DiadanLocke Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Aslinda hepsinin alternatifi var. Filmleri gidip kiralamak en guzeli, oyunlarda takas etmek, 2. el vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Takas tamam da kiralamanın indirmekten pek farkı yok, 3 veya 300 kişinin kiralaması sanatçıya bir gelir sağlamıyor sonuçta, yine 1 satış parası. Takas dediğiniz gerçek insanlarla takas etmekse tamam ama "kitabı oku getir 2 liraya başka alırsın" tarzı şeyler de kirayla aynı kapıya çıkıyor. Yani orjinal "alıp" eserin hakkını vermek başka, "playera orjinal cd takmak" başka :p Dün demiştim ama bir kısım mesajlar uçtu yine, "sandığınız kadar emek vermiyorlar ki" veya "zaten hayvan gibi kar ediyorlar benim parama ihtiyaçları yok" gibi şeyler sadece bahane bence, ya vicdan rahatlatmak için ya da cahillikten, kişiye göre değişir. Şu bahaneleri "herkes öyle düşünse?" gibi ilkokuldan beri duyduğumuz klişe bir tez bile çürütebiliyor sonuçta. Ben orjinal mi alıyorum herşeyi, hayır. Son DVD veya albüm aldığım zamanı hatırlamıyorum, en azından kendim için. Sadece kitapları hiçbir zaman korsan almadım ve almam, ama D&R'dan da almam tabii, mağaza kazığına gerek yok. Peki sebep? Pahalılar, ama gereksiz pahalılar. Ayağını yorganına göre uzatmak meselesi değil bu, ithalatçılarımız ve hatta devletimiz bile bizzat orjinal alanlara keriz gözüyle baktığından, dışarıda 40$ olan bir oyun burada 130 liraya satılıyor. Niye? İthalatçı fahiş kar istiyor, mağazacı bir o kadar kar istiyor, vergisi de var, ondan. Ufacık, ergonomik ve ucuza gelen kitaplar 7 dolara satılırken bizde kocaman hallere çevrilip artan maliyet + çeviri maliyeti + kar marjı diye 20 lira etiket basılıyor. İthalatçılar, yapımcılar ve devlet biraz daha insanları orjinale teşvik edici, biraz daha sürümden kazanıcı politikalar izleseler bu sorun yavaş yavaş çözülür zaten, kılını bile kıpırdatmayıp da "netten korsana ceza geliyor" yaygarası yapmanın alemi yok ama. Bütçe açığı arttıkça trafik polisi sayısını arttıran Robin Hood bir devletten ne bekliyorum onu da sorgulamak lazım tabii. Mesela en yakın örnek aklıma gelen, Crysis heryerde 50 "para birimi"ne satıldı, 50$, 50€ ve 50 TL gibi, eminim ortalama orjinal oyun satışlarının 3-5 katını bulmuştur. İnsan gibi davranılsa orta kesim de orjinal birşeyler alır ve alıyor yani, ama verilecek 10 liranın 2'si sanatçıya, 2'si gerçekten maliyete, geriye kalan 6'sı komple kazıklara ve vergilere gittikten sonra kimsenin kimseye "paran yoksa alma" deme hakkı yok bence, herkes kendi çapında haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Baggio said: Dün demiştim ama bir kısım mesajlar uçtu yine, "sandığınız kadar emek vermiyorlar ki" veya "zaten hayvan gibi kar ediyorlar benim parama ihtiyaçları yok" gibi şeyler sadece bahane bence, ya vicdan rahatlatmak için ya da cahillikten, kişiye göre değişir. Şu bahaneleri "herkes öyle düşünse?" gibi ilkokuldan beri duyduğumuz klişe bir tez bile çürütebiliyor sonuçta. abi hayat bir matematik formülümü,tek bir cümle gerçeğin hepsini yansıtıyormu,evet hayır diyerek her soruya cevap bulabiliyormusun? o zman tek tezle çürüyorsa yalandır,doğru değildiir demek ne komik.allah kaldıramıyacağı taşı yaratabilirmi sorusu ile allahın varlığı sorusuna cevap alabiliyormusun? ben almam bir iron maiden bir bjork bir metallica albümü. hayatım boyunca yemediğim yemekleri yiyorlar,benim ancak hayal ettiğim arabalara biniyorlar,ben uçakla değil otobüsle gidiyorum param olmadığı için,onlar özel jetle. hayat standartlarımız arasındaki inanılmaz uçurumu dahada örneklendirebilirim,ama gerek yok sanırım. şimdi benim onlardan daha çok yorularak ve üzülerek ve ödün vererek kazandığım 10 birim paranın bir kısmını,onların 100.k birimlik serveti dahada çoğalsın diye onlara kanal edecek değilim.etmem saçmalık olurdu,benim parama ihtiyaçları yok. herkez öyle yapsaydımı? herkez öyle yapmıyacakki,ve o adamlar her zaman rock star gibi,benim hayalini kuramadığım hayat standartlarında yaşayacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Bu mantıkla kimse kimseden parasıyla birşey almasın, kimse bişi üretmesin, herkes servet düşmanı olsun. Adamlar çalışmış senin beğenini almış o yüzdende senin hayalini kuracağın hayatı yaşayacak elbet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Absolut said: Pahalı diye korsan kullanıyorum kesinlikle bir özür veya kullanma sebebi değil. MErcedeste pahalı ama kaçınız mercedes kaçırıp onunla yollarda geziyor? Pahalı geliyorsa kullanmıcaksınız bu kadar. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. Her yazılımı her muziği dinlemeyeceksiniz paranızın yettiğini dinleyip kullanacaksınız. Bunlar benim içinde geçerli elbette. Mercedes bir ihtiyaç değil bir lüks. Mercedes yerine Renault alırım,aynı işi görecektir. Bir sürü izlenmeye değer film,dinlemeye değer müzik var,bunların yerini ise hiçbirşey tutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 insanlar açlık sınırında yaşarken nasıl bir dvd filme 20-30 tl yada bir albüme 10tl veya bir yabancı albüme 20-30 tl verebilir ki? nasıl bir sinemaya en aşa 10tl verebilir ki? yani 4 kişilik bir aile avm de sinemaya gitmek istese haftasonu hele en aşa 50 tl filan vericek. bunu nasıl yapsınlar. bunun yerine 3-5tl ye korsan film filan alıyor. ota boka özel bilmemne vergileri dayayıp halka geçirirlerse herşeyi olacak olan budur. edit: hoş ben hiç korsan kitap almadım aldırmadımda arkadaşlarıma ama kitaplarda 15 tl ve üstüne satılıyor. 25 tl filan kitaplar. şaka mı bu yani? neyseki sahaflar var onlardan geçiniyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Absolut said: Bu mantıkla kimse kimseden parasıyla birşey almasın, kimse bişi üretmesin, herkes servet düşmanı olsun. Adamlar çalışmış senin beğenini almış o yüzdende senin hayalini kuracağın hayatı yaşayacak elbet. Ben albüm,film satın almıyor,download ediyorum,benim gibi çok insan var. ama hala albümler yapılıyor,yeni filmler çekiliyor,d-r batmıyor. kazanan ben oluyorum,kaybeden kim? demekki senin dediğin gibi olmuyormuş. herkez benim yaptığımı yapmak zorunda değil ve dünya öyle dönmüyor,eğer ben dl ediyorum diye herkez dl etseydi,belki o zman dl etmezdim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Felsefi kalıpla yazmak her zaman felsefe getirmiyor malesef. Evet her soruya tek bir yanıt olmaz, ama bu her sorunun birçok cevabı olduğunu da göstermez. "Herkes öyle düşünmeyecek" diye de bitmiyor yani, dinleyen (örneğin) 10 milyon adamın hepsi korsancı olmayacak tabii, ama 10 milyon yerine 6 milyon albüm satmış oluyorlar mesela. Demek ki ucuza çalıntı/korsan vb. Mercedes bulsan, yasal bir problem de oluşmayacak olsa gönül rahatlığıyla kullanabileceksin. Birinci anlamı bu. İkincisi ise Abso'nun dediği gibi servet düşmanlığı. Piyasaya on bin grup çıkıp da sadece bir tanesi 15 albüm yapıp 30 sene zirvelerde duruyorsa, efsane haline geliyorsa senin üst katındaki dairede oturup kıt kanaat geçinmemeyi hakediyorlardır sanırım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 servet düşmanlığı üzerinde çok durmayın bence,kimse gidip "kill the rich " demediki. ucuz/çalıntı merso ya hatalıdır,yada bir başkasının zararı ve sıkıntısı pahasına ucuzdur,ben başka insanalra zarar vermem. iron maiden asla benim üst katımda oturmayacak(gerçi oturmasında cok ses yaparlar misafiride çok olur) dediğim gibi,adamların bütün albümlerini DL ettim,hala hayvan gibi zenginler,hala köşkelrde oturuyorlar ne ayak? yeni albümlerini edinmedim henüz ama edindiğim zamanda dl edeceğim,adamlar hala jet uçaklarla gezmeye devam edicek bruce hala milyon dolar verip tank alacak koleksyonuna birden bahçeşehir c5 daire 46'ya taşınmayacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 MErcedes bir lükstür elbette ve onun yerine daha ucuz araba alırsın ama mercedesin sana vereceklerinden mahrum kalırsın. Aynı şekilde bir gurubun albumu 40YTL iken başka bir grubunki 20YTLdir yani öbür grup o an itibari ile senin dediğin gibi lüks konumda kalır fiyat itibari ile. Bu savunduğun mantığın hırsızlıktan farkı yok. Palto çok pahalı ama ben üşüyorum o yüzden çaldım. Kaldı ki bir kere hırsızlığa alışan o ürünün fiyatı neye düşerse düşsün bedava almak varken gene çalacaktır o yüzden bana gelipde çok pahalı ondan hırsızlık yapıyorum demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 DoGMeaT said: yeni albümlerini edinmedim henüz ama edindiğim zamanda dl edeceğim,adamlar hala jet uçaklarla gezmeye devam edicek bruce hala milyon dolar verip tank alacak koleksyonuna HARİKADIR o zaman, daha fazla tartışmanın alemi yok. "Fiyatlar ve vergiler düşse de marifet gibi ilelebet DL edecek ilk şık insanıyım" demen yeterliydi, vaktimizi aldın :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 DoGMeaT bu yüzden birçok yazılımcı oyuncu Türkiyede telif hakkı