kefeye koymak kadar manasız ve mantıksız bişey yok. inanan inansın ben inanca bişey demiyorum, ama kimse kalkıp bunu evrimin alternatifi bir bilimsel tez olarak yutturmaya kalkışmasın.

aslında tek bişey söylemek yeterli: galapagos adaları. galapagos adaları zaten yaradılış teorisinin "yanlışlanması" için yeterlidir, çünkü oradaki hayvan türleri dünyanın başka hiçbir yerinde görülmemektedir ve dolayısıyla "bütün temel hayvan ve bitkiler aynı anda yaratılmıştır" önermesi de çürümektedir. darwin de zaten bi tarafından sallamadı teorisini, özellikle bu adadaki türler üzerinde çalıştı, neden sadece bu bölgede bu hayvanların bulunduğunu açıklamaya uğraştı.

ha ne olur, 50 yıl sonra marwin diye bi adam bambaşka bi kuram ortaya atar, bulgularla, fosillerle, gözlemlerle destekler, bu evrimden daha tutarlıdır der eyvallah. bilimin birikimli ilerlemesi böyle bişeydir. şu anda F=ma bile tam doğru değil, ama bu newton'un keşiflerinin bilimsel olmadığı anlamına gelmiyo.

kısacası evrimin bilimselliği, yaradılışın bilimselliğini solda sıfır bırakır. yaradılışın herhangi bi bilimselliği zaten mevcut değil ki.."daha iyisi yapılana kadar, en iyisi" evrim teorisi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben sana bilimle çatışmadığını söylemiyorum
ama bilim adamlarınında çoğunluğu inanıyor diyorum
yani bir azınlık var ortada
hadi bunu geç
türkiyede din ve fen derslerinde yaradılış temelli konular öğretiliyor..
bunun sonucu halkın çoğunluğu yaradılışa inanıyor.
e sende tubitakda gelip
safsata dersen
DOĞAL olarak
birileride gelir
sansür uygular
sistemde yanlışlar
var
o yazılarıda böyle bir takım kimseler oldugunu göstermek için koydum
ana fikir şu
halkın %70 i yaradılışçı
sebep?
eğitim sistemi
tubitak diye bi kurum var
safsata diyor(ki sanırım kesin değil)
bende buna GEREKSİZ diyorum
sende bana galapagos diyosun

anlamıyorum ki
böyle bir alan var demek
yaradılış.. yürü be koçum mu demek?
Sosyal ağlarda paylaş

baya baya tartışmışsınız konuyu da evrim modelini hikaye ya da masal sanıyor insanlar herhalde. bi araştırın bugün dünyada bir çok alanda, gerek labda gerekse bilgisayarda (hem biyolojik problemleri çözmek için hem de biyolojiden bağımsız optimizasyon problemleri için) evrim modelini kullanan kaç bin bilim adamı/araştırmacı var. kompleks bir sistemin açıklaması bir model ile yapılır doğa bilimlerinde genelde ve eğer o model bilim camiası tarafından kullanılıyorsa bol miktarda, bu o model iyi sonuçlar verdiği ve işe yaradığı içinidir.

Boşuna yoruyorsunuz yani bence kendinizi evrim varmış yokmuş, nerde ve ne kadar insan tarafından kullanılıyor ve üretilen sonuçlar ne kadar doğru onu tartışın. Bunu tartışırsanız evrimin bugün bolca kullanılan bir model olduğunu ve dolayısıyla bilim camiasına çok katkısı olduğunu rahatça görebilirsiniz.

kısacası darwine genetik mühendisliğinin, karşılaştırmalı protein modellemenin, genetik optimizasyon algoritmalarının ve daha bir çok başka alanın temelinde yatan "evrimleşme" konseptini doğru ya da yanlış bilim literatürüne soktuğu için saygılar sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Odiflame said:
Batı dillerinde Theoria sözcüğü , harao fiilinden gelmektedir. Harao, görüyorum demektir. Ayrıca tasarım,dikkat,merak,görülenden duyulan sevinç,düzenlenen dinsel kaynaklı şölenlerde seyirci olmak, tapınaklarda geleceği bilen kahinlere soru sormaya gitmek anlamına da gelebilmektedir.

Sana bir grekçe sözlük yazıyorum. Reçeteyle git kitapçıya. O seni yönlendirir. Etimoloji katli yaratmayalım lütfen.Perseus Project'den başlayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Romario said:
Odiflame said:
Batı dillerinde Theoria sözcüğü , harao fiilinden gelmektedir. Harao, görüyorum demektir. Ayrıca tasarım,dikkat,merak,görülenden duyulan sevinç,düzenlenen dinsel kaynaklı şölenlerde seyirci olmak, tapınaklarda geleceği bilen kahinlere soru sormaya gitmek anlamına da gelebilmektedir.

Sana bir grekçe sözlük yazıyorum. Reçeteyle git kitapçıya. O seni yönlendirir. Etimoloji katli yaratmayalım lütfen.Perseus Project'den başlayabilirsin.

olur gönder okuyalım.koskoca yazımda eksik orasınmımı buldun.
Sosyal ağlarda paylaş

Dun BBC'de bir belgesel izledim gece. Adamlar insan vucudunda ki killarin onemini, olusumunu falan arastirmislar. Sirf evrim acisindan degilde giysilerin onemi, cinsellikteki yeri falan gibi konular var.

Evrimde ki yeri icin adamlar maymunlarida incelemisler ve arti olarak bit'leri inceliyorlar. Cunku bitlerinde evrimi bizle birlikte gerceklesiyor diye dusunuyorlar. ilginc bulgular vardi, tamamini izlicem bir daha belgeselin.

Sonucta bir taraf kutal kitap gibi gotumden kaynaklar veriyor, diger taraf inanilmaz derin arastiriyor ve binlerce bulgu, kanit falan var evrimle ilgili.

Ayri olarak 2 ay once burda ki otobuslerde "There is probably no god, so enjoy your life" pankartlari vardi, sanirim Dawkins'i destekleyen bir grup vermisti reklami. 2 gun once "There definitely is god, so join christianity party and enjoy your life" reklamini yaptirmis birileri ayni puntolarla falan ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm o wall of text'lerin hepsini okudum kısaca diyebilirim ki Breedan +1

Bilim ve Teknik'i ilk okumaya başladığımda 90-91'di. Daha sonra ortaokulu bitirmeden sağda solda bulabildiğim tüm syaılarını gördüğüm yerde satın alıp kolleksiyonuma ekledim. 82'den itibarenki tüm sayılarını tamamladım. 96'da derginin abonesi oldum ve 2000'e kadar sürdürdüm.

Dikkatimi çeken şey şu oldu: 96'dan itibaren belirgin şekilde dergide evrim ve antropoloji ile ilgili hususlar göz ardı edilemeyecek şekilde din karşıtlığına alet edilmeye başladın. İsteyen bakabilir hatta, "yaratılış" kelimesi kullanılan her 10 kelimeden en az 3 yada 4'ünde safsata, dogmatizm, ortaçağ kelimeleri kullanılmıştı. Ben de evrime inanmıyorum ama yobaz değilim ve dine "aldatmaca yutturmaca, inananlar mal" filan denmedikçe o konuda görüş bile bildirmem.

Sansüre karşıyım elbette, hatta TÜBİTAK'daki kadrolaşmanın amacını ve onların gelecekteki amaçlarını da yok saymıyorum, ama görmezden gelmememiz gereken husus bilim dergisi bile olsa bu tarz bir tek açıdan bakış yapılmaması gerektiği. Yoksa bugune dek okuduğum tek bir Bilim ve Teknik dergisinde bile evrim teorisinde açıklanamayanlar ve teorinbin çelişkileri türü bir yazı görmedim. Zaten aboneler hatırlkayacaktır. Bir noktadan sonra evrim konuları dergide flame haline gelmeye başladı. Neredeyse derginin 5/2'si 5/1i evrim dalgasına çıkar oldu. Zaten 2000'den sonra aboneliğimi uzatmadım. Militan ateizm diye yorumlanabilecek bakış açısı yada tek açıda sabitlenmiş anlatım ilgimi çekseydi Bilim ve Teknik yerine "Bilim ve Ütopya" okuyor olurdum.

Sansür yanlış ama geçmişte Bilim ve Teknik'i flame dergi haline getirenlerin yaptığı da yanlıştı. Tamam 96'dan önce de dergide evrim yazılıyordu ama bu derece fazla sayıda ve "safsata" türü inanç hakareti ifadeler kullanılmıyordu.

Açıkçası bir zamanlar bilim adına alanında tek dergi olan, internet oılmadığı dönemlerde teknolojiden bihaber kalmamaızı sağlayan, hatta satrancı öğrendiğim derginin hakkında bunları yazmak zorunda kalmamama da üzgünüm ama görerek okuyarak ve zaman içinde farkederek düşünmeye başladıklarım bunlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Eger dergi bilim ve teknik hakkindaysa, yaratilis gibi bir sozde "teori"nin ciddiye alinmamasi gayet dogal. Bir seyin "teori" olmasi icin neden sorusuna cevabinin "cunku..." olmamasi gerekli. Teori bile sayilmayacak bir seyin dergide baska bir bakis acisi olarak adlandirilmasi da kabul edilemez zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

eet bir bilim dergisinde yaratılış gibi hiçbir kanıtı olmayan, "kanıta gerek yok inanıcan" veya "abi bi bak görcen yaratılış işte gökler güneş insan vücudu" gibi saçmalıklarla gerçekliği gösterilmeye çalışılan saçmasapan fikirlerin olması baştan hata.

militan ateizm lafı da çok saçma. ateizm kelimesinin kendisi saçma zaten. ben ateist filan değilim. ben düz bir insanım. şimdi ben "abi uçan çaydanlıklar dünyayı yarattı 5 sene önce" desem, sen de "lol olur mu öyle saçmalık" desen, ben sana "İNANÇSIZ PİS ATEİST" diyebilecem yani? her poposundan birşey sallayan insanın dediklerine inanmayana bir laf mı buluyoruz?

anca "militan realist", "militan gerçek dünyada yaşayan insan" gibi şeyler diyebilirsiniz. ki o bile saçma.

1 + 1 = 3 dese birisi, sen de "lan olur mu öle şey, 1 ile 1 i toplarsan 2 olur" diyince "militan matematikçi" mi oluyosun?

veya yerçekimi var bak elma yere düşüyo diyince "militan fizikçi"?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
buyur burdan yak!!!

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=824764&title=yorum-irfan-yilmaz-tubitak-yoneticileri-iciniz-rahat-olsun

Sok zamana ya.... derdim mahallede karşılıklı konuşuyor olsaydık :p

Ama demiyorum,o da öyle düşünüyor saygı duyalım demokrasi falan diyim burda.

Ayrıca evet bir üstteki mesajı alıntıladım :)

edik:alıntılayamamışım araya mesaj girmiş :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...