Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GM batıyor, markaları ne olacak?

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Buick |
Cadillac |
Chevrolet |
GMC |
Holden |
Hummer |
Opel |
Pontiac |
Saab |
Saturn |
Vauxhall|
Holden |
GM Daewoo

Ne olacak bu markalar şimdi? Diyelim ki GM beklediği yardımı alamadı amerikan hükümetinden, iflasını resmen ilan etti. Üretim durdu fabrikalarda. Ne olacak bizim astralar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Üç şey olabilir, üçüncü olası değil, ilk ikisi hakkında yeterince veri olmadan bir tahminde bulunamam, hiç anlamıyorum araba işinden.

(Üç şey derken ana üç şey, eğer detaya girersem onlarca farklı senaryo çizebilirim ama bunları bilmen yeter sana eğer ekonomi ile ilgiliyim demiyorsan)

1 - Başka bir firma alır aynı alandan, aynı markayı kullanır. Hiç birşey olmamış gibi devam eder herşey.

2 - Başka bir firma alır aynı alandan, markayı değişirir, fabrikaları, çalışanları, hammaddeyi, patentleri falan kendi araba markası için kullanır. Yutulan markanın servis olayları ortadan kalkar büyük ihtimal.

3 - Herhangibir firma alır, araba yerine başka birşey üreteceğim ben der, marka tamamen, herbişeyiyle kaybolur.
Sosyal ağlarda paylaş

son 5-10 senede satilan araclarin parcasi servisi daha bi kafadan 15-20 sene daha problem yaratmaz. Rover ornegini hatirlatirim, sirket battiktan sonra dahi yedek parca ureten fabrikalar vardi.

Iclerindede en cok saab a uzuluyorum, ford ile gm arasindaki sidik yarisi onlara patladi. Gm avrupada premium sedan markamiz olsun eheh demeseydi mutlu mesut takilacaklardi. Neyseki resmi olmasada markanin alimiyla ilgilenen 3-4 grup varmis soylenene gore.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler
batma falan yok off ki ne off

bizimkiler kicindan yazip duruyorlar

adamlar chapter 11 e gidicekler, chapter 11 demek

firmaya kayyum gibi birsey ataniyor, borclar donduruluyor, sirketin para eden bolumleri satiliyor , GM in mesela en buyuk batma nedeni UAW , yani isci sendikasi, onlara hadi basin gidin deniliyor anlastmalar yenileniyor.

olacak sey bazi markalar kapanacak, ornegin pontiac, saturn olabilir. bu arada anlastmalar yenilenecek borclar odenecek. Uretim azalacak ama oturupta kimsenin eski arabasina birsey olmayacak . sirketin degeri cok dusecek o ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...