Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akp zamanı ....

logcupasa

Öne çıkan mesajlar

Halkın çoğunluğu sığken ve sığ yaklaşırken ben neden sığ analiz yapmamalıyım? DSP'de AKP'deki kadar "ev ev dolaşıp ikram yapan hanımlar" yoktu değil mi? Bu ablalar dayak yedi hatta güneydoğudaki şehirlerin birinde.

cengizhan66 said:
yuh adam hala demokrasi yok diyor o zaman nerden geldi 47% ???

Kömürle ikramla buzdolabıyla chp=atesit akp=din söylemleriyle kandırılan halk seçti akp'yi. Böyle kandırılan bilgisiz cahil ortamlardaki düzene demokrasi denmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Batılıların zamanında yaptığı müzik devriminin en önemli unsuru müziğin polyfonik olması yani çok sesli müzik olması ile alakalı.Klasik müzik buradan gelişti ve hala en güzel örneklerini dinliyoruz.

Bizde ise güzel bir ney albümü indirseniz bile görürsünüz ki orjinal anadolu bestelerinde çok sesli müzik yoktur ney bir ses tonuna iner arka planda başka bir ney başka bir ses tonundan çalmaz mevcut olan ses biter ardından başka bir ses başlar.

Demokrasi de çok sesli bir müziktir.Bizde gerçek anlamda çok sesli olma kültürü ne zamandan beri var?Bunu da bir araştırmak lazım.Günümüze baktığımızda demokrasiyi çok sesliliği herkesin görüşüne saygı kültürünü siyasilerin bize gürültü olarak verdiğini görüyoruz.Çünkü çok sesliliğin ne olduğunu kendileride bilmiyor hiçbirimiz bilmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
said:
12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.

said:
45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLMAKTAN KORKTU...

saçma olmuş bu, çok çelişkili.

hristiyanları ve kiliseleri öcü gibi görmekten ne zaman vazgeçeceğiz acaba.

hani kiliseleri öcü gibi gösteren insanlar bir de laikliğin korunmasını ve atatürkçü olduklarını iddia ediyorlar ya, ona sadece gülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini engellemek içi kullanılır.

demokrat parti iktidarıyla ülkemizde bir kömünüst korkusu tutturdular gitti öylece.
ne yani, komünüst olunca ne oluyor, terörist mi oluyor bunların hepsi?

ha bi de kümünüstler girmesin diye %10 barajı koyuyorsun da, faşist, ırkçı, mandacı akp gibi partiler meclisin %50'sini alıyor. çok daha iyi bir durum yani bu?

said:
Bugün AB ülkelerinde de baraj uygulaması vardır. Bilmeden saçmalamayın.

vardır, iyi güzel de, %10 gibi uçuk şeyler olmaz bunlar, %2 ortalamaladır. ama biz halen %10'da ısrarcıyız. Düşün, 80 milyonlük ülkenin 7 milyonunun söz hakkına sahip oluyorsun ama meclise giremiyorsun. çok mükemmel bir yönetim şekli bu...

said:
Ayrıca her ideoloji için parti olsaydı milyon tane parti olurdu. İlla senin kafandaki ideolojiye oy vereceksin diye bişey yok. Dünya lideri Amerika'da 2 parti kapışır mesela.

Yani Dünya lideri olunca en düzgün işleyen demokrasiye mi sahip oluyorsun?
Bu da iyiymiş.

Demokrasinin olayı senin kafana en yakın partiye oy vermektir, burası doğru.
Ama Seçme ve seçilme hakkı denen şeye, farklı görüşlere sahip partilerin açılmasıdır. Ki demokrasinin güzelliği burda yatar.
Örneğin %20-30 oy almış iki parti koalisyonla iktidar kurdu diyelim, %3-8 oy almış küçük partiler de o mecliste muhalefet yapar. Bu çok seslilik ile ülkedeki yanlışlar ve hatalar daha çabuk gündeme gelir ve giderilir. (Biraz ütopik oldu belki ama amaçlanan budur diyelim...)

ABD'nin durumu çok da iyi değil zaten. 2 main parti'nin toplamda %90'ın üstünde oy alması, diğer partilerin %1'in altında oylar alması demokratik bir ülke için çok da mükemmel sonuçlar getirmiyor.

kaldı ki ABD'deki o partiler bile sürekli parti lideri değiştiriyor.
Bizimkisi gibi bir kere başa gelince sonuna kadar o partinin lideri olarak kalmıyor (CHP, AKP, RP, MHP hep böyle)
Sosyal ağlarda paylaş

nedir bu komunist korkusu yani komunist biri millet vekili olsa halk onu secse bu demokratik birsey olmuyomu ??
demokrasi halkin birbirine dayatilmasimi zorlanmasimi yoksa secmesimi?
bu nebicim istir arkadas iste hep chp li fasitlerden cikiyo boyle seyler(td)
sirf chp millet vekili cikarmasin diye akp ye oy veresim geliyo boyle gibiler yuzunden
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
abi eğitimi gözünde büyütmüşsün bence sen
4 sene 6 sene bi meslek okuyosun
budur yani
attan deve bişi yok
dişçi oluosun
mimar oluosun
vs
bu kadar
ÜNİ OKUMAK ENTELLEKTÜEL OLMAK ANLAMINA GELMEZ

ünideki profesörler silme gerizekalı olabiliyor.

IQ dediğin öyle kolay birşey de değil, bir bakarsın ilkokul terk çöpçü, 10 üniversite bitirmiş senden daha yüksek IQ'a sahip çıkar, apışıp kalırsın.

Halkın bilinçlendirilmesinden yanayım,
ama bu iş IQ testi veya üniversite şartı ile olacak birşey değil.

Breedan'ın dediği gibi üni okumak, entellektüel olmak anlamına gelmez.

Profesörün asistanından daha zeki ve daha kültürlü olması gibi durumlar %100 kesin değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:
siz hâlâ türk halkının çoğunluğunun demokrasiye adapte olabileceğini mi düşünüyorsunuz?

iki sçim üst üste akp ye oy veren bazı insanlarla konuştum bu son seçimden beri.. bunalrın bir kısmı ikinci seçim gelirken "elim kırılaydı da vermeseydim" diyor

istanbulda durum böyle.. çevremde bulunan bu insanlara neden ikinci kere oy verdiğini sorduğumda "ekonomi iyi dediler daha iyi oalcak dediler verdik" sonrada "şimdiki seçimde vermeyi düşünüyormusun?" diye sorduğumda "artık vermem etrafımdaki işsiz sayısı artınca bir sorun var demeye başladım" dediler tabii bu çok kısa bir özet oldu

peki diyarbakırda 8/8 yapan akp nasıl yaptı bunu?
aşiret liderlerini bilrisiniz.. bir köy toplumu vardır bu aşiret reisleri bu köyleri kontrol eder "şuna oy vereceksin" dendiğinde verilir. hatırlıyormusnuz o bölgelerde okuma yazma bilmeyen "oy sahibi" vatandaşlar nasıl oy verdi? belirli uzunluklarda kesilmiş iplerle.. işte bu güçlü aşiretler aynı şekilde doğduğu toprakta eğitim alsın diye kurulan halk evlerini kapanmasına neden olmuştur nedeni de okuyan öğrenene ve bilinçleren köylünün toprakda çalışmak yerine sanayi işçisi olmaya başlamasından aşiret reisi diyor "bu köylü gittikden sonra kim toprağı işleyecek (bana para kazandıracak)" tabii o köylüler karın tokluğuna çalışyıor çünkü aşiret herşeyelrini karşılıyor.

doğu ve güney doğudan manzara da bu

batıda kulaktan dolma söylemlerele oy veren vatandaşla doğuda "ip" usulüyle oy veren arasında pek bir fark yok

-bir toplumdaki oy hakkına sahip vatandaşların %80 den fazlası futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsa

-"oy bilinci" diye bir olgu henüz oturmadıysa

o toplum dekmokrasiyi nasıl hazmedebilir?

avrupa lkelerinde de "amele" "ırgat" "sürü çobanı" var ama onlar en azından bir partiye enden oy atacaklarını çok daha iyi biliyorlar o ülkelerdeki bu "ameleler" "ırgatlar" ve "sürü çobanları" ekonomiyi bizden daha iyi biliyor ve ellerine geçen paranın değerinin daha çok farkında çünkü onlar bizden daha çok okuyor bizden daha çok şeyi takip ediyor işte o ülkenin ilkokul emzunu bile bizimkinden daha bilinçli yetişiyor çünkü oradaki çocuk yetiştirmek ezbercilik yapıp mezun etmek yerine bilinçlendirme üzerine dayalı

10 senede eğitim sistemimiz nereye geldi?

peki 30 yılda toplum bilincimiz nereye geldi?

türkiyenin ekonomisi için çok uygun bir terim buldular "rant ekonomisi" diye bu ekonominin içeriği amca-dayı-hala-kayınço kayırmasıyla ortada.

hangi ülkede 10 kişilik personelin çalıştığı il tarım müdürlüğüne 5 çaycı birden alınıyor?

bırakın demokrasi bilincini toplum olmanın bilinciyok bu ülkednin insanında.. daha ne demokrasi bilinci..

göreceksiniz akp ye yine oy verecekler ve akp bu yerel seçimlerden %60 gibi bir rekorla çıkacak

yakın bir gelecekte bu yöneticiler etrafına yedirdikden sonra kalkıp yurtdışına gidip yerleşse bu ülke ne olacak? kimden hesabını soracağız? başı kesilmiş bir tavuk gibi açlıktan ölene akdar avare dolanacakmıyız? ne olcak yani?

hadi oldu diyelim, ben buraya yazdığım bu satırlarla kalacağım sonra ben de ceketimi alıp giderim sorna türkiye benim için bir ev değil sadece bir tatil yöresi olur.. ne kadar üzülüyorum şu konularda ve "demokrasi"nin arkasına sığınarak bu insanların savunulmasına ne kadar kızıyorum..

bilinç yoksa demokrasi de yoktur haberiniz olsun

BabacumMostors işi çok güzel anlatmış. Her dediğine katılıyorum.

Aşiret reislerinin 1000 kişi adına oy kullanabildiği ülkede demokrasiden bahsetmek çok güç.
Birey olarak oy kullananların da pek bilinçli olduğundan bahsedemeyiz. Birkaç üniversite bitirmiş profesör bile demokrasi ve oy nedir bundan bihaber oluyor.

Eğitimin ezberci olması bunun başlıca nedenlerinden biri.

Aydınlarımızda da suç var, halkı aydınlatmaktansa, mandacılık oynamayı ve paralarıyla avrupada tatilcilik yapmayı tercih ediyor.

Halka soruyorsun, "elim kırılasaydı da vermeseydim" diyor.
Ama ertesi seçime 10 milyar'ı görünce "aa vereyim, hemen vereyim" diyor.
Bu döngü böyle devam ediyor...
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:
nedir bu komunist korkusu yani komunist biri millet vekili olsa halk onu secse bu demokratik birsey olmuyomu ??
demokrasi halkin birbirine dayatilmasimi zorlanmasimi yoksa secmesimi?
bu nebicim istir arkadas iste hep chp li fasitlerden cikiyo boyle seyler(td)
sirf chp millet vekili cikarmasin diye akp ye oy veresim geliyo boyle gibiler yuzunden

İlk yarı güzel de ikinci yarı çok besil olmuş.

CHP'yle ne alakası var yahu bunun.
Komik olma.
CHP barajı düşürelim diyor, dokunulmazlığı kaldırılarım diyor, AKP mualif oluyor, gelmiş faşist CHP yüzünden oluyor diyorsun :D

Şekil 1.A, bilinçsiz seçmen nasıl olur, güzel bir örnek.

Ha bir de şey var,
"Deniz Baykal iktidarken halka çile çektirmek için ekmeği karneyle dağıtıyordu" masalı.
Bir de onu de tam olsun :D

GEd said:
loserz said:

007 arkadaşım, bir ulusalcısın ve ulusalcıların tipik özelliklerinden biri olan "yalan söyleyerek yada atarak dünyayı kendi istedigine göre manipüle etme" nin tipik bir örnegini sergiliyorsun.

Seçim seçeneklerinin devlet tarafından belirlenmedigini şimdi ögrenmiş oldun.
Kendini enayi yerine koydun ki, sanırım burası dogru, ama bu kadar enayiyiz anlayın artık derken de tipik ulusalcı özelliginden biri olan "herkeze tepeden bakma,dogruları komploları herkezden önce görme" özelligini de göstermiş oldun.

Sonuç olarak argümanını dayandırdıgın bilgiler komple yanlış.bu yüzden argümanın da komple yanlış.

Her mesajında ahmet ulusalcı ,mehmet ulusalcı
pis yalancı, tipik özelliği bu ....uzar giden listen

Valla X senedir buradayım bu güne kadar mesajları beni rahatsız eden ilk kişisin bravo,gerçekten bravo,çok sakinimdir ama sen demek öyle bir karaktere sahipsin ki sabır taşını bile çatlatacak cinstensin.

Başka bir şey yazdığını ben görmedim,bir tane farklı mesajın yok bu konulara.

ulusalcılığın ne demek anlamına geldiğini bilmediği için olabilir.
ya da vakit gazetesi okuyarak büyüdüğü için de olabilir.

50'lilerde kümünüst korkusu vardı, "the arch enemy is the commies!" dedirtirlerdi,
şimdi de anti-ulusalcılık politikası var.

adamlar ulusalcıları çingen kılıklı, faşist, terörist vs bellemiş durumda :D
Sosyal ağlarda paylaş

soyliyen arkadas chp li yav chp nin ne sucu var dicek olursan
programindada belli chp ayni zihniyetle isciyi kotuye kulanmaya hem fikirdir- isci dusmanidir
chp bayrakli bi kadini tartakliyip tukurmustur yani kadin dusmani
ve chp tek partili olsun sonraki olsun gecmiste goruldugu uzere ve simdide gorundugu uzere bi avrupa isbirlikcisidir
baykal genclere yatirim is olanagi sozu yerine kuran kursu sozu verek bi nevi gencligin dusmani olmustur chp
zaten olan biten cogu seydende chp sucludur bone

chp o kadar seye laf atarken saglik taki kısıntılara halkin en adi saglik saglamakta olan a hic ses cikarmamistir

ayriyetten
chp nin partisi tipki bi sirket gibidir hissedarlar ve zenginlerder olusur chp zenginin partisidir aslinda halkin deyil

iste bilincli bi secmen :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya akp iyi işler yaptı ama yaparkende sürekli devamı gelecek kötü izler bıraktı. en başta abd ile işbirliği ve ab'ye girmek için çabaları. halka kötü mâl oldu.

Ya türkiye zaten 50 sene sonra istesede istemesede süper güç olucak. daha ne kasıyor anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

tüm yorumları okumadım da bir şey diyecem. turkcell devletin şirketi değil ki özel şirket adam kimse ne kadar hisse satarsa satsın bize ne? bu konuyla ne alaka? cevap için konuya tekrar bakmayacam ama yazıyı hazırlayanların mantığına bir gönderme yapmış olayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Birader orada bir dolu şirket var niye Turkcell'e takıldın, Turkcell'de falan mı çalışıyorsun?

Soruna gelirsek ise Avrupa'da devlet stratejik sektörlerde (bankacılık, iletişim gibi) yabancıların egemen olmasına müdahele edebiliyor, böyle bağlayabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

camel sadece sunu soyliyim hana 10 yil kadar once televizyonlarda diyorlardi ya italyadan 20 ispanyadan 10 yil gerideyiz falan diye belki hatirlarsiniz(sanirim)
gecenlerdede italyadan 80 diyerinden 50 yil geriye gelmisiz yani 50 yil sonra onlardan 100 yil diyerinden 200 yil geride olcaz
ve bu ulkelerin ancak 500 yil sonra yakalicaz merak etmeyin
gelecekteki super gucler ve super guc kalacaklar
rusya
cin
hindistan
iran
usa
almanya
ingiltere
guney kore
hic biriyle tr yarsimaz kanimca
Sosyal ağlarda paylaş

bence de nedenmi acikliyim :)
simdi bi binada surekli herseye yaka capa bagiran efelik yapan biri dusun bide apartman yoneticisini dusun pek karsilik vermiyo
boyle bi durumda apartman sakinleri bagirip cagrani surekli sikayet edenimi tutar yoksa diyerinimi ??? (yani akp yi en azindan bizim memlekette boyle hem chp solcuyum diye gecindigi surece solcular asla ilerliyemicek :( )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...