Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 http://www.wired.com/images/index/2009/03/kumo_story.jpg Haber NEW YORK (Reuters) - Microsoft is testing a new version of its online search service internally under the name of Kumo.com, a spokesman for the software company said on Monday. The service is not yet available outside the company, but may eventually form part of Microsoft's attempt to catch up with Internet search leaders Google Inc and Yahoo Inc. The new service was unveiled in an internal memo sent by the head of research at the company's online services division on Monday. It did not provide details about the new features. "Kumo.com exists only inside the corporate network, and in order to get enough feedback we will be redirecting internal live.com traffic over to the test site in the coming days," said the memo from Satya Nadella. "Kumo is the codename we have chosen for the internal test." The memo was first made public on The Wall Street Journal's All Things Digital blog. Microsoft's Nadella reckons the company can put together a better search engine than those currently available. "We believe we can provide a better and more useful search experience that helps you not just search but accomplish tasks," Nadella said in the memo. "An explorer pane on the left side of results pages will give you access to tools that help you with your tasks." The Redmond, Washington-based company is struggling to catch up with runaway internet search leader Google, which is beginning to encroach on Microsoft's core software business. Last year, Microsoft made an unsuccessful attempt to buy Yahoo for $47.5 billion. Executives at both companies have left open the possibility of a deal or partnership involving only Yahoo's search business. (Reporting by Bill Rigby; Editing by Carol Bishopric and Anshuman Daga) Türkçe meali: Microsoft Google ve Yahoo'ya rakip olacağını, hatta onları geçeceğini iddaa ettiği yeni arama motorunun firma içi testlerine başladı. Merakla bekliyor; Google'ın Notebook, Calander, Doc, Maps ile birlikte kullanıldığını hatırlatarak (en azından ben sadece bunları kullanıyorum) Microsoft'un Windows Azure çıkmadan Google rakip falan olamayacağını ekliyoruz. Gerçi ücretine bağlı olarak Azure'da rakip olmayabilir, ama ücretsiz bir lite versiyonu da olacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 yahoo motor oldu zaten iflas edecek adamlar. microsoftu aramak için hiç kullandığımı hatırlamıyorum. arama motoru işini niye zorluyorlar ki google yönetiyor işte. gidin başka alana yatırım yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 adamlar pehlivan gibi yenilgiye doymadı.. bi öncekinde de "süper lam!" diye geldiler adını bile hatırlamıyorum.. "kumo değil kumho bilirim ben" şeklinde alakasız bi cümle ile bitiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Microsoft İ. explorer dayatmalarından vazgeçmediği sürece adam olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 kumo ne kadar kötü bir isim tercihi olmuş öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 İyi bir isim aslında ama Batı'da neredeyse kimse anlamını bilmediği için bir işe yaramıyor. Bulut demek japoncada. Cloud Computing olayı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 izzet de güçlü, onurlu, kudretli demek aslında. ama batıda bilmeseler bile, şey aslında buralarda bilenler bile iyi olmadığını kabul edeceklerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 googleı geçmek için çok cırmalamaları lazım. bi kere mantalite yanlış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Steve Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 To get a success, firstly Microsoft should delete the perception as "office guy". Because since late 80s, Microsoft always focused on businesses. Their most powerful products are business related products: MS Excel, MS Access etc. However, they forgot about the next generation. This generation is kept by innovative brands like Apple or Google. So, There is no chance for Microsoft to succeed in areas that are already captured by its more reformer rivals. Sorry Microsoft. We don't love you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Abi bu adamlar tech talk'a geldiler bizim departmana, o kadar gulduk ki orda olmanizi isterdim euheh. Bizim departmanda laptoplarin yarisindan fazlasi mac, geri kalani da isletim sistemi olarak linux kullaniyor. Simdi ilk olarak Silverlight diye bisey cikardi Microsoft, iste ove ove bitiremiyo anlatiyo da anlatiyo calisanlar sunumda falan. 