Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mutlu ol bu bir emirdir

Mille

Öne çıkan mesajlar

Ben bu videonun iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Tarihte böyle bir olay varsa bilen göstersin. Ben yok diye biliyorum.

İnkılapçılık zihniyeti kötü gösterilmeye çalışılıyor bu videoda.

+ hayır Atatürk'ün işi yok milletin evindeki müziğe asker gönderecek. Askere de düşman etmeye çalışıyorlar adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet Koç'a eyvallah da başta sonda ideolojik laflar falan, inceden bi uygulamalara ayar vermeler falan. Pek hafif bakamadım yani videoya.

"Yaşam tarzlarına müdahale eden rejimler tuhaf"mış. Kusura bakma da senin yaşam tarzın ve kültürün ilerlemeyip 600 sene geride kaldıysa ve değerlerin mağarada yaşamaktan geçiyorsa hiç de tuhaf olmaz o müdahale.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün radyolardaki alaturka müziğe getirilen yasaktan sonra bir fasıl ortamındaki sözü..

“ne yazık ki benim sözlerimi yanlış anladılar. şu okunan ne güzel bir eser. ben zevkle dinledim. sizlerde öyle. ama bir avrupalıya bu eseri böyle okuyup zevk vermeye imkân var mı? ben demek istedim ki, bizim seve seve dinlediğimiz türk bestelerini onlara da dinletmek çaresi bulunsun. onların tekniği, onların ilmiyle onların sazları, onların orkestraları ile çaresi her ne ise, mesela ruslar ne yapmışlarsa. bizde türk musikisini milletlerarası bir sanat haline getirelim. türk’ün nağmelerini kaldırıp atalım da sadece batı milletlerinin hazırdan musikisini alıp kendimize mal edelim, yalnız onları dinleyelim demedim. yanlış anladılar sözlerimi, ortalığı öyle bir velveleye verdiler ki bende bir daha lafını edemez oldum.”
Sosyal ağlarda paylaş

zerre iyi niyet, komedi falan filan yok amac belli.

sen o entel saclarinla sacma sapan filmlerini nasil cekecektin acaba batililasma sureci olmasaydi? her devrimin eksileri artilari olur.

turkiye'deki azinliklar dersi almistim universitedeyken, hoca ve sinifin 95% i sinan cetin gibi tiplerdi (sabanci sps). adamlar itin poposuna soktular devrimleri boyle yonlerini ele alip. diyorum allaskina bi alternatif onerin, cevap yok. bi allahin kulu bi alternatif oneremedi.
Sosyal ağlarda paylaş

olay gerçek bu arada. zamanın kültür bakanı sanırsam yasaklıyor radyolarda klasik türk müziği çalınmasını, hatta sadece klasik batı müziği çalınmasını istiyor. 1 yıla yakın devam ediyor bu yasak.

Atatürkün de olduğu bir fasıl ortamında ünlü bir halk ozanı (adını hatırlayamadım şimdi.) selanik yöresinden şarkılar fln çalıyor, atatürk'te duygulanıyor tabii ki. Bizim ozan'da paşam keşke bu türküleri radyoda herkes dinleyebilse diyor. Atatürk'te bunun üzerine yarın git radyoya şarkılarını türkülerini çalmaya başla, biri bişi söylerse benim gönderdiğimi, radyonunda halkın radyosu olduğunu söylersin diyor.
Böylece de yasak bitmiş oluyor haliyle.

Özetle yasağın atatürk'le bir alakası yok, zamanın batılılaşmayı başka tarafından anlayan bakan ile alakası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

sen o entel saclarinla sacma sapan filmlerini nasil cekecektin acaba batililasma sureci olmasaydi? her devrimin eksileri artilari olur.

bide artibir de benden ama.Diyemeyiz bisey sorsan 'utanmadin mi?' diye 'E Ataturk hur ifade icin yapmadi mi devrimi?' der.Gerci sinan cetindende ne beklersin 'bi kadraja kac meme sigar' temali bir film yapan bi insan sonucta
Sosyal ağlarda paylaş

bir dk için durup atatürk e karşı yapılmamış gibi izleyin

en azından müziğin keyfine verın
bağlamayla efsane oluyormuş yaw, 2 sn da söz uyarlayıp sonra bizim şarkıya geçiş filan

mizah abartmak biraz da çarpıtmaktır yani bu klip te levent kırca - olacak o kadar parodilerinin görüntü kalitesi iyi olan versiyonu başka bişey deil

kusura bakmayın da müzik için resmi devlet politikası uygulamaya çalışmak bu klipten daha beterlerini hakeder

said:
olay gerçek bu arada. zamanın kültür bakanı sanırsam yasaklıyor radyolarda klasik türk müziği çalınmasını, hatta sadece klasik batı müziği çalınmasını istiyor. 1 yıla yakın devam ediyor bu yasak.

said:
sadece batı milletlerinin hazırdan musikisini alıp kendimize mal edelim, yalnız onları dinleyelim demedim. yanlış anladılar sözlerimi, ortalığı öyle bir velveleye verdiler ki bende bir daha lafını edemez oldum.

----

said:
ne yazık ki benim sözlerimi yanlış anladılar. şu okunan ne güzel bir eser. ben zevkle dinledim. sizlerde öyle. ama bir avrupalıya bu eseri böyle okuyup zevk vermeye imkân var mı? ben demek istedim ki, bizim seve seve dinlediğimiz türk bestelerini onlara da dinletmek çaresi bulunsun

ama bunu sevmiyorum bize güzel geldiği için dinliyorsak bırak o bize özgü kalsın, orjinalini, güzel olanı, bir anlam ifade edeni niye bozalım

klasikte değil ama pop ta aldık batının teknolojisini, güzel şarkılar yine güzel, kötü şarkılar yine kötü, eskiler de olduğu gibi güzel
Sosyal ağlarda paylaş

sinan çetin mi?
salih memecan'ın yönetmen versiyonu.

atatürk yapmışsa eğer, bi bildiği vardır, nedenini nasılını iyi sorgulamak lazım.

sonuçta o dönemde sadettin kaynak diye mükemmel bir sanatçı da yaşadı, eserleri bugüne geldi, nasıl yasak bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Aynen katılıyorum.

Penthesilea said:

turkiye'deki azinliklar dersi almistim universitedeyken, hoca ve sinifin 95% i sinan cetin gibi tiplerdi (sabanci sps). adamlar itin poposuna soktular devrimleri boyle yonlerini ele alip. diyorum allaskina bi alternatif onerin, cevap yok. bi allahin kulu bi alternatif oneremedi.

Ordaki triplerinide böyle açıklıyorum şahsen:

Apis said:
Cumhuriyete, devrimlere, Atatürk'e çamur atmak daima bir prim etmenizi sağlar bu memlekette "aydın" iseniz.

Bu böyle gelmiş böyle gider.

Bizde de var/vardı böyle insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ataturke saldirip tepki cekmemenin 4 yolu var

1-)ittihatci zihniyet, ittihatcilar vs vs diye kullanip enver pasanin icraatleri ustunden saldirmak

2-)ataturk ile alakasi olmiyan seyleri ataturke maledip (ataturk ilke ve inkilaplari ve bu muzik yasagi misal) onlara deli gibi saldirmak

3-)sabetay, yahudi, nonos vs (bu madde muslumbord ad hominem kitabinin bri ve tek nolu maddesidir bu arada)

4-)ataturk un ince bir anlamda kullandigi laflari carpitip saldirmak ve alay etmek (ne mutlu turkum diyene bir kalsik oldugu gibi "hititler de bu topraklar ustunde yasamadimi? o zaman onlarda bizdendir ve turktur" gibi turklugu etnik bir kokenden cok bir kultur bagi olarak gosteren bir cumleyi ahahaha kafatasci bak herkes turk diyo vs vs)

nufus cuzdaninizda enginar yaziyorsa bu 4 madde disinda yaratici bri sekilde aksam yediginzi karpuz uzerindende ataturk e laf sokmaya calisabilirsiniz misal

"karpuz cekirdekleri cok tuhaf hepsi birbirine benzesede ustundeki lekelerden ayriliyorlar ve karinca gibiler ama arada beyaz bircekirdek cikip siz butun siyah cekirdekler lekelerinizi silin ve ayni olun diyor beyazligindan utanmadan"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...