Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eksi - Ekşi - Ek$i Sözlük/Sozluk vs Paticik

Bone

Öne çıkan mesajlar

said:
Rahan, 14 Mayıs 2004 03:00 tarihinde demiş ki:
sözlük yazarlarında paranoya olmuş bu taş atma, çekememe muhabbeti. her olumsuz şeyin kaynağını çekememezlik, mundar ciğer muhabbeti değildir.

asıl anlaşılması gereken şey şu;
sözlüğün çok büyük bir kısmı, paticik'in kriterlerine göre garbage da olması gereken bir yapı iken nası olur da böyle popüler olur?
bu popülaritenin sebebi nedir? toplum mu paticiğe ters düşmektedir? yoksa bizde mi hata var? yalnış moderasyon mu yapıyoruz? yoksa tembelliğimizden mi sözlük kadar popüler değiliz?

çok güzel ifade etmişsin çok saol :)

said:
BombaciMulayim, 14 Mayıs 2004 03:18 tarihinde demiş ki:
ayrıca garbage çoğunluğu diyorsun da sözlük için, istatistik mi tuttun abi, anlamadım?

istatistik tutmadım. Ancak girdiğim zaman gördüğüm manzarayı tarif ettim.

said:
BombaciMulayim, 14 Mayıs 2004 03:18 tarihinde demiş ki:
forum başka şey, sözlük başka şey. hiçbir forum, o formatla yazar veya okuyucu çekemez

said:
Zed, 14 Mayıs 2004 03:28 tarihinde demiş ki:
eşi benzeri olmayan bişey.

Ekşi sözlük'ü bu kadar eşi benzeri olmayan şey nedir? Farklı dizayna sahip bir forum olması mı?
Forum diyorum evet, çoğu kişi sözlük tanımlaması gibi yazmaya çalışsa da, bir süre sonra forum sitesi diline kayıyorlar, ve sayfa sayısı arttıkça forum gibi oluyorlar bir süre sonra. Ayrıca sözlük tanımlaması gibi yazılarda bile, forum gibi tartışma havası çok rahat hissediliyor.

Ekşi sözlüğü popüler, başarılı ve mizah sitesi (evet çoğu yerde mizah sitesi kategorisinde) yapan olay nedir?
- pirinç ayıklarmış gibi üye alınması mı?
- sürekli küfür edilip garbage gibi topicler açılabilmesi mi?
- sözlük tanımlası gibi mesaj yollanması mı?
- insanların moda olan birşeyi takip etmesi sonucu artan ilgi mi?

yani nedir, çok merak ediyorum, bu popülerliğin, bu başarının altındaki şey nedir? İnsanların mizah diye saçma şeylere olan ilgisi mi?[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 14 Mayıs 2004 04:07 tarihinde demiş ki:
ya bone? halinden memnun diil misin? ne istiyosun ki hakkaten? burası da çok popüler olsun da kenk olıyım mı? popülarite ne zamandan beri gr@l bişi oldu? biz en iyisi popülerlik ve elitizm arasında, bu doğal seleksiyonla kertilen yerde kalalım.

sözlük hakkında aklıma geldi:

said:
nukbasliklikiz, 25 Ocak 2003 18:21 tarihinde demiş ki:
ben SNN den fln deilim.!! sadece orda faliyet gosterdik!
ipne birofilo ve magnUs yapmadını bırakmadı bize.ama bizde onlara!!!
bizde o 2 ucubeden s1k1l1p yeni m3kanlara yelken actık.
eksi sozluk e ucer beser hesaplar girdik faliyet gosterdik.su anda benim ve 1 ark ımın hesabı duruyo.

hmm güzel söylemişsin aslında.
peki bizde de üçer beşer kullanıcı açılmadığı ne malum?[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

bone, ehe, moderasyon olayını nasıl anlamadın, kafam almıyor. şimdi şöyle örnek verelim:
iran'da şeriat var misal, gidip orada şeri hukuku çiğneyemezsin. lakin bu türkiye gibi laik bir ülkede garip gelir, ancak biz gidip "nasıl katı yönetim bu be? light bunların topu!" diyemeyiz ki.. kurallar hep sabit mi olacak, "küfür her yerde, her zaman yasaktır." diye evrensel bir tabir mi var? nasıl yani?

biraz daha yazacağım da, eu2'ya kacmam gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

eu2 yine saçmaladı ehoe, öleceğiz unity ile bu yolda sanırım, saat 2'den beri bir türlü açamadık, neyse devam edeyim.

sözlük'ü nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama, sözlük'ün en randımanlı kullanılabileceği alan arama fasilitesidir. özellikle yazmayacaksan, sadece bir şeyler okumak için girmiş isen, güncel konular çoğu zaman ilgi çekmeyebilir.

paticik'te çok daha kaliteli yazılar olduğuna katılmıyorum, katılamıyorum. zira paticik'te belki 50 mesajdan biri gerçekten bilgi verici, bir şey ifade eden şeyler oluyor. böyle olması da normal, zira burası forum. zaten forum olan bir sitenin, büyük oranda kaliteli yazılar barındırdığını az gördüm. hatta bir tane gördüm: www.felsefeekibi.com

trojan'ın da dediği gibi, sözlük'te argo şeyler aratırsan, garbage dediğin nanelerle karşılaşabilirsin, ki bunun paticik ile karşılaştırılmasına da çok katılmıyorum. (argo başlıklardan bahsetmiyorum. içinde argo geçen mesajlardan bahsediyorum.) zira orada, çok güzel argo kullanımları görebilirsin, ki gerçekten gayet komik olurlar.

ben yine kaçıyorum, eu2 olabilir bu sefer ehoe. olmazsa devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 14 Mayıs 2004 04:35 tarihinde demiş ki:
paticik'te çok daha kaliteli yazılar olduğuna katılmıyorum, katılamıyorum. zira paticik'te belki 50 mesajdan biri gerçekten bilgi verici, bir şey ifade eden şeyler oluyor.

sözlükte de 50 mesajdan biri gerçekten bilgi verici oluyor, belki bu mesaj çok kaliteli bir mesaj olabiliyor, ancak geri kalan 49 mesaj, normal mesaj değil de garbage'lık şeyler ifade ediliyor.

said:
sözlük'te argo şeyler aratırsan, garbage dediğin nanelerle karşılaşabilirsin

argo şeyler aratmasan da içinde bol küfürlü mesajlarla karşılaşman mümkün.

not: neyse ben yatıyorum, öğlen görüşmek üzerel :-P[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 14 Mayıs 2004 04:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehe, bilmiyorum da toplam kelime başına argo oranı bir mesajda fazla dahi olsa sözlük'te, çoğu zaman çok rahatsız edici olmuyor, ki genelde mesaj başına öyle bir şey pek rastlanmıyor lakin genel bağlamda çoğu entryde en azından birer ikişer tane argo tabir kullanılmış oluyor. ancak argoyu da dediğim gibi adabıyla kullanırsan, güzel sonuçlar doğurursun. entry içi argolar hiç göze batıcı değil gerçekten
yine eu2
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında uzatılcak birşey yok bu konuda.Bone sanada hak vermiyor değilim , senin içinde ukte kalmış.Tamam ssg ye söyleriz sana bir account kıyağı yapar üzülme bu kadar.Böylece sende her platformda sanal alemin kralı olma, tanınma ,sevilme,sayılma arzunu gerçekleştirmiş olursun.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşiyi hiç sevmiyorum NOKTA[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 14 Mayıs 2004 11:31 tarihinde demiş ki:
Disardan bakan cogu kisiye gore paticikte "kendini begenmis, kendisini elit zanneden simariklar yuvasi" imaji veriliyo

degil miyiz b@b? pls...[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b]
Futurama - Featuring Gratuitous Alien Nudity
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

Sn Azmodai...

Ben kıyaslamamı o tek satırlık anlatımla yapmış oldum anlayanın anlayacağı hesabını katarak okumanız dileği ile...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jarlaxle, 14 Mayıs 2004 11:13 tarihinde demiş ki:
, senin içinde ukte kalmış.Tamam ssg ye söyleriz sana bir account kıyağı yapar üzülme bu kadar.

ya kardeşim ısrarla niye anlamıyorsunuz..
yukarda yazdım işte..

hem forum değil mi burası? tartışma alanı?
tartışmayalım da sözlük gibi "geyik" mi yapalım?[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 14 Mayıs 2004 11:31 tarihinde demiş ki:
paticik zaten "iyi" durumdaki? oldukca keyifli bir ortam vaktimizin 80% ini gecirdigimiz arkadasliklar edindigimiz bir ortam?

forumdan çok memnunum, ama siteler daha iyi, daha fazla site olabilir felan diye düşünmüştüm..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jarlaxle, 14 Mayıs 2004 11:13 tarihinde demiş ki:
Aslında uzatılcak birşey yok bu konuda.Bone sanada hak vermiyor değilim , senin içinde ukte kalmış.Tamam ssg ye söyleriz sana bir account kıyağı yapar üzülme bu kadar.Böylece sende her platformda sanal alemin kralı olma, tanınma ,sevilme,sayılma arzunu gerçekleştirmiş olursun.

said:
sirius fi tarihinde sözlükte demişki
...insanların niyetleri hakkında kendi kendine genel kanaatler oluşturup sonra da onları çekince belirtmeden yargılamak denyoluktur, modern insanın zihinsel sorunudur; bu yanılgıya düşmeyiniz...

niyet yargılamak

anlatmak istediğimi anlattım sanırım anlatamadıysam söyle bir daha deniyeyim.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 14 Mayıs 2004 14:36 tarihinde demiş ki:
bone sen de şöyle freddy vs jason başlıkları açmasan.. :)

sana Gandalf Vs Raistlin diyorum :D
hatta Gandalf Terminatörü dövmüştü bir zamanlar :)[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 14 Mayıs 2004 16:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi gelsin ben ona hesap açayım.. :)

ne var ki yani fallout online betası mı ki öyle bişi isteyeyim..

ekleme: bone yani sen de eşeğin kulağına su kaçırmasan şimdi.. :-p gandalf da dövememişti ayrıca, berabere kaldık..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..

[Bu mesaj Sam tarafından 14 Mayıs 2004 17:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ablamın ekşi accountu varmış nıuahahah bende otlanırım artık[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 13 Mayıs 2004 21:01 tarihinde demiş ki:
peki sözlük'ü bu kadar seven var, paticiğin de usluplarını sözlük kıvamına getirsek?
onlar gibi her gördüğümüzü foruma yazsak, küfür felan yasağı ortadan kalksa, bir kutsal "bilgi" kaynağı yapsak daha iyi olmaz mı?

Paticik forum, sözlük değil. Sözlüğün moderasyonu amacına ve tarzına göre, buranın da öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

konu ne onu ben anlamadım.
sırf küfürlü entryler giriyoruz diye mi?

abi sıradan seç birisini girdiği entrylere bak bakalım.
hangisinde sürekli ciddi giden bişey var?
aç abi hayvan ara'yı yaz birisinin nickini bak bakalım nasıl entryler girilmiş.

dikkat edersen üye ol kısmındada gayriciddi yazılar var ki onlar bile gülmene yetiyor yani.

şimdi ne alaka demeyin hepsini okuyamadım forumun.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic

[Bu mesaj Head tarafından 15 Mayıs 2004 17:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...