1 saatlik ovgu sonunda biri el kaldirdi soru sormak icin, soru su: "So it's like Flash?" Ondan sonra adamlar start up labs'in cikardigi Mesh midir nedir o programi gosterecekler, internet explorer'da aciyorlar tabi, resimler yuklenmiyo euheuhe. Biz aglicaz artik, kadin dedi alala niye bole oldu ki? herkes tek bi agizdan: "Use a decent browser" Neyse tech talk bitti, adamlar odul dagitacaklar iste resume verenlere, vista ultimate, rockbank, office for mac falan filan var. Vista kazanan adam kufretti zaten, gitti aldi geldi. Sonra sira office for mac'e geldi boyle salon bi kipirdadi. Developerlardan biri sordu: Yahu MS tech talk'ta mac kullanan olur mu ki zaten? Abi gormeniz lazimdi salonun yaridan fazlasi elini kaldirdi direk /facepalm bi andi ahaeuaeu Bicok urunden MS calisanlari bile hoslanmiyo. Ben ilk tur mulakatimda Vista'yi itin poposuna soktum ve kadinin hosuna gitti euhe, girersem de Ad Platforms'da calisicam, mac'im de benle beraber gelicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Office for Mac'i bilmiyorum da Wine kullanak ori. office kurunca update edemiyorsun, WGA hatası veriyor. Open Office 3 yeni office formatlarını allahtan kullanabiliyor da sorun olmuyor. Zaten Gnome office pazarında KDE'ye bariz bir üstünlüğü var. edit: bir de Ubuntu'ya ooo3 koymamak nasıl bir aptallıktır ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 KUMO'nun adını daha da kötü bir isim ile değiştirmişler. Bing! microsoft'un bu departmanlarında pek de yaratıcı adamları çalıştırmıyorlar di mi? bing ne allasen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 chandler bing ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Mikrosoft google' a rakip olamayacağını hala anlayamadı be. Google' ı da hiç sevmiyorum gerçi orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 dasaaa said: izzet de güçlü, onurlu, kudretli demek aslında. ama batıda bilmeseler bile, şey aslında buralarda bilenler bile iyi olmadığını kabul edeceklerdir.hahaha evet adı izzet olsun :) hatta kamil olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 abi ne garip yorumlar bunlar yaa =) "yahoo!" ne? "google" ne? "ubuntu" ne? yani uzar gider bu isimlendirme tartışması. marka olduktan sonra gayet de kabulleniyoruz. microsoft'un google'a rakip olmasına gelince. ne yani olmasın mı? kimse google'a rakip olmasın o zaman. peki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Olsun tabi rakip çıkması iyidir de, olmayı deneyebilir ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 ya bu işler böyle olmuyor işte. önce isim konusu Ractamainus bu konuda haklı. rakip olmak olmamak konusuna gelince, bugune kadar microsoftun yaptıkları ortada. kendine yarattığı kötü şöhret malum. Balmer'ın bütün microsoft çalışanlarına forwardladığı ve müşteri memnuniyeti konusunda Apple'i örnek göstermeside biliniyor. ama sorun şu bugün malasef Apple ve Google'da çok farklı yollarda gitmiyorlar. bügün googleın arabirimlerinden, uygulamalarından veya Apple'ın kullanışlılığından bahsedebiliriz. Ama aynı şekilde Microsoft GUI konsepti aşırmada olsa, bize aynı kullanışlılık, kullanıcı dostu arabirim konseptleriyle bu piyasaya geldi (bknz dos-windows geçisi) ama ne yazakki, google bugun adsense'te tekel durumuna yakın piyasa payı ile üyelerine feci şeyler iteliyor. kimin sitenizde ne yapmış göstermiyor, kim neye tıklamış, neyden ne kadar kazanmışşsınız raporlamıyor. bunun açıklamasıda, googleın adsense teknolojileri arkasındaki know-howın ortaya çıkmasını istememesi. buda bizim gibi adsense kullanıcılarına, performans açısından kötü yansıyor.. apple bugün AppStore'da farklımı? kafasına göre app alıyor, bir bakıorsunuz tonla application var storada crash reportlari havada ucuran ama apple amca kafasina göre, çalışan uygulamarı this application crashes diyip rejectliyor. açıp core dumplari inceliyorsunuz hiçbir şey yok, kullanılan test sistemindeki libraryler çakışıyor.. apple beğendiğini aliyor beğenmediğini rejectliyor tamamen kafasına göre.. heleki birde böyle güzel bir platform için objective-c'yi itelemeleri.. devşirme bir dil üstüne birde ne syntax tutarlı değil. bugune kadar microsoft hep ittirmeleriyle geldi ve bu kötü reputationi yaratti, şimdi google, apple aynı yerden durmak yok yola devam tadındalar. şunu demeye çalışıyorum, bunlar çokda farklı konseptlere sahip değiller, bir şekilde IT piyasasına kullanışlı, kullanıcı dostu yazılım ve donanımlarla girip, büyüdüklerinde ellerinden geldikçe kullanıcılara birşeyler iteliyorlar, zorluyorlar.. sonuçta aynı ticari amaçları güdüyorlar, farkları yok, bu durumda daha iyisini yapılamaz,rakip olamaz diye düşünmüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 google ı sevmediğimi önceden belirtmiştim zaten. Sebebi de yazındakinin aynısı :) . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 ben cok sansli bi adamim search+alisveris kisminda calisicam ve direk release e denk gelicem galiba, yazin guzel bi release'de payim olmasi olasi. kumo'dan iyi ama hala kotu bu arada bing ismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Eğer yasak değilse nasıl olduğunu anlatsana biraz Penth. Ama yasaktır her halde :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 kumo fena değilmiş de bing çok kötü be. hoş gerçi google ve yahoo da ilk duyduğumda zayıf gelmişti ama bing the one bing to bind them all derecesinde kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 @Penth, dikkat et, mac'le gidip ertesi gun kapidan giremeyebilirsin, gozumun onunde kovuldu birisi bu nedenle. @bonesoul, soylediklerine katilmakla beraber, bence buyuk bir hatayi duzeltme ihtiyaci duyuyorum. dos-windows gecisi, microsoft icin bir yuz karasidir. Bu isin iyi yapilmis ornegini bu gun bircok GNU/Linux distro'sunda gorebilirsin (Mint, Ubuntu vs). Isin icine GUI eklemek, komut sistemini ise yaramaz hale getirmek olmamali; bunun sikintisini microsoft hala cekiyor. Soz verdigi kernel/window-manager ayrimini hala gerceklestiremediler mesela. Gerceklestirmek istemiyor da olabilirler tabii ki. Ister yapilamiyor diyin ister yapilmiyor, sonucta boyle bir seyi uzun suredir ortaya suremediler ve windows kullanicisi dos-windows arasina sikismis durumda. Ben buna basarili gecis diyemem. Google'a rakip mi geliyor? Google Search boyle copluk haline gelmeye devam ettikce birakin Microsoft'u, Yahoo bile tekrar canlanir. Google'in arama motoru hic de iyi durumda degil; aranan seyi sayfalar sonra gosterme sorunu sikca ortaya cikiyor. Sadece bu da degil, reklamlardan dolayi insanlar aradiklarini bulamamaya basladilar. Acikcasi su arama motoru 20.yy'in bize biraktigi bir tarihi eser konumunda. Cok daha akillisi, ise yarari sunulmali ki sunulacaktir. Onumuzdeki 4-5 yil icinde goruruz. Ha bu muhtemelen Microsoft olmaz; onlar emin adimlarla yurumeyi severler; o kadar yeni elemani bir anda almazlar ama mutlaka 21.yy'a yakisir bir arac cikacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 yahu rekabet bu işin doğasında var. bunu tartışmamız bile abes aslında. bu arada microsoft, bir süredir powershell ile komut sistemini iyileştirmeye çalışıyor aslında. server 2008 ile powershell 1.0 geldi.. win7 ile de powershell 2.0 geliyor. komut satırından script yazılabiliyor vs.. hani bu haliyle belki hala linux'a yetişememiş olabilir (bu konuda net bir bilgim yok, powershell'in yetenekleri nelerle sınırlı bilmiyorum) ama yine de bu çok iyi bir gelişme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Powershell'i bilmiyorum ben de ama Linux geçmiş olsa bile önce bunu insanlara kabul ettirmesi lazım. Adı çıkmış command line yok diye inmiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar