Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşvermeyin, Oy verin

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

taraf olmuşlar, olmamış. bi bilinçlendirme hareketi olarak bağımsız tutum sergileseler takdire şayan bi site olabilirdi ama alt tarafa caps açık biz XXX japanese girls e oy veriyoruz tarzı bi açıklama öylesine güzel olabilecek bir hareketi partilerden bağımsızız demelerine rağmen parti propogandası yapan TARAF bir siteye çevirmiş.
kime isterseniz ona verin ama oy verin deseler daha mantıklıymış.
bence fail..
Sosyal ağlarda paylaş

Oy verdiğim kişi benim düşüncelerimi temsil edemeyince pişmanlık duyuyorum. Çok kötü birşey o duyulan pişmanlık.

Hem oy hakkını kullanarak ben sizi beğenmiyorum o yüzden de vermedim hiçbirinize diyemiyorsunuz zaten. Boş verseniz de seçim sonucunda partilerin oy aldığı oranda dağılıyor oyunuz. Yani yine partilere oy vermiş oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle yozlaşmış bir siyasi ortamda oy vermenin çok mantığı yok. açıkçası yerel seçimlerin hiçbir önemi yok benim için. genel seçimler önemli gene, yerel seçimlerde farketmiyor. çok çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece zaten uzun yıllar akp her türlü alacak heryeri.
Sosyal ağlarda paylaş

Vermediğiniz oyları diğerlerine bölüştürüyolar yalnız, yani gidiyo mecburen. Oy vermek lazım bence. İlle de vermiycem, beni temsil edebilecek kimse yok diyosanız kaybedeceği kesin ezik partilere filan verin işte. Hem 1 oy 1 oydur, sevinsin garibanlar:P

(istanbulda akp sorunu olmasa ben öyle yapıcaktım mesela, ama şu noktada chp tek kurtuluş ümidi ne yazıkki, o yüzden başka bahara kalıyo...)
Sosyal ağlarda paylaş

eet o çok saçma.

bence %100 oy saymalılar. şöyle ki

verilmeyen oylar ayrı bir siyasi parti gibi, seçim sonucunda gösterilmeli

yani

%60 boş oy
%20 akp
vs

şeklinde gitmeli. rezillik gözüksün : ) böle olunca sanki her 2 kişiden biri akpye vermiş gibi gözüküyor gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde oranlara göre bir kısım verilmiş oylar artabiliyor (işe yaramıyor yani) artık oy deniyor buna.
Bizim seçim sisteminde bu artık oylar paylaştırılıyor, 1. 2. bilmem kaçıncı partiye oyları oranında paylaştırılıyor sonra da. Maksat oy artmaması yani.
Barajlı Dhondt sistemi miydi neydi bizdeki. Tam hatırlayamadım şimdi detayını da merak eden nasıl işliyor süreç gugıllayabilir.
Ama sadede gelecek olursak, desteklediğiniz partinin işine gelecekse oy vermeseniz de olur. Gelmeyecekse/oy vermemenizin yarayacağı partiyi sevmiyorsanız gidin oy verin =P
Sosyal ağlarda paylaş

bos isler bunlar, sen istedigin kadar oy ver, burdaki herkes oy verse, butun tanidiklari gene oy verse ne bileyim atiyorum chp ye, gene akp alicak her yeri, onun bunun, o sitedeki yaziyi okuyan bilmemkac kisinin ya da gazetedeki yaziyi okuyan bilmem kac kisinin oyuyla olmuyor bu sadece
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
(istanbulda akp sorunu olmasa ben öyle yapıcaktım mesela, ama şu noktada chp tek kurtuluş ümidi ne yazıkki, o yüzden başka bahara kalıyo...)

doğru diyosun, chp'yi sevmesekte ona oy vermek zorundayız, yoksa akp iyice çöreklenir, hiç gitmez. chp'nin istanbul gibi büyük bir kaleyi alması ve gözönünde olması genel seçimler içinde cok önemli bir artı olacaktır.
o yüzden eğer akp'yi beğenmiyorsan, chp'ye oy atmak tek seçenek.
Sosyal ağlarda paylaş

kasten oy vermemek saçma,
bunu normal birşeymiş gibi sunmaya çabalamak daha da saçma.

"seçim" eşit değildir "%100 beğendiğin kişiye oy vermek"
bu yüzden illa sevdiğin birisine oy vermek zorunda değilsin.
en sevmediğin kişinin zıttı bir parti de seçebilirsin.

zaten şu var ki, oy veren insanlar oy verdiği partideki adamın çok büyük bir hayranı, taptığı kişi felan olduğu için oy vermiyorlar ki.
ama öyle bir düşünce kanıksatıldı ki, sanki "the chosen one" seçmeniz gerekiyormuş gibi düşünüyorsunuz. sizin "the chosen one" olmayınca da oy vermeniz gereksizmiş gibi bir ruh haline giriyorsunuz.

aşığı olduğunuz biri olmayabilir,
ama kullanmadığınız oy, en nefret ettiğiniz kişinin seçimlerde bir puan fazla almasına neden olmaktadır.

insanlarin birçoğu da zaten bu yüzden oy kullanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok o kadarı da abartı.
Yani "CHP YE VERİN ULAAAN" modunda değildi kastettiğim. Kimse de oy vermek zorunda filan değil. Hele chp ye vermek zorunda hiç değil.Yalnızca bone un dediği gibi nefret ettiklerimi zayıflatmak için hoşlanmadığıma oy vermeyi tercih ediyorum. Tabii herkes böyle düşünmek zorunda değil, ancak açık olan bir şey var ki; chp ye verilen her oy akp nin daha az çöreklenmesi anlamına geliyo.

Ancak böyle düşünmeyenler de kazanması imkansız olan ezik partilere versin diyorum, çünkü oy vermediğiniz zaman o vermediğiniz oya yumuluyolar, oy vermemiş olamıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...