Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Kaya'nın Mezarı Türkiye'ye Getirilsin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
PKK li degil bunlar
suruden farkli gozukebilmek icin kotu adami tutan isyankar gencler

demokratik haklar ile teror u ayiramiyorlar
asi ve modern gorunmek icin senin teroristine ozgurluk savscisi diyor cunki batidan oyle goruyor

nazli ilicak var misal
elitist tipik batili modern sosyelit bir ailenin kizi
farkli gozukmek icin seriyati ovuyor filan
Mesaj tarihi:
Aynı zulumler Sinop Cezaevinde yapıldı.Aynı zulumler Bayrampaşa da yapıldı neden daha çıkan olmadı ?

Dağ çözüm mü? Bak ben mersinde okudum okulun %60ı kürt.Her sınıfta pkk propagandası yapan 3-5 kişi var.Hiç olmamaışsa en az 100kürt tanımışımdır.
Sınıf arkadaşım gazete okunurken "daha çok şehit vereceksiniz" diyen adam.
Adamlar apo posterleri asılı evlerde yaşıyorlar.Sallamıyorum bunları.Bul civarlarda bi üniversite git bikaç sene tanı ortamı.Bak neler görüyorsun.

Aynı zamanda terörist oğlu olan tıpta okuyan çocuk tanıyorum.Sen neden dağda değilsin diyorum.
Çözüm mü diyor.Ben ülkeme hizmet etmek istiyorum diyor.

Biz kürtleri sorun etmiyoruz.PKK kürtlerini sorun ediyoruz.Ama o sizin ufacık beyinleriniz o elitist görünme çabanız öyle bir kapatıyor ki zihinlerinizi savunma uğruna tüm değerleri hiçe sayıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
ya siz kimi savunduğunuzu bile bilmiyosunuz, dötünüzü yaydığınız koltukta okuduğunuz, duyduğunuz bikaç şeyden veya sizi dolduran pek elitist aydınlarımızın gazından buraya gelmiş içinizi kusuyosunuz.
kürtlerin büyük bir bölümü türklere düşmanken, kıskanıyorken siz daha neyi savunuyosunuz?? anca okumuş ve vicdan sahibi kürtler türkleri seviyor ve birlikte yaşamamız gerektiğini savunuyor. gerisi herşeyden türkleri sorumlu tutuyor. köyü, dağı falan geçtim taksimin ortasında bunlara para vermedi diye sırtından bıçaklanan sat komandosunu unutmadık...
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Öncelikle her milliyetçiliği eleştirenin PKK'nın terörizm yapmadığını düşündüğü var sayımını beyninden kazıman lazım.

Faşizmin ise aşırı milliyetçilikten doğabilme ihtimalinin ne kadar kuvvetli olduğunu göremiyorsan gözlerini de açman lazım. İnsan dediğin varlık, aynı düşünceden bir grup insanla bir araya gelince sinerji oluşuturp azıtma potansiyeline sahip bir varlık. Dolayısıyla milliyetçiliğini tehlikeli sınırlarından olan insanlar grup oluşturunca bu psikoloji ile faşizme kayabiliyor.

Senin kendi çapında bir milliyetçilik tanımın var diye, bu PKKyı oluşturan insanların ya da zamanında kendi vatandaşlarına işkence yapan insanların kendini milliyetçi olarak tanımlamasını engellemiyor. Dinin de terörizm ile alakası yok ama bugün çıkış noktası din olan bir çok terörist eylem yapılıyor. Aynen dinde olduğu gibi, bu tarz politik görüşler de çarpıtılmaya çok uygun ve aynen dinde olduğu gibi insanlar politik görüş edinmeye teşvik edilmek yerine, insanlara politik görüş ezberlettiriliyor, belli başlı gruplara ayrılıp grup psikolojisine sokuluyorlar.

Her milliyetçiliği eleştiren PKK'cıdır demiyorum. Ama genelde milliyetçiliği yanlış ve ezber olarak körü körüne ağır eleştiren tiplerin büyük bir kısmı bölücü ve PKK destekçisi tiplere vatan hainliği derecesinde saygı duyuyor. (bu bir genelleme evet)

Faşizm=milliyetçilik değil. Faşizm aşırılıktan doğar evet, ve ben tüm aşırılıklara karşıyım. Ama bu durum da Türk milliyetçiliği=terörizme sebep olur deme hakkı vermez. Koca bir yanlışlık olur yani o laf.

Ayrıca "senin kendi çapında milliyetçilik tanımın var" falan gibi laflar olmamış. Her şey ve tüm tanımlar ortada, merak eden girer bakar. Bunlar göreceli konular değil yani. Bir takım insanların kendini x şeklinde yanlış olarak tanımlaması sana o x'e laf etme hakkı vermez. Mesela PKK gelip kendini çevreci olarak tanıtsa çevreciliğe karşı mı çıkacaksın.. vs.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
Aynı zulumler Sinop Cezaevinde yapıldı.Aynı zulumler Bayrampaşa da yapıldı neden daha çıkan olmadı ?

Dağ çözüm mü? Bak ben mersinde okudum okulun %60ı kürt.Her sınıfta pkk propagandası yapan 3-5 kişi var.Hiç olmamaışsa en az 100kürt tanımışımdır.
Sınıf arkadaşım gazete okunurken "daha çok şehit vereceksiniz" diyen adam.
Adamlar apo posterleri asılı evlerde yaşıyorlar.Sallamıyorum bunları.Bul civarlarda bi üniversite git bikaç sene tanı ortamı.Bak neler görüyorsun.

Aynı zamanda terörist oğlu olan tıpta okuyan çocuk tanıyorum.Sen neden dağda değilsin diyorum.
Çözüm mü diyor.Ben ülkeme hizmet etmek istiyorum diyor.

Biz kürtleri sorun etmiyoruz.PKK kürtlerini sorun ediyoruz.Ama o sizin ufacık beyinleriniz o elitist görünme çabanız öyle bir kapatıyor ki zihinlerinizi savunma uğruna tüm değerleri hiçe sayıyorsunuz.

Çok büyük beyinlisin ya,hala anlamadın PKK'yi savunmadığımı,devlet terörüyle PKK terörünü ayırmadığımı anlayamıyorsun.Kürtlere,Kürtçeye yapılan baskıyı iyi araştırmalısın,araştırsan zaten kocaman beyninle hemen anlarsın neyi anlatmak istediğimi.
Mesaj tarihi:
raw power said:

devlet terörüyle PKK terörünü ayırmadığımı anlayamıyorsun.Kürtlere,Kürtçeye yapılan baskıyı iyi araştırmalısın

Devlet terörü falan diyeceksen (ki darbe dönemlerinden bahsettiğini varsayıyorum) o zaman en başa 1920'lere dönelim istersen.

Şeyh Sait ayaklanmasının sebebi de mi "kürtlere yapılan baskı"
Mesaj tarihi:
-007- said:
raw power said:

devlet terörüyle PKK terörünü ayırmadığımı anlayamıyorsun.Kürtlere,Kürtçeye yapılan baskıyı iyi araştırmalısın

Devlet terörü falan diyeceksen (ki darbe dönemlerinden bahsettiğini varsayıyorum) o zaman en başa 1920'lere dönelim istersen.

Şeyh Sait ayaklanmasının sebebi de mi "kürtlere yapılan baskı"

Çarpıtmayalım,asıl bahsettiğim o dönemler değil.O dönem bazı şeyler mazur görülebilirdi.
Mesaj tarihi:
Tamam da hiçbişey sıfırdan başlamıyor. Sen gelip PKK'nın sebebi devlet terörüdür falan dersen ben de sana derim ki o bikaç olayın da bir sebebi olmuştur. Ta 1920'lere gider böyle.

Sonuçta çıkan tablo: Hep doğuda isyan çıkmış. Aratın wikide doğu isyanları diye.

1920'lerde bile cahil insanlar kürt devleti kurmak isteyen bölücüler tarafından din adı altında kandırılmış sömürülmüş. Bu durum o halkın eğitim seviyesi ve entellektüel durumunun bir sonucu.

Bunun sebebi devlet falan değil. Doğu halkı ve o coğrafyanın insanıyla ve içinde bulunduğu durumla alakalı bir durum.
Mesaj tarihi:
İslam inancına göre insanlığın doğuş zamanına dönelim ademin oğlu bir diğer oğlunu öldür dü? "Budamı kürtlere yapılan baskı"

/flame on (tutamadım kendimi)
Mesaj tarihi:
-007- said:
1920'lerde bile cahil insanlar kürt devleti kurmak isteyen bölücüler tarafından din adı altında kandırılmış sömürülmüş. Bu durum o halkın eğitim seviyesi ve entellektüel durumunun bir sonucu.

tabloda fark yok bugünle.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Her milliyetçiliği eleştiren PKK'cıdır demiyorum. Ama genelde milliyetçiliği yanlış ve ezber olarak körü körüne ağır eleştiren tiplerin büyük bir kısmı bölücü ve PKK destekçisi tiplere vatan hainliği derecesinde saygı duyuyor. (bu bir genelleme evet)

Ben de tam yukardak bahsettiğin gibi bir genelleme yapan insanlar fikir edinmek yerine propoganda ile fikir ezberlettirilmiştir genellemesi yapıyorum o zaman.

said:

Faşizm=milliyetçilik değil. Faşizm aşırılıktan doğar evet, ve ben tüm aşırılıklara karşıyım. Ama bu durum da Türk milliyetçiliği=terörizme sebep olur deme hakkı vermez. Koca bir yanlışlık olur yani o laf.

Tabi ki değil. Ama ben zaten milliyetçili = faşizm demedim. Milliyetçilik faşizmi doğurur, faşizm de benim için terör kadar ağır bir meseledir dedim. Sen ise tam olarak milliyetçilik terör doğrumaz demişsin. Ya da benim bakış açımdan milliyetçilik faşizmi doğurmaz demişsin, milliyetçilik eşit değildir faşizm dememişsin.

said:
Türk milliyetçiliği ne zaman terörizm oluşturmuş şöyle tehlikeli derecede kara cahil laflar etmeyin.

said:

Ayrıca "senin kendi çapında milliyetçilik tanımın var" falan gibi laflar olmamış. Her şey ve tüm tanımlar ortada, merak eden girer bakar. Bunlar göreceli konular değil yani. Bir takım insanların kendini x şeklinde yanlış olarak tanımlaması sana o x'e laf etme hakkı vermez. Mesela PKK gelip kendini çevreci olarak tanıtsa çevreciliğe karşı mı çıkacaksın.. vs.

O noktada söylediğimi anlamamışsın. Eğer benim dediğime sen "faşizm tanım gereği terör değildir" dersen bu kelime oyunu olur, ben burda ikisinin eşitliğinden değil daha ziyade en az terör kadar ağır olduğunu düşündüğüm bir eylemin kaynağından bahsettim.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Tamam da hiçbişey sıfırdan başlamıyor. Sen gelip PKK'nın sebebi devlet terörüdür falan dersen ben de sana derim ki o bikaç olayın da bir sebebi olmuştur. Ta 1920'lere gider böyle.

Sonuçta çıkan tablo: Hep doğuda isyan çıkmış. Aratın wikide doğu isyanları diye.

Bunun sebebi devlet falan değil. Doğu halkı ve o coğrafyanın insanıyla ve içinde bulunduğu durumla alakalı bir durum.

Güzel bir noktaya değinmişin başta.Milliyetçilikler birbirini tetikler.Ortadoğuda ve Balkanlarda hep böyle olmuştur.Bazı hak ve özgürlükler en başta verilemezdi,fakat bu yüzden çıkacak isyanlar da doğaldı.Ne oldu,biz kazandık isyanları.Öyle devam etti.
İpin koptuğu dönem 80 darbesi dönemidir.O yapılanlar olmasaydı bugün çok daha barışçıl bir zeminde konuşulacaktı bu olaylar.Fakat devlet korkunç bir zulüm uyguladı.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:

işte hiçbişey bilmeyip konuşan adam.

ordan manzara nasıl bilader?
Mesaj tarihi:
Ahmet kaya su gibi adamdı; İçine girdigi kabın seklini alırdı. Teröristle terörist , milliyetciyle milliyetci, nabza göre şerbet. Zira bu yüzden ahmet kayanın politik yönünü ciddiye almamak lazım. Şarkıları güzel kendisi tutarsız.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Ben de tam yukardak bahsettiğin gibi bir genelleme yapan insanlar fikir edinmek yerine propoganda ile fikir ezberlettirilmiştir genellemesi yapıyorum o zaman.

Milliyetçiliği körü körüne ağır olarak eleştirenlerin büyük bir kısmının bölücü ve PKK destekçisi tiplere vatan hainliği derecesinde saygı duyduğu genellemesini yapmak deneyim, gözlem ve birikime dayalı kişisel bir tespittir. Kişisel birikim ve gözlemlerle yapılan bir tesitin kaynağının "ezber propoganda" olabileceği genellemesini yapabilecek bir gözlem malzemen olmaması sebebiyle öyle bir genelleme yapamazsın. Yani karşında bir adam sana bir tespitini söylüyorsa "bu tespiti yapmasının sebebi şu" diyemezsin. Sallama olur. ha gözleme katılmayabilirsin, ama bu sana eksik malzemeyle kişi temelli genelleme yapma hakkı tanımaz.

Ardeth said:

Tabi ki değil. Ama ben zaten milliyetçili = faşizm demedim. Milliyetçilik faşizmi doğurur, faşizm de benim için terör kadar ağır bir meseledir dedim. Sen ise tam olarak milliyetçilik terör doğrumaz demişsin. Ya da benim bakış açımdan milliyetçilik faşizmi doğurmaz demişsin, milliyetçilik eşit değildir faşizm dememişsin.

Faşizmi doğuran sadece aşırı milliyetçilik değildir. Faşizm=aşırı milliyetçilik değil olay. Faşizmde aşırı milliyetçilikten bağımsız bir sürü farklılık olabiliyor. Hukukun işlevselleştirilmesi, totaliter sistem, din karşıtlığı olabiliyor mesela. Bunlar=aşırı milliyetçilik demek değil. "Milliyetçilik faşizmi doğurur" yanlış yani. Faşizm de terörizm kadar ağır bir şey değildir. Terörizm olmayan baskıcı faşist yönetimler olabilir. Terörizm bir yönetim biçimi değil bir yöntemdir. İşte bu yüzden faşizmle terörizmi kıyaslayamazsın. Biri "isim" se diğeri sıfat gibi bir şey. Aşırı milliyetçiliğe başka akımlar da eklenirse faşizm gelişebilir belki. Ayrıca netleştirmek açısından milliyetçilik eşit değildir faşizm.

Ardeth said:

O noktada söylediğimi anlamamışsın. Eğer benim dediğime sen "faşizm tanım gereği terör değildir" dersen bu kelime oyunu olur, ben burda ikisinin eşitliğinden değil daha ziyade en az terör kadar ağır olduğunu düşündüğüm bir eylemin kaynağından bahsettim.

Ben faşizm eşit değildir terörizm diyorsam bu kelime anlamı gereği kelime oyunu falan değil. Bariz ikisi farklı şeyler, her şey ortada yani. Faşizmin de şekilleri var. Dediğim gibi terörist bir faşizm de olabilir, olmayabilir de. Biri ağırsa diğeri insanlık dışı vs. Farklı alanlar yani.
Mesaj tarihi:
raw power said:
Güzel bir noktaya değinmişin başta.Milliyetçilikler birbirini tetikler.Ortadoğuda ve Balkanlarda hep böyle olmuştur.Bazı hak ve özgürlükler en başta verilemezdi,fakat bu yüzden çıkacak isyanlar da doğaldı.Ne oldu,biz kazandık isyanları.Öyle devam etti.
İpin koptuğu dönem 80 darbesi dönemidir.O yapılanlar olmasaydı bugün çok daha barışçıl bir zeminde konuşulacaktı bu olaylar.Fakat devlet korkunç bir zulüm uyguladı.

Sen de çok güzel bir noktaya değinmişsin. Anadolu'da kimse saraylarda krallar gibi yaşamadı. Batı kökenli dedelerim bile çoğumuz gibi yokluktan çıkmış insanlar, burda kaçınızın dedesinin dedesi zengin? Ama bu yokluk içinde sadece güneydoğu isyan ediyor yıllardır. "Bazı hak ve özgürlükler en başta verilemezdi,fakat bu yüzden çıkacak isyanlar da doğaldı." Değil yani. Onun sebebini aramak lazım.
  • Yeni Oluştur...