Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Namaz Kıl, Suç İşleme

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Arkasokak said:
yalnız bazı arkadaşlarda köylü yaklaşımı göze çarpmakta. namaz kılıyorsa bu adam iyidir demek, bu adam müslüman buna oy verelim demekle aynı şey. din ahlak kaynağı değildir beyler, bunu es geçmeyelim.

Köylü? Hmm...

Bu adam müslüman bu adama oy verelim mantığı nedir yahu? Yöneticilikle müslümanlık ne zaman aynı değerler oldu? Benim demek istediğim, doğru düzgün namazını kılan insan (inanarak diyorum burda. Zorla veya göstermelik namazlardan bahsetmiyorum.) dinine bağlı demektir. Dini de ona kötü birşey yapmamasını söylüyorsa, yeteri kadar bağlıysa, kötülük yapmayacaktır. Öbür türlü ben de biliyorum her namaz kılanın iyi insan olmadığını, fetocu veya 6 yaşında çocuk değilim merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bazı şeyleri karıştırmayalım. Namaz kılıp, milleti dolandıran ve her turlu haltı yiyen insanlar mevcut haklısınız ki zaten bunlar gostermelık yapıyorlar, ya da namaz kılıp yobaz kafada olan insanlarda var onu da kabul. Ama dinini kendi içinde yasayıp, kendinden baska dusunene saldırmadan, namaz kıldıgını reklam yapıp bundan cıkar saglamaya calısmadan ya da baskalarının agzından cıkan soze bakmak yerine dinini kendi icinde, kendi mantıgıyla gayet duzgun yorumlayabilerek yasayan insanlar da var, tabi bunlar her dinde var ve bana gore de yeryuzundeki en zararsız insanlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp said:
Arkasokak said:
yalnız bazı arkadaşlarda köylü yaklaşımı göze çarpmakta. namaz kılıyorsa bu adam iyidir demek, bu adam müslüman buna oy verelim demekle aynı şey. din ahlak kaynağı değildir beyler, bunu es geçmeyelim.

Köylü? Hmm...

Bu adam müslüman bu adama oy verelim mantığı nedir yahu? Yöneticilikle müslümanlık ne zaman aynı değerler oldu? Benim demek istediğim, doğru düzgün namazını kılan insan (inanarak diyorum burda. Zorla veya göstermelik namazlardan bahsetmiyorum.) dinine bağlı demektir. Dini de ona kötü birşey yapmamasını söylüyorsa, yeteri kadar bağlıysa, kötülük yapmayacaktır. Öbür türlü ben de biliyorum her namaz kılanın iyi insan olmadığını, fetocu veya 6 yaşında çocuk değilim merak etme.

Olay değerler dğeil burada. İnsanın karşısındakini kendine yakın görmesi. Ne bileyim, 2 aday olsun. Birisi rum olsun biri Türk olsun, başka özelliklerini bilmeyelim doğal olarak Türk' e oy verirsin. En azından ben öyle yaparım. Bizimkilerin yaptığı da o işte, adam müslüman ben müslüman vereyim ozaman oyumu gibi birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Sylian said:
E peki japonya ne oluyor? Bilimsel istisna mı?

Alllahsız tosbağalarda suç oranı gerçekten çok düşük.

Onlar samurai kültüründen geliyorlar ondan :).

bi bakıma haklısın fakat abd onları da asimile etme aşamasında.biraz araştırınca ve sosyal hayatlarına bakınca değişime uğradıkları bariz ortada.fakat derin kökleri çok eskiye dayanan köklü kültürleri olduğu için bu asimilasyon süreci uzun sürecektir..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gözününzü seviyim vakit ağzıyla yazmayın.Yok müslüman eşittir cahil deniyormuş.Böyle bişey yok.
Yanlışın şurda cahil olan ve özellikle kendini dindar gören vatndaşlarımız akpnin tabanının büyük kısmını oluşturuyor. Bunu akp dahil kimse inkar etmez zaten.Yoksa başbakan çıkıp neden sadece akp yandaşı gaste okuyun yandaşı tv izleyin desin.Amaç kapalı kutu bir toplum yaratmak.Bunlar dünyadan bi haber olsunlar kendi istediklerini duyup ;görsünler.
Akp bu toplumda , iş hayatında sosyal çevrede şunu yerleştirdi dindarsan bizdensen önüne her kapı açılır.İhalelerde senin , mevkilerde senin hatta devletin yaptığı yardımlar da senin.Tek beklentisi gücü elinde sürekli tutmak.Devleti istediği konuma getirmek ki çok az yer kaldı adamlarını sokmadığı.
Dikkat ederseniz Türkiyede insanlar fakirleşiyor kimse çıkıp ekonomi iyiye gidiyor demesin ama bir kesim var ki hızla zenginleşti.Onlara için ekonomi hep istedikleri gibi.Sırtını akpye dayayan zengin oldu bu memlekette.
Şimdi Recepe müslüman diye hak yemez diye oy verdiniz ama adam dünyanın sayılı zengin siyasetçileri arasına girmiş bile.Kasımpaşadan arazi miras kalmadığına göre nasıl yaptı bu parayı.Basit örnekler var kafasını çalıştıran için çok ihale araştırmaya gerek yok.Oğluna nasıl gemi aldı.Oğlu-gelini pırlanta işine avantadan nasıl ortak oldu karşılığında ne verildi.Bunların hesabını soramayıp hakkını aramayanlar. ot gibi he recep çok müsliman ona oy verelim.Soysunlar canım devleti ,yapsınlar nasıl olsa bizdendir diyenler kusura bakmasın hem cahildirler hem aptal.
Sosyal ağlarda paylaş

konumuzla çok alakası yok ama

Emre Aköz said:
Halk temizi sever, çalışkana oy verir

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yolsuzluk iddialarını kampanyasının merkezine koymasının yanlış olduğunu yazmıştım: " Ben temizim, o kirli " diyerek belediye yarışı kazanılamaz.
Bana inanmıyorsanız, araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür'e kulak verin:
"İnsanımız çok dürüst birini istemez yerel yönetimlerde.
Adam kaçak kat çıkıyor. Yarın bir gün af olacak diye umuyor. Çok dürüst olursa yıkar mıkar diye düşünüyor. Bizim insanımız çalışan başkan ister.
Şunu sorduk birkaç kez: Namuslu, çalışkan, dürüst ama tembel bir başkan mı istersiniz, yoksa iş yapan ama amiyane tabirle 'götüren' bir başkan mı?
Seçmenin büyük kısmı 'götürürse de çalışan başkanı isterim yeter ki hizmet gelsin' diyor.
Muhalefet partilerinin yolsuzluk veya başarısız belediyecilik kampanyaları çok da doğru bir strateji değil doğrusu. İstanbulluların yüzde 52'si Kadir Topbaş başarılı, yüzde 30'u kısmen başarılı diyor. Yüzde 18'i başarısız diyor.
Topbaş başarısız diye kampanya yaparsanız boşuna para ve zaman harcarsınız." ( Fadime Özkan'ın röportajı, Star, 15 Şubat )
İşe yaramayacağı baştan belli bir stratejiyle seçime hazırlananlara sizce ne ad verilmeli?

emre aközden yalakalık konusunda baştacı bir yazı,
bu aralar yandaş medya belediye seçimleri için iyi çalışıyor.

namazında niyazında akp'nin ne hale geldiğini özetliyor aslında, "çalar çırpar ama iş de yapar bu çocuklar, oyunuzu esirgemeyin"

neyse konuya dönelim.
Sosyal ağlarda paylaş

@Theghosthand

Yahu benim yazdığım şeyden nasıl öyle bir anlam çıkardın anlayamadım. Ben akpye oy atın mı dedim. Aksine çoğu akp taraftarı cahildir dedim. O yüzden insanlar onlara bakarak müslümanlar hakkında genel görüş belirtmektedirler dedim. Gaza gelip o kadar yazı yazmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de cahillik konusu cok genis bir konu zaten, insanımız garip bir sekilde cahil kalmaya istekli. "Müslüman" sıfatı aldığı zaman bu dünyada isinin bittigini sanıyor bazıları ki ilim çinde dahi olsa gidip arayınız anlayısında bir dine mensup olduklarını unutuyorlar, anlamıyorlar ya da daha dogrusunu soylemek gerekirse anlamamak islerine geliyor.

Bunun dısında bazı insanlar da tembelliklerinden o sekilde kalmayı tercih ediyorlar. Bir insan universiteye gitmese de kitap okuyarak, gündemi takip ederek, tartısma programları izleyip kafa yorarak da gayet guzel kendini gelistirebilir, zaten universite bitirip de kara cahil kalmıs kisilerin sayısı da kucumsenmeyecek kadar cok bana gore.

Sanırım biraz anlayısımızın degismesi gerekiyor cahillikten kurtulmak icin, kısa yoldan zengin olmak, bir yerlere kapak atmaya calısmak yerine bir yerleri hakedecek seviyeye gelmeye calısmalı insanımız. Neyse konu cok dagıldı pardon :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
valla, kendi arazimin içindeki tek ev olan kendi evimin balkonunu pvc ile kapatmak için (ki sağ sol duvarla kaplıydı zaten sadece önüne takacaktık) izin almak gerekiyorsa. hele hele bu izin 1.5 ay sürüyorsa.

kimse dürüst istemez :p

ona da dürüstlük değil bürokrasi denir, ve hamallığı azaltılarak giderilebilir. şu bilgisayar çağında o izin 1.5 dakikada bile alınabilir, hatta hiç alınmaması gerekir.

ha bürokrasi malı götürmek için kullanılacaksa, normaldir öyle bir izin almak gerekliliği ve hatta "1.5 ay sürer" tehdidinde bulunulması.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de onu diyorum işte, "rüşvet olsun" diye var o izinler, o ağır bürokrasi. sistemin kendisi zaten dürüstlüğü teşvik etmiyor.

İşte kilit nokta da burada başlıyor, şimdiye kadar gelenlerin böyle bir niyeti olmadığı belli olduğuna göre, dürüst (olduğu iddia edilen) bir belediye başkanı bu mekanizmayı kırıp "rüşvete gerek bırakmayacak kadar" tatmin edici bir belediyecilik sistemi kurabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

halkım o kadar uzun süreli düşünemez ama : P

oha halka aptal dedi, sen nasıl vatandaşa cahil, aptal, gerizekalı, cahil, günü düşünen, müslüman diye oy veren, cahil, eğitimsiz, görgüsüz, cahili saymış mıydım, dersin, bre cahil.
Sosyal ağlarda paylaş

?

işe gitmek için her allahın günü yaklaşık 2 saat trafik çeken, sonra eve dönerken yine 2 saat trafik çeken bir insandan uzun vaadeli düşünebilmesini beklemek saçmadır zaten.

aptallıkla alakası yok insanların rüşveti engellemekten daha önemli öncelikleri var.

topbaş diyince akıllarına metrobüs, metronun uzatılması, boğaz altından geçen metro, vs geliyor o yüzden ona oy veriyorlar. belki günde 4 diil de 2 saat harcarım yolda diye : )

şahsen şanslıyım, işyerimle evim arasında 5dk var. ama bazen müşteriye gidip 6da çıkınca hasta oluyorum eve 1.5 saatte geliyorum, her gün bunu çekenleri de düşünemiyorum.

mesajımı ünlü filozof jay-z'nin şu şiiri ile bitiriyorum:

Was herbin' em in the home of the Terrapins
Got it dirt cheap for them
Plus if they was short wit' cheese I would work wit' them
Boy and we...got rid of that dirt for them
Wasn't born hustlers I was burpin' em
H to the izz-O, V to the izz-A
Fo' sheezy my neezy keep my arms so breezy
Can't leave rap alone the game needs me
Haters want me clapped and chromed it ain't easy
Cops wanna knock me, D.A. wanna box me in
But somehow, I beat them charges like Rocky
H to the izz-O, V to the izz-A
Not guilty, he who does not feel me is not real to me
Therefore he doesn't exist
So poof...vamoose son of a bitch
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
?
işe gitmek için her allahın günü yaklaşık 2 saat trafik çeken, sonra eve dönerken yine 2 saat trafik çeken bir insandan uzun vaadeli düşünebilmesini beklemek saçmadır zaten.

aptallıkla alakası yok insanların rüşveti engellemekten daha önemli öncelikleri var.

topbaş diyince akıllarına metrobüs, metronun uzatılması, boğaz altından geçen metro, vs geliyor o yüzden ona oy veriyorlar. belki günde 4 diil de 2 saat harcarım yolda diye : )

şahsen şanslıyım, işyerimle evim arasında 5dk var. ama bazen müşteriye gidip 6da çıkınca hasta oluyorum eve 1.5 saatte geliyorum, her gün bunu çekenleri de düşünemiyorum.

işte halkımızın belediyecilik ve hizmet kriteri bu olduğu için bi türlü ilerleyemiyoruz, sonra "halk eğitimsiz" dediğimizde biz kabahatli oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

halk eğitimsiz olabilir.

fakat oylama kritlerleri seninkilerle aynı değil diye "salah bunlar" demek yanlış olur.

eğer benim trafik sorunum varsa, trafiğe çözüm için altyapı projeleri sürdüren insanlara oy veririm, çok basit.

eğer herhangi bir sorunum yoksa, rahat rahat yaşayabiliyorsam, "20 yıl sonra türkiye ne olacak" derim ve ona göre oy veririm.

eskiden (1800lerde) ingilterede sadece yılda x pound geliri olan insanlar oy verebiliyolarmış. isterseniz ona dönelim :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...