korunmadığından gelmiyor ülkemize. Aynı mantıkla çevreyi de kirletiyor musun? Ben bütün gün suyu boşa akıtsam, çöpleri sokağa döksem bişi olmaz nasılsa 1 kişiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 öncelikle absoya cevap vereyim. zaten ucuz olanı alıyorum,d-r'da ucuz film ve müzik standlarının müptelası oldum.param oldukça beğendiğim filmlerin özel dvdlerini alıyorum,ama param yok diye o 40 ytl'lik albümüde edinmekten geri kalmıyorum. ihtiyaçtan hırsızlık zaten suç indirimi,hatta hükümsüzlük nedeni yeni cmk'da,üşüyorsun diye palto çalırsan büyük ihtimal ceza almassın =) şimdi baggio,hayır daha satın alınabilir olsa alırım,ama şu an itibariyle hiçbir şekilde bir filme yada cd'ye 20 ytl vermeem,ben öğrencyim,gelirim sınırlı.hande yenerin ve kibariyenin cdsini satın aldım mesela,ucuzdu. abso oyun olayı daha önce konuşulmuş,yurt dışında 40 dolar olan oyun 130 dolara satıldıkça ben o oyunu satın alamam,almam. kendini yiyen yılan gibi durum.ama bu durumu düzeltmenin faturasını ben ödüyemem. ben etrafa çöp atmam çünkü o çöpü temizleyenelr var,o çöten zarar görecek bir doğa var.ben çevreme zarar vermem. terminator3'ü dl ettiğimde,zarar gören biri yok. d&r daki çocuk yine asgari maaşını aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 kitap hariç korsan içinde yüzüyorum ben de. arkada utorrent çalışıyo daha ne diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 dinlediğim gruplar türkiye' ye albüm getirirse her ay 5 er tane alırım. ama her müzik dükkanına gittiğimde FIFTI SENT MADAFAKA PIYAYEMPI den öte bir şey göremeyip kös kös dönüyorum, torrente saldırıyorum doğal olarak. sipariş vereyim desen wotlk kutumu "bomba var bunda" diye 3 ay gümrükte bekletip bana haber vermeye tenezzül bile etmemiş bir gümrüğümüz var, nereye sipariş diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 senin benim istediğim albümleri getirseler zararlarına zarar distribütörler katarlar onun için getirmiyorlar doğal olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 evet işte, mercedes - renault olayı gibi bir şey de sözkonusu olmadığı için tek istikamet torrent oluyor bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 O yüzdende hayat boyu gelmeyecek ucuz fiyata ve bir zaman sonra torrente de illa ki bir durdurma olacak ondan sonra artık agzınla kusda tutsan gelmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 sonsuz param olsa, korsan almamamın tek sebebi dl etmeye üşenmek olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Laraken said: bone um ciğerim, hiç üşenmio musun lan? nası yazdın abi o kadar yazıyı valla hayretler içinde kalakaldım. olum nası yazdın o kadar yazı şu konuya? nası yazdın lan nolur söle. olum nası yazdın? solitaire oynarken yazdım. zevkli oluyor. :) yok o değil de, iki satır yazayım diyorum, ama devamı geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Cons said: sonsuz param olsa, korsan almamamın tek sebebi dl etmeye üşenmek olur. Her zamanki gibi halkın sesi oldun OrÇun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Absolut said: DoGMeaT bu yüzden birçok yazılımcı oyuncu Türkiyede telif hakkı korunmadığından gelmiyor ülkemize. Aynı mantıkla çevreyi de kirletiyor musun? Ben bütün gün suyu boşa akıtsam, çöpleri sokağa döksem bişi olmaz nasılsa 1 kişiyim. telif hakkı nasıl korunmuyor? şirketlerde sıkı denetim var. adamlar yazılımları denetliyor orjinal mi değil mi diye. artık dükkanlarda korsan satıcılar açık açık cd satamıyor, yakalandıkları zaman büyük ceza yiyorlar. kitapçılarda orjinal oyundan, bilgisayarcılarda orjinal yazılımdan geçilmiyor. eğer ülkemize gelmiyorlarsa bahanesi telif hakkı değil, tembellikten kaynaklı diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Dukkanlarda olması alındıgı anlamına gelmiyor burdaki ayzıları okursan. Bir zaman sonra dukkanlarda olmamaya da başlayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 gidip dükkandan dvd film almaktansa, internete düştüğü an herhangi bi trakerdan torrentle cekmek hem dahahızlı hem daha kolay, hemde dvd2in cizilmiyo yer kaplamıyo tak cıkar yapmdan istedigini iliyosun vs vs vs once bu gercegi görsünler. para vererek daha az hizmet alıyoruz. bide tabi piracy=/=thievery Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taenaron Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Yazamayacagım pardon, download var . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar