ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 düşününce geri saçma geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 "Vallahi Apo yu özledik" lafına sir den bir açıklama bekliyorum ben hala. Nasıl kıvıracak, nasıl yalanlar ve palavralar söyleyip masumane gösterecek merak ediyorum. Bir yolunu bulursa bende "vallahi hitleri özledim" diye şarkı yazıcam. Çok hümanist hitleri özledim ressam olanından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Yazılara mesajlara bakıyorumda burada türk kürt ayrımının ve hakaretlerin allahı yapılıyor ama salmışlar çayıra edası ile aynen devam ediyor kimseden gık yok (tu) Ahmet kayanın suçlu olduğuna ya da suç işlediğine dair bir belge gösterilmesini bekliyorum mahkeme kararı ile. Bu adam mahkemeye çıktı , beraat etti. Mahkeme sizin gerçek orjinal , suç işlediğini gösteren videolar veya resimleri bilmiyormuydu ? yoksa mahkeme de pkk lımıydı ? Şu konuları burada pervasızca hakaret ve küfür eden arkadaşlar kısa ve öz olarak bir açıklarsa sevinirim. Sorularımın cevaplarını zaten bilmiyorum varsayın ve lütfen bilgisiz birini aydınlatın. 10 Şubat 1999 da Ortaköy Princess hotelde Magazin gazeteciler ödül töreni gecesinde Ahmet kaya ödülünü alırken kürtçe bir şarkı için klip yaptığını ve bunu yayınlayacak yürekli insanlar olduğunu ve yayınlayacak bir televizyon istediğini söyleyince salonda kendisine ve eşi Gülten kayaya küfür ve çatal, kaşık, bıçak fırlatıldı.Orda bulunan kürt kökenli sanatçılar İbrahim tatlıses,Mahsun kırmızıgül ve Özcan deniz gibi bir çok sanatçı Ahmet kayayı yalnız bırakıp Serdar ortaç ve Reha muhtarın çağrısıyla sahneye çıkıp onuncuyıl marşını söyleyip Ahmet kayaya hakaret etiler.Düşündürücü olan Serdar ortaç daha sonra askere gitmemek için çürük raporu aldığı için askeri mahkemede yargılandı.Hürriyet gazetesi vay şerefsiz diye başlık atmıştı.Daha sonra Ahmet kaya yargılandı ve berat etti.1999 Haziran ayında Ahmet kaya yapılan tehtitler yüzünden Fransaya gitti.16 kasım 2000 de daha çok üzüntüden kaynaklanan kalp krizinden 43 yaşında hayatını kaybeti.O zaman bazı kişiler Ahmet kayaya söylediğinin doğru olduğunu fakat erken söylediğini belirtiler.Ahmet kaya ise bunları erken söylemeseydim Ahmet kaya olamazdım demişti.Daha sonra Ahmet kayanın kürtçe klibi olan Kerwan türküsü uydudan yayın yapan bir çok kanalda yayınlandı.Şimdilerde ise uydudan 20 yakın kürtçe yayın yapan kanal var.İlginç olan devletin kürtçe kanalı TRT6 açılışında Kültür bakanı Ertuğrul günayın Ahmet kayaya özür dilenmesi gektiğini söylemesi.Şimdi sormak lazım Ahmet kayanın günahı neydi. said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Diyarbakır'ı DTP'nin elinden almasına yarayacaksa Tayyip'le yatağa bile girerim. Ahmet Kaya'yı sevmezdim, hala sevmem, o ayrı mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 aa 30 kişicik öldürülmüş yahu bişey değilmiş boşu boşuna ayaklanmış adamcağızlar..peki kuruluş yıllarında dersimde kaç kişi öldürüldü? kaç ilin-ilçenin ismi değiştirildi? hangi dili konuşanlara cezalar yağdı? bunların cevabını da vericek misin? hala sadece ahmet kayaya değil, bütün kürtlere hakaret ediyosunuz, aptal saptal, hiçbişeye dayanmayan genellemeler yapıyosunuz. sorduğun sorunun cevabı içinde saklı: pkk nasıl bu halk için bir kurtuluş olarak gözüktü? cevap: alternatifini kendisinden çok daha beter gördüğü için. 90larda binlerce faili meçhul işlendi o bölgede, tabi hepsini pkk işledi di mi? jitem'in varlığını da inkar et mesela. bütün o yargısız infazları, işkenceleri, sorgulamaları, zorunlu göçleri, OHAL sırasındaki hukuk dışı uygulamaları gözardı edelim, "kürtler kolaya kaçıyo hedehödö" diyelim. terörle savaşı da çok güzel ayırt etmişsin. ruslara sorarsan çeçenler teröristtir, israile sorarsan filistinliler teröristtir, geçmişte ingilizlere sorsan irlandalılar teröristti vesaire. mesele senin ötekini ne gözle gördüğün değil, senin gözünden bakınca zaten çözüm ortada: katliam veya sınırdışı etmek. adam hala kürt dili tartışılır falan diyo. o bold kısmı da yakın tarih bilmeyenler için tekrar açıklayayım: kürt kimliği, ülke ekonomisi serbest piyasaya dönmeden önce, siyasi çatışmalar doruktayken tam manasıyla "oturdu". o yüzden ekonomik gelişmeyle beraber asimile olmayı reddetti, siyasi talepleri olan bir harekete dönüştü. o dönemde siyaset yapılmasına izin verilseydi, kürtlere kendi doğal hakları teslim edilseydi 80lerde pkk diye bir hareket olmayacaktı; bunu emekli askerler bile söylüyorlar. ahmet kaya kendi açıklamasını yapmış, mahkemede beraat etmiş, daha ne diyeyim? yine inanmak istediğinize inanıcaksınız tabii, kolayınıza nası geliyosa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 inatla Ahmet Kaya nın "vallahi apo yu özledik" sözlerine bir açıklama gelmiyor. bende inatla soruyorum. Yuvarlak cevaplarla, yok mahkeme suçsuz buldu laflarıyla konuyu kapatmaya çalışıyor bazıları. Ahmet Kaya nın ettiği bu laf suç olmayabilir, bana görede bir insan düşüncelerini söyledi diye yargılaamaz. Düşüncesini söylemiştir. Ama yasalar karşısında suç olmuyor diye illa iyidir anlamına gelmiyor. Ahmet Kaya tarafını belli etmiş, PKK ı kürtlerin temsilcisi ilan etmiştir. Apo yu da liderleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 mahkemede açıklama yapmış beraat etmiş daha neyi sorguluyorsun dostum. vallahi "karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar" türküsünü özledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Daha oldukça çok şey yazmak isterdim araştırıp araştırıp önüne sunmayı isterdim ama hiçbirşey değişmeyecek.Terörü bu denli kabul gören zihniyete.Siz işkence yaptınız onlarda öldürür tabi diyen zihniyete ne söylesen boş. Dedim ya.Tek dileğim eğer yapmadıysanız askerliğinizi doğuda yapmanızdır.Çok sevdiğiniz terörist arkadaşlarınızın geceleri sizleri basma korkusuyla uyumanızdır. Bu devlet kürtlere çok ayrıcalık sundu.Tekrar ediyorum geçmişte yapılan hatalar sadece kürtlere değil her azınlığa yapıldı.Türkiyenin parlak çocukları binbir işgence aletinden geçti dağa tırmanmadı bunlar mı tırmanıyorlar? Türkiye de pkk ne zaman doğdu biliyor musun? Türkiye ne zaman doydu. Türkiye ne zaman kalkınmaya başladı o zaman doğdu. 60-70lerin yağ tüp sıralarında pkk mı vardı? Ne zaman bu milletin karnı doydu o zaman ideolojik çatışma unsurları doğdu. Neden ? Çünkü bu ülke öyle pis öyle bir lanet ülkeki bu ülke herzaman durdurulmak zorunda. Bu devlet istese 3güne bakmaz bitirir terörü. Neden bitiremiyor.Müthiş bir rant dönüyor çünkü. Bugun PKK yi bitiririz yarın Ermenisiyle uğraşırız öbürsü gün Bulgarlar ayaklarınır tam bitti derken Kıbrıs çıkar. Her ülke siyasetinde müthiş hatalar yaptı.Her ülke hatalarından sonra kazanmak için atılımlar yaptı.Kürtlere sunulan fırsatlar türklere sunulmadı bu ülkede.Fakat sen öyle bir konuşuyorsun ki bu ülkede sanki türkler kürtleri kırdırdı. Neyse, Terörü bu kadar kabul gören karanlık bir kafaya ne soksak asla aydınlanamayacak.2 Kürtün anlattıklarıyla büyümüşsün türklüğü düşünmeden. Daha çok bomba atılır bu kafalara 7sinden 70 e çok adam ölür.Sizin gibi kafalar terörü kabul gördükçe her adımda Türkiye yi suçlu buldukça daha çok izleriz şehit haberleri. Canı gönülden isterim bu konunun ateşi birgün sanada düşsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Kuruluş yıllarında Dersim'de bilmemkaç kişi öldürülüp isim değiştirildiyse Dersim Ayaklanması'nı başlatan isyankarlara soracaksın bunun sebebini. Kimse sebep yokken kimseye saldırmaz. Ama kürtler ottan boktan sebeplerle ve isyankar ruhları sebebiyle 40 etnik grup içinden fırlayarak 1920'lerden beri bölücülük yapıyor ve cahillikleriyle kendilerini şeriatçılara ve bölücülere kullandırıyorlar. Dün amaç şeriattı bugün kürt kimliği tek fark bu. Bizim yaptığımız genellemeleri inkar mı edeceksin? Aptal saptal gibi kişisel saçmalıklar yakıştırsan da bunlar Türkiye'nin gerçekleri. Nerdeyse bütün pislikler kürtlerden çıkıyor, ama bütün kürtler de pislik değildir evet. Bunu hazmet bu Türkiye'nin bir gerçeği, ha sebepleri ayrıca tartışılır. "pkk nasıl bu halk için bir kurtuluş olarak gözüktü? cevap: alternatifini kendisinden çok daha beter gördüğü için." Bu sorduğum sorunun cevabı değil. Neden sadece kürtler 1920'lerden beri sorun çıkartıyor bana bunun cevabını ver. Sayacağın şeyler zaten hep bunun sonucu. Gelip bana olayları anlatma, çünkü bunların sebebi belli! Demişsin ki: "terörle savaşı da çok güzel ayırt etmişsin. ruslara sorarsan çeçenler teröristtir, israile sorarsan filistinliler teröristtir, geçmişte ingilizlere sorsan irlandalılar teröristti vesaire. mesele senin ötekini ne gözle gördüğün değil, senin gözünden bakınca zaten çözüm ortada: katliam veya sınırdışı etmek." Cahillik yapmışsın. kürtlerin terör örgütünün terörist olduğunu inkar mı edeceksin? "kürtlere kendi doğal hakları teslim edilseydi 80lerde pkk diye bir hareket olmayacaktı; bunu emekli askerler bile söylüyorlar." 80'lerde olmayacaktı ama 20'lerde oldu! Şaka gibisiniz, çarpıtma ve çürük ideoloji aşılamanın bu kadarını görmemiştim daha önce. Aynı örgüt 20'lerde de vardı. Bu isyankar ruh bir tepki değil. Adamların ruhu böyle. O bünyeler o coğrafyada doğal seçilime uğruyor, acısını biz çekiyoruz yani. Ahmet Kaya için yapabileceğin tek savunma da "son sığınma noktası" olarak yasal mı değil mi mantığı olur. Adamın ne mal olduğu belli işte Apo da söylemiş aktif katılıyordu diye hala neden bu kadar kasıyorsun ki? sir said: aa 30 kişicik öldürülmüş yahu bişey değilmiş boşu boşuna ayaklanmış adamcağızlar..peki kuruluş yıllarında dersimde kaç kişi öldürüldü? kaç ilin-ilçenin ismi değiştirildi? hangi dili konuşanlara cezalar yağdı? bunların cevabını da vericek misin? hala sadece ahmet kayaya değil, bütün kürtlere hakaret ediyosunuz, aptal saptal, hiçbişeye dayanmayan genellemeler yapıyosunuz. sorduğun sorunun cevabı içinde saklı: pkk nasıl bu halk için bir kurtuluş olarak gözüktü? cevap: alternatifini kendisinden çok daha beter gördüğü için. 90larda binlerce faili meçhul işlendi o bölgede, tabi hepsini pkk işledi di mi? jitem'in varlığını da inkar et mesela. bütün o yargısız infazları, işkenceleri, sorgulamaları, zorunlu göçleri, OHAL sırasındaki hukuk dışı uygulamaları gözardı edelim, "kürtler kolaya kaçıyo hedehödö" diyelim. terörle savaşı da çok güzel ayırt etmişsin. ruslara sorarsan çeçenler teröristtir, israile sorarsan filistinliler teröristtir, geçmişte ingilizlere sorsan irlandalılar teröristti vesaire. mesele senin ötekini ne gözle gördüğün değil, senin gözünden bakınca zaten çözüm ortada: katliam veya sınırdışı etmek. adam hala kürt dili tartışılır falan diyo. o bold kısmı da yakın tarih bilmeyenler için tekrar açıklayayım: kürt kimliği, ülke ekonomisi serbest piyasaya dönmeden önce, siyasi çatışmalar doruktayken tam manasıyla "oturdu". o yüzden ekonomik gelişmeyle beraber asimile olmayı reddetti, siyasi talepleri olan bir harekete dönüştü. o dönemde siyaset yapılmasına izin verilseydi, kürtlere kendi doğal hakları teslim edilseydi 80lerde pkk diye bir hareket olmayacaktı; bunu emekli askerler bile söylüyorlar. ahmet kaya kendi açıklamasını yapmış, mahkemede beraat etmiş, daha ne diyeyim? yine inanmak istediğinize inanıcaksınız tabii, kolayınıza nası geliyosa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 mohi ve raw arkadasımız ne güzel tartısıyorlar gerek yok başkasının konuşmasına bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Bizim yaptığımız genellemeleri inkar mı edeceksin? Bu devlet kürtlere çok ayrıcalık sundu. tartıştığım insanlara bak. niye boşuna uğraşıyorum ki, takılın siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Biz sana ideoloji ya da düşünce aşılamaya çalışmıyoruz, aksine bunu yapan sensin. Sadece içinde yaşadığın ülke hakkında konuştuğundan şüphe ediyorum çoğu zaman. Türkiye hakkında konuşacaksan söyleyeceklerin de Türkiye'nin gerçekleriyle çelişmemeli. said: Bizim yaptığımız genellemeleri inkar mı edeceksin? Aptal saptal gibi kişisel saçmalıklar yakıştırsan da bunlar Türkiye'nin gerçekleri. Nerdeyse bütün pislikler kürtlerden çıkıyor, ama bütün kürtler de pislik değildir evet. Bunu hazmet bu Türkiye'nin bir gerçeği, ha sebepleri ayrıca tartışılır. Kürtlerin sebep olduğu olaylarda "devlet bize yardım etmiyor, mağarada doğdum" edebiyatından 10 kat ileri gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bayat kaldı artık yani bu saçma söylemler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Ben şunu anlıyorum.Bizler çok malız aslında. 80lerde 90larda elektrik su olmayan köyler vardı ege de karadenizde iç anadoluda akdenizde marmara da. 80lerde işkenceye alınan onlarca akrabamız vardı her cezaevinde her türlü işkenceye maruz kalan. Bizler maldık.Dağa çıkmadık.Hata bizde.Eğer bizde bize cop soktular haydi dağa o zaman kafasında olsaydık.Bugun bu ülkede el üstünde tutuluyorduk. Bu kafaya daha çok kan akar.Diyarbakır cezaeviymiş. Orda sırf kürtler mi gördü işkenceyi? Sırf kürtlere mi cop sokuldu bok yedirildi tren yaptırıldı? Çıkan soluk almadan dağa çıktı.Kürt olmayanı şehrine geri döndü. Yapın 20tane çocuk.Devletin ne okulu yetsin ne hastanesi yetsin sonra çocuklarımız ölüyor devlet ilgilenmiyor olsun. Ulan tavşan gibi sevişeceğine iş yap iş. Şu var sir, 80lerle gelen anarşi kafasını Türkiye düzeltti.Geri kafalı bir devlet baskıcı işkenceci bir devlet olmayı bıraktı. Ama kürtler o kafayı düzeltemedi.Hala geri kafalı hala cahil hala karanlıktalar.O kadar karanlıktalar ki devletin attığı adımları göremiyorlar. Diyarbakırmış.30 kişinin vebali 30bin askerse.Senin vicdanındanda şerefindende haysiyetindende şüphe ederim.Hala türk halkını dehak diye yargılıyorsalar.Bu kafaya daha çok bomba düşer. 1920 lerde diyarbakır mı vardı? 1920lerde neden hergün bir isyan çıkıyordu.Alışveriş merkezi kuramadık diye mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=benim+gibi+d%c3%bc%c5%9f%c3%bcnmeyenlerin+hepsi+fa%c5%9fisttir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 hitler resmi koyacak birileri birazdan arkadaşlar, o kadar sağlam cevaplar vermeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 sir said: Bizim yaptığımız genellemeleri inkar mı edeceksin? Bu devlet kürtlere çok ayrıcalık sundu. tartıştığım insanlara bak. niye boşuna uğraşıyorum ki, takılın siz. ben onları gereksız yazı yazdıkları için sölemıstım ama yanlış anlaşılmış bu arada devlet kürtlere ne gibi ayrıcalıklar vermiştir acaba ben bilmıyorumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 bLackcha0s said: Yapın 20tane çocuk.Devletin ne okulu yetsin ne hastanesi yetsin sonra çocuklarımız ölüyor devlet ilgilenmiyor olsun. Ulan tavşan gibi sevişeceğine iş yap iş işin rezil tarafı, birçoğu o çoçukları cahillikten falan yapmıyo! ilerde oy atacaklar ve silahlı/silahsız mücadeleye katılacaklar diye yapıyo. bizim burda kaymakamın eşi, yardım amaçlı mahalleleri geziyor. kadınlardan birine, niye çok çocuk yaptın paran yokken diye soruyor. 10 çocuklu kadının cevabı, karışmayın oy hakkımıza şeklinde!!!!??? ama buna da bir cevabı vardır illaki burdaki elemanlarının Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 özellikle özal döneminde karşılıksız teşvik paraları ve uzun vadeli düşük kredili faizler verildi, alın bu paralarla oraya iş sahaları açın denildi. fakat sadece kürtlerin değil, doğu insanının genel "aga" yapısı olduğu için çalışmayı pek sevmez, bunu aile yaşamlarından çevreleri ile olan ilişkilere varana kadar her alanda görebiliriz (ki oralarda yaşadım, oradan biliyorum). o paraları yatırıma çevirmediler, birazcık geniş ailesi olan aşiretim ben dedi çıktı ortaya. olay kürtlükte, araplık falan değil, adamlar çalışmayı sevmiyor. çalışma kültürü yok. o yüzden orası hala geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 devlet bize yardım etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 yahu herşey yol-su-elektrik mi? sen yaşadığın ülkede dedenin adını çocuğuna veremediğini hayal edebilir misin? konuştuğun anadilinin "bilinmeyen dil" olarak tanımlanmasını, yasaklanmasını düşünebilir misin? bu baskının tarihi cumhuriyetle özdeştir, yeni çıkmış bişey değil. bu, senin mücadelen değil. benim mücadelem de değil. bizim anadilimiz yasaklanmadı. bizim kimliğimiz ve kökenimiz yok sayılmadı. sen bu mücadeleyi vermek zorunda olmadın hiçbi zaman, çünkü senin kimliğin inkar edilmedi. bunun vebali nedir? yüzyıllarca barış içinde yaşadığın insanların bir anda tepene binip seni yok sayması nasıl açıklanabilir? türkiye daha hiçbişey düzeltmiş değil. hala jitem yargılanmış değil, hala faili meçhuller aydınlanmış değil, hala 12 eylül anayasası değiştirilmiş değil, hala kürtlere insani haklarını vermekte direnen bir zihniyet mevcut bu topraklarda. devletin son yıllarda attığı tek önemli adım trt şeş oldu, ve dikkat edersen çatışmalar önceki aylara göre gözle görülür oranda azaldı. bununla beraber anayasal güvenceler de getirildiğinde, yani devlet devletliğini yapıp vatandaşına sahip çıktığında pkk zaten anında bitecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 said: olay kürtlükte, araplık falan değil, adamlar çalışmayı sevmiyor. çalışma kültürü yok. o yüzden orası hala geri. Sevgili ginaly, bi şantiyeye git bi bağırarak sor bakalım çalışan amelelere "nerelisiniz gardaş" diye.. bakalım nereli çıkacak çoğu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 konu ahmet kaya, ama nerelere gelmiş gene, neyse... yav sir, şu son mesajında yazdığın şeyler verilse kürtlere doğu kalkınacak mı, batıya yetişecek mi, her türlü dert tasa, elem keder, terör bitecek mi? dillerini konuşamamaları, 12 eylülde baskı görmeleri terörün baş nedeniymiş gibi gösteren argümanlar çok romantik kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 etnik temellerle siyaset yapmak biraz ilkel değil mi hala bu devirde? Nedir bu ırk soy sop takıntısı. Hayır bu ülkede ciddi bir çoğunluk var bugünün sınırlarına göre Osmanlı zamanında yurtdışından göçmüş. Mesela batıda da aynı durum var ama ordaki insanlar adapte olmuş buraya, biz Rumca konuşucaz diye diretmemişler. Kürtlere karşı neden nefret oluşmuş, çünkü bu adaptasyon yok. Bulundukları ortamda toplu yaşama kurallarını hiçe sayarak değişmiyorlar. Hepsi öyledir demiyorum ve genelleme yapıyorum ama en basitinden İstanbul'a bakabilirsin bu söylediğimi anlayabilmek için. Kusura bakma ama Türkiye tarihine bakarsak ben bunu ne isyanda ne ayaklanmalarda ararım, ben bunu sadece insani özelliklerde ararım. Ha olaylar bunun tetikleyicisi olabilir ama her şeyin de bir sebebi var. Eğer dedesi bir isme sahipse, bunu torununa veremiyor diye şikayet ediyosan sana şunu derim: toplu yaşama kurallarında birilerine benzemek daha hoş karşılanıyorsa neden farklı olmak için terörizme başvuruyorsun? Demokrasi demek istediğinin olması demek değildir, demokrasi demek herkesin istediğinin olması demektir. Toplu yaşama kurallarına saygı duymak demektir. Toplu yaşama adapte olabilmek ve gerektiği yerde kendi lükslerinden vazgeçebilmek, çoğunluğun konuştuğu dili öğrenme zahmetine girmek demektir. Biz ülkemizde yabancı isimler ve anlamadığımız yabancı diller görmek istemiyoruz, çünkü anlamıyoruz. Birliğimize zarar veriyor. Bunu değiştirmek için 20 çocuk yapıp çocuklar işsiz kalıp kapkaç yapınca devlet bize yardım etmiyor demek her