Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tarihin arka odası

kermit

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Murat Bardakçı resmen Eziyor Pelin Batuyu. ERhan Afyoncuyu ise dünki çömez muamelesi yapıyor, laf kesmeler, sen sus bir dakika demeler vs:)

Ama tabii Şu kabul edilmeli ki, Murat Bardakçı Türkiyede şu an yaşayan en büyük tarihçi. İlber ortaylı bile ondan sonra geliyor(oda 2. zaten:)) Adam kafadan sallamıyor, her lafını belgelerle ispat edebiliyor.

Ekşiye gelirsek, Dünya çok kötü, ben asiyim sıfatıyla dolaşan sivilceli ergen genç modeli bir site. Beğendikleri bir şey yok, her şeye çamur atarlar, bir iki "sanatsal"(!) beğendiklerinide beğenmeyenleri mağara adamı diye afaroz ederler:)

O bakımdan her ne kadar biraz Ukala olsada Murat Bardakçı kesinlikle yerini hakediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Ekşiye gelirsek, Dünya çok kötü, ben asiyim sıfatıyla dolaşan sivilceli ergen genç modeli bir site. Beğendikleri bir şey yok, her şeye çamur atarlar, bir iki "sanatsal"(!) beğendiklerinide beğenmeyenleri mağara adamı diye afaroz ederler:)

Bu konuda sonuna kadar haklısın kardeşim. Türkiyede bunlardan başka iyi adam yokmu? Daha iyi site yokmu? kendilerini ne sanıyolar
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Ama tabii Şu kabul edilmeli ki, Murat Bardakçı Türkiyede şu an yaşayan en büyük tarihçi. İlber ortaylı bile ondan sonra geliyor(oda 2. zaten:)) Adam kafadan sallamıyor, her lafını belgelerle ispat edebiliyor.

yok o kadar uçmayalım. zaten kendisi diyor "ben tarihçi değil, gazeteciyim." diye. akademisyen de değil zaten. ama türkiye de tarihi sevdiren ender insanlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
oha amma ezmissiniz pelini. boş insan olsa koymazlar zaten oraya, ki dendiği gibi avrupa tarihinde boş değil, dünkü programda kabe'ye giden yabancılarla ilgili bayağı şey anlattı.

bardakçıda olayı yemiş yutmuşta, insan biraz daha ılımlı olur yaf tv karşısında, hoş adama gelen sorular da insanı çileden çıkaracak cinsten, lozanı anlatan kitap var mı diye sordu birisi, bizimki de sinirlendi git lozanı oku, ondan daha iyi lozanı anlatan bişi olmaz dedi ahaha iyi güldüydüm orda.

yalnız şunu fark ettim bardakçı toplarmayamıyor her zaman programı, mesela dün gelen maillere çok vakit ayırdı, kabe'nin işgalini konuşacaklardı belki 1 saat gecikti konu...

ama güzel program, bu günde teke tek'te çıkacak 22.30 olması lazim saatinin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben uzun zamandır izlemedim, yazın sürekli izliyordum. Genel olarak konu dağılıyor. Program sabaha kadar sürüyor ama tartışacağız denilen konuların küçük bir kısmı konuşulmuş oluyor genellikle. Yine de faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Sadece bir saat bile izlemiş olsam o konuda bir fikrim oluyor en azından, sonra da kendim bir takım araştırmalar yapıyorum konu ilgimi çekerse...

Pelin Batu'nun da genel olarak bir katkı sağlayamadığına katılıyorum ben de...

Her şeye rağmen benim gibi tarih alt yapısı kötü biri için faydalı bir program olduğu kesin...:)
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
murat bardakçı kesinlikle tarihçi değil, türkiye'de tarih biliminin duayeni falan demek bayağı abartı. sadece tarih konusunda değil, genel olarak çok "dediğim dedik" bir adam. sadece bu sebeple bile tarihçi olmaktan uzak.

televizyon programı ve köşe yazılarına lafım yok.. ama şu adama tarihçi demeyin (kendisi bile demezken) =)

ayrıca efrasiyab'ın yorumundan da anlaşılacağı gibi popüler tarih adına olumlu katkıları var murat bardakçı'nın.. ama bugün osmanlı tarihi hakkında dünyada sayılı tarihçilerden olan halil inalcık misal.. es geçilir de murat bardakçı denirse.. peheeeey.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar çok sinir bozuyor ki. tam birşey konuşuluyor yazık pelinim notlarından birşeyler anlatmaya çalışıyor bir mail geliyor tamam bitti. Net 10 dk murat bardakçı'nın dırdırını dinle. Sonra tam konuya dönecek gibi oluyorlar, bir köşe yazısında buna laf edildiği geliyor aklına bir 10 dk daha. Programın yarısında adamın kişisel problemlerini dinliyoruz anasını satayım.

Bir de şu pelin'i aşağılama çabaları çok sinir ediyor beni. Kız araştırmış çalışmış gelmiş, biliyor birşeyler. Konuşturmuyorlar konuştursalar bile alay ediyorlar. Bu programa bundan baskın bir moderatör koyacaksın, susturacak bu herifi sadece konuyla ilgili konuşturacak o zaman süper olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...