Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone - aşırı dandik pil ömrüm


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Daha alalı 50 gün oldu da neredeyse 1 gün standby + az/orta kullanımı zor çıkarmaya başladı alet. Var mı böyle sorun yaşayan?

JB'li telefon ama SSH, BT, WiFi lazım olmadığı sürece kapalı duruyor, 3G kapalı, backgrounder ile sürekli çalışan programım yok, tema vs. bile yüklemedim. Mail fetch 15 dakika.

İlk aldığımda uzun süreli şarj etmek yerine direk kurcalamaya başlamıştım, bir de haftada bir falan yedek şarj ünitem veya araç şarjımla şarj etmek zorunda kalıyorum. Bunlardan kısalır mı ömür diye geliyor aklıma anca, hatalı kullanımsa sorun yani.

Yok eğer kullanım hatası değilse "tamam pil zamanla ölür ama bu kadar da çabuk ölmez" diye garantiye saydırabilir miyim, yoksa pil hiçbir şekilde giremez mi garantiye?

Son çare olarak da ne kadara değiştiriyorlar pili? Malum gömülü ve garantiden çıkmaması için seve seve Apple'a götürmem gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iphone'da konusmak pek birsey farkettirmiyor. onemli olan ekrani kullanmamak. gerci tum buyuk dokunmatik ekrani olan telefonlarda boyledir. ekrani kullaniyorsan birincisi ekran cok enerji harciyordur, ikincisi yaptigin sey nedeniyle islemciyi kullaniyorsundur. yani 5,5 saat usage ile %10 kalmasi pek anormal degil. jb'lememis olsan %20-25 olurdu, fakat yine tukenirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pillerde hala memory effect denen olay var.

Ben iphone u ilk aldığımda 2 hafta boyunca pilin geberene kadar bitmesini bekledim full şarj etmeden önce. Yani cihaz kendi kendini kapattıktan sonra full şarj edip, tekrar boşalmasını bekledim.

Sende bi 3-4 defa bunu yap telefonunda, pil ömrün bi miktar artacaktır.

Şimdi pil ömründen gayet memnunum. Eski telefonum bana en az 3 gün giderdi, bu gitmiyor tabi, ama genede makul düzeyde. 2 saat 40dk lık kullanımla (internette surf, telefon görüşmesi ve sms ten ibaret) ve 25 saat stdby görünüyor şu an settings de, ve pilin 1/4 ü bitmiş durumda henüz.

Bana 2.5 gün gidiyor yani iphone. Ama aleti elinden düşürmeyen arkadaşlar her gece şarj a takmak zorunda kalıyoruz diyor.

Sadece telefon gibi kullanırsan pil ömrü iyi yani, ama lifestyle olaylarına girince video müzik oyun zart zurt, o zaman lifestyle gadget ları kadar dayanıyor tabi =)

Bir de pilin ömrü 350 şarj gibi birşey okumuştum bi yerlerde. iPhone u 350 defa şarj edip boşalttıktan sonra pilin performansı düşüyormuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bakma sen 5800 a .

olumune bugli bu da, $uradan bir goz at buglara da icin acilsin =)

bi kac gundur telefonla konu$urken kar$idakinin sesi gidip gelmeye ba$liyodu, acaba sorun nerdedir diye bakinirken common bug oldugunu ogrendim. yeni firmware cikmi$, bi cok $ey fikslenmi$ ama yine de iadeye giden telefon cok deniyor. TR de nedir durum bilemiyorum.

telefonun cin, macaristan uretimleri arasinda bug farkliliklari war mesela.

ama allah icin pili iyi =P e$$ekler gibi kullanmada bile bana misin demiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Bu kadar sağlam çıkacağını bilsem 5800'ı beklerdim valla, takım tutar gibi telefon tutan cahillerden değilim :p

Öyle de kullanmıyorum Marv ya, işte bu yedek şarj ünitesi ve çakmak şarjından şüpheleniyorum biraz, şok şarj ediyorlar da bozuyorlar mı diye.


nasıl beklerdin ki Babandan hediye gelmedimi bu telefon
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kahve ağızlarına gerek yok, her ne kadar kaliteni yansıtsa da. Hediye geldi telefon bana ve açıkçası çok memnun değilim, almadan önce "almadan konuşuyorsunuz alakasız" dediğiniz fikirlerimin hemen hemen hiçbiri de değişmedi, JB'lediğim halde. Çok hızlı telefon, eğlence telefonu, ama insanın her işini görmüyor.

Tabii bu başka bir konuda tartışılacak birşey, dilersen iPhone topiğinden devam ederiz. Dilemiyorsan ya mevcut ortalama pil ömrünü yazıp yardımcı olmaya çalış, ya da konumu troll'lemeyi bırak sana zahmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni kılıflar çıkmış, telefonu birazcık daha uzatıyor, ama kılıfın içinde pil ünitesi var, pilin zayıfladığında bi düğmeye basıp o pilin iphone u şarj etmesini sağlayabiliyorsun.

Ne kadar iyi birşey bilmiyorum, ama telefonun şarjı yetmiyor diyenlere iyi gidebilir.

iPhone da şu an karşılaştığım en büyük sorun dışardayken pilimin bitmesi. Nokia'm da aynı durum olduğunda hangi mekana oturursam oturayım bi nokia şarj cihazı oluyodu yarım saat bağlayacak. iPhone unki yok hiç bi yerde :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...