açıdan şerefsizliktir. Bunu savunmak daha büyük şerefsizliktir, en az yapmak kadar yani. Bu değişim sürecine ister baskı de ister zulüm ister kimlik kazandırma. Bu sürece bütün ülke girdi, herkesin anadili değişti, alfabesi değişti ama sadece kürtler isyan etti böyle de bir gerçek var. Bu ülke adım atmayan ve geri kalmayı seçip 100 sene öncesinin isyankarlıklarını savunmak için terör estiren kamburların bedelini ödemek zorunda değil. Ama ne yazık ki sen dahil burdaki çoğumuz bu bedelleri ödemek için askere gitmek zorundayız. Sen tutup da şeriat amacıyla halkı anadil kimlik ayağına kandırıp mağdur edersen olan o halka olur. Sonrasında baskı da gelir yasak da. Bunun sorumlusu Şeyh Sait gibi şeriatçı vatan hainleridir. Baskı yapılmasına değil onun sebebine bakacaksın yani. Ayrıca Araplarla da yüzyıllarca barış içindeydik ama bu onların bizi satıp arkadan vurduğu gerçeğini değiştirmiyor bir de bu açıdan bak. Burda bunların sebeplerine inmek yerine hala şeş jitem mitem dersen gerçeklere ve sorunun kaynağına de gözlerini kapatmış olursun ve hiçbir şey çözülmez, değişmez. Somut çözüm istiyorsak değişime insandan başlamak, özeleştiri yapabilme erdemine sahip olabilmek lazım. PKK zihniyeti bu ülkede ilk günden beri var. O yüzden şu gelirse PKK biter falan tarzı yaklaşımlar samimi değil. sir said: yahu herşey yol-su-elektrik mi? sen yaşadığın ülkede dedenin adını çocuğuna veremediğini hayal edebilir misin? konuştuğun anadilinin "bilinmeyen dil" olarak tanımlanmasını, yasaklanmasını düşünebilir misin? bu baskının tarihi cumhuriyetle özdeştir, yeni çıkmış bişey değil. bu, senin mücadelen değil. benim mücadelem de değil. bizim anadilimiz yasaklanmadı. bizim kimliğimiz ve kökenimiz yok sayılmadı. sen bu mücadeleyi vermek zorunda olmadın hiçbi zaman, çünkü senin kimliğin inkar edilmedi. bunun vebali nedir? yüzyıllarca barış içinde yaşadığın insanların bir anda tepene binip seni yok sayması nasıl açıklanabilir? türkiye daha hiçbişey düzeltmiş değil. hala jitem yargılanmış değil, hala faili meçhuller aydınlanmış değil, hala 12 eylül anayasası değiştirilmiş değil, hala kürtlere insani haklarını vermekte direnen bir zihniyet mevcut bu topraklarda. devletin son yıllarda attığı tek önemli adım trt şeş oldu, ve dikkat edersen çatışmalar önceki aylara göre gözle görülür oranda azaldı. bununla beraber anayasal güvenceler de getirildiğinde, yani devlet devletliğini yapıp vatandaşına sahip çıktığında pkk zaten anında bitecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 sir said: dikkat edersen çatışmalar önceki aylara göre gözle görülür oranda azaldı kış ayları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Theridone said: said: olay kürtlükte, araplık falan değil, adamlar çalışmayı sevmiyor. çalışma kültürü yok. o yüzden orası hala geri. Sevgili ginaly, bi şantiyeye git bi bağırarak sor bakalım çalışan amelelere "nerelisiniz gardaş" diye.. bakalım nereli çıkacak çoğu ? işte batıya gelip aç kalınca yapacak şeyleri kalmıyor da ondan. doğuya git bi de sor bakalım şantiyede nerelisin diye. tabi şantiye bulabilirsen. yok. çünkü orada adamlar aga, paşa. amelelik yapmaz, marabalık yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar