Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antivirüs önerileriniz?

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Anti virüs kullanacaksanız satın alın. Korsan kullanmaya çalışırsanız elbette bitdefender'dır, Norton'dur sux olur. Herşey korsan kullanılmaz. Nod32 en rahat korsan kullanılan yazılımlardan biri oldğu için bu kadar popüler.

Ben ClamAV önereceğim. Arkadaşlarım arada sırada harici HDlerini, flash diskleriini taramam için getiriyor, şimdiye kadar oralarda bulduğu her virüsü temizledi. Unix programı temelde, ama Windows versiyonu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz CeBIT fuarında Nod32 standına gidip yüzsüzce "korsan ile orjinalinin arasında ne fark var?" diye sormuştuk. Lisansınız yoksa destek alamazsınız demişlerdi. Yani lisansın varsa telefon edip "Alov, virüs girdi napcam?" diye telefon açabiliyormuşsun, nette araştırman gerekmiyormuş vs. Ne kadar etkilidir bilemiyorum tabi.

Ben de riglous'a katılıyorum. Yıllardır hiç virüs falan girmedi. Bazen tanıdıklarım dosya gönderiyor. Onları taratmak için AntiVir kullanıyorum o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

BloodyBeast said:
tabi kasper babamın şirketi lisansını da şirketçe alıyorum zaten. cebimden çıkan dolarları umursamıyorum çok param var allah kahretsin

Eralp said:

Kaspersky' yi babalarının şirketiymiş gibi öven arkadaşlara bir süre beleş antivir kullanmalarını öneriyorum smiling smiley .

Burda doğru düzgün satın alan olduğuna pek inanmıyorum zaten de aramızda kaspersky fanatikleri var. Doğru düzgün araştırmadan forumlarda söylendiği kadarıyla en iyi antivirüs diye indirip kullanıyorlar. Ben burda sözü geçen neredeyse bütün antivirüsleri uzun aralıklarla kullandım ve bireysel görüşümü belirtiyorum. Kaspersky benim aradığım özelliklere göre ancak 3. olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Yahu siz napiyosunuz da bu kadar viruslerle cebellesiyorsunuz? Bende hicbir sey yoktu, gecen gun gaza gelip taramadan gecirdim, hicbir sey cikmadi. Gereksiz dedim gectim... Bu viruslerin kaynagi ne yani?

paso çıktı alıp usb kullanıyorsanız ve bi sürü ebleh kişi de bu özlitçilerdi bilgisayarları en çalışkan nataşadan bile daha muhteşem bi hale getiriyorsa, bir de neyi download ettiğini ve ne yaptığını bilmeyen birileri bilgisayarınızı kullanıyorsa çok şansınız olduğunu söyleyemem..

ailede bi kişi bilgisayardan az biraz iyi anlasın zaten ötekiler buna güvenip her şeyi bozup sonra "nooldu bilmiyorum!!" olayına giriveriyorlar..

bi kere yaptıklarını bilseler olay kalmayacak bak..
Sosyal ağlarda paylaş

Eset Smart Securityi içim rahat olarak tavsiye edebilirim. Antispy , firewall ve antivirüs üçü bir arada. Makineyede ağır bir yük yapmıyor. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.

Buna alternatif olarak norton internet security 2009 iyi biliyorum. Eski nortonlara göre 2009 da çok büyük bir değişim gösterip makineyi en az yoran programlardan biri oldu. Testlerinde çok iyi çıkmış araştırmama göre.
Sosyal ağlarda paylaş

E7200 - 2GB üzerinde Kaspersky kullanıyorum orjinal ve hic de denildigi kadar yormuyor PC'yi. En azından desktopta, film izlerken ya da oyun oynarken Kaspersky açık ya da kapalı olunca arada bir fark hissetmiyorum. Cok kasarsa makina ve o anda e-maillerime falan bakmıyorsam/yeni bişey kurmuyorsam falan kapatıyorum. Öyle bir opsiyon var yani elinizde :)

Tek sikayetim her yeni veya tanımadığı .exe olunca "dur abi bakiym bi suna" diye mesgul etmesi bi süre o kadar. Felaket paranoyak, bazen normal .exelerde bile "virüslu bu" diyebiliyor.

Gerçi nod32 de kullanıyorum işte, o da gayet yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspersky
Avira Antivir
AVG Antivir
Panda
F-Secure
BitDefender
BullGuard

şu anda bu firmaların programları başa oynamaktalar. Benim size naçizane tavsiyem; sadece antivirüs programı değil de, en azından internet security hizmeti sunan versiyonlarını seçmeniz.
Yukarıda anılan programların ücretsiz veya deneme versiyonlarını kullanarak kendi kararınızı verebilirsiniz. Hepsi de güvenilir firmalardır.

Şöyle bir öneri sunabilirim;
BitDefender arama motorunu kullanarak geliştirilen BullGuard Internet Security programını firmanın sitesindn yükleyerek iki ay boyunca full özellikleri ile kullanabiliyorsunuz. İki aylık full özellikle programı kullanmak gayet güzel bir seçenek. Bu program içinde; antivirüs, anticasus, antispam, firewall özellikleri var. Neti anlık olarak tarıyor bunun dışında çalıştırdığınız her exe dosyasını anlık olarak tarıyor. kendi kendine güncellemeler yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PC de nod32 notebookta mcaffee kullanıyorum. Mcaffee orjinal diyelim (odtünün personele verdiği lisanslı yazılım desteği). Nod32den şikayetçi değilim ama mcaffee eskiden çok dandikti, şimdi mükemmel olmuş gibime geliyor. Laptop biraz eski, yormuyor ama kaçırmıyor da. nod32 nin kaçırdığı bir kaç avmo virüsü buldum mcaffee de (meşhur flash disk virüsleri). Ama mcaffeenin 64biti var mı bilmiyorum nodu 64 bit kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp said:
Kaspersky' yi babalarının şirketiymiş gibi öven arkadaşlara bir süre beleş antivir kullanmalarını öneriyorum :) .

Antivir virüsü gösteriyor ama temizleyemiyor. en az 10 tane olayla karşılaştım böyle heralde sen karşılaşmadın. Sürekli virüsü buldum diyor ama temizleyemiyor. En sonunda lanet olsun skip diyorsun.

Nod32 ye güvenmeyin derim, Kaspersky (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
ufacık sistemler, netbooklar, notebooklar için (ama dikkat! çok çirkin lan!!) panda cloud antivirus değişik bişi

www.cloudantivirus.com

hakikaten farklı bir yaklaşım en azından.. taraması bayağı yavaş geldi vipre'den sonra. ancak vipre diğerlerine göre gerçekten hızlı.. pc'de vipre'ye devam ediyorum. cenağver gibi koruyor zaten. bayağı beğendim vipre'yi. taraması hakikaten hızlı ve sonuçları kati oluyor. silemedim derdi falan yaşatmıyor ama gerçi bi iki ufak cookie dışında çok temiz bi dönem geçirdik...

cloud antivirüs ise neyi taradığını söylemiyor mesela. arayüz çok çirkin ve hatta yok! fikir çok başarılı.. biraz daha dursun da duruma göre bakar, bişiler yazarız.

yalnız şöle bi şi var.. panda cloud'u kullanan ilk şirket olduğunu söylemiş bi iki yerde. 3-4ay önce kullandığım çin kökenli rising antivirus'te de bu özellik vardı. kısaca ilk ve tek olduğu iddiası garip durmuş.

ne diyo lan bu bulut mulut falan? derseniz bi şuna göz atın.. anlatıyorlar ucundan kıyısından
http://news.cnet.com/8301-17939_109-10229588-2.html?part=rss&tag=feed&subj=Webware
bi de şu var tabii..
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

edit:uppss... yanlış başlığı upladım. daha yenisi vardı
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
upluyorum konuyu
dün emuleden virüs yedim ilk defa. Virüsü yedikten sonra da antivirüs kurmak pek imkanlı olmadı.

live scan fln yapmayan sadece istediğimde scanleyebileceğim antivirüs programı var mı şöyle? min miktarda ram yesin, arkaplanda fln çalışmasın ben çalıştırabileyim sadece?

avast norton fln kursam startupa bi ton şey atıyor, devamlı bi harıl harıl dosya scanleme merakı vs...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...