Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gazete habertürk

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

haklı adam,neden türkçe karakter kullanılmıyor?
böyle olunca da "ne habersin ne türksün" oluyor işte.

esas komik olan senin "üstte çizgi var, u ü gibi görünüyor" demen. Buradaki

g harfi ile yapılan birşey yapılmış olsa anlarım da öyle birşey de yok,
deformeden neyi kastettiğini anlamadım,
ama sonuçta gazetenin adı bildiğin haberturk, yarı ingilizce yarı türkçe, "ne habersin ne türksün" yani. star'ın adını da aynı şekilde sevememiştim, ulusal gazete çıkarıyorsun, adı ingilizce, komik. aynı şey tv kanalları için de geçerli.

aman banane, herşeyi bitti de adı kaldı sanki, ciner'in doğan'a karşı rte ile ittifak gazetesi bu, umarım dönüp dolaşıp yandaşlar kervanına katılmaz.

Sosyal ağlarda paylaş

Şurdaki çizginin ü nün iki noktası yerine geçtiğini algılayamamak önceden dediğim gibi biraz yetenek ister. İlk bakışte nerde bu noktalar dediğin anda hayatında logo görmüş bir insan onu sonradan farkedebilir.

Bunlar da türk firmaları. Türkiyenin bir numaralı gsm op. u ü değilde u kullanıyor mesela. Kısaca bu logo tasarımı böyle diye , bunun kafa yapısı belli , vay anam vay söylemi komik geliyor bana.
Attached files
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben caferi çağırdım, bez getircek.

uluslararası arenada da pazara çıkmayı düşünen veya zaten sadece internet üzerinden hayatına devam eden kurumların ingilizce kelimeler kullanması başkadır, ulusal gazete, medya vs olmak başkadır. Bu ülkenin sesi, bu ülkenin sözcüsü olacaksan türkçe isim seçmek bence şarttır. kaldı ki, adamların orjinal ismi de habertürk değil ki, logoda oynama yapmış olsunlar. künyelerinde bile haberturk yazıyor. Zaten logoda da o çizgiyi ü'nin noktaları yerine koyarak görmek dünyanın en zorlama işlerinden biri olsa gerek, hani madımak'ı ergenekon yaktıydı ya, o daha olası, hani belki zaman makinesi felan gerçektir de geçmişe gidip yakmışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağır top almadılar gazeteye anlaşamadılar farklı bir yayın politikası ile devam edecekler ilk başta daha çok haber içerikli takılacaklar anladığım kadarıyla. Logo konusunda ki eleştiri komik... horizon'a tavsiyem yorumunu yapıp kaç yoksa kafayı yersin, laf anlatmaya çalışma.
Eski çıkan habertürk farklıydı o zaman arkalarında büyük bir grup yoktu şimdi arkalarında Turgay Ciner var kötü zamanlarda destek olabilir. 75krş'a satılacak maliyeti 74krşmuş. Böylelikle reklam almasa bile maliyetini çıkaracak gazete. Satıldıkça ve daha çok reklam aldıkça bu şekilde çok güçlenecektir. Şimdi daha yeni başladı şu aşamada desteklemek gerek tüm medya tek bir grubun altında olacak yoksa(lan ne devrik cümle kuruyorum yoda'nın izindeyiz kasdkaskd :S)farklı sesler iyidir başarılar dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Şurdaki çizginin ü nün iki noktası yerine geçtiğini algılayamamak önceden dediğim gibi biraz yetenek ister. İlk bakışte nerde bu noktalar dediğin anda hayatında logo görmüş bir insan onu sonradan farkedebilir.

Ne zamandan beri Türkçe alfabe algısında upuzun kelimenin alt çizgisi iki nokta olarak algılanıyor? Bu logonun Türkçe olduğunu algılayabilmek için kolpa yetenek gerekiyorsa kendi ismiyle çelişen bir hata var isimde bile düşün. Komik olan bu, bu kadar irdelemeye uzatmaya gerek yok. Logoda bile çelişki mantıksızlık var diyorum. Adamların imzası bile kendileriyle çelişkili yani olaya bak.

[bizeulasin.haberturk.com/]

Al işte Ü falan yok niye kasıyosun ki, bişeyi ölümüne ve haksızca savunan adamda iyi niyet aramam.

said:
Haberturk - Görüşleriniz

Normalde harfe takılmam ama sırf ölümüne gereksiz savunduğun için cevap veriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Anket yapsak Ü mü U mu diye ezici çoğunluk U der diye düşünüyorum. Çok da önemli değil bir harf de, demek istediğim kafa yapısı. Madem Türk diyeceksin neden Türkçe karakter kullanmıyosun..vs.

koskoca doktor adamsın, çoğunluğun düştüğü hataya mı düşeceksin. nç nç hiç yakışmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

u ü tartışması yapacak kadar rezilleşti mi bu forum ya?

o çizgi nokta olsun olmasın, değilmiş farz ederek sebepler çıkartayım size ilk akla gelen.

-internet sitelerinde ü yapılamadığı için u yapılıyor, haberturk.com o yüzden. ve bu gazete'de o internet sitesinin gazetesi.

-uluslar arası firmalar, genelde türkçe harf kullanmazlar mesajlaşmalarda harf'in gözükmemesi ya da değişik gözükmesi sorunlarını gidermek için.

yani hadi kafam girsin hepsine, turkse turk ee?
Sosyal ağlarda paylaş

Kafa yapısı kötü onu gösteriyormuş :).

007 ölümüne savunmuyorum , çok gereksiz saçma bir noktadan kel alaka eleştiri getirdiğini belirtiyorum. Logosu öyle diye sen bunların kafa yapısı kötü dersen , tam tersine sende art niyet aranır.

Firma var mesela ismi güven tıp , adamın heryerde logoları GVNTIP yazıyor. Bu adamın kafa yapısıo bozuk ondanmı böyle yaptı şimdi ne alaka.

He dersin logo çok amele olmuş anlarım. Ama kafa yapısı logo yüzünden bozuk dersen sana gülerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Kafa yapısı kötü onu gösteriyormuş :).

007 ölümüne savunmuyorum , çok gereksiz saçma bir noktadan kel alaka eleştiri getirdiğini belirtiyorum. Logosu öyle diye sen bunların kafa yapısı kötü dersen , tam tersine sende art niyet aranır.

Firma var mesela ismi güven tıp , adamın heryerde logoları GVNTIP yazıyor. Bu adamın kafa yapısıo bozuk ondanmı böyle yaptı şimdi ne alaka.

He dersin logo çok amele olmuş anlarım. Ama kafa yapısı logo yüzünden bozuk dersen sana gülerim.

şimdi kafa yapısı kötü lafını da çarpıtmayın. Orda komik olan şu: Ulusal gazetenin ulusal harf kullanamaması. Bence bu komik bi çelişkidir yani. İddianın baştan başarısız oması falan gibi bir şey.

öz Kamil Koç'tan daha komik bence, ama dediğim gibi bir harften zihniyeti eleştirmek sadece bununla sınırlı. Çelişki olduğu için yani. Ayrıca gereksiz uzadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
ü yü logo tasarımı olarak farklı şekilde yapmak nasıl bir kafa yapısına işaret ediyor ? Alkolmü almışlar tasarlarken ? "Logo tasarımı" Harflerin deforme edildiği logo hiç görmedinmi hayatında :). U türkçedir ayrıyetten.

oha öyle şeye "deforme Ü" diyorsan ben daha ne diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Duzgun kose yazarı olmaması kasıtlı yapılmıs bir olay eger tanınmıs bir yazar alınırsa gazetenin tarafsız kalma istegini deistrr manasında... ayrıca 75 kurus 5 gazete icin cok degil kanımca. farkettiyseniz şeriatcı-laik her yonden yazar var ama ne kadar boyle kalır bilmiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...