Buyse Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 zorunlu askerlik haber said: Önce 'Şehit oldu', soruşturma sonunda da 'Kendisini askerliğe elverişsiz hale getirmek için vurunca öldü' denildi. Aileden 20 mermi parası istendi.. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 6 ay önce 'şehit oldu' denilen ve Şanlıurfa'da düzenlenen askeri törenle toprağa verilen jandarma komando er Ali Yüksel'in (20) baba ocağına ikinci kez ateş düştü. Yüksel'in ölümüyle ilgili 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucu aileye tebliğ edilen raporda, er Ali Yüksel'in 'Askerliğe elverişsiz hale gelmek için kendini yaraladığı ve daha sonra öldüğü' ifadeleri yer aldı. Acı olayın ardından 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, soruşturma başlattı ve rapor Şanlıurfa'nın Vergili köyünde çiftçilikle uğraşan aileye 2 Şubat'ta tebliğ edildi. Raporda, inceleme ve tanık beyanlarından Yüksel'in, mevziden ayrılarak dere yatağına doğru uzaklaştığı, orada askerliğe elverişsiz hale gelmek maksadıyla, taşıdığı silahı kullanarak, kendisini sol göğsünün üst kısmından bitişik atışla yaraladığı, bu durumu gizlemek için de 2-3 el ateş ettiği, yaralanması sonrasında seri atımda ateş ettiği belirtildi. Raporda, "Meydana gelen hazine zararının tazmininin gerekip gerekmeyeceğinin belirlenmesi için Jandarma Komutanlığı'na yazılmasına karar verilmiştir'' denildi. BABANIN İSYANI Baba Hüseyin Yüksel, "Bizi ziyarete gelen yetkililere 'vatan sağ olsun' dedik. Eşim birkaç gün sonra kalp krizi geçirdi. Acımızla yüreğimiz yanıyor. Şehit değilse neden tören düzenlendi? Ben oğlumu kaybetmişim, devlet benden 20 merminin parasını istiyor'' diye yakındı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 biraz daha yazasim geldi rusyanin donanmasini koycak yeri yok ukranyada kaliyo karadenizdeki gemileri bu adamlar nasil istanbulu ele gecircek diyer yandan batililarin rusyana yakrsi iyi pilanlari var kadife devrimini duydunuzmu onu gerceklestirlenlerin biri batiya gidip rusyayla nasil savascagini anlatti kisacasi nuklearsilahdan daha guclu bi silah var cok kusursuz adida DEMOKRASi ve batililar rusyaya karsi nasil kulancagini cok iyi biliyorlar herifin dedigine gore putin e saglanan halk desteki kisa surede geritepebilrimis ve bunu sagci patrilerce kulanilabilinecekmis neyse bu arada bunlari diyen ben deyilim George Soros dur belki taniyaniz vardir seversiniz siz bu adami kesin :) bide link verem http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetalt/10044.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 @buyse Münferit olaylarla gelmeyin,seversiniz siz bu lafı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 aslında haber ilgimi çekti koyacak yer arıyordum burdaki konu denk geldi :) ama yine de örnek örnektir di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 tabi abi örnek buldun mu verceksin hiç çekinmemek lazım. cengizhan solcularla konuşmuyorum ben kusura bakma :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Böyle iğrenç durumları geçtim,o askerlere köleymiş gibi davranılıyor,ondan sonra yok şanlı Türk askeri diye bağırıp çağırıyorlar.Dayak attığın,küfür ettiğin adamın ne şanı kalıyor ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 discipline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 oo trollenmeden yakalayamamisiz basligi ben de soyle bir katilim yapayim http://www.somethingawful.com/flash/shmorky/babby.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 sendemi uyesin o foruma ??? vaybe herkez goonswarm danmis bende laf anlatmaya calisiyom :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_size_of_armed_forces alirim bu dosyayi kafasina atarim ben bu adamin burasi avrupa deil isvicre hic deil dunya ordularinin en konsantre oldugu nokta burasi dunyanin en buyuk 8 9 11 ve 17 inci ordulari bu bolgede yanyana duruyor bu bolgede ole kolay bi sekilde isvicrelilestirme yapilamaz ne yazik ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Penthesilea said: oo trollenmeden yakalayamamisiz basligi ben de soyle bir katilim yapayim http://www.somethingawful.com/flash/shmorky/babby.swf bunu boneparta yapabiliriz belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=FvOqq3aP0iY lol yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 BonePART said: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_size_of_armed_forces alirim bu dosyayi kafasina atarim ben bu adamin burasi avrupa deil isvicre hic deil dunya ordularinin en konsantre oldugu nokta burasi dunyanin en buyuk 8 9 11 ve 17 inci ordulari bu bolgede yanyana duruyor bu bolgede ole kolay bi sekilde isvicrelilestirme yapilamaz ne yazik kioha rusya ezmis lan amerikayi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bence nükleer işine girelim, orduya gerek kalmaz, bi düğmeye bakar olay, strateji mtrateji diyen herkes de rahat eder ooh =) o değil de ısrarla ırkçılık yapıp "ırkların karakteristik özellikleri"nden falan bahseden insanlar tutup bir de mazlumu oynamıyolar mı hastası oluyorum. adam en sonunda bi soru sormuş, bu soruyu da kimse sormadığı için sormuş. tartışırsın şöyle gereklidir şöyle gereksizdir diye, ne bileyim veriler sunarsın, teoriler üretirsin. ama ana bacı gitmek, hakaret etmek falan ne gereği var? adam gibi tartışılamayacak mı bu forumda? şimdi yazı hakkında düşündüklerimi yazsam biliyorum başıma bela olucak, bisürü saldırgan insana laf anlat dur, boşu boşuna vakit kaybı. bu topik vesilesiyle de söyliyim bundan sonra daha pasif bi kullanıcı olmaya karar verdim, çok tartışmak isteyen öm atsın konuşuruz uzun uzun. ha arada girer bi iki laf ederim ama öyle uzun polemiklere girmicem boşuna.. hatta geçen bi topikte fotoraf yapıştırma spam'i vardı sanırım o güzel bi taktik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu saptırma güzel kardeşim. Taraf demokrasi isteyenlerin gazetesi ya, o halde yanılıyor olamaz bu arkadaş. Değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 sg-1 said: Buyurun, merak ettim, ben sordum. Ordu lazımdır diyenlerin daha başka gerekçeleri varsa anlatsınlar, dinleyelim, öğrenelim. ehuehuehuehauhdsuahdjhajdhahdasjhdjalhssfddsfsfsdsf ne içiyorsa aynısını ben de istiyorum. bu mahlukatlar kendilerini fransada felan sanıyor garibim vah yazık. sanki avrupa'nın göbeğinde, sakin sessiz bir kasabadayız da, komşularımızla da tüm meselelerimizi halletmişiz, arada bir çay içmeye gidiyoruz felan da, gelmişler ordu kalkmalı mı kalkmamalı mı onu tartışıyorlar. bu zihniyette insanlar çok komiğime gidiyor. yok istila edermiymiş etmezmiymiş neymiş kendi aklınca birşeyler yazmış. savaşı şey zannediyor, atina halkı kalkacak gelicek istanbula, yoldan topladığı taşlarla saldırcak bize, biz de karşılığında sopalarla felan kavga ediceğiz. tabii muhakkak böyle olacak. nedense bunlar ortadoğu gibi karışık bir yerde olduğumuzun bilincinde değil. ortadoğuda filistin ve israil gibi saldırgan ülkeler yok, ortadoğuda terörizm yaygın değil, bizim başımıza musallat pkk bulunmuyor, amerika büyüp ortadoğu projesi ile bu bölgeyi ele geçirme planları yok, ırak ve afganistan ele geçirilip bir kenara atılmadı... ama oturup ordu kalksa mı onu tartışıyoruz... Acaba Avrupa ve Amerika başımıza bu bedevi kılıklı adamları propoganda yapsın diye özel olarak mı yolladı diye düşünmeden edemiyorum. said: Fakir bir devletin sırtından her yıl milyarlarca lira para Bu da ağızlarında sakız ettikleri birşeydir ama ordu masrafına gelinceye kadar neler neler var ordudah daha çok "devletin sırtına" yüklenen şeyler. en basitinden bu sevan nişanyan gibi adamlara ödenen paralar bile çok daha büyük yüktür ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 raw power said: Ülkemizde zorunlu askerliğin olmasının büyük bir nedeni de TSK'nın insanlara varlığını ve gücünü hissetirmek istemesi. oha ya Allah'tan bütün konuyu okumadım, ne inciler çıkmış aralarda, 1000 sf. tartışsak böyle insanlarla bi yere varamazmışız yani lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Apis said: Bu arada diyanet bütçesi lafı geçmiş. 2009 yılının kabule edilen bütçesine bakalım; Milli Savunma Bakanlığı -------------14 milyar 532 milyon TL. Sağlık Bakanlığı --------------------12 milyon 720 milyon TL. Tarım ve Köy işleri Bakanlı ---------7 milyon 591 milyon TL. Adalet Bakanlığı --------------------3 milyar 495 milyon TL. Diyanet İşleri Başkanlığı -----------2 milyar 454 milyon TL. İçişleri Başkanlığı------------------1 milyar 893 milyon TL. Başbakanlık -------------------------1 milyar 853 milyon TL.* Çevre ve Orman Bakanlığa ------------1 milyar 242 milyon TL. Ulaştırma Bakanlığı -----------------1 milyar 155 milyon TL. Kültür ve Turizm Bakanlığı ----------1 milyar 5 milyon TL. Dışişleri Bakanlığı -----------------816 milyon TL. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ------709 milyon TL. Sanayi ve Ticaret Bakalığı ----------639 milyon TL. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı -467 milyon TL. Bence diyanet gayet yüksek bir yerde "laik" devletimizde. Bakanlıkların çoğunu açık ara sollamış. Tabii ordunun bütçesinede bir "yuh" çekilmesi gerek. Bütçenin 1/3'üne yakın bir para alıyor. Bu kadar olmamalı. Daha düşük bir bütçe ile daha profesyonel ordu kesinlikle bugünkünden daha iyidir. Toplam asker sayısının üstünlük olduğu devir 50 sene kadar önce bitti. *Bu ilginç çünkü buna MİT, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu gibi Başbakanlığa bağlı kurumlar bu rakamın içinde değil. Nereye gider bu kadar para? Edit: Kaynak CNN Turk hakketen neler varmış ordudan önce para harcanan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 turkiyenin gunah borcunu kapatir lan butce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Orduya verilen para bu coğrafyada gereklidir.Orduya verilen para unakıtanın tayyibin cebine veya bunların oğullarının ticaret sermayelerine filan gitmiyor.Hortumlanan paralar ve orduya verilen paranın ufak bir kısmı alınıp başka şekillerde değerlendirilse çok daha iyi durumda oluruz o ayrı konu. Bazı kişilerin orduya saldırmalarının gereksiz görmelerinin tek sebebi ise Atatürk ekolünün mirası olması ve bizi koruyan köklü bir organizasyon olmasıdır. /Edit Abso "Fakir devletiz ne gerek var" filan geçiniz bunları evet süper bir güç değiliz ama şu hortumlanan paralar ile çok güzel bir kaynak oluşturulabilirdi.Ordunun az para alması ülkenin ağır sanayi üretimine başlaması veya askeri sanayi üretiminde çağı yakalaması ile alakalı.Askeri sanayi anlamında tübitak verimli çalışıyor sanırım.Bu konuda pek bilgim yok ama en azından 2-3 şey görünce umutlanıyoruz. Kurtuluş savaşından öğrenmemiz gereken önemli şeylerden birisi eğitimli okumuş insanları savaşa en son birlik olarak göndermek ki çanakkale de ölen kişilerin hepsi okumuş yazmış kişilerdi belimizi doğrultamamızın sebeplerinden biriside belki budur.İkinci olarak da ordu gereksinimlerini eksik etmemek.Kurtuluş savaşında atacak mermimiz yoktu sefalet içinde savaştık.Kurtuluşdan öğrendiğimiz en önemli şey ise memleketimizde bir çok satılık adam olduğu dini bir rant aracı görmeyen gerçek nur yüzlü müslüman büyüklerimizin savaşa bizimle birlikte katıldığı,rant amacı güden batıya bağlı yobazların ise "Mustafa kemal dinsizdir" diye fetva vermesi ve halkı kurtuluş organizasyonundan caydırmasını bu ülke hiç bir zaman unutmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 şu memleketteki herşey atatürk mirasi sadece ordu değil ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 yok, hepsi allah vergisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Ordu personelinin şu anda sahip olduğu kültür atatürkden miras kaldı ve değiştirilmesi olanaksız. Bu durumda olmamızın sebebi atatürkün kültürünün düşüncelerinin ve amaçlarının herkese tam anlamıyla orduya kaldığı yoğunlukta kalmamasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Buyse said: şu memleketteki herşey atatürk mirasi sadece ordu değil ki? içi boşaltıl(a)mayan tek mirası desek olucak sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 valla aslında şu 28 şubat dönemindeki yaş kararlarıyla bu düşüncede olmayan subayların tasfiyesinden sonra ordu bu homojen yapısına kavuştu. ondan önceki dönemlerde bir çok fikirde hatta bugün dinci olarak adlandırılabilecek üst düzey komutanının olduğunu biliyoruz tarihi bilgimizden. ordunun bu yapısı son 15 20 yılda oluştu çoğunlukla. bu da böyle bir tespitim